Προς το περιεχόμενο

Η Κίνα παρουσιάζει το C919, το δικό της επιβατικό αεροσκάφος


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα ίδια λέγαν και πολλοί για τα κινέζικα τηλέφωνα.. παλιά.........  Σήμερα δεν ακούω παράπονα για xiomi, oneplus, meizu.....

 

ΔΕΝ είναι όλα τα κινέζικα προϊόντα ΜΑΠΑ.. Παρακαλώ να διαβάσουν αυτοί που έχουν iphone, που λέει ότι κατασκευάζετε.... Ευχαριστώ.

 

Μακάρι να μπουν κι άλλοι στην αγορά, σε όποια αγορά, ο ανταγωνισμός κάνει καλό στον καταναλωτή, εννοείτε ότι θα πρέπει να πληρεί στάνταρ..

Καλά δεν σημαίνει ότι επειδή η apple και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Κίνα τα προϊόντα αυτά είναι κινεζικά. Ας δεις εσύ που είναι σχεδιασμένο το iphone (δηλάδή που δαπανήθηκαν τα περισσότερα λεφτά για r&d, μηχανικούς κλπ)...

 

Κατά τ' άλλα συμφωνώ ότι η τεχνογνωσία των Κινέζων έχει εξελιχθεί σε πολύ καλό βαθμό (βλ huawei, xiaomi..)

 

στην ελλάδα έχουμε πολλά μυαλά φίλε μου,άλλο που φεύγουν όλοι στο εξωτερικό.......

οι κινέζοι τίποτα δεν φτιάξανε όλα αντιγραφή τα κάνανε,εμείς είχαμε φτιάξει και το καλύτερο αντιαεροπορικό της εποχή του το artemis κάποτε το ξέρεις? 

άλλο που μας θέλουν κάτω.

 

Ναι ρε φίλε οι Κινέζοι όλοι χαζοί και οι Έλληνες έξυπνοι που επειδή τους ζηλεύουν όλοι προσπαθούν να τους αφανήσουν! Ωραίο το παραμυθάκι για τους 50+ σε ηλικία, οι υπόλοιποι καλό θα ήταν να απαλλαχτούμε από το σύνδρομο "για όλα φταίνε οι άλλοι" αν θέλουμε να υπάρξει κάποια πρόοδος.

Btw παντού "παράγονται" καλά μυαλά, το θέμα είναι ποιες χώρες είναι ικανές να τα αξιοποιήσουν!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα φούστηκα τα λιντλ πλέον δεν είναι και φθηνά... παλιά είχε ξέρω γω λουκάνικα 20 λεπτά , χυμός1λτ 50-60 λεπτά, και τώρα βλέπεις χυμός 89 μέχρι 2 ευρώ ξέρω γω.

 

Άμα είναι να πάρω  τον χυμό/το αναψυκτικό τόσο, προτιμώ να πάω σε ένα Ελληνικό. Που έχει ΕΛΛΗΝΙΚΑ προιοντα σε αυτές τις τιμές. Θα δώσω αμα χρειαστεί και 10 λεπτά περισσότερο.

 

Παράδειγμα. Ελληνικά αναψυκτικά (1/1,5λτ) είναι κοντά 1,10 με 1.30... άμα είναι να αγοράζω Γερμανικά από το λιντλ με 0.99, σιγά μην μπω στον κόπο.

 

Τα ακριβύνατε τα προϊόντα ... 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To οποίο δεν επρόκειτο να κατασκευάζεται ακριβώς με την έννοια ότι σχεδιάζεται από το μηδέν,

αλλά - αντίστοιχα με τους Κινέζους -  ήταν να χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό έτοιμα εξαρτήματα.

Φυσικό ειναι. Έχουμε καμιά βιομηχανία που να κατασκευάζει αναρτήσεις ας πούμε? Ή έχει καμιά μεγάλη βιομηχανία αυτοκίνητων παγκόσμιος? Όλες έτοιμα αντικειμενα παίρνουν από μηχανές μέχρι ρόδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι κινεζοι φτιαχνουν χρόνια μαχητικά, και είναι μια χαρα. Επίσης έχουν παει στο διάστημα.. Λετε να έχουν πρόβλημα να φτιαξουν ενα επιβατικο?

Το οτι εχει πανω εξαρτήματα γαλλικά και αμερικάνικα, δε σημαίνει οτι απλα συναρμολογηται εκει.. Οκ μπορεί το 20% να είναι εισαγομενα, αλλά το 80% είναι κινέζικα.. Σε λιγα χρόνια αν παει καλα εμπορικα, θα γίνει 100% κινεζικο αν θελουν.

Και μετα θα διαβάζεις οτι το 30% των boing ειναι κινεζικο γιατι δεν μπορούν να ανταγωνιστουν τους Κινέζους στο κόστος..

Εχετε δει κανα γραφημα πχ απο boing? Και εκει βλέπεις ενα καρο εξαρτήματα απο διαφορες χώρες.

Οσο για τον πρόεδρο που παρήγγειλε 100 Airbus, τι έπρεπε να κάνει δηλαδή αφου θα χρειαστεί 6000 και δεν προλαβαίνει να τα παραγει? Ασε που συγκρίνουμε μηλα με αχλαδεια. Τα Airbus που παρήγγειλε, τα περισσότερα είναι μεγαλύτερα νομίζω. Σε αυτή την κατηγορία δεν παραγει (ακομα) η Κινα.

Η ουσία είναι οτι η Κίνα θα τους σβησει ολους. Ειμαι 40 χρονων και δεν έβλεπες τιποτα κινεζικο. Ηταν απλά σαν να μη υπηρχε αυτη η χωρα. Μαθαινες οτι εκει βόσκουν αγελάδια. Τα προϊόντα ηταν taiwan, japan, korea, usa. Τωρα μονο china βλέπεις. Σε λιγα χρόνια δε θα γελαει κανεις που θα βλέπει κινεζικα αυτοκίνητα, αεροπλάνα κλπ..

 

Ένα ποστ λογικής μέσα σε έναν χείμαρο βλακείας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...