Προς το περιεχόμενο

Τέλος το AMD Catalyst Control Center. Ήρθε το Radeon Software Crimson


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι κάτοχοι καρτών γραφικών Radeon θα έχουν σύντομα την δυνατότητα να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους ένα νέο driver software package με την ονομασία Radeon Software Crimson, που διαθέτει νέο περιβάλλον χρήσης και θα αντικαταστήσει το γνωστό AMD Catalyst Control Center (CCC).

Παλαιότερα, είχαμε τους Nvidia Detonator και τους ATI Catalyst. Στην συνέχεια, η Nvidia αποφάσισε να αλλάξει την ονομασία του λογισμικού για τους drivers των καρτών γραφικών της σε GeForce Software ωστόσο η ATI και αργότερα η AMD, διατήρησε την ονομασία Catalyst και την επόμενη δεκαετία.

 

Τώρα, μετά την συγκέντρωση όλων των τμημάτων εικόνας και γραφικών της εταιρείας στο Radeon Technologies Group και υπό την καθοδήγηση του Raja Koduri, η AMD αλλάζει τόσο την ονομασία όσο και το συνολικό “πακέτο” του λογισμικού, με την πρώτη έκδοση να έχει την ονομασία Radeon Software Crimson Edition 15.11.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Με την αλλαγή της ονομασίας “Catalyst” σε “Radeon Software”, η AMD θέλει να τονίσει ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα πακέτο οδηγών, αλλά για μία ολόκληρη σουίτα εφαρμογών –μάλιστα οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν το νέο λογισμικό ως ένα μικρό λειτουργικό σύστημα- που έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν στους χρήστες τον έλεγχο πάνω στην οπτική εμπειρία.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Το κεντρικό στοιχείο στο Radeon Crimson Software Edition 15.11 είναι η αντικατάσταση των Catalyst Control Center (CCC) με μία ολοκαίνουρια εφαρμογή που ονομάζεται Radeon Settings, και η οποία σε αντίθεση με το CCC δεν βασίζεται στο .NET. To Crimson αναπτύχθηκε σε QT, ένα νέο cross-platform application framework που είναι πολύ πιο γρήγορο σύμφωνα με την AMD από το .NET που χρησιμοποιήθηκε για το Catalyst Control Center. Η εκκίνηση του Crimson έχει μειωθεί από τα οκτώ δευτερόλεπτα στα 0,6 δευτερόλεπτα, στην περίπτωση ενός notebook με AMD Ε-150.

 

Είναι ιδιαίτερα απλή σε εμφάνιση και έχει σχεδιαστεί για γρήγορη εκκίνηση ενώ περιλαμβάνει δύο σειρές καρτελών (ribbon-tab UI design), με την πάνω σειρά να δείχνει τις βασικές ρυθμίσεις και την δεύτερη να δείχνει ρυθμίσεις μικρότερης σημασίας και συντομεύσεις για κοινωνικά δίκτυα, ενημερώσεις, ειδοποιήσεις κ.ά.

 

Όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν στα γραφικά και στην απόδοση (Game Manager), μαζί με τις ρυθμίσεις που αφορούν στον υπερχρονισμό, βρίσκονται στην καρτέλα Gaming, μαζί με τις ρυθμίσεις για τα παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή κ.ά. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα να ενεργοποιηθεί το Overdrive με βάση κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι recommended game settings για την ώρα θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ξεχωριστή εφαρμογή Gaming Evolved Raptr ωσότου αντικατασταθεί κάποια στιγμή μελλοντικά, σύμφωνα με τον Senior Manager of Software Strategy της AMD, Terry Makedon.

 

Στην καρτέλα Video υπάρχουν οκτώ προεπιλογές για διάφορα σενάρια χρήσης ή αναπαραγωγής περιεχομένου, ενώ στην καρτέλα Display, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την ανάλυση της οθόνης, το refresh rate, το scalling κ.ά. Επίσης υπάρχει μία καρτέλα ειδικά για το Eyefinity. Στην καρτέλα τέλος System, προσφέρονται διάφορες πληροφορίες για το σύστημα γραφικών, το λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό και γενικότερα για το σύστημα. Η AMD αναμένεται να διαθέσει το Radeon Software Crimson Edition προς το τέλος του μήνα.

 

 

Link.png Site: ArsTechnica
Link.png Site: TechPowerUp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επιτέλους, μπουχτίσαμε με το slow ccc και τα depencies που αμα δεν καθόντουσαν σωστά σε συνάρτηση με τα .net framework καληνύχτες....

 

κοιτάω το Radeon Settings τόσο στο screenshot όσο και στο video,

πρώτο-πρώτο feature: New Brushed Metal Design

.....

Brushed metal, really?

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν το βρισκω αισιοδοξο .

παω στοιχημα η ιδια σαβουρα με το ccc θα ειναι με αλλαγμενη εμφανιση . 

drivers , drivers , drivers, αυτο μας ενδιαφερει , αφηστε τα φαντασμαγορικα μπιχλιμπιδια  .

εβλεπα χτες για μια μητρικη της amd ειχε 700 τοσα megabyte αρχειο για τους drivers , τι σκατα ειχε εκει μεσα , ενας θεος ξερει (η amd προφανως δεν εχει ιδεα τι ειχε μεσα , τα ειχαν καλουπωσει ολα σε ενα αρχειο ). και λειτουργικο συστημα χωραγε  σε τοσο ογκο δεδομενων και περισσευε χωρος για generic drivers για τις περισσοτερες συσκευες που εχουν  κυκλοφορησει μεχρι σημερα . (και μαλον δεν δουλευαν και σωστα οι drivers της μητρικης σε ολο αυτο τον ογκο δεδομενων  )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα το κατεβασουμε απο την επισημη σελιδα της AMD τους νεους οδηγους που λογικα θα το εχουν το νεο πινακα ελεχου της καρτας γραφικων ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία, πριν είχαμε το CCC που σε κάθε εγκατάσταση  έπρεπε να θυμόμαστε να ξηλώνουμε Rptr, Gaming Evolved και λοιπά bloatware, τώρα με το νέο πακέτο θα πρέπει να ξηλώνουμε τα πάντα και να αφήνουμε μόνο τους drivers...

 

edit: (αναστεναγμός) προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το παραπάνω πάει πακέτο με αυτή την επεξήγηση.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...