DDevil Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Παρεξηγημενα τα ολ σταρ. Μπορεις να τα φορεσεις απο χυμα καφε στο ροκαδικο της περιοχης μέχρι με σακακι και πουκαμισο (για να μην πω full κοστουμι και σας σοκαρω ) και δειχνεις μια χαρα ανεξαρτήτως. Κατατα το πολο ειναι πράγματι μπαλαντερ για το καλοκαιρι ανοιξη. Φαση απο δουλειά μεχρι ποτο μεχρι σε κοινωνικη εκδήλωση. Τεσπα πρεπει να ξερει κανεις να τα συνδυάζει κιολας τα ρούχα, δεν ολα τα ιδια φαση. 1
groot Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Το ντύσιμο, κατά την άποψή μου, χωρίζεται σε 2 κατηγορίες: α) Ντύσιμο που πρέπει να κάνεις, λόγω περιστάσεων ή/και κοινωνικών συμβάσεων β) Ντύσιμο που κάνεις επειδή σε βολεύει/σου αρέσει Για το α), εάν δεν πρόκειται για ειδικές περιστάσεις (π.χ. επίσημο meeting, lunch ή ό,τι άλλο), τότε αποσκοπεί στο να καλύψει κενά. Π.χ., ο μεσίτης θα φορέσει ένα κοστούμι καθημερινά επειδή πρέπει να στηρίξει το υποκειμενικό της άποψής του. Ο γιατρός και ο δικηγόρος το ίδιο. Ο μηχανικός που κάνει πωλήσεις το ίδιο αλλά ο μηχανικός που προτείνει σύστημα υλοποίησης/παρουσιάζει "νούμερα" όχι. Τα κενά αυτά λοιπόν εστιάζονται στην έλλειψη αντικειμενικά μετρήσιμου πράγματος. Δηλαδή, δεν υπάρχει κάτι που είναι ανεξάρτητο και ο "ντυμένος" προσπαθεί να επηρεάσει την άποψη του άλλου με το ντύσιμό του. Δηλαδή, να προσδώσει εχέγγυο της ορθότητας της άποψής του το οποίο βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια. Π.χ., "φαίνεται σοβαρός, θα έχει δίκιο", ή "φαίνεται ακριβά ντυμένος, έχει λεφτά, έχει κάνει πολλές δουλειές, τον εμπιστεύονται πολλοί άρα έχει δίκιο". Για αυτό το λόγο, σε δουλειές και περιβάλλοντα που το μόνο που μετράει είναι το αντικειμενικό θα δει κανείς ανθρώπους ηλικιών 30+ να ντύνονται με ό,τι ρούχα θέλουν. Π.χ., t-shirts, casual παντελόνια, crocks ή σανδάλια στη δουλειά κτλ, ενώ αυτοί οι άνθρωποι είναι εξόχως σημαντικοί στον τομέα τους (π.χ. βραβεία ερευνητή από google, projects με MS, projects με αυτοκινητοβιομηχανίες σε Κίνα κτλ.. true stories όλα) Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Εάν κανείς δεν έχει να προβάλει κάτι (όσο πιο αντικειμενικά μετρήσιμο και, κατά αυτόν, εκτιμητέο από τους άλλους), τότε θα προσπαθήσει να κερδίσει εντυπώσεις με επίσημη ή "περίτεχνα συνδυασμένη" ενδυμασία. Μία βόλτα στα εστιατόρια που σιτίζονται μηχανικοί (όλων των πεδίων, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά alike) το μεσημέρι (για lunch που λένε και στο χωριό μου) θα φανερώσει ανθρώπους με t-shirts, jeans κτλ εν ώρα εργασίας. Με τα ίδια ρούχα θα βγουν, με τα ίδια ρούχα θα κάνουν το meeting στην δουλειά τους κτλ. Όσοι θέλουν να το σκεφτούν/παρατηρήσουν και οι ίδιοι, μπορούν να αρχίσουν να ρωτάνε με τι ασχολείται ο άνθρωπος που έχουν απέναντί τους όταν, π.χ., πάνε σε μία μπυραρία και βλέπουν τον άλλον με καλό παντελόνι και πουκάμισο. Ανεξάρτητου ηλικίας. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 ε λογικά ό,τι βρείς στα P&B ταιριάζουν με σταράκια Τι ειναι τα p&b?
groot Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Ως επέκταση των παραπάνω, συνήθως όσοι δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι για τον εαυτό τους όταν κανείς τους ρωτήσει "εσύ τι κάνεις" ή "εσύ τι έχεις κάνει" ή "εσύ τι έχεις καταφέρει" ή εν γένει να είναι ευχαριστημένοι από τον εαυτό τους και είναι ηλικίας 50- (γιατί η γενιά των 50+ έχει άλλα "μυαλά"/συνήθειες) ακόμα και όταν βγουν για μία μπύρα (σε μπυραρία, γιατί που αλλού θα πιεις σωστή μπύρα ή θα έχεις μεγάλες πιθανότητες να πιεις σωστή μπύρα) προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με το ντύσιμο. Φυσικά εξαιρούνται όσοι απλά τους αρέσει. Άλλα αυτοί είναι λιγότεροι από όσους το χρησιμοποιούν για όσα λέω παραπάνω.
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Τράβηγμα κι αρκούδα Ah got it. @mr proper διαφωνω
Mr_Proper Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Ah got it. @mr proper διαφωνω Νόμιζα ότι ρώτησες δεν διάβασα καλά το ποστ... πάντως έτσι μιας και το ξεκινήσαμε εσύ μπορεί να διαφωνείς και να τα φοράς με μαγιό αλλά ούτε οι ίδιοι δεν διαφωνούν στις περισσότερες φωτό τα μοντέλα φοράνε σταράκια... βασικά οκ generic πάνινα αλλά το ίδιο είναι Δες εδώ και πες μου ποιός απο αυτούς δεν θα μπορούσε να φορέσει σταράκια με το ντύσιμο που έχει http://www.pullandbear.com/gr/en/man/t-shirts-c29070.html
viper2005 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Τα ολσταρ ειναι οκ οταν εισαι νιάτο. Κατα τα άλλα ειναι άβολα, ασχημούτσικα, δε φοριούνται παντού. Προσωπικά τα έχω αντικαταστήσει με camper και στο τςακίρ κέφι με μονόχρωμα σκεητάδικα, που από κάποια απόσταση δε διακρίνονται ως σκεητάδικα. Τα πόλο ειναι μπλουζάκι μπαλαντέρ, κάθε άνοιξη αγοράζω καμιά δεκαριά σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Γραφειο; Πόλο! Ραντεβού της ούτσας; Πόλο! Καμιά κοινωνική μαλακία; πόλο! Ίδρωσες; Πόλο! Τα πάντα ολα ασιδέρωτα; Πόλο... Στην παλιά δουλειά ήμουν ο άρχοντας των προνομίων: βερμούδα και κοντομάνικο (όχι αυτά που κάποιοι θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν, οχι δεινόσαυρους με το χριστό, οχι πολιτικά, κλπ). Έχω περίπου 150 κοντομάνικα. Τώρα εξαρτάται τον πελάτη, σε άλλους πάω χύμα σε άλλους πάω με κοστούμι. Σχεδον πάντα, σκάω με πουκάμισο και γραβάτα τις δευτέρες. Εκτός δουλειάς, τζιν και ίσια γραμμή υφασμάτινα συνήθως, κοντομάνικο, σακάκι, φλις ότι ταιριάζει στην περίςταςη και στον καιρό. Για παράδειγμα, δε θα πάω με σκιςμένο τζιν στο θέατρο αλλά ούτε και με πουκάμιςο στο γήπεδο. Δε θα βάλω κάτι που θα κάνει την παρέα μου να νιώσει αβολα, πχ ξέρω πως κάποια θα βάλει το καινούριο μεταξωτό φουστάνι της, θα σκάσω αντίστοιχα ντυμένος. Ή πάω σε συνάντηση για Python, τζιν και κοντομάνικο. Όλα αυτα χρειάζονται τα αξεσουάρ τους: κασκόλ, γραβάτες, κάλτσες, ζώνες, ρολόγια, γυαλιά, μανικετόκουμπα, μέχρι και ακουστικά. Τα παπούτσια ειναι ένα μεγάλο θέμα. Στην τελευταια μετακόμιση έδωσα 15 ζευγάρια. Για κάποιο λογο συμφωνώ συνέχεια με τον τυπο απο πανω. Επίσης Το πρόβλημα είναι με τις κοπελιτσες που έχουν περάσει μια συγκεκριμένη ηλικία και συνεχίζουν να φοράνε all-star και φόρμες... =]
johnpapoulias Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 40+ Δουλειά: Chino, πουκάμισο, Oxfords/Desert, σακάκι/blazer. Διασκέδαση: Τζην/chino, πλεκτό βαμβακερό/πόλο/πουκάμισο/t-shirt, sneakers, παρκά/μπουφάν/hoodie.
*nenya* Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Ok boys and girls, brace yourselves, ακολουθούν all star outfits. Σας προειδοποιώ γιατί μου είστε και ευαίσθητα, μην πάθετε τπτ απ'το ΣΟΚ : ποποπο ναι, μόνο τα παιδάκια φοράνε all star καλέ, ναι, μάλιστα... 4
The_Judas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Όλοι αυτοί οι είναι ο ορισμός του ανώριμου ντυσίματος. Το "κακό αγόρι", ο "αντισυμβατικός" douchebag που θα εκνευρίσει τον μπαμπά 2
manzah80 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 αντρες λεει δεσπονις το νημα οχι παιδακια 3 ποστ πανω.Παιδακια δειχνεις αντρας ειναι αυτο.Μετα μην παραπονιεστε οτι πουστεψανε οι αντρες 2
marge Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Την απίστευτη λαστιχόμποχα που δε φεύγει ποτέ Αυτο δεν το εζησα ποτε, το θεωρω urban legend ή "καλο-παιδι-εισαι-αλλα-μυριζουν-τα-ποδια-σου". Ok boys and girls, brace yourselves, ακολουθούν all star outfits. Σας προειδοποιώ γιατί μου είστε και ευαίσθητα, μην πάθετε τπτ απ'το ΣΟΚ : ποποπο ναι, μόνο τα παιδάκια φοράνε all star καλέ, ναι, μάλιστα... Γουστα ειναι αυτα, don't get snippy.
Προτεινόμενες αναρτήσεις