Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω λίγο την βοήθεια σας.

Ειμε σε φάση να αγοράσω αυτήν την καρτα.

Κάρτα Γραφικών Sapphire R9 390 8GB NITRO

Και ρωτάω; σε μια καρτα γράφουν OC , στην

Άλλη w/ back plate , και σε άλλη τίποτα από τα δυο.

Τελικα τι σημαίνουν αυτά; Και εγώ ποια να επιλέξω.

ευχαριστώ

Δημοσ.

OC σημαινει οτι της εχουνε κανει στο εργοστασιο overclock αρα σου ερχεται με λιγο μπονους επιδοσης  στην w/ back plate σημαινει οτι ερχεται με το πανελ που παει και μπαινει στο κουτι του υπολογιστη σου και αυτη που δεν γραφει τιποτα αλλο ειναι η νορμαλ. αλλες που γραφουνε FTW η Supercharged η ξερω εγω αλλα τετοια παει να πει οτι την εχουνε αναβαθμισει αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα εχει το ιδιο προσδοκιμο ζωης οσο και της νορμαλ.

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω λίγο την βοήθεια σας.

Ειμε σε φάση να αγοράσω αυτήν την καρτα.

Κάρτα Γραφικών Sapphire R9 390 8GB NITRO

Και ρωτάω; σε μια καρτα γράφουν OC , στην

Άλλη w/ back plate , και σε άλλη τίποτα από τα δυο.

Τελικα τι σημαίνουν αυτά; Και εγώ ποια να επιλέξω.

ευχαριστώ

Oc είναι Overclocked από τον κατασκευαστή (αν ο πυρήνας της reference είναι χρονισμενος στα 1000 μια factory Overclocked κάρτα θα έρθει πχ 1050)

With backplate συνήθως εννοούν στην πίσω μεριά της καρτα έχουν μια μεγάλη λαμα, εκτός από το αισθητικό κομμάτι βοηθάει να μην "στραβωνει" η κάρτα από το βάρος, και λίγο στην ψύξη της

Δημοσ.

σχεδιαζεις να αναβαθμισεις στο μελλον? αν ναι παρε την oc, αν οχι παρε την νορμαλ γιατι αν παρεις την oc θα εχει λιγοτερο προσδοκιμο ζωης και θα αντεξει λιγοτερο απο την νορμαλ αρα θα χρειαστεις μετα καινουργια.

• Moderators
Δημοσ.

σχεδιαζεις να αναβαθμισεις στο μελλον? αν ναι παρε την oc, αν οχι παρε την νορμαλ γιατι αν παρεις την oc θα εχει λιγοτερο προσδοκιμο ζωης και θα αντεξει λιγοτερο απο την νορμαλ αρα θα χρειαστεις μετα καινουργια.

Απο που ακριβώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?, κάτι τέτοιο δεν ισχύει
  • Like 1
Δημοσ.

αυτο που λεει για το OC(οτι μειωνεται ο χρονος ζωης)...δεν ισχυει στις καρτες γραφικων με εργοστασιακο OC...

ισχυει για τις καρτες και CPU που κλοκαρουμε μονοι μας με πολλα V και υψηλες θερμοκρασιες...

• Moderators
Δημοσ.

Inuyasha τι δεν ισχυει; γινε αν θες ποιο σαφης.

Ότι κάρτες που έρχονται Overclocked από την εταιρία έχουν μικρότερο χρόνο ζωής

Συνήθως έρχονται με τόσο μικρό oc που η διαφορά είναι αμελητέα (όπως ανέφερα παραπάνω κάρτα που έχει 1000core clock reference μια oc version θα είναι 1020 αντε βαριά βαριά μέχρι 1050 και συνήθως όσο μεγαλύτερο oc οι εταιρίες πάνε και σε custom pcb με καλύτερους πυκνωτές καλύτερο σύστημα τροφοδοσίας και πάντα καλύτερη ψύξη

Δημοσ.

τελικά αποφασίστε ,και για να γίνω ποιο σαφής....την καρτα νορμάλ την βρήκα 50 ευρώ φθηνότερη απο την OC.

Αυτο όμως δεν λέει τίποτα για έμενα, εγώ θέλω την καλύτερη και ποιο αξιόπιστη. Βοήθησα;

• Moderators
Δημοσ.

τελικά αποφασίστε ,και για να γίνω ποιο σαφής....την καρτα νορμάλ την βρήκα 50 ευρώ φθηνότερη απο την OC.

Αυτο όμως δεν λέει τίποτα για έμενα, εγώ θέλω την καλύτερη και ποιο αξιόπιστη. Βοήθησα;

Πες μας μοντελα καλυτερα , γιατι αν πχ συγκρινεις reference καρτα με μια που ερχετε με aftermarket ψυκτρα δεν εχει νοημα , στα ηλεκτρονικα δεν εχει κατι στανταρ μπορει να παρεις καρτα και να ερθει DOA ολα μπορουν να συμβουν

Οπως ειπα και στην αρχη πες μας για ποια καρτα μιλας για να σου πουμε αν αξιζει η διαφορα

(αν πχ μιλαμε για 970 τυχαιο παραδειγμα και κοιτουσες http://www.skroutz.gr/s/7321596/Palit-GeForce-GTX970-4GB-NE5X970016G2F.html  vs αυτη http://www.skroutz.gr/s/5610559/EVGA-GeForce-GTX970-4GB-Superclocked-ACX-2-0-04G-P4-2974-KR.html τοτε θα σου ελεγα να πας στην δευτερη λογο καλυτερης ψυξης)

• Moderators
Δημοσ.
Σε σχέση με ποια κάρτα? Ακόμα και με την πιο φτηνή 390 η διαφορά είναι 25 ευρώ, παρόλα αυτά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το σύστημα ψύξης την sapphire είναι αν όχι το καλύτερο από τα καλύτερα που κυκλοφορούν
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...