Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Αγορά Η/Υ για Autocad


BaNcU

Προτεινόμενες αναρτήσεις

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 700E

ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Γενική χρήση με περιόδους που θα απαιτείται επεξεργαστική ισχύ.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούνAutocad, Visual Studio, Matlab, Ελάχιστα ERDAS Imagine

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη; Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης; Ναι, σκεφτόμουν κάτι σε 24άρι, που π.χ. να κοστίζει 150Ε, και ο πύργος να κοστίζει τα υπόλοιπα 550Ε.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο, ποντίκι; Ναι, όχι ηχεία.

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση). Από Θεσσαλονίκη - VisionStudio.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο; Προτιμούμε να συναρμολογηθεί από το κατάστημα αλλά υπάρχει και δυνατότητα συναρμολόγησης από εμάς.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα; Αν ναι ποιο; Όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire); Η πιο σημαντική ερώτηση. Όχι, δεν προβλέπεται μελλοντική αναβάθμιση για τα επόμενα 3-4 χρόνια όσον αφορά MOBO-CPU-RAM, με μια πιθανότητα να προστεθούν άλλα 8GB RAM. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνουμε στην πιο δυνατή σύνθεση -αυτή τη στιγμή, με αυτά τα λεφτά- στην αγορά. Αυτό πιθανώς σημαίνει κάποιο παλιό Socket της AMD να είναι μια καλή επιλογή. 

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής); Αν ναι σε τί μέγεθος; Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: 1TB εξωτερικός HDD.

 

Ευχαριστώ όσους βοηθήσουν. Είμαι ανοιχτός στις προτάσεις. Το PC πρόκειται για φοιτητή που πρόκειται να χρησιμοποιήσει το PC για μεταπτυχιακό. Μια πρότυπη σύνθεση που έφτιαξα εγώ, με γνώμονα ότι Dedicated GPU, μπορεί να προστεθεί αργότερα αν προκύψει ανάγκη: 

Σύνολο 690.12 €

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


Για αρχή θα χρειαστείς λίγο πιο μεγάλο κουτί, ένα Midi tower. Στο mini θα είναι πολύ στριμωγμένα κι ενδεχομένως θα έχεις κακή ροή αέρα κι άρα υψηλότερες θερμοκρασίες. Oπότε για ψάξε ένα διαφορετικό που σε καλύπτει.

 

H μητρική είναι πολύ συμπαθητική αλλά δε νομίζω πως έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών . Η Gigabyte Socket AM3+ GA-78LMT-USB3 Rev6.0 Vga GLan Audio Raid (64.07) είναι μάλλον αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο, έχει έξοδο dvi & vga. Με λίγη οικονομία δεξιά κι αριστερά (απ'τα κομμάτια) πιθανώς να μπορείς να "χώσεις" κάποια κάρτα.

 

RAm δε χρειάζεσαι τόσο υψηλή συχνότητα ~ δεν υπάρχουν και πολλές μητρικές που να την υποστηρίζουν έτσι κι αλλιώς~. Ακόμη και η μητρική που επέλεξες υποστηρίζει μέχρι 2000. Με 1600 ή 1866 είσαι πολύ καλά πχ μία τέτοια ας πούμε.

 

Ο επεξεργαστής σου συνοδεύεται από δικό του cpu cooler το οποίο δεν νομίζω ότι υστερεί σε τίποτα από αυτό που επέλεξες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσεις. Πιθανά αυτό να είναι λίγο πιο αθόρυβο αλλά και πάλι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε scatman, ευχαριστώ. Μπορείς να προτείνεις κάποιο κουτί; Ποια μητρική θα εβαζες εσύ; Ο 8320 πως σου φαίνεται; Το παλικάρι που θα πάρει το PC δεν έχει ιδέα από υπολογιστές και απλά δεν θα έχει χρόνο να ασχοληθεί με αναβαθμίσεις τα επόμενα 3-4 χρόνια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

jByqyyy.png

 

 

Πως σας φαίνεται; Έβαλα μεγαλύτερο κουτί, τη μητρική που αναφέρθηκε παραπάνω και σκέφτηκα να βάλω τον 8350 και ας είναι Overkill για τη χρήση που προορίζεται... 

 

Άμα βλέπετε τίποτα παράλογο στη σύνθεση ή κάτι που θα μπορούσε να τροποποιηθεί, πείτε το!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε, εγώ θα σου πρότεινα ακόμη και τον FX6300 αλλά αν θες 8 πυρήνες, μείνε στον 8320. O 8350 είναι εξαιρετικός αλλά για την απόδοσή του συγκριτικά με τον 8320, δεν αξίζει τέτοια διαφορά τιμής.

 

Με αυτό το ποσό μπορείς να κινηθείς έτσι :

 

434343.png

 

Όπως βλέπεις αλλάξαμε κάποια πράγματα προς όφελος του γενικότερου συνόλου/ισορροπίας.

 

Καταρχάς, μπήκε μία πιο τίμια μητρική. Η προηγούμενη δεν είχε πολλές δυνατότητες έτσι κι αλλιώς..απλά εξυπηρετούσε συγκεκριμένο σκοπό. Έπειτα, δε ξέρω τι συμπεριφορά θα είχε εφόσον ο φίλος σου ζόριζε αρκετά τον επεξεργαστή. 

 

Μετά, αντί του SSD που θες έβαλα έναν πιο οικονομικό , 10 GB μικρότερο αλλά αρκετά ποιοτικό. Νομίζω ότι καλύτερο θα ήταν να έπαιρνε κάποιον σκληρό 1T σε αυτή τη φάση κι αργότερα έναν SSD. 

 

Άλλαξα το τροφοδοτικό γιατί φοβάμαι λίγο το συγκεκριμένο της Corsair και μπήκε ένα πιο ποιοτικό.

 

Κυρίως, μπήκε κάρτα γραφικών. Μία ταπεινή αλλά οκ για όλες τις δουλειές. Έχει υποδοχή hdmi για να συνδέσει το πισι στην τηλεόραση..ακόμη θα μπορεί να παίξει αρκετά σύγχρονα παιχνίδια με χαμηλές ρυθμίσεις.  Αργότερα μπορεί va την αλλάξει με μία πολύ καλύτερη.

 

Οι ενσωματωμένες σε AM3+ socket δεν είναι τπτ αξιόλογο γενικά και υποστηρίζουν μέχρι DX9-10.

 

Αν θες να μπει ντε και καλά ο 8350, για να είναι όσο πιο ομαλό γίνεται το σύνολο θα πρέπει να θυσιαστούν κάποια στοιχεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου όλες οι αλλαγές σου ήταν αναγκαίες και λογικές! Επίσης, υπάρχει εξωτερικός 1TB. Ευχαριστώ και πάλι!

 

Όποιος θέλει να συνεισφέρει με κάποια παραπάνω πρόταση, ελεύθερα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.