cococrops Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Εμείς ως παραγωγοί βγάζουμε 500 κιλά λάδι το χρόνο βιολογικό και αντε να δώσουμε 4 με 5 τενεκεδακια. Το υπόλοιπο το κρατάμε εμείς. 4 ευρώ το λίτρο είναι λίγο για τέτοιο λάδι. Το λάδι μέσο όρο βγαίνει σαν να δίνεις την ελιά 40 λεπτά. Τα ελαιοτριβεια αγοράζουν με 2 με 2.50 ευρώ και τα πουλάνε χρυσάφι. Μακριά από του εμπορίου Καταρχας ξεχνα τα 4 ευρω που ειπες!!το κοστος του λαδιου παει αναλογα με την οξυτητα του που βγαινουν απο ελαιομετρησεις με δυο συντελεστες συγκεκριμενα!!μετα γινεται διαχωρισμος του λαδιου σε ποιοτητες και ετσι βγαινει η τιμη του!! και επισης βιολογικοι ελαιωνες δεν υπαρχουν και αν υπαρχουν θα πρεπει να ειναι χιλιομετρα αποσταση απο οτι ειναι τα αλλα γυρω χωραφια!!!το νερο κυλαει και μεσα υπαρχουν φαρμακα οπως επισης και ο αερας μεταφερει τα φυτοφαρμακα!
Donalhioy Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 το λαδι με μεγαλη οξυτητα παιδια δεν το δεχεται το ελαιοτριβειο... το δινει πισω και ζητα την πληρωμη με χρημα.. γιατι για οσους δεν ξερουν το ελαιοτριβειο το πληρωνεις με ποσοστο επι της παραγωγης λαδιου.. την ποιοτητα παρθενο-εξτρα παρθενο την βγαζουν οι εταιριες... αναλογα με τα προσθετα που βαζουν μεσα... ο λεγομενος χουρβας "το κατακαθι του λαδιου" ειναι 2-3 φορες πιο ακριβο απο το λαδι διοτι το χρησιμοποιουν και σε αλλες περιπτωσεις.. το εκχυλισμα ελιας που βλεπετε τι νομιζετε οτι ειναι? λιπασμα σε ελαιοχωραφο δεν εχω δει ποτε στην ζωη μου και ας δουλευα μια φορα και ενα καιρο στα ραντιστικα.. βαζουν μονο λιγο σε καινουργια δεντρα για να αντεξουν τους πρωτους χειμωνες το λαδι εμποριου ειναι πιο ανοικτοχρωμο και γι αυτο βαζουν για χρωστικες αλλα ελαια π.χ πυρηνελαιο που ανεβαζει οξυτητα αλλα αν κατσει το λαδι κανει την λεγομενη αλυσιδα.. σαν μικρες φουσκες οποτε το αραιωνουν ετσι ωστε να ειναι σαν νερο και να μην φαινεται.. αυτα μπορει να ακουγονται μπακαλιστικα αλλα ετσι ειναι.. το λαδι ειναι πηχτο.. και οταν βγαινει ειναι σκουρο... στα μπουκαλια του smarket ειναι το λαδι τοσο αραιο που βλεπεις απεναντι..
crupo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 επιβλαβές το κάλιο επιβλαβής η αμωνία. Καλύτερα από παραγωγό παρά από s. market. Τα επιχειρηματα σου σπαζουν κοκκαλα. Μας επεισες...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 την ποιοτητα παρθενο-εξτρα παρθενο την βγαζουν οι εταιριες... αναλογα με τα προσθετα που βαζουν μεσα... Θα μου επιτρέψεις αυτό να μην το πιστέψω/δεχτώ. Ειδικά όπως το διατυπώνεις ακριβώς! Extra virgin olive oil: Οξύτητα μέχρι 0.8% Virgin olive oil: Οξύτητα έως 0.2% Ordinary virgin olive oil: Οξύτητα έως 3.3% Refined olive oil: Οξύτητα έως 0.3% Olive oil: Οξύτηα έως 1.5% Επίσης ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δεν σημαίνει πως κάνει για όλες τις χρήσεις και τα μαγειρέματα!
Donalhioy Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Θα μου επιτρέψεις αυτό να μην το πιστέψω/δεχτώ. Ειδικά όπως το διατυπώνεις ακριβώς! Extra virgin olive oil: Οξύτητα μέχρι 0.8% Virgin olive oil: Οξύτητα έως 0.2% Ordinary virgin olive oil: Οξύτητα έως 3.3% Refined olive oil: Οξύτητα έως 0.3% Olive oil: Οξύτηα έως 1.5% Επίσης ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δεν σημαίνει πως κάνει για όλες τις χρήσεις και τα μαγειρέματα! την ποιοτητα παρθενο-εξτρα παρθενο την βγαζουν οι εταιριες... αναλογα με τα προσθετα που βαζουν μεσα... και λιγο πιο κατω ....π.χ πυρηνελαιο που ανεβαζει οξυτητα η εταιρια απο 1 κιλο λαδι που θα παρει απο το ελαιοτριβειο θα βγαλει ενα 20% παραπανω.. δεν βγαινει αλλιως.. αλλα αυτο θα φανει.. οπως οταν βαζεις μεσα στο λαδι στην σαλατα ξυδι.. γι αυτο το κανουν επεξεργασια... τι νομιζεται... οτι το μετρανε και αν ειναι ολα καλα το βαζουν σε μπουκαλι και μετα στο ραφι? οξυτητα σε λαδι εμπορου παιδια ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει με πανω απο 0.5% πρεπει πραγματικα να το προσπαθησει.. να μαζευει σαβουρες και να τα αφησει στα τσουβαλια κανα μηνα.. γι αυτη την οξυτητα θελει προσθετα.. αυτα τα προσθετα ειναι συνηθως αλλα λαδια.. για χρωμα, πυκνοτητα ακομα και για συμπληρωμα.. π.χ εχεις 2 τενεκεδες... βαζεις μεσα οτι σαβουρα λαδια βρεις και κανεις 3 τενεκεδες
groot Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Απορώ πόσοι από αυτούς σε αυτό το thread που γράφουν για το λάδι και την ποιότητά του, έχουν μαζέψει έστω και μία ρίζα... άντε έναν κλώνο έστω. Για να κουβαλήσουν σακί, να ξέρουν πως λειτουργεί το λιουτρουβιό και πως βγαίνει το λάδι από την ελιά δεν το συζητάω... Δεν λέω... εάν κανείς δεν μπορεί να βρει καλό λάδι από παραγωγό, αναγκαστικά θα πάρει από το ράφι του SM. Αλλά αυτό απέχει πολύ από τα urban legends που γράφονται εδώ...
xpapias Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Εγώ ξέρω οτι πριν κάποια χρόνια οι γιαγιάδες στο χωριό μου ριχναν το τηγανολαδο στο βαρέλι με το κανονικό λάδι που πουλαγαν στον έμπορο. Πραγματική ιστορία.
iordanis77 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Που τρώμε γράφω αν πρόσεξες. Παραγωγή κάνουν Ισπανία , Ιταλία, Μεξικό και κάτι λίγα Λατινική Αμερική και τώρα τελευταία προσπαθεί και η Ιαπωνία με φυτά Μπονσάι (διασταυρώσεις) . Eνταξει, παντως στη β.Ευρωπη δεν τρωνε λαδι. Παραγωγη λαδιου βασικα γινεται απο τις μεσογειακες χωρες, και κατι ψιλα βγαζουν Αργεντινη και Αυστραλια. Καπου διαβασα οτι προσφατα αρχισε δειλα βηματα και η... Ινδια
Antwni Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 και επισης βιολογικοι ελαιωνες δεν υπαρχουν και αν υπαρχουν θα πρεπει να ειναι χιλιομετρα αποσταση απο οτι ειναι τα αλλα γυρω χωραφια!!!το νερο κυλαει και μεσα υπαρχουν φαρμακα οπως επισης και ο αερας μεταφερει τα φυτοφαρμακα! Το νερό έχει φάρμακα.Μάλιστα. Για το δεύτερο συμφωνούμε. Αλλά όχι και χιλιόμετρα. Περνάνε ελέγχους btw.Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να το πουλήσει βιολογικό προφανώς. Εκτός αν θεωρείς ότι δεν είναι αυστηροί... το λαδι με μεγαλη οξυτητα παιδια δεν το δεχεται το ελαιοτριβειο... το δινει πισω και ζητα την πληρωμη με χρημα.. γιατι για οσους δεν ξερουν το ελαιοτριβειο το πληρωνεις με ποσοστο επι της παραγωγης λαδιου.. λιπασμα σε ελαιοχωραφο δεν εχω δει ποτε στην ζωη μου και ας δουλευα μια φορα και ενα καιρο στα ραντιστικα.. βαζουν μονο λιγο σε καινουργια δεντρα για να αντεξουν τους πρωτους χειμωνες Μια χαρά το παίρνει.Απλά θα στο πάρει σε χαμηλώτερη τιμή. Btw, σε ποια περιοχή δούλευες και δεν έχεις δει να βάζουν λίπασμα?
Dakonblackblade Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Οπότε σε λάδι σούπερμάρκετ που καταλήξαμε?\ Δεχτές και σελίδες με παραγωγούς που το πουλάνε online αλλά να έχουν και μια πιστοποίηση.
groot Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 http://www.sedik.gr/neo/el/δελτίο-τιμών-ελαιολάδου
abc Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Aνώσκελη από το Σκλαβενίτη. http://anoskeli.gr/en/oil
kyriakh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Aνώσκελη από το Σκλαβενίτη. http://anoskeli.gr/en/oilΑυτό ακούγεται καλό, κ ο Σκλαβενίρης είναι εγγύηση απότι ακούω
kage Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 υπαρχει ενα σαπιο συστημα που δυσκολα θα βρεις καλο λαδι.ειτε χυμα ειτε ετικετας! ακομη και δικο σου λαδι να χεις πρεπει να σαι απο πανω σε ολη την διαδικασια(και να επιλεξεις εσυ σωστο ελαιοτριβειο) αν θες σωστο λαδι. πολλες λαμογιες αναμιξεις με περσινο(κλασσικη βλαχονοτροπια) ή με σογελαιο ή με ηλιελαιο πυρινελαιο κτλ. φανταστειτε οτι την ελλαδα δεν την εμπιστευονται στο εξωτερικο και οι εξαγωγες γινονται στην ιταλια και το πουλανε για ιταλικο! http://www.tovima.gr/science/article/?aid=518862 http://www.elies-ladikalamatiano.gr/articles/news/exeugenismenoeraphinarismeno.html και για τεστ Πρώτο στάδιο ανάλυσης ελαιολάδου (βάση νομοθεσίας), αναλύσεις Οξύτητας, Υπεροξειδίων και Κ 232 και Κ270 ~30ε και κανα 200ε για τα παντα.. http://www.efpolis.gr/el/asfaleia-ton-katanaloton/asfaleia-poiotita-trofimon/tmima-ximikon-ergastirion.html http://www.in2life.gr/dm_documents/%CE%99%CE%94%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3_%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3_lpHSZ.pdf υ.γ. υπαρχουν αρκετοι Πηγή: διαγωνισμοι που στελνουν gr λαδια νομιζοντας οτι εχουν χαμηλοτερη οξυτητα απο αυτο που πραγματικα ειχαν...
Highlander Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Εμείς δες βάζουμε λίπασμα. Γενικά δεν βάζουμε τίποτα. Τα εμπορίου που είχα δοκιμάσει όσο ήμουν εργένης ήταν gtp σε γεύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα