Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως ειπε κ ενας φίλος πιο πάνω πολλοί ειδήμονες που λένε λένε μάλλον δεν έχουν περάσει ούτε έξω απο χωράφι.

Κορυφαίο αυτο το "το λαδι με μεγαλη οξυτητα παιδια δεν το δεχεται το ελαιοτριβειο... το δινει πισω και ζητα την πληρωμη με χρημα.. "

Ρε φιλε ολα τα λαφια τα αγοράζει το ελαιοτριβειο. Αυτα με την μικρή οξύτητα πανε αναλογα σαν παρθένα η έξτρα παρθένα κοκ. Τα μεγάλης οξύτητας για σαπούνια η βιομηχανίκη χρήση-επεξεργασία. Κ η τιμή που αγοράζει το λιοτριβι είναι ανάλογα την οξύτητα.

Καλημέρα παω να απλώσω τα δίχτυα σ ενα χωράφι μου.

• Like 3
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να γράψουμε πιο λάδι μας αρέσει πρέπει να έχουμε μαζέψει ελιές .. μια ρίζα έστω   !!!

Μάλιστα !

Συνεχίστε ...

Ελπίζω νε έχετε καλό  wifi στα χωράφια ...

• Like 2
Δημοσ.

Eνταξει, παντως στη β.Ευρωπη δεν τρωνε λαδι.

Παραγωγη λαδιου βασικα γινεται απο τις μεσογειακες χωρες, και κατι ψιλα βγαζουν Αργεντινη και Αυστραλια. Καπου διαβασα οτι προσφατα αρχισε δειλα βηματα και η... Ινδια

xores_paragoghs_ladiou.gif

σόρρυ, μήπως δεν είμαι κατανοητός.Γράφοντας "τρώμε" εννοώ το λάδι που τρώει ο καταναλωτής και την ποιότητα αυτού που του προσφέρεται στη λιανική (σούπερμαρκετ).

Φυσικά και οι βόρειοι δεν παράγουν.

Εννοώ ότι αν δούμε τα λάδια που πουλιουνται σε βόρειες χώρες στα σούπερμάρκετ,

είναι για πέταμα τα περισσότερα σε σχέση με αυτά που πουλιούνται στην Ελλάδα.

Αφού έχουμε γαμάτη ποιότητα.Μπορούμε να τους κάνουμε ό,τι θέλουμε.Το καλύτερο λάδι στον κόσμο τους πουλάμε.

http://www.worldsbestoliveoils.org/worlds-best-olive-oils.html

Με λίγο ψάξιμο πάλι βλέπω ελάχιστα ελληνικά κρασιά.

Υ.Γ.Από Κρήτη είμαι.Έχουμε το δικό μας κρασί-λάδι.

Απλά δεν μπορώ αυτήν την υπεροψία.Ότι είμαστε οι καλύτεροι.Πες ότι έχουμε από τα καλύτερα ρε φίλε.Όχι και το καλύτερο.Που δεν ισχύει κιόλας...

Συμφωνώ με την υπεροψία, αλλά εδώ δεν ισχύει αυτό.

Μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο να είμαστε κομπλεξικοί όσο δεν πάει.

Για τα κρασιά δεν έχω άποψη. Αλλά για τα λάδια έχω.

Επίσης,παραθέτεις ένα link , που αφορά ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ τυποποιημένο ελαιόλαδο , και τα αποτελέσματα βγαίνουν από διάφορους διαγωνισμούς που γίνονται σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Κυρίως σε Ιταλικές πόλεις, αλλά αν δεις τα μέλη του οργανισμού, περιλαμβάνουν και Κινέζους - Ιάπωνες κλπ. κλπ.

Δε σου κάνει εντύπωση;

Εκεί που πάσχουμε είναι στο branding , και την τυποποίηση. Μας τα παίρνουν οι Ιταλοί χονδρική και τα πουλάνε χρυσάφι σε μπουκαλάκια.

Δημοσ.

Όταν τελειώνει το δικό μας από το κτήμα, παίρνουμε Ελαις, κλασσικό για φαγητό και απαλό για τις σαλάτες. 

Δημοσ.

Ρε φιλε ολα τα λαφια τα αγοράζει το ελαιοτριβειο. Αυτα με την μικρή οξύτητα πανε αναλογα σαν παρθένα η έξτρα παρθένα κοκ. Τα μεγάλης οξύτητας για σαπούνια η βιομηχανίκη χρήση-επεξεργασία. Κ η τιμή που αγοράζει το λιοτριβι είναι ανάλογα την οξύτητα.

ελα γιαγια να σου δειξω που το'χει ο παπους

1) το ελαιοτριβειο δεν αγοραζει τιποτα...  αντι να πληρωθει με χρημα πληρωνεται με εμπορευμα επι τις % της παραγωγης που βγαζεις..

2) η εταιρεια "ολες οι εταιρειες βασικα" δεν αγοραζει βαση οξυτητας διοτι το αγοραζει ολο και το βαζει σε μια δεξαμενη..  δεν αγοραζει τενεκε τενεκε καμποσους τονους λαδι.. εξυπνακια...

3) η εταιρεια ειναι αυτη που με τα προσθετα ανεβαζει την οξυτητα...οσο πιο καθαρο "χωρις προσθετα" το βαλει στο μπουκαλι τοσο πιο "παρθενο" ειναι.. αλλα επειδη εχει παντα προσθετα οι τιμες για παρθενο-εξτρα παρθενο ειναι βαση οριων και οχι βαση τιμης..  δηλαδη αυτο που ειπα... εξτρα παρθενο δεν ειναι ποτε...

4) τις τιμες οξυτητας σε ενα ελαιοτριβειο εννοειτε οτι τις κοιτα η εταιρεια και αν εχεις πολλες τιμες απο 0.2 και πανω το ποσο που δινουν κατεβαινει

5) και τελος ειπα πως υπαρχουν ανθρωποι που μαζευουν σαβουρες "τουλαχιστον ετσι τα λενε" απλα επειδη δεν εχουν χρηματα να αγορασουν απο super, που οπως καταλαβαινεις εχουν ανεβασμενη οξυτητα.. 

καπου στο 0.3 που για ελαιοτριβειο ειναι πολυ και αυτο δεν το κρατανε..

αν μαλιστα ειναι λιγο το λαδι.. π.χ 35 κιλα.. που ειναι κατι παραπανω απο 2 τενεκεδες "ο καθενας ειναι 16κιλος" δεν τους παιρνουν ουτε λαδι ουτε χρημα..

γενικα το ελαιοτριβειο θελει να εχει χαμηλες τιμες οξυτητας για να πουλα εξωτερικο διοτι οι τιμες ειναι καπου στο 15% καλυτερες

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικα δεν καταληξαμε ποιο λαδι εμποριου ειναι καλο..μου τελειωσε το καλο που ειχα και αυριο πρεπει να παω να αγορασω.. Αλτις να παρω εχετε καποιο αλλο κατα νου?? 

Δημοσ.

Τελικα δεν καταληξαμε ποιο λαδι εμποριου ειναι καλο..μου τελειωσε το καλο που ειχα και αυριο πρεπει να παω να αγορασω.. Αλτις να παρω εχετε καποιο αλλο κατα νου?? 

πάρε ενα extra παρθένο απο καποια μεγάλη εταιρία (πχ Ελαις)... δεν χρειάζεται ιδιαιτερη επιστημη.

Πάντως σήμερα ειχα κουβέντα για λάδι... και γιατι δεν αγοράζουμε πλέον τενεκέδες απο το χωριο. Long story short, τα πουλάνε οσο και του εμποριου, χωρίς αποδειξη και χωρίς κανενα ποιοτικό ελεγχο πάνω στο προιον. Οποτε Αλτις it is...

• Like 1
Δημοσ.

πάρε ενα extra παρθένο απο καποια μεγάλη εταιρία (πχ Ελαις)... δεν χρειάζεται ιδιαιτερη επιστημη.

Πάντως σήμερα ειχα κουβέντα για λάδι... και γιατι δεν αγοράζουμε πλέον τενεκέδες απο το χωριο. Long story short, τα πουλάνε οσο και του εμποριου, χωρίς αποδειξη και χωρίς κανενα ποιοτικό ελεγχο πάνω στο προιον. Οποτε Αλτις it is...

Ενταξει ειπα να ρωτησω.. ευχαριστω παντως.

Δημοσ.

Ψαχνω και εγω γνωμη για τα παρακατω λαδια:

Χωριο ορεινες περιοχες, χωριο αειφορο, χωριο βιολογικο, αλτις χανιά.

Επισης αν ξερει κανεις απο λαδι Θάσου, καθως πετυχα κατι προιοντα σε μπακαλικα αλλα δεν αγορασα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...