Dagobert Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Ειχα σκεφτει το σουπερμαρκετ να ειναι χωρια και να ναι κοινα μονο τα αναλωσιμα για καθαρισμα, χαρτι υγειας, καρυκευματα , ζαχαρη και τετοια. Και φρουτα- λαχανικα μπορουν να ναι κοινοχρηστα. Μοίρασμα δωματίων, ντουλαπιών, ραφιών και χώρων αποθήκευσης. Ομοίως θα γίνει στα ράφια του ψυγείου.Έτσι η κάθε συγκάτοικος θα βαζει τα πράγματά της στους χώρους που της αναλογούν. Η κάθε μια τα δικά της ψώνια. Ακόμη και τα αναλώσιμα, μπαχαρικά, φρούτα. Εξαίρεση καμένες λάμπες κλπ επίσης φθορές του σπιτιού που θα πηγαίνουν δια δύο. Νοίκι, λογαριασμούς στην ώρα τους. Ηλεκτρική σκούπα, σίδερο, απλώστρα σε κοινόχρηστο χώρο και εξαρχής συνεννόηση πότε θα βάζει πλυντήρια η κάθε συγκατοικος. Καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων εναλλάξ ανά βδομάδα. Κ κάθε μια καθαρίζει το δικός της υπνοδωμάτιο. Η κάθε μία τα δικά της μαγειρέματα. Προσπάθεια να μη συμπίπτουν τα ωράρια. πχ Δεν είναι λειτουργικό να θέλουν να χρησιμοποιήσουν και οι δύο ταυτόχρονα την κουζίνα. Σεβασμός και καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων. Ξεκαθαρισμα τι θα ισχύει για επισκέψεις κλπ, όπως και ποιες ώρες θα είναι κοινής ησυχίας. Τέλος για την αναδιαμόρφωση, καλύτερα μετά από 2-3 μηνες συγκατοικησης και προτιμότερο να δωσεις το ποσό που σου αναλογεί και ας το διακοσμήσει η ιδιοκτήτρια οπως θέλει. Εσύ διαμορφωνεις συμφωνα με το γουστο σου το υπνοδωματιό σου μόνον. 1
vasioula1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 αν το boyfriend έχει δικό του σπίτι, καλύτερα να μην τον φέρεις να ...κοιμάται στο "δικό σας" δε λέω για να μην σου τον φάει, αλλά όταν έρχεται κάποιος τρίτος σε έναν χώρο που καλά-καλά οι δύο δεν έχουν βρει τους ρυθμούς τους, συνήθως υπάρχει πρόβλημα θεωρώ πως θα την χαλάσει να ξέρει πως στο δίπλα δωμάτιο βγάζετε τα μάτια σας, που δε θα μπορεί να ντύνεται όσο άνετα θέλει, ή πως δε μπορεί να μπει στην τουαλέτα γιατί είναι μέσα ένας τύπος που κατουράει όρθιος και ενδεχομένως "βρέχει" τη λεκάνη και τα γύρω πλακάκια
TriLoBiTe Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 γιατί είναι μέσα ένας τύπος που κατουράει όρθιος Την περίπτωση να κάνει την καρδιά του πέτρα και να κάτσει στον θρόνο για να μη τον λερώσει την έχουμε αποκλείσει; -.- 1
groot Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Λοιπον! Ετοιμαζομαι σιγα σιγα να συγκατοικησω με φιλη σε δικο της σπιτι και θα της δινω ενα μικρο ενοικιο μαζι με μοιρασμενους λογαριασμους για να βγαινουμε κ οι 2 οικονομικα . Καθεμια θα χει το δωματιο της, και θα μοιραζομαστε μπανιο, κουζινα και σαλονι. Ειναι cool ατομο απ οσο την ξερω(ειμασταν για καποια χρονια απλες φιλες, οχι κολητες δηλαδη) και εχει στο σπιτι 2 γατες ( κατι που μου αρεσει γιατι αγαπω τα ζωα). Θα ηθελα οσο περναει απ το χερι μου να εχουμε μια αρμονικη συμβιωση ωστε να κρατησει αυτο για ενα διαστημα ( μεχρι να παω σε κατι δικο μου ή συζησω με το φιλο μου), και η εμπειρια μου περιοριζεται σε συμβιωση με οικογενεια μεγαλη. Θελω ν ακουσω απ οσους το δοκιμασατε πως σας βγηκε, τι να προσεξει κανεις, μικρα θεματακια που πρεπει να ξεκαθαριστουν απ την αρχη και οτι πιστευετε πως πρεπει να λαβω υποψην πριν εγκατασταθω για τα καλα. Πχ πρακτικα ζητηματα οπως τα εξοδα του φαγητου, το πλυντηριο, το καθαρισμα του σπιτιου και οτι αλλο εχετε δει στην πραξη. Επισης θα αναδιαμορφωσουμε το σπιτι της καπως για να γινει πιο ομορφο. Πως πρεπει να συνεισφερω οικονομικα σε κατι που αφορα το σπιτι της? Γενικα ακουω γνωμες και ιστοριες.... Τίποτα κοινό. Από το χαρτί της τουαλέτας μέχρι το SM. Τίποτα κοινό. Η κάθε μια θα έχει τα δικά της. Θα μοιράζεις το δικό σου εάν θέλεις ή η συγκάτοικος θα μοιράζει το δικό της εάν θέλει. Αλλά τίποτα κοινό. Να μην δίνεις μικρό αντίτιμο για το ενοίκιο. Να της δίνεις ακριβώς το μισό ενοίκιο για ένα σπίτι μεγέθους σαν και αυτό που έχει και στην περιοχή που είναι το σπίτι που θα μείνεις. Εάν δεν ξέρει ποιο είναι, κάτσε εσύ και κάνε έρευνα αγοράς και βγάλε μία μέση τιμή. Από αυτή την μέση τιμή, δίνε τα μισά.
kathytherion Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Μην βγάζεις αρνητικότητα στους κοινόχρηστους χώρους, πχ να λιώνεις όλη μέρα στον καναπέ του σαλονιού σε φάση κατάθλιψη. Η συμβίωση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευχάριστη. Όταν είσαι ντάουν προσπάθησε να μένεις στο δωμάτιο ή να βγαίνεις καμιά βόλτα. Αν γίνεται απόφυγε το θέμα του φαγητού να γίνει σαν να είστε ζευγαράκι, πχ ερωτήσεις του τύπου τι θα φάμε σήμερα κτλ. Μία ερώτηση αν επιτρέπεται: δουλεύετε και οι δύο και έχετε παρόμοιες οικονομικές δυνατότητες; Αυτο με την αρνητικοτητα δεν παιζει να συμβει, καθως και στο πατρικο το διαχειριζομουν ειτε μοη στο δωματιο ειτε εξω. Οικονομικα ψιλοχαλια, σπουδαζει αυτη, ανεργη εγω με καποια μικρη πελατεια ομως, τη βοηθανε οι γονεις της και εχω κ εγω μια μικρη στηριξη που μου επιτρεπει να ειμαι συνεπης απεναντι της. αν το boyfriend έχει δικό του σπίτι, καλύτερα να μην τον φέρεις να ...κοιμάται στο "δικό σας" δε λέω για να μην σου τον φάει, αλλά όταν έρχεται κάποιος τρίτος σε έναν χώρο που καλά-καλά οι δύο δεν έχουν βρει τους ρυθμούς τους, συνήθως υπάρχει πρόβλημα θεωρώ πως θα την χαλάσει να ξέρει πως στο δίπλα δωμάτιο βγάζετε τα μάτια σας, που δε θα μπορεί να ντύνεται όσο άνετα θέλει, ή πως δε μπορεί να μπει στην τουαλέτα γιατί είναι μέσα ένας τύπος που κατουράει όρθιος και ενδεχομένως "βρέχει" τη λεκάνη και τα γύρω πλακάκια Δεν εχει εντελως δικο του σπιτι, και η κοπελα απο μονη της ειπε οτι μπορειννα ερχεται οποτε θελει( δεν σκοπευω να κανω καταχρηση του προνομιου , δεν μπορω να μαι με το φιλο μου συνεχεια εξαλλου) Σε περιπτωση παντως επισκεψης της ειπα οτι απλα ειναι καλη ιδεα οταν φερνει καποια απ τις 2 φιλους η γκομενο να στελνει 1 μυνημα για να ξερουμε σε τι σπιτι θα μπουμε.
powerania Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Ξεθάψιμο γιατί θα με βοηθούσαν κάποιες προσωπικές εμπειρίες. Ενδέχεται να συγκατοικήσω με άτομο του αντίθετου φύλου. Δεν είμαστε φίλοι αλλά δεν είμαστε και τελείως άγνωστοι. Θα κάνουμε μαζί ένα ταξίδι πολλών ωρών για να πάμε σε μια διαφορετική πόλη σε μια άλλη ήπειρο. Θα δουλεύουμε σε ξεχωριστά τμήματα οπότε δεν θα βλεπόμαστε πάρα πολύ. Η ερώτηση είναι: όσοι έχετε συγκατοικήσει με άτομα του αντίθετου φύλου, την παλέψατε; Η άλλη εναλλακτική μου είναι συγκατοίκηση με τελείως τυχαία κοπέλα και δεν ξέρω πώς να ζυγίσω την καλύτερη επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα