Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι ο Γιάννης και ειμαι μαθητής της τρίτης λυκείου σε ΕΠΑΛ.Μετά το σχολείο θα ήθελα να ακολουθήσω μία σχολή πληροφορικής αλλά έχω μπερδευτεί με ποιά ακριβώς θέλω να ακολουθήσω και ποιά είναι η διαφορά κάποιων σχολών απο αυτών.Απο όσο έχω διαβάσει και έχω ενημερώθεί απο συμβούλους μπορώ να περάσω σε ΤΕΙ αλλά το τμήμα πληροφορικής στα ΤΕΙ λέγεται τμημα μηχανικων πληροφορικης ενώ σε πανεπιστήμια λέγεται τμήμα πληροφορικής/επιστήμης υπολογιστών και απο όσο έχω καταλάβει έχουν διαφορά αλλά δεν ξέρω ποιά .Θέλω λοιπόν κάποιος που ξέρει να μου πει ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των σχολών, δηλαδή μαθαίνουμε και στα ΤΕΙ τα ίδια πράγματα που μαθαίνουν και στα πανεπιστημια;;Σαφώς και στα πανεπ/μια το επιπεδο είναι μεγαλύτερο αλλά θέλω να ξέρω αν μετά απο την σχολή των ΤΕΙ μπορω να λέω οτι έχω σπουδάσει πληροφορική όπως ένας του πανεπιστημίου.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου. Δεν έχει και τόσο ουσιαστική διαφορά αν θα πας σε πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Είτε πας στο ένα είτε στο άλλο, εκεί που θα κριθεί το όλο θέμα είναι στη δική σου προσωπική ενασχόληση/όεξη να ασχοληθείς. Αν τα έχεις, όπου και να πας, θα πετύχεις. Αν δεν τα έχεις όπου και να πας θα αποτύχεις. Φτάνει πια με τα "και καλά" ανώτερα ΑΕΙ. Οκ μπορεί να προσφέρουν πιο "δυνατά" πτυχία όμως στην αγορά εργασίας δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο. Προσωπικά, είμαι στο τμήμα μηχανικών πληροφορικής (πρώην τεσυδ) του τει πάτρας. Ψάξε σε πόσα συνέδρια του εξωτερικού έχει διακριθεί το τμήμα και οι καθηγητές σε συνεργασία με φοιτητές εννοείται. Επίσης, να σου πω ότι γνωρίζω άτομο στο αντίστοιχο του πανεπιστημίου του Πειραιά ο οποίος δεν ξέρει καν να φτιάξει ένα mail και πέρασε εκεί απλα παπαγαλίζοντας στις πανελλήνιες. Νομίζω πως κατάλαβες τι θέλω να πω, δεν έχει σημασία τόσο πολύ το αν θα είναι τει ή αει. Γνώμη μου, κάποιος άλλος μπορεί να έχει κάποια διαφορετική γνώμη επί του θέματος. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...