Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απορώ πώς  υπάρχουν ατομα πού αγοράζουν λάδι από super market στήν εποχή μας   γιά την κουζινα τους την σαλάτα τους κλπ - αυτό δεν τρώγεται αγευστο τελείως τό τρώς κ δέν νιώθεις τίποτα , βρέ πηγαίνετε σέ ενα λιοτρύβι  κ πάρτε φρέσκο λάδι πού βγαίνει εκείνη τήν στιγμή , νά εχετε μαζί σας 2-3 πλαστικά μπετόνια  15  η 20 λίτρα τό καθε ενα   τά γεμίζουν μπροστά σας  τά ζυγίζεται τά πληρώνεται  κ εχετε πραγματικό  αληθινό λάδι κ οχι κάτι  σάν λάδι ...εγώ παίρνω εδώ κ 15 χρόνια μόνο από λιοτρύβια από περιοχές  τής αργολίδας    πού ειναι κοντά στό λυγουριό στήν επίδαυρο στήν δήμαινα  στό κρανίδι  κλπ   μιλάμε γιά φανταστικό λάδι  κ από τιμή γύρω στά 3 μέ 4 euro τό κιλό , ακου από super market ? ελεος  :confused:

  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απορώ πώς  υπάρχουν ατομα πού αγοράζουν λάδι από super market στήν εποχή μας   γιά την κουζινα τους την σαλάτα τους κλπ - αυτό δεν τρώγεται αγευστο τελείως τό τρώς κ δέν νιώθεις τίποτα , βρέ πηγαίνετε σέ ενα λιοτρύβι  κ πάρτε φρέσκο λάδι πού βγαίνει εκείνη τήν στιγμή , νά εχετε μαζί σας 2-3 πλαστικά μπετόνια  15  η 20 λίτρα τό καθε ενα   τά γεμίζουν μπροστά σας  τά ζυγίζεται τά πληρώνεται  κ εχετε πραγματικό  αληθινό λάδι κ οχι κάτι  σάν λάδι ...εγώ παίρνω εδώ κ 15 χρόνια μόνο από λιοτρύβια από περιοχές  τής αργολίδας    πού ειναι κοντά στό λυγουριό στήν επίδαυρο στήν δήμαινα  στό κρανίδι  κλπ   μιλάμε γιά φανταστικό λάδι  κ από τιμή γύρω στά 3 μέ 4 euro τό κιλό , ακου από super market ? ελεος  :confused:

Τόσα εκατομμύρια κόσμος στις πόλεις από που να πάρει λάδι; Το ίδιο θα πεις κάποιος άλλος για το κρέας, άλλος για τα φρούτα και τα λαχανικά κλπ. Δεν γίνεται, για πολλούς είναι μονόδρομος το σούπερ μάρκετ, δεν ξέρω γιατί σου κάνει τόση εντύπωση!

  • Like 3
Δημοσ.

4 σελίδες.

48 posts.

Μόνο 9 προτάσεις σύμφωνες με τον τίτλο.

 

Ρε παιδιά, ήμαρτον. Το τοπικ είναι ξεκάθαρο.

Για  εμάς τους "βλάκες" που θέλουμε λάδι από το σούπερ μάρκετ, μπορεί να γίνει μια συζήτηση για το ποίο είναι "καλύτερο";

(Το καλύτερο σε εισαγωγικά γιατί είναι υποκειμενικό)

Εντάξει, γράφτηκε και ξαναγράφτηκε. Κάνουμε μαλακία. Το εμπεδώσαμε.

Ανοίξτε ένα άλλο τόπικ και συζητήστε για το λάδι.

 

Κι εγώ απ'το χωριό έχω λάδι γιατί έχω συγγενή με ελιές και μας στέλνει, όχι γιατι δεν εμπιστεύομαι του εμπορίου.

Όταν μας χαιρετίσει ο συγγενής μας, θα παίρνω του εμπορίου. Όπως και για κρεας πάω στο χασάπη, δεν πάω στο σφαγείο.

 

On topic

Όταν μου τελειώνει το λάδι ή όταν είμαι εκτός σπιτιού (εξοχικό κτλ.) συνήθως παίρνω το Εξαιρετικό Παρθένο Παραδοσιακό της Αλτις.

Θέλω κάποια στιγμή να δοκιμάσω και το Χανιά Κρήτης, αν το έχει κάνει κάποιος ας πει μια γνώμη.

  • Like 5
Δημοσ.

Θέλω κάποια στιγμή να δοκιμάσω και το Χανιά Κρήτης, αν το έχει κάνει κάποιος ας πει μια γνώμη.

 

Αν μιλας για το "ευ" του lidl που ανεφερα πιο πανω, ναι να το παρεις, ειναι το φτηνοτερο εξαιρετικα παρθενο της αγορας με 5,19€.

 

Αν ρωτας για γευση, τι να σου πω, ολα ιδια ειναι για μενα :)

  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν ρωτας για γευση, τι να σου πω, ολα ιδια ειναι για μενα :)

Μην τα λες αυτά, θα έρθει κύμα από rage posts :P

  • Super Moderators
Δημοσ.

απορώ πώς  υπάρχουν ατομα πού αγοράζουν λάδι από super market στήν εποχή μας   γιά την κουζινα τους την σαλάτα τους κλπ - αυτό δεν τρώγεται αγευστο τελείως τό τρώς κ δέν νιώθεις τίποτα , βρέ πηγαίνετε σέ ενα λιοτρύβι  κ πάρτε φρέσκο λάδι πού βγαίνει εκείνη τήν στιγμή , νά εχετε μαζί σας 2-3 πλαστικά μπετόνια  15  η 20 λίτρα τό καθε ενα   τά γεμίζουν μπροστά σας  τά ζυγίζεται τά πληρώνεται  κ εχετε πραγματικό  αληθινό λάδι κ οχι κάτι  σάν λάδι ...εγώ παίρνω εδώ κ 15 χρόνια μόνο από λιοτρύβια από περιοχές  τής αργολίδας    πού ειναι κοντά στό λυγουριό στήν επίδαυρο στήν δήμαινα  στό κρανίδι  κλπ   μιλάμε γιά φανταστικό λάδι  κ από τιμή γύρω στά 3 μέ 4 euro τό κιλό , ακου από super market ? ελεος  :confused:

 

Έτσι κάναμε και εμείς οικογενειακώς για χρόνια, παίρνοντάς το από συγγενείς μας στο Πήλιο. Μέχρι που κάποια στιγμή πήγαμε και μετρήσαμε την οξύτητά του... :/

 

Το να γεμίζεις χύμα πλαστικά δοχεία που δεν είναι κατάλληλα για τρόφιμα, να εμπιστεύεσαι άγνωστα λιοτρίβια και παραγωγούς κλπ, δεν σημαίνει απαραίτητα πως τρως κάτι υγιεινό. Μια χαρά είναι του εμπορίου τα οποία τουλάχιστον έχουν ελεγχθεί ως προς τα βασικά τους χαρακτηριστικά.

 

Επιπλέον, υπάρχουν και ποιοτικά καλά ελαιόλαδα στο super market τα οποία όμως τα πληρώνεις ανάλογα. Εχω βρεί ένα που πουλάει ο ΑΒ από κάποιο μοναστήρι στην Κρήτη το οποίο είναι σε γυάλινο μπουκάλι όπως αυτό του κρασιού. 8.5 ευρώ το ένα λίτρο (που για μια οικογένεια, είναι προφανώς απαγορευτικό)...

  • Like 2
Δημοσ.

Έτσι κάναμε και εμείς οικογενειακώς για χρόνια, παίρνοντάς το από συγγενείς μας στο Πήλιο. Μέχρι που κάποια στιγμή πήγαμε και μετρήσαμε την οξύτητά του... :/

 

τα ελαιοτριβεια μετρανε την οξυτητα καθε παραγωγου... διοτι ειναι αυτη που βλεπουν οι εταιριες που θα αγορασουν το λαδι..

αν ειναι πολυ μεγαλη τοτε δεν δινουν το λαδι και ζητουν ανταμοιβη με χρημα..

η ακριβεια ειναι ΙΔΙΑ με αυτη των εργαστηριων...

 

η μεγαλυτερη οξυτητα που εχω δει ποτε και που εχω ακουσει ολα αυτα τα χρονια σε ελαιοτριβειο ειναι 0.4...

και μαλιστα απο ανθωπο που μαζευε κουκουτσια "δηλαδη ελιες που εχουν πεσει και εγιναν με τον καιρο σαπισμενες και σληρες σαν κουκουτσι" 

τετοιες ελιες μαζευουν απο τα χωραφια που ειναι ηδη μαζεμενα αποροι-λαθρομεταναστες-τζαμπατζηδες

 

στο ελαιολαδο σχεδον οτι και να βαλεις για νοθεια φαινεται... κανει κατι μπουρμπουληθρες..

η οξυτητα ανεβαινει αν βαλεις μεσα πυρηνελαιο... λαδι απο το κουκουτσι.. αυτα για τα φυλλα και τα κλαδια ειναι βλακειες

οποιος εχει παει σε ελαιοτριβειο ξερει οτι αν αγορασεις τενεκε με καποιο αντιτοιμο "καπου στα 2,5E" κανεις και ελεγχο οξυτητας...

 

τελος οσα extra και να βαλουν στην ετικετα παρθενο ελαιολαδο δεν ειναι... οποιος εχει δει παρθενο ελαιολαδο απο κοντα θα καταλαβει..

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

τα ελαιοτριβεια μετρανε την οξυτητα καθε παραγωγου... διοτι ειναι αυτη που βλεπουν οι εταιριες που θα αγορασουν το λαδι..

αν ειναι πολυ μεγαλη τοτε δεν δινουν το λαδι και ζητουν ανταμοιβη με χρημα..

η ακριβεια ειναι ΙΔΙΑ με αυτη των εργαστηριων...

 

η μεγαλυτερη οξυτητα που εχω δει ποτε και που εχω ακουσει ολα αυτα τα χρονια σε ελαιοτριβειο ειναι 0.4...

και μαλιστα απο ανθωπο που μαζευε κουκουτσια "δηλαδη ελιες που εχουν πεσει και εγιναν με τον καιρο σαπισμενες και σληρες σαν κουκουτσι" 

τετοιες ελιες μαζευουν απο τα χωραφια που ειναι ηδη μαζεμενα αποροι-λαθρομεταναστες-τζαμπατζηδες

 

στο ελαιολαδο σχεδον οτι και να βαλεις για νοθεια φαινεται... κανει κατι μπουρμπουληθρες..

η οξυτητα ανεβαινει αν βαλεις μεσα πυρηνελαιο... λαδι απο το κουκουτσι.. αυτα για τα φυλλα και τα κλαδια ειναι βλακειες

οποιος εχει παει σε ελαιοτριβειο ξερει οτι αν αγορασεις τενεκε με καποιο αντιτοιμο "καπου στα 2,5E" κανεις και ελεγχο οξυτητας...

 

τελος οσα extra και να βαλουν στην ετικετα παρθενο ελαιολαδο δεν ειναι... οποιος εχει δει παρθενο ελαιολαδο απο κοντα θα καταλαβει..

 

Οι ...μπουρμπουλήθρες, η "θεωρητική" οξύτητα, καθώς και το "να δω απο κοντά ένα παρθένο λάδι", δεν μου λένε τίποτα. Εμπιστεύομαι περισσότερο τα συσκευασμένα προϊόντα καθώς και τη γεύση που καλύπτει τα γούστα μου. Αυτό που εμείς τρώγαμε για χρόνια σαν "αγνό" ελαιόλαδο, ήταν τελικά ο,τι έμενε στους πάτους των δεξαμενών κάθε χρονιά...

 

Πάντως τα τελευταία χρόνια, υπάρχει διαχωρισμός στα λάδια που κυκλοφορούν μεταξύ "παρθένου", "έξτρα παρθένου" και απλά "α ποιότητας" ή όπως το γράφουν τέλος πάντων (εξευγενισμένα?).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ παλιά έπαιρνα το Θεόφιλος ως εναλλακτική για λάδι εμπορίου και θυμάμαι ότι ήταν πολύ ωραίο.Είναι Μυτιλήνης και είναι σε γυάλινο μπουκάλι.Παλιά νομίζω το είχε ο Βερόπουλος άλλα σε κάποια φάση σταμάτησε να το φέρνει κι έτσι ξαναγύρισα στο Άλτις.Αυτά βέβαια για τον καιρό που ήμουν σε άλλη πόλη γιατί όταν ξαναγύρισα στη βάση μου συνέχισα με το λάδι ελαιοτριβείου.

 

Πάντως αν μπορέσεις να βρεις το Θεόφιλος, δοκίμασέ το.Είναι πολύ καλό.

Επεξ/σία από SoFiA11
Δημοσ.

Για  εμάς τους "βλάκες" που θέλουμε λάδι από το σούπερ μάρκετ, μπορεί να γίνει μια συζήτηση για το ποίο είναι "καλύτερο";

 

Όχι ρε! Ναπαναλαδωσεισκαναμεντεσεπουτρίζει με το λάδι από το super market! Άντε από 'δω χάμω, που θα μας βάλεις και on topic...

 

Εντάξει, γράφτηκε και ξαναγράφτηκε. Κάνουμε μαλακία. Το εμπεδώσαμε.

 

 

Δεν το ξέρουμε αυτό...

 

...και επειδή, ως γνωστόν, η επανάληψη είναι μητέρα τής μάθησης:

 

 

ΚΑ-ΝΕ-ΤΕ ΜΑ-ΛΑ-ΚΙ-Α!!!

 

 

Σταμάξ' και τσακίδια για το λιοτρίβι! Μού μάθατε κι από λάδι, αστοί τού κερατά...

  • Like 2
Δημοσ.

Όχι ρε! Ναπαναλαδωσεισκαναμεντεσεπουτρίζει με το λάδι από το super market! Άντε από 'δω χάμω, που θα μας βάλεις και on topic...

 

 

 

Δεν το ξέρουμε αυτό...

 

...και επειδή, ως γνωστόν, η επανάληψη είναι μητέρα τής μάθησης:

 

 

ΚΑ-ΝΕ-ΤΕ ΜΑ-ΛΑ-ΚΙ-Α!!!

 

 

Σταμάξ' και τσακίδια για το λιοτρίβι! Μού μάθατε κι από λάδι, αστοί τού κερατά...

Γενόσημο του ζανάξ; :P :D

Δημοσ.

Βγαζουν λαδι στη Β.Ευρωπη?  Ουτε καν το γνωριζουν :)

Που τρώμε γράφω αν πρόσεξες.

 

Παραγωγή κάνουν Ισπανία , Ιταλία, Μεξικό και κάτι λίγα Λατινική Αμερική και τώρα τελευταία προσπαθεί και η Ιαπωνία με φυτά Μπονσάι (διασταυρώσεις) .

Θα σταματήσει άραγε ποτέ αυτή η παπάτζα?(Το ίδιο ισχύει και για το κρασί.)

Για αυτό εξαρτόμαστε εξάλλου από το πόση παραγωγή θα βγάλει η Ισπανία-Ιταλία-Πορτογαλία...

Δεν ξέρω πού στηρίζεις την άποψη σου,

εγώ τη στηρίζω λόγω ενασχόλησης σε εξαγωγέα - merchant ελαιολάδου, και όχι σε ξερολίαση.

 

Η παγκόσμια αγορά ελέγχεται από τους Ιταλούς.

Το ποιοτικότερο λάδι στον πλανήτη είναι το ελληνικό. Κατά κανόνα.... Φυσικά υπάρχει και η σαβούρα και οι απατεώνες που τα αναμιγνύουν για να φτουρήσουν, κυρίως για διάθεση εντός Ελλάδος, γιατί όλες οι εξαγωγές γίνονται με σφραγισμένα βυτία και με χημικούς ελέγχους.

 

Εξαιτίας αδυναμίας διάθεσης του ελληνικού λαδιού από τους παραγωγούς απευθείας σε σούπερμαρκετ - αλυσίδες του εξωτερικού,

οι Ιταλοί το αγοράζουν υπερχονδρική ,

όπου φυσικά οι έλληνες πιάνουν λιγότερα λεφτά απ' ότι αν το διέθεταν εκείνοι στον τελικό λιανέμπορα.

Το ελληνικό λάδι το χρησιμοποιούν κατά κανόνα για να εξευγενίζουν τα δικά τους λάδια και τα Ισπανικά τα οποία είναι γενικά κατώτερης ποιότητας και φθηνότερα.

 

Οι τιμές λαδιού όπως έγραψα και στο ποστ μου εξαρτώνται από τη γενικότερη παραγωγή.

 

Αν βγάλουν πολύ λάδι και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί και οι Έλληνες, οι τιμές πέφτουν γιατί υπάρχει μεγάλη προσφορά. Για όλους.

Εκεί ο παραγωγός αποφασίζει αν θα πουλήσει χαμηλά (και μέχρι πόσο χαμηλά) ή αν θα το κρατήσει για την επόμενη χρονιά.

Αυτή την εποχή γίνεται όλη σχεδόν η διάθεση της φετεινής σοδειάς.

 

Υπήρξαν χρονιές που δεν υπήρξε σχεδόν καθόλου παραγωγή σε Ισπανία - Ιταλία λόγω κακοκαιρίας και καταστροφών, και τότε οι τιμές του διαθέσιμου λαδιού (κυρίως ελληνικού) πήγαν στα ύψη γιατί δεν υπήρχε επάρκεια.

Αγόραζαν μέχρι και βαλβολίνες..

Τόσο απλά.

Δημοσ.

:-D

Τωρα να σε ρωτησω γιατι ειναι επιβλαβη η αμμωνια και το καλιο θα μπορεσεις να μου πεις?

 

Και το βασικο λιπασμα που ριχνεις και καλιο εχει και αζωτο (αμωνια που λες). Οπως εχει και το εδαφος.

 

Οτι εγραψα παραπανω ισχυει. Και οχι ουτε η αμμωνια ουτε το καλιο ειναι επιβλαβη. Ειναι απαραιτητα θρεπτικα στοιχεια για το φυτο.

επιβλαβές το κάλιο επιβλαβής η αμωνία. Καλύτερα από παραγωγό παρά από s. market.

Δημοσ.

Εγώ θα αναφέρω μόνο το εξής: Το άνω όριο της οξύτητας για να χαρακτηριστεί ένα λάδι έξτρα παρθένο (0.8% ή οκτώ γραμμές που λέμε) , για να το πετύχεις σε ελαιοτριβείο από κορωνέικες ελιές θα πρέπει οι ελιές να είναι πεσμένες στο χωράφι ή παρατημένες στο τσουβάλι για βδομάδες πριν αλεστούν στο ελαιοτριβείο. Στην χειρότερη το λάδι να βγει 0.4 με 0.5% οξύτητα. 

Δημοσ.

άλλο, το οποίο και μας το είχε πει καθηγήτρια διατροφολόγος, είναι ότι το λάδι οι εταιρείες το ραφινάρουνε..... ε! μετά λογικά του δίνουνε ξανάχρώμα, και νάτο υπέροχο λάδι του εμπορίου!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...