kathytherion Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Λοιπον! Ετοιμαζομαι σιγα σιγα να συγκατοικησω με φιλη σε δικο της σπιτι και θα της δινω ενα μικρο ενοικιο μαζι με μοιρασμενους λογαριασμους για να βγαινουμε κ οι 2 οικονομικα . Καθεμια θα χει το δωματιο της, και θα μοιραζομαστε μπανιο, κουζινα και σαλονι. Ειναι cool ατομο απ οσο την ξερω(ειμασταν για καποια χρονια απλες φιλες, οχι κολητες δηλαδη) και εχει στο σπιτι 2 γατες ( κατι που μου αρεσει γιατι αγαπω τα ζωα). Θα ηθελα οσο περναει απ το χερι μου να εχουμε μια αρμονικη συμβιωση ωστε να κρατησει αυτο για ενα διαστημα ( μεχρι να παω σε κατι δικο μου ή συζησω με το φιλο μου), και η εμπειρια μου περιοριζεται σε συμβιωση με οικογενεια μεγαλη. Θελω ν ακουσω απ οσους το δοκιμασατε πως σας βγηκε, τι να προσεξει κανεις, μικρα θεματακια που πρεπει να ξεκαθαριστουν απ την αρχη και οτι πιστευετε πως πρεπει να λαβω υποψην πριν εγκατασταθω για τα καλα. Πχ πρακτικα ζητηματα οπως τα εξοδα του φαγητου, το πλυντηριο, το καθαρισμα του σπιτιου και οτι αλλο εχετε δει στην πραξη. Επισης θα αναδιαμορφωσουμε το σπιτι της καπως για να γινει πιο ομορφο. Πως πρεπει να συνεισφερω οικονομικα σε κατι που αφορα το σπιτι της? Γενικα ακουω γνωμες και ιστοριες....
arxaggelos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Ποιος καθαρίζει και ακριβώς ποτέ. Κοινό σμ ή χώρια. Λογαριασμοί στην ώρα τους ο κόσμος να χαλάσει. Όλα τα άλλα είναι ψίχουλα.
kathytherion Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Ποιος καθαρίζει και ακριβώς ποτέ. Κοινό σμ ή χώρια. Λογαριασμοί στην ώρα τους ο κόσμος να χαλάσει. Όλα τα άλλα είναι ψίχουλα. Ειχα σκεφτει το σουπερμαρκετ να ειναι χωρια και να ναι κοινα μονο τα αναλωσιμα για καθαρισμα, χαρτι υγειας, καρυκευματα , ζαχαρη και τετοια. Και φρουτα- λαχανικα μπορουν να ναι κοινοχρηστα.
bluesattack Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Ειστε φιλες και νοικοκυρες.Θα τα βρειτε στην πορεια ολα... Επισης θα αναδιαμορφωσουμε το σπιτι της καπως για να γινει πιο ομορφο. Πως πρεπει να συνεισφερω οικονομικα σε κατι που αφορα το σπιτι της? Γενικα ακουω γνωμες και ιστοριες.... Διακοσμητικα , με κατι που φευγοντας θα το παρεις μαζι σου.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 βασικά μην μπεις κατευθειαν στα εξοδα για διακοσμησεις κτλ. περιμενε να δεις τους πρώτους μήνες πως θα πάει και μετά.
totem_lost Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Επίσης σημαντικό βα ξεκαθαρίσετε το θέμα φιλοξενούμενοι/γκόμενοι. Είστε και οι 2 οκ με αυτό; Πόσο καιρό μπορεί να μείνει κάποιος κτλ. Να είσαι ανεκτική και να λες πάντα (ευγενικά) αν κάτι σε ενοχλεί - τίποτα δεν είναι αυτονοήτο σε τέτοια θεματα. Επίσης το να μοιράζεσαι πράγματα που και που (γλυκά, ποτά κτλ) συνήθως εκτιμάται.
kathytherion Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Ειστε φιλες και νοικοκυρες.Θα τα βρειτε στην πορεια ολα... Διακοσμητικα , με κατι που φευγοντας θα το παρεις μαζι σου. Καλη ιδεα, θα το κανουμε ετσι, εξαλλου τα βασικα επιπλα υπαρχουν ηδη. Επίσης σημαντικό βα ξεκαθαρίσετε το θέμα φιλοξενούμενοι/γκόμενοι. Είστε και οι 2 οκ με αυτό; Πόσο καιρό μπορεί να μείνει κάποιος κτλ. Να είσαι ανεκτική και να λες πάντα (ευγενικά) αν κάτι σε ενοχλεί - τίποτα δεν είναι αυτονοήτο σε τέτοια θεματα. Επίσης το να μοιράζεσαι πράγματα που και που (γλυκά, ποτά κτλ) συνήθως εκτιμάται. Συνηθως μοιραζομαι πραγματα αλλα θελω να χω τη γωνια μου στο ψυγειο κ στο ντουλαπι και απο κει και υστερα και θα μαγειρεψω και θα κερασω και μυτη θα σκασω με ενα γαλακτομπουρεκο στο σπιτι. Αλλα μπορει πχ να φυλαω 2 σοκολατακια και να μη θελω να τα μοιραστω με κανεναν. Αλλα γενικα αν υπαρχει προσωπικος χωρος για τα πραγματα μου δεν εχω θεμα να μοιραζομαι τα υπολοιπα...
bluesattack Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Ε χωριστε τα ραφια στο ψυγειο.Βαλτε και καρτελακια 2
kfyros Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Γενικά , καλό είναι να κάτσετε να τα συζητήσετε με ειλικρίνεια απ' την αρχή, και να μην κάνετε κεφάλι μόνες σας ..Η συγκατοίκηση θα πρέπει να είναι ισότιμη, και να μην αισθάνεσαι καπελωμένη επειδή το σπίτι είναι δικό της. Αν αυτό δεν είναι κατανοητό, ίσως να έχετε πρόβλημα, αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις ή κανόνες που πρέπει να τηρείς μόνο εσύ.Εκτός βέβαια αν σου κάνει χάρη ουσιαστικά (πχ. το ενοίκιο είναι πολύ μικρό σε σχέση με ότι θα πλήρωνες αν νοίκιαζες μισό αντίστοιχο σπίτι), οπότε θα πρέπει να ρίξεις νερό στο κρασί σου για να μείνεις εκεί.
TriLoBiTe Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Βαλτε και καρτελακια και μετά βάλε και φωτό, θέλω να το δω αυτό 1
Miracle Worker Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Μην βγάζεις αρνητικότητα στους κοινόχρηστους χώρους, πχ να λιώνεις όλη μέρα στον καναπέ του σαλονιού σε φάση κατάθλιψη. Η συμβίωση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευχάριστη. Όταν είσαι ντάουν προσπάθησε να μένεις στο δωμάτιο ή να βγαίνεις καμιά βόλτα. Αν γίνεται απόφυγε το θέμα του φαγητού να γίνει σαν να είστε ζευγαράκι, πχ ερωτήσεις του τύπου τι θα φάμε σήμερα κτλ. Μία ερώτηση αν επιτρέπεται: δουλεύετε και οι δύο και έχετε παρόμοιες οικονομικές δυνατότητες;
Backpacker Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Κάντε ένα σύμφωνο συγκατοίκησης. #sheldon_rules 5
g_alkis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Θα είσαι πάντα η "φιλοξενούμενη που μένει στο σπίτι της έναντι μικρού αντιτίμου". Αργά ή γρήγορα είτε θα το σκέφτεται μέσα της είτε θα σου το ξεφουρνίσει μετά από μια διαφωνία/ένταση που θα υπάρξει. Με ότι αυτό συνεπάγεται. 4
Mau-Maus Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 ^ πολύ σωστό ! αυτό βέβαια εχει και ενα θετικό , το οτι οποιαδήποτε στιγμή νιώσεις άσχημα σηκώνεσαι κ φεύγεις ! με λιγα λογια το ξεκινάς και το δοκιμάζεις .. αν υπάρχει χημεία και τα βρίσκεται μεταξύ σας τοτε θα κρατήσει καιρο , αν χαλιέστε με το παραμικρό τοτε σε λίγο καιρό θα γυρίσεις πάλι σπιτι σου ..
whodatinsomniaK Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Να καθαρίζεται εναλλάξ (όχι ταυτόχρονα) και να μην παρεμβαίνει καμία στο πρόγραμμα της άλλης. Αν τύχει και θέτε να μαγειρέψετε ταυτόχρονα, δεν είναι κακό να προτείνεις να μαγειρέψει η μία και να μοιραστείστε το φαγητό, αν αυτό πετύχει τις πρώτες 2-3 φορές, δε θα έχετε το οποιοδήποτε θέμα. Επίσης, τα πάρτυ είναι απόφαση που λαμβάνεται από κοινού και τέλος, προσωπικά δε με πείραζε, αλλά ξέρω κόσμο που ενοχλείται με τους γκόμενους των άλλων. Οχι διότι γκαρίζουν κατά την ερωτική πράξη, αλλά επειδή κυκλοφορούν με καλαμπαλίκια σε κοινή θέα, οι γιομιστές καπότες εκτίθονται χύμα στα κοινά σκουπίδια, επειδή στις 7 η ώρα θα είστε 3 ή 4 αντί 2 που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο. Γενικά, στόμα έχεις ότι σε ενοχλεί ή κι ότι δε σε ενοχλεί, να το λες στη συγκατσοίκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα