Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι τράπεζες στην Ελλάδα απέτυχαν οικτρά προφανώς λόγω άσχετων εκεί μέσα. Η ευθύνη βαραίνει τις ίδιες

πάντα οι άλλοι φταίνε.

• Like 2
Δημοσ.

αποκόβοντας μια φράση από το κείμενο είναι κουτοπονηριά, όχι έξυπνο

καμία κουτοπονηριά.

ένα κατεβατό για να καταλήξεις σε αυτό που παρέθεσα.

το κλασσικό δηλαδή ότι φταίνε οι άλλοι.

οκ, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φταίνε δε διαφωνώ. αλλά όχι πάντα.

δεν υπάρχει λόγος να κάνω παράθεση όλο το κείμενο

• Like 2
Δημοσ.

Υπερβολικούς σας βρίσκω . Προσωπικά άλλαξα κάποια στιγμή τράπεζα και είχα κάποιο υπόλοιπο σε μία παλιά καρτα που έπρεπε να πληρώσω. Με πήρε και με ενημέρωσε μια κοπέλα πολύ ευγενικα. Της είπα θα το τακτοποίησω και τελείωσε η ιστορια.

Εσυ εισαι ο υπερβολικος που ταχτοποιησες την οφειλη σου :)
Δημοσ.

Εσυ εισαι ο υπερβολικος που ταχτοποιησες την οφειλη σου :)

Θυμήθηκα τον Βαρβιτσιώτη όταν επιβλήθηκαν τα capital controls που η μοναδική του έγνοια ήταν οτι δεν θα μπορούσε να κατεβάσει κάποιο παιχνίδι στο IPhone του. 

απλά Κοινωνικός ρατσισμός όπως γράφτηκε και αλλού

Δημοσ.

Της πεθεράς μου της είχαν βγάλει 2 πιστωτικές κάρτες,με όριο 1500€ η κάθε μία,χωρίς δικαιολογητικά χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ,χωρίς να έχει κάνει ποτέ φορολογική δήλωση μόνο με την ταυτότητα της.Φυσικά της χρέωσε ταβάνι,και δεν τις ξεχρέωσε ποτέ.Τελικά ποιος έφταιγε εγώ ο γαμπρός?

Δημοσ.

Το ότι μπορεί κάποιοι να μην έχουν να πληρώσουν γιατί μετά δεν θα έχουν να φάνε δεν μας περνάει από το μυαλό. Δεν θέλουν να πληρώσουν....

• Like 1
Δημοσ.

Της πεθεράς μου της είχαν βγάλει 2 πιστωτικές κάρτες,με όριο 1500€ η κάθε μία,χωρίς δικαιολογητικά χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ,χωρίς να έχει κάνει ποτέ φορολογική δήλωση μόνο με την ταυτότητα της.Φυσικά της χρέωσε ταβάνι,και δεν τις ξεχρέωσε ποτέ.Τελικά ποιος έφταιγε εγώ ο γαμπρός?

εσύ πώς θα χαρακτήριζες κάποιον πλούσιο που δάνεισε σε ανθρώπους χωρίς δικαιολογητικά χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ, χωρίς να έχουν κάνει ποτέ φορολογική δήλωση μόνο με την ταυτότητα τους? Όπως θα έλεγε η πεθερά σου "στην υγειά του κορόιδου".

Από εκεί και πέρα η ζωή κάνει κάτι κωλοτούμπες, μα κάτι κωλοτούμπες που καλό είναι να ευχόμαστε να μην βρεθούμε ποτέ σε ανάλογη θέση. Υπάρχουν άνθρωποι που το 2005 εβγαζαν 2 χιλιάρικα το μήνα και η λογική εξέλιξη θα ήταν ο μισθός να ανεβαίνει έστω αργά και σταθερά, όχι να καταλήξουν να δουλεύουν part time για 240. 

Έχουν και οι τράπεζες μεγάλο μερίδιο ευθύνης που οφείλουν να το αναλάβουν, το να κατηγορούμε τους κοινωνικα/οικονομικά αδύναμους είναι πολύ εύκολο μέχρι να βρεθούμε και εμείς εκεί...από το πουθενά.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχουν και οι τράπεζες μεγάλο μερίδιο ευθύνης που οφείλουν να το αναλάβουν, το να κατηγορούμε τους κοινωνικα/οικονομικά αδύναμους είναι πολύ εύκολο μέχρι να βρεθούμε και εμείς εκεί...από το πουθενά.

Αν την περίοδο που έδιναν αβέρτα κάρτες/δάνεια, οι τράπεζες είχαν το κράτος ως μεγαλομέτοχο (plus ΔΣ "διορισμένο" από την εκάστοτε κυβέρνηση) τι γίνεται? Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι φταίνε "αυτές" ως κάτι ξεχωριστό, σαν να έπαιρνε τις αποφάσεις ένας ιδιώτης?

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου.Εγώ είμαι στο πουθενά εδώ και 3,5 χρόνια.1754€ στα καλύτερα μου,840€ στις αρχές της κρίσης,0€ τα τελευταία χρόνια.Δεν ξέρω αν έδωσα λάθος συμπέρασμα για το παράδειγμα της πεθεράς.

• Like 2
Δημοσ.

Αν την περίοδο που έδιναν αβέρτα κάρτες/δάνεια, οι τράπεζες είχαν το κράτος ως μεγαλομέτοχο (plus ΔΣ "διορισμένο" από την εκάστοτε κυβέρνηση) τι γίνεται? Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι φταίνε "αυτές" ως κάτι ξεχωριστό, σαν να έπαιρνε τις αποφάσεις ένας ιδιώτης?

δεν γνωρίζω αν τράπεζες τύπου Millenium, Marfin, Proton, η τότε Πειραιώς, Citibank, HSBC κλπ κλπ είχαν μεγαλομέτοχο το κράτος. Για Εθνική, Αγροτική κλπ να το καταλάβω

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν γνωρίζω αν τράπεζες τύπου Millenium, Marfin, Proton, η τότε Πειραιώς, Citibank, HSBC κλπ κλπ είχαν μεγαλομέτοχο το κράτος. Για Εθνική, Αγροτική κλπ να το καταλάβω

Παράδειγμα τώρα η Αττικής. Έδωσε λεφτά το ταμείο των μηχανικών στην ΑΜΚ της, τα οποία έχουν σχεδόν εξαφανιστεί λόγω της πτώσης της μετοχής της. Εν το μεταξύ έδινε κι αβέρτα δάνεια στον Καλογρίτσα και με χαμηλότερο επιτόκιο από όσο έπρεπε. Κάτι μου λέει ότι δεν θα πληρωθούν...

Δημοσ.

Παράδειγμα τώρα η Αττικής. Έδωσε λεφτά το ταμείο των μηχανικών στην ΑΜΚ της, τα οποία έχουν σχεδόν εξαφανιστεί λόγω της πτώσης της μετοχής της. Εν το μεταξύ έδινε κι αβέρτα δάνεια στον Καλογρίτσα και με χαμηλότερο επιτόκιο από όσο έπρεπε. Κάτι μου λέει ότι δεν θα πληρωθούν...

ας βάλουν τις εισπρακτικές να τους τρομοκρατήσουν, μόνο στην πλέμπα θα παίρνουν τηλέφωνα?

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ δλδ δεν είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης η "τράπεζα"?

εγώ αυτό λέω, οτι το μεγάλο μερίδιο ευθύνης το έχουν αυτοί που τα δίνουν. Ειδικά όταν τα δίνουν σε αφερέγγυους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...