lila19 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Πάρε κάποιο με μεγάλη κατανάλωση από super market, αφού αυτά ελέγχονται, και οι εταιρείες δεν θα διακινδυνεύσουν να τα νοθεύσουν. Μας έλεγε καθηγητής που δουλεύει στο γενικό χημείο του κράτους, ότι σε λάδι μικρής εταιρίας είχαν βάλει χρώμα αυτοκινήτου, για να δώσουν το χρώμα του ελαιόλαδου -.- 1
kfyros Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 χωριό ποικιλία κορωνέικη (λέει εξαιρετικά παρθένο). ιδανικό για σαλάτες και μαγειρευτά. για τηγανισμα μη βάζετε ελαιόλαδο , είναι πολύ βαρύ και πάει και στράφι,καλύτερα ηλιέλαιο (μιας χρήσης, δεν ξανατηγανίζουμε με αυτό, άντε δύο το πολύ αν δεν το έχουμε κάψει πολύ την πρώτη φορά)..για τηγανιτά αυγά, καλύτερα φυσικό βούτυρο σε κεραμικό τηγανάκι αντί για λάδι. και προτιμάμε κεραμικά σκεύη ή ανοξείδωτα. τα αντικολλητικά (teflon) πέταμα.. Γενικά τα λάδια που τρώμε στην Ελλάδα (εμπορίου και από παραγωγό) είναι πολύ καλά σε σχέση με βόρεια ευρώπη.Λογικό, μια και βγάζουμε μακράν το καλύτερο λάδι στον κόσμο. Τα λάδια των σούπερμάρκετ είναι γενικά στις κάτω κατηγορίες . Πχ. τα extra Παρθένα είναι από τα χειρότερα extra παρθένα (τα οποία είναι και τα πιο φθηνά). Τα πολύ καλά είτε τα κρατάνε για πάρτη τους οι παραγωγοί, είτε τα στέλνουν εξαγωγή .Τα αγοράζουν κυρίως οι Ιταλοί και πολύ λιγότερο οι Ισπανοί σε τιμές χονδρικής χύμα (με βυτία)και με αυτά βελτιώνουν τα δικά τους τα κωλόλαδα. Ελάχιστες ποσότητες φεύγουν σε αλυσίδες ντελικατεσεν , και πληρώνονται όπως πρέπει. Το λάδι βέβαια έχει τεράστια σκαμπανεβάσματα στην τιμή, ανάλογα με την παραγωγή κάθε χρονιάς.Αν υπάρχει μεγάλη παραγωγή σε Ελλάδα - Ισπανία - Ιταλία η τιμή πέφτει. Αν η παραγωγή είναι μικρή οι τιμές ανεβαίνουν, μέχρι ένα όριο βέβαια (πόσο θα δεχτούν να πληρώσουν οι Ιταλοί που ελέγχουν την παγκόσμια αγορά λαδιού, ή πόσο θα δεχτούν να ρίξουν οι παραγωγοί τις τιμές χωρίς να αφήσουν τις ελιές αμάζευτες). Πάρε κάποιο με μεγάλη κατανάλωση από super market, αφού αυτά ελέγχονται, και οι εταιρείες δεν θα διακινδυνεύσουν να τα νοθεύσουν. Μας έλεγε καθηγητής που δουλεύει στο γενικό χημείο του κράτους, ότι σε λάδι μικρής εταιρίας είχαν βάλει χρώμα αυτοκινήτου, για να δώσουν το χρώμα του ελαιόλαδου -.- πότε; το 1980; Για κάθε εταιρία που βγάζει λάδι στην παραγωγή , το ελαιοτριβείο δε στέλνει δείγματα για έλεγχο στο ΓΧΚ;
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Πας με το αυτοκίνητο φορτώνεις 3-4 ντενεκέδες και σου ερχετε απο 4 ευρω το λιτρο κανένα 20αρικο, βενζίνες, διοδια, ξενοδοχεία και δυο μέρες απο την ζωη σου το λιγότερο, και στο τελος ανοίγεις και το μισό ειναι μουργα Πραγματική ιστορία Αν δεν ξερεις που πας μπορει να σου βγει και ετσι ....Πολυ παλια που ειχα ελιες (τωρα δεν κρατησα ουτε ριζα) εδινα καμμια 10αρια δοχεις των 17,5 κιλων σε γνωστους . Τους το ελεγα οτι θα βρουν καπου 100-200 γραμμαρια μουργα αλλα στο λιοτριβι προτιμουσα να παρω το δικο μου λαδι παρα αυτο που ειχαν ετοιμο για πωληση.Μεσσηνια μπορεις να εισα σε 2 και κατι ωρες και αυθημερον να γυρισεις .
king2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Οσον αφορα τα λιπασματα. Η νομοθεσια λεει πως για να θεωρηθει ενα προιον βιολογικο πρεπει να μην εχουν χρησιμοποιηθει χημικα λιπασματα. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΥΦΑ! Με λιγα λογια ''μπακαλικα''. Το φυτο, το καθε φυτο, για τροφη προσλαμβανει χημικα στοιχεια. Ο οποιοσδηποτε, ακομα και αυτος με γνωσεις χημειας γυμνασιου, αν βαλει το μυαλο του λιγο να δουλεψει μπορει να καταλαβει πως τα χημικα στοιχεια που προσλαμβανει το φυτο δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορα ειτε αυτα προερχονται απο το εδαφος, ειτε απο κοπρια, ειτε απο χημικα λιπασματα. Μιλαμε για χημικα στοιχεια! Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια απο οποια πηγη και να προερχονται. Επομενως αν καποιος σας πει ''Δεν εριξα λιπασματα ειναι πιο καλο'' σας κοροιδευει εστω και εν αγνοια του... Το βασικό ρίχνουμε εμείς και τίποτα άλλο. Χωρίς βασικό λίπασμα δεν γίνετε τίποτα. Αμωνια και κάλιο εκείνα είναι τα επιβλαβη.
iordanis77 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Γενικά τα λάδια που τρώμε στην Ελλάδα (εμπορίου και από παραγωγό) είναι πολύ καλά σε σχέση με βόρεια ευρώπη. Λογικό, μια και βγάζουμε μακράν το καλύτερο λάδι στον κόσμο. Βγαζουν λαδι στη Β.Ευρωπη? Ουτε καν το γνωριζουν 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Βγαζουν λαδι στη Β.Ευρωπη? Ουτε καν το γνωριζουν Εχω ακουσει οτι το πουλανε σε φαρμακεια το ελληνικο παρθενο αλλα δεν εχω δικια μου αποψη .
Antwni Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Λογικό, μια και βγάζουμε μακράν το καλύτερο λάδι στον κόσμο. Θα σταματήσει άραγε ποτέ αυτή η παπάτζα?(Το ίδιο ισχύει και για το κρασί.) Για αυτό εξαρτόμαστε εξάλλου από το πόση παραγωγή θα βγάλει η Ισπανία-Ιταλία-Πορτογαλία... Το βασικό ρίχνουμε εμείς και τίποτα άλλο. Χωρίς βασικό λίπασμα δεν γίνετε τίποτα. Αμωνια και κάλιο εκείνα είναι τα επιβλαβη. Γιατί είναι επιβλαβή το κάλιο? (Για αμμωνία δεν ξέρω οπότε δεν την αναφέρω) Το χώμα έχει από μόνο του κάλιο (όπως και φώσφορο,σίδηρο,άζωτο κλπ) όπου μάλιστα κάποια έχουν έλλειψη και κάποια άλλα όχι. Ο crupo τα είπε καλά. Αν μας βλέπει κανένας γεωπόνος τώρα, ίσως γελάει.
crupo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Το βασικό ρίχνουμε εμείς και τίποτα άλλο. Χωρίς βασικό λίπασμα δεν γίνετε τίποτα. Αμωνια και κάλιο εκείνα είναι τα επιβλαβη. Τωρα να σε ρωτησω γιατι ειναι επιβλαβη η αμμωνια και το καλιο θα μπορεσεις να μου πεις? Και το βασικο λιπασμα που ριχνεις και καλιο εχει και αζωτο (αμωνια που λες). Οπως εχει και το εδαφος. Οτι εγραψα παραπανω ισχυει. Και οχι ουτε η αμμωνια ουτε το καλιο ειναι επιβλαβη. Ειναι απαραιτητα θρεπτικα στοιχεια για το φυτο. 1
De@th L0rd Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Θα σταματήσει άραγε ποτέ αυτή η παπάτζα?(Το ίδιο ισχύει και για το κρασί.) Για αυτό εξαρτόμαστε εξάλλου από το πόση παραγωγή θα βγάλει η Ισπανία-Ιταλία-Πορτογαλία... Γιατί είναι επιβλαβή το κάλιο? (Για αμμωνία δεν ξέρω οπότε δεν την αναφέρω) Το χώμα έχει από μόνο του κάλιο (όπως και φώσφορο,σίδηρο,άζωτο κλπ) όπου μάλιστα κάποια έχουν έλλειψη και κάποια άλλα όχι. Ο crupo τα είπε καλά. Αν μας βλέπει κανένας γεωπόνος τώρα, ίσως γελάει. Στη Γαλλία όταν πιάνει βαθμούς το κρασί (που η Γαλλία φημίζεται για το κρασί-πουρκουά;-) κάνουν πανηγύρι. Στα νησιά μας βγάζουν γαμάτο κρασί με βαθμούς και γεύση για πλάκα. Άσε δεν είναι καθόλου παπάτζες. Τα ίδια λένε και οι γευσιγνώστες στις ξένες χώρες. Η ισπανία και Ιταλία μας επηρρεάζουν λόγω ποσότητας και τιμής όχι ποιότητας.
king2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 ψ Τωρα να σε ρωτησω γιατι ειναι επιβλαβη η αμμωνια και το καλιο θα μπορεσεις να μου πεις? Και το βασικο λιπασμα που ριχνεις και καλιο εχει και αζωτο (αμωνια που λες). Οπως εχει και το εδαφος. Οτι εγραψα παραπανω ισχυει. Και οχι ουτε η αμμωνια ουτε το καλιο ειναι επιβλαβη. Ειναι απαραιτητα θρεπτικα στοιχεια για το φυτο. Επιβλαβη δεν ειναι αλλα δεν τα λες και οικολογικα.Αλλο να ριχνεις ενα μικρο ποσοστο αζωτου/καλιου/φωσφορου μια φορα το χρονο στις αρχες Μαρτιου(βασικο λιπασμα) και αλλο να τα λιωσεις στην αμμωνια(Ιουνιος) και καλιο(αυγουστος) ωστε να παρει μεγεθος η ελια.Χωρις βασικο δεν πας πουθενα.Στα ποτιστικα εμεις ριχνουμε και βοριο χρονια παρα χρονια συν τα αλλα. Ολα τα χρονια τρωμε μονο λαδι δικο μας(200 κιλα το χρονο 6 ατομα).Ποτε του εμποριου οσες πιστοποιησεις και να περασουν.
crupo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 ψ Επιβλαβη δεν ειναι αλλα δεν τα λες και οικολογικα.Αλλο να ριχνεις ενα μικρο ποσοστο αζωτου/καλιου/φωσφορου μια φορα το χρονο στις αρχες Μαρτιου(βασικο λιπασμα) και αλλο να τα λιωσεις στην αμμωνια(Ιουνιος) και καλιο(αυγουστος) ωστε να παρει μεγεθος η ελια.Χωρις βασικο δεν πας πουθενα.Στα ποτιστικα εμεις ριχνουμε και βοριο χρονια παρα χρονια συν τα αλλα. Ολα τα χρονια τρωμε μονο λαδι δικο μας(200 κιλα το χρονο 6 ατομα).Ποτε του εμποριου οσες πιστοποιησεις και να περασουν. Οικολογικα ως προς τι? Το ειπα και στο 1ο post. Το θρεπτικο στοιχειο που προσλαμβανει το φυτο απο το εδαφος ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο με αυτο που προσλαμβανει απο το χημικο λιπασμα. Ιον K+ προσλαμβανει το φυτο και απο το εδαφος, ιον Κ+ προσλαμβανει και απο το χημικο λιπασμα. Η συζητηση οικολογικο και μη οικολογικο ειναι λανθασμενη περα για περα. Ειναι απλη χημεια γυμνασιου. Εσυ τωρα ριχνεις μονο βασικο λιπασμα με αποτελεσμα τα φυτα σου να πεινανε, να στερουνται της τροφης που χρειαζονται. Και το επομενο αποτελεσμα ειναι να μην παιρνεις ουτε την αποδοση αλλα ουτε και την ποιοτητα που θα μπορουσες να παρεις. Παιρνεις ενα προιον υποβαθμισμενο τοσο σε ποσοτητα οσο και σε ποιοτητα. Και λογω αγνοιας το ονομαζεις ''οικολογικο'' και εισαι και ευχαριστημενος! Οικολογικη προσεγγιση οσον αφορα τα λιπασματα υπαρχει, αλλα για αλλα θεματα. Π.χ. πιθανη μολυνση υπογειων υδατων που προοριζονται για υδρευση, ευτροφισμος σε λιμνες κλπ. Οσον αφορα το φυτο και την θρεψη του καθως και το ''οικολογικο'' ή μη οσον αφορα το προιον που παραγεται ειναι ΜΟΥΦΑ! ΤΕΛΟΣ!
Antwni Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Στη Γαλλία όταν πιάνει βαθμούς το κρασί (που η Γαλλία φημίζεται για το κρασί-πουρκουά;-) κάνουν πανηγύρι. Στα νησιά μας βγάζουν γαμάτο κρασί με βαθμούς και γεύση για πλάκα. Άσε δεν είναι καθόλου παπάτζες. Τα ίδια λένε και οι γευσιγνώστες στις ξένες χώρες. Η ισπανία και Ιταλία μας επηρρεάζουν λόγω ποσότητας και τιμής όχι ποιότητας. Αφού έχουμε γαμάτη ποιότητα.Μπορούμε να τους κάνουμε ό,τι θέλουμε.Το καλύτερο λάδι στον κόσμο τους πουλάμε. http://www.worldsbestoliveoils.org/worlds-best-olive-oils.html Με λίγο ψάξιμο πάλι βλέπω ελάχιστα ελληνικά κρασιά. Υ.Γ.Από Κρήτη είμαι.Έχουμε το δικό μας κρασί-λάδι. Απλά δεν μπορώ αυτήν την υπεροψία.Ότι είμαστε οι καλύτεροι.Πες ότι έχουμε από τα καλύτερα ρε φίλε.Όχι και το καλύτερο.Που δεν ισχύει κιόλας... 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Αφού έχουμε γαμάτη ποιότητα.Μπορούμε να τους κάνουμε ό,τι θέλουμε.Το καλύτερο λάδι στον κόσμο τους πουλάμε. Και να είχαμε το καλύτερο, πιστεύεις ότι θα τους κάναμε ό,τι θέλουμε?
lak10 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 το Αλτις παλαιοτερα το ειχα βρει νοθευμενο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=106101να προτιματε ελαιολαδα που ειναι εξτρα παρθενα εγω προσωπικα προτιμω λαδι σητειας με .3 οξυτητα ειναι βεβαια λιγο ακριβο αλλα αξιζει http://www.sitiaunion.gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα