Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμείς ως παραγωγοί βγάζουμε 500 κιλά λάδι το χρόνο βιολογικό και αντε να δώσουμε 4 με 5 τενεκεδακια. Το υπόλοιπο το κρατάμε εμείς. 4 ευρώ το λίτρο είναι λίγο για τέτοιο λάδι. Το λάδι μέσο όρο βγαίνει σαν να δίνεις την ελιά 40 λεπτά. Τα ελαιοτριβεια αγοράζουν με 2 με 2.50 ευρώ και τα πουλάνε χρυσάφι. Μακριά από του εμπορίου

Καταρχας ξεχνα τα 4 ευρω που ειπες!!το κοστος του λαδιου παει αναλογα με την οξυτητα του που βγαινουν απο ελαιομετρησεις με δυο συντελεστες συγκεκριμενα!!μετα γινεται διαχωρισμος του λαδιου σε ποιοτητες και ετσι βγαινει η τιμη του!!

και επισης βιολογικοι ελαιωνες δεν υπαρχουν και αν υπαρχουν θα πρεπει να ειναι χιλιομετρα αποσταση απο οτι ειναι τα αλλα γυρω χωραφια!!!το νερο κυλαει και μεσα υπαρχουν φαρμακα οπως επισης και ο αερας μεταφερει τα φυτοφαρμακα!

  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το λαδι με μεγαλη οξυτητα παιδια δεν το δεχεται το ελαιοτριβειο... το δινει πισω και ζητα την πληρωμη με χρημα.. γιατι για οσους δεν ξερουν το ελαιοτριβειο το πληρωνεις με ποσοστο επι της παραγωγης λαδιου..

 

την ποιοτητα παρθενο-εξτρα παρθενο την βγαζουν οι εταιριες... αναλογα με τα προσθετα που βαζουν μεσα... ο λεγομενος χουρβας "το κατακαθι του λαδιου" ειναι 2-3 φορες πιο ακριβο απο το λαδι διοτι το χρησιμοποιουν και σε αλλες περιπτωσεις..  το εκχυλισμα ελιας που βλεπετε τι νομιζετε οτι ειναι?

 

λιπασμα σε ελαιοχωραφο δεν εχω δει ποτε στην ζωη μου και ας δουλευα μια φορα και ενα καιρο στα ραντιστικα..

βαζουν μονο λιγο σε καινουργια δεντρα για να αντεξουν τους πρωτους χειμωνες

 

το λαδι εμποριου ειναι πιο ανοικτοχρωμο και γι αυτο βαζουν για χρωστικες αλλα ελαια π.χ πυρηνελαιο που ανεβαζει οξυτητα

αλλα αν κατσει το λαδι κανει την λεγομενη αλυσιδα..  σαν μικρες φουσκες οποτε το αραιωνουν ετσι ωστε να ειναι σαν νερο και να μην φαινεται..

αυτα μπορει να ακουγονται μπακαλιστικα αλλα ετσι ειναι.. το λαδι ειναι πηχτο.. και οταν βγαινει ειναι σκουρο...

στα μπουκαλια του smarket ειναι το λαδι τοσο αραιο που βλεπεις απεναντι..

Δημοσ.

επιβλαβές το κάλιο επιβλαβής η αμωνία. Καλύτερα από παραγωγό παρά από s. market.

Τα επιχειρηματα σου σπαζουν κοκκαλα. Μας επεισες...

  • Super Moderators
Δημοσ.

 

την ποιοτητα παρθενο-εξτρα παρθενο την βγαζουν οι εταιριες... αναλογα με τα προσθετα που βαζουν μεσα... 

 

Θα μου επιτρέψεις αυτό να μην το πιστέψω/δεχτώ. Ειδικά όπως το διατυπώνεις ακριβώς! :)

 

Extra virgin olive oil: Οξύτητα μέχρι 0.8%

 

Virgin olive oil: Οξύτητα έως 0.2%

 

Ordinary virgin olive oil: Οξύτητα έως 3.3%

 

Refined olive oil: Οξύτητα έως 0.3%

 

Olive oil: Οξύτηα έως 1.5%

 

Επίσης ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δεν σημαίνει πως κάνει για όλες τις χρήσεις και τα μαγειρέματα!

Δημοσ.

Θα μου επιτρέψεις αυτό να μην το πιστέψω/δεχτώ. Ειδικά όπως το διατυπώνεις ακριβώς! :)

 

Extra virgin olive oil: Οξύτητα μέχρι 0.8%

 

Virgin olive oil: Οξύτητα έως 0.2%

 

Ordinary virgin olive oil: Οξύτητα έως 3.3%

 

Refined olive oil: Οξύτητα έως 0.3%

 

Olive oil: Οξύτηα έως 1.5%

 

Επίσης ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δεν σημαίνει πως κάνει για όλες τις χρήσεις και τα μαγειρέματα!

 

 

 

την ποιοτητα παρθενο-εξτρα παρθενο την βγαζουν οι εταιριες... αναλογα με τα προσθετα που βαζουν μεσα...

 

και λιγο πιο κατω

 

....π.χ πυρηνελαιο που ανεβαζει οξυτητα

 

 

η εταιρια απο 1 κιλο λαδι που θα παρει απο το ελαιοτριβειο θα βγαλει ενα 20% παραπανω.. δεν βγαινει αλλιως..

αλλα αυτο θα φανει.. οπως οταν βαζεις μεσα στο λαδι στην σαλατα ξυδι..  γι αυτο το κανουν επεξεργασια... τι νομιζεται... οτι το μετρανε και αν ειναι ολα καλα το βαζουν σε μπουκαλι και μετα στο ραφι?

 

οξυτητα σε λαδι εμπορου παιδια ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει με πανω απο 0.5%

πρεπει πραγματικα να το προσπαθησει.. να μαζευει σαβουρες και να τα αφησει στα τσουβαλια κανα μηνα..

γι αυτη την οξυτητα θελει προσθετα..  αυτα τα προσθετα ειναι συνηθως αλλα λαδια..  για χρωμα, πυκνοτητα ακομα και για συμπληρωμα.. π.χ εχεις 2 τενεκεδες... βαζεις μεσα οτι σαβουρα λαδια βρεις και κανεις 3 τενεκεδες

Δημοσ.

Απορώ πόσοι από αυτούς σε αυτό το thread που γράφουν για το λάδι και την ποιότητά του, έχουν μαζέψει έστω και μία ρίζα... άντε έναν κλώνο έστω. 

 

Για να κουβαλήσουν σακί, να ξέρουν πως λειτουργεί το λιουτρουβιό και πως βγαίνει το λάδι από την ελιά δεν το συζητάω... 

 

 

Δεν λέω... εάν κανείς δεν μπορεί να βρει καλό λάδι από παραγωγό, αναγκαστικά θα πάρει από το ράφι του SM. Αλλά αυτό απέχει πολύ από τα urban legends που γράφονται εδώ... 

Δημοσ.

Εγώ ξέρω οτι πριν κάποια χρόνια οι γιαγιάδες στο χωριό μου ριχναν το τηγανολαδο στο βαρέλι με το κανονικό λάδι που πουλαγαν στον έμπορο. Πραγματική ιστορία.

Δημοσ.

Που τρώμε γράφω αν πρόσεξες.

 

Παραγωγή κάνουν Ισπανία , Ιταλία, Μεξικό και κάτι λίγα Λατινική Αμερική και τώρα τελευταία προσπαθεί και η Ιαπωνία με φυτά Μπονσάι (διασταυρώσεις) .

 

Eνταξει, παντως στη β.Ευρωπη δεν τρωνε λαδι.

 

Παραγωγη λαδιου βασικα γινεται απο τις μεσογειακες χωρες, και κατι ψιλα βγαζουν Αργεντινη και Αυστραλια. Καπου διαβασα οτι προσφατα αρχισε δειλα βηματα και η... Ινδια

 

xores_paragoghs_ladiou.gif

Δημοσ.

και επισης βιολογικοι ελαιωνες δεν υπαρχουν και αν υπαρχουν θα πρεπει να ειναι χιλιομετρα αποσταση απο οτι ειναι τα αλλα γυρω χωραφια!!!το νερο κυλαει και μεσα υπαρχουν φαρμακα οπως επισης και ο αερας μεταφερει τα φυτοφαρμακα!

 

Το νερό έχει φάρμακα.Μάλιστα.

Για το δεύτερο συμφωνούμε.

Αλλά όχι και χιλιόμετρα.

Περνάνε ελέγχους btw.Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να το πουλήσει βιολογικό προφανώς.

Εκτός αν θεωρείς ότι δεν είναι αυστηροί...

 

το λαδι με μεγαλη οξυτητα παιδια δεν το δεχεται το ελαιοτριβειο... το δινει πισω και ζητα την πληρωμη με χρημα.. γιατι για οσους δεν ξερουν το ελαιοτριβειο το πληρωνεις με ποσοστο επι της παραγωγης λαδιου..

 

λιπασμα σε ελαιοχωραφο δεν εχω δει ποτε στην ζωη μου και ας δουλευα μια φορα και ενα καιρο στα ραντιστικα..

βαζουν μονο λιγο σε καινουργια δεντρα για να αντεξουν τους πρωτους χειμωνες

 

Μια χαρά το παίρνει.Απλά θα στο πάρει σε χαμηλώτερη τιμή.

 

Btw, σε ποια περιοχή δούλευες και δεν έχεις δει να βάζουν λίπασμα?

Δημοσ.

Οπότε σε λάδι σούπερμάρκετ που καταλήξαμε?\

 

Δεχτές και σελίδες με παραγωγούς που το πουλάνε online αλλά να έχουν και μια πιστοποίηση.

Δημοσ.

υπαρχει ενα σαπιο συστημα που δυσκολα θα βρεις καλο λαδι.ειτε χυμα ειτε ετικετας!

ακομη και δικο σου λαδι να χεις πρεπει να σαι απο πανω σε ολη την διαδικασια(και να επιλεξεις εσυ σωστο ελαιοτριβειο) αν θες σωστο λαδι.

πολλες λαμογιες αναμιξεις με περσινο(κλασσικη βλαχονοτροπια) ή με σογελαιο ή με ηλιελαιο πυρινελαιο κτλ.

φανταστειτε οτι την ελλαδα δεν την εμπιστευονται στο εξωτερικο και οι εξαγωγες γινονται στην ιταλια και το πουλανε για ιταλικο! :P

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=518862

http://www.elies-ladikalamatiano.gr/articles/news/exeugenismenoeraphinarismeno.html

και για τεστ

Πρώτο στάδιο ανάλυσης ελαιολάδου (βάση νομοθεσίας), αναλύσεις Οξύτητας, Υπεροξειδίων και Κ 232 και Κ270

~30ε

και κανα 200ε για τα παντα..

http://www.efpolis.gr/el/asfaleia-ton-katanaloton/asfaleia-poiotita-trofimon/tmima-ximikon-ergastirion.html

http://www.in2life.gr/dm_documents/%CE%99%CE%94%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3_%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3_lpHSZ.pdf

υ.γ. υπαρχουν αρκετοι Source.png Πηγή: διαγωνισμοι που στελνουν gr λαδια νομιζοντας οτι εχουν χαμηλοτερη οξυτητα απο αυτο που πραγματικα ειχαν...

Δημοσ.

Εμείς δες βάζουμε λίπασμα.

Γενικά δεν βάζουμε τίποτα.

 

Τα εμπορίου που είχα δοκιμάσει όσο ήμουν εργένης ήταν gtp σε γεύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...