Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρα κανει απλα λογω κοστους δεν προτιμαται για τηγανι γιατι παει χαμενο.

Έτσι ξέρω κι εγώ! Ότι όποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει είναι καλύτερα.

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ελαιολαδο ειναι πιο ανθεκτικο σε υψηλες θερμοκρασιες λογω μεγαλης περιεκτικοτητας σε μονοακορεστα λιπαρα οξεα σε αντιθεση με τα πολυακορεστα οξεα των σπορελαιων. Σημειο καπνου του ελαιολαδου ειναι 220°C ,οπου δηλαδη αρχιζει να οξυδωνεται. Των σπορελαιων αν θυμαμαι καλα ειναι γυρω στους 160-180°C. 

Επισης ο χρονος τηγανισματος καλο ειναι να μην υπερβαινει τα 20'-30' σε καθε περιπτωση.

• Like 2
Δημοσ.

Το λαδάκι απ'το χωράφι μου χρησιμοποιώ για τις πατάτες μια ζωή, δεν έχω αγοράσει ποτέ ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο από σουπερμάρκετ. Και για τις σαλάτες και για τα πάντα. Τί εννοείς δεν είναι κατάλληλο;

Δε μιλησα για ελαιολαδο απ το χωραφι ή το σουπερμαρκετ, ουτε για σαλατες και τα παντα.

Ειπα οτι με ελαιολαδο δεν γινονται καλες οι τηγανητες πατατες. Σε αυτη τη περιπτωση συνισταται σπορελαιο.

Περιμένουμε λινκ από επίσημες έρευνες όμως.

Το καταλαβαινεις ο ιδιος, απο το τηγανισμα και τη γευση της  πατατας.

Ανοησίες,το ελαιολαδο είναι πιο σταθερό και οξειδώνεται λιγότερο σε σύγκριση με τα σπορέλαια στο τηγανισμα,με αποτελεσμα να διατηρει τα χαρακτηριστικα του καλυτερα και να ειναι πιο υγιεινο.

Για τηγανισμα γενικως μιλας κι εσυ? Η κουβεντα ηταν για τις τηγανητες πατατες μόνο.

Δημοσ.

Ναι, το καταλαβαίνω και ο ίδιος ότι η γεύση της πατάτας είναι ΓΑΜΑΤΗ με ελαιόλαδο.

Βάλε εσύ άλλα λάδια αν θες και απόλαυσέ τες περισσότερο :Ρ

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμαστε και τηγανιτες πατατες σε λιπος! Οποιος εχει φαει μπορει να με νιωσει!  :-D

Θα δεις τι θα ακούσεις από τον Ιορδάνη! :D

• Like 2
Δημοσ.

Ωωω η γιαγιά μου καίει στο τέλος τα μακαρόνια με βούτυρο <3 γεια σου ρε γιαγιά μερακλού.

Κι εγώ πάντα έτσι τα κάνω! :)

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμαστε και τηγανιτες πατατες σε λιπος! Οποιος εχει φαει μπορει να με νιωσει!  :-D

Το νέο αίμα του αντιφίτνες είναι εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...