Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αδερφέ, το συγκεκριμένο δεν είναι υπερυπολογιστής, μην το κουράζεις άδικα. Άλλο ένα development board είναι, τύπου Raspberry Pi, Arduino, κλπ. Και εγώ αύριο βγάζω ένα τέτοιο και το ονομάζω Hyper-Duper-Super-Computer των 50$. Οι υπερυπολογιστές αποτελούνται απο πολλά "clusters" με πολλούς επεξεργαστές και τεράστια νούμερα μνήμης το καθένα. Προφανώς και μιλάμε για ποσά της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων δολλαρίων...

Π.χ. ο φθηνότερος Xeon 2011-3 (6 πυρήνες) έχει τιμή εκκίνησης τα ~600$. Σκέψου ένα "cluster" με π.χ. 8 τέτοιους επεξεργαστές, RAM π.χ. 256GB DDR4 ECC (500$ για 4x16GB DDR4 ECC), 3 με 4 Hot Swap τροφοδοτικά, Motherboard χιλιάδων δολλαρίων, κλπ...

Καταλαβαίνεις ότι τα νούμερα δεν είναι για τους κοινούς θνητούς. Αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα, το CERN π.χ. θα χρησιμοποιούσε τέτοια boards και δεν θα είχε επενδύσει εκατομμύρια...

• Like 3
Δημοσ.

Αδερφέ, το συγκεκριμένο δεν είναι υπερυπολογιστής, μην το κουράζεις άδικα. Άλλο ένα development board είναι, τύπου Raspberry Pi, Arduino, κλπ. Και εγώ αύριο βγάζω ένα τέτοιο και το ονομάζω Hyper-Duper-Super-Computer των 50$. Οι υπερυπολογιστές αποτελούνται απο πολλά "clusters" με πολλούς επεξεργαστές και τεράστια νούμερα μνήμης το καθένα. Προφανώς και μιλάμε για ποσά της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων δολλαρίων...

Π.χ. ο φθηνότερος Xeon 2011-3 (6 πυρήνες) έχει τιμή εκκίνησης τα ~600$. Σκέψου ένα "cluster" με π.χ. 8 τέτοιους επεξεργαστές, RAM π.χ. 256GB DDR4 ECC (500$ για 4x16GB DDR4 ECC), 3 με 4 Hot Swap τροφοδοτικά, Motherboard χιλιάδων δολλαρίων, κλπ...

Καταλαβαίνεις ότι τα νούμερα δεν είναι για τους κοινούς θνητούς. Αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα, το CERN π.χ. θα χρησιμοποιούσε τέτοια boards και δεν θα είχε επενδύσει εκατομμύρια...

Αυτό είναι κατανοητό και έλεγα και εγώ κάτι δεν πάει καλά 

Τώρα γνωρίζουμε τι είδους ψύξεις μπορεί να έχει ο πιο απλός υπερυπολογιστής?

Δημοσ.

Aέρα ;)

StorageReview-Dell-PowerEdge-R720-Coolin

Πως σου ήρθε η μανία με τους υπερυπολογιστές αλήθεια?

Αυτή η φωτογραφία μου αρέσει που την βρήκες???

Το κόλλημα το έχω με τους υπολογιστές και μου αρέσει να ανακαλύπτω όλο και περισσότερα

Δημοσ.

Αυτή η φωτογραφία μου αρέσει που την βρήκες???

Το κόλλημα το έχω με τους υπολογιστές και μου αρέσει να ανακαλύπτω όλο και περισσότερα

Googlαρα rackmount cooling systems ;)

Ε τότε google is your friend!

Δημοσ.

Ψήνεσαι να γίνεις ο πρώτος insomniac με custom υπερυπολογιστή; :P

Να σου πω την αλήθεια είναι καλή ιδέα μόνο και μόνο αν γίνω μετεωρολόγος , μαθηματικός κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...