zio10 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Μια χαρα κανει απλα λογω κοστους δεν προτιμαται για τηγανι γιατι παει χαμενο. Έτσι ξέρω κι εγώ! Ότι όποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει είναι καλύτερα.
Irene.j Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Το ελαιολαδο ειναι πιο ανθεκτικο σε υψηλες θερμοκρασιες λογω μεγαλης περιεκτικοτητας σε μονοακορεστα λιπαρα οξεα σε αντιθεση με τα πολυακορεστα οξεα των σπορελαιων. Σημειο καπνου του ελαιολαδου ειναι 220°C ,οπου δηλαδη αρχιζει να οξυδωνεται. Των σπορελαιων αν θυμαμαι καλα ειναι γυρω στους 160-180°C. Επισης ο χρονος τηγανισματος καλο ειναι να μην υπερβαινει τα 20'-30' σε καθε περιπτωση. 2
iordanis77 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Το λαδάκι απ'το χωράφι μου χρησιμοποιώ για τις πατάτες μια ζωή, δεν έχω αγοράσει ποτέ ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο από σουπερμάρκετ. Και για τις σαλάτες και για τα πάντα. Τί εννοείς δεν είναι κατάλληλο; Δε μιλησα για ελαιολαδο απ το χωραφι ή το σουπερμαρκετ, ουτε για σαλατες και τα παντα. Ειπα οτι με ελαιολαδο δεν γινονται καλες οι τηγανητες πατατες. Σε αυτη τη περιπτωση συνισταται σπορελαιο. Περιμένουμε λινκ από επίσημες έρευνες όμως. Το καταλαβαινεις ο ιδιος, απο το τηγανισμα και τη γευση της πατατας. Ανοησίες,το ελαιολαδο είναι πιο σταθερό και οξειδώνεται λιγότερο σε σύγκριση με τα σπορέλαια στο τηγανισμα,με αποτελεσμα να διατηρει τα χαρακτηριστικα του καλυτερα και να ειναι πιο υγιεινο. Για τηγανισμα γενικως μιλας κι εσυ? Η κουβεντα ηταν για τις τηγανητες πατατες μόνο.
*nenya* Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, το καταλαβαίνω και ο ίδιος ότι η γεύση της πατάτας είναι ΓΑΜΑΤΗ με ελαιόλαδο. Βάλε εσύ άλλα λάδια αν θες και απόλαυσέ τες περισσότερο :Ρ 1
nickmanak Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Tο βουτυρο στο τηγανι ειναι το νοστιμοτερο. 1
zio10 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Tο βουτυρο στο τηγανι ειναι το νοστιμοτερο. Στα αυγά το βάζω!
Irene.j Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δοκιμαστε και τηγανιτες πατατες σε λιπος! Οποιος εχει φαει μπορει να με νιωσει!
zio10 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δοκιμαστε και τηγανιτες πατατες σε λιπος! Οποιος εχει φαει μπορει να με νιωσει! Θα δεις τι θα ακούσεις από τον Ιορδάνη! 2
TriLoBiTe Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Στα αυγά το βάζω! Εγώ στους κουραμπιέδες!!! 1
zio10 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ στους κουραμπιέδες!!! Και στο μπακλαβά! Ά και στο ψωμί! Τα μακαρόνια ξέχασα!
*nenya* Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Ωωω η γιαγιά μου καίει στο τέλος τα μακαρόνια με βούτυρο <3 γεια σου ρε γιαγιά μερακλού. 2
TriLoBiTe Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Α και στο ψωμί! Τα μακαρόνια ξέχασα! Περίεργα γούστα έχεις 1
zio10 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Ωωω η γιαγιά μου καίει στο τέλος τα μακαρόνια με βούτυρο <3 γεια σου ρε γιαγιά μερακλού. Κι εγώ πάντα έτσι τα κάνω! 1
TriLoBiTe Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δοκιμαστε και τηγανιτες πατατες σε λιπος! Οποιος εχει φαει μπορει να με νιωσει! Το νέο αίμα του αντιφίτνες είναι εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα