irinik Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα σας, Δέχθηκα μία εξαιρετικά ελκυστική πρόταση από τη WIND για σταθερή τηλεφωνία και internet. Τώρα χρησιμοποιώ HOL και είμαι σχετικά ευχαριστημένη με τις ταχύτητες που μου παρέχει. Λόγω του ότι είναι εξαιρετικά σημαντική για μένα η ταχύτητα του internet μια και τηλεόραση - ταινίες κλπ βλέπω μέσω internet θα ήθελα να γνωρίζω την άποψη σας για τη σύνδεση της WIND. Με ενημερώσανε πως χρησιμοποιούν τις γραμμές του ΟΤΕ. Αν βοηθάει μένω κέντρο Χαλανδρίου. Η γνώμη σας θα μου είναι πολύτιμη.... Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!!
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Καλώς όρισες στο forum Ειρήνη. Πράγματι, όλοι οι εναλλακτικοί χρησιμοποιούν το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ για να δώσουν adsl στους συνδρομητές τους. Επομένως, όλοι θα έπρεπε να δίνουν τα ίδια χαρακτηριστικά στον ίδιο συνδρομητή αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί κάθε πάροχος δίνει διαφορετικό προφίλ (μην μπούμε σε λεπτομέρειες). Οι διαφορές στις ταχύτητες, βέβαια, δεν είναι μεγάλες αλλά είναι διαφορές. Στην περιοχή του Χαλανδρίου έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ που χαρακτηρίζεται από τις νέες γκρι μεγάλες (τρίφυλλες) καμπίνες οι οποίες συνδέονται με οπτική ίνα με το ΑΚ (Αστικό Κέντρο) του ΟΤΕ (Λ Πεντέλης, κοντά στην πλ. Δούρου) και από τις καμπίνες αυτές μπορείς να πάρεις vdsl, που σημαίνει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Ενδεχομένως, στο κέντρο να μην έχει βάλει τις νέες καμπίνες, εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις κάνοντας μια βόλτα στο ΟΤ) αλλά βρίσκεσαι πολύ κοντά στο ΑΚ οπότε μπορείς να πάρεις από εκεί, με λίγο μειωμένες ταχύτητες. Η Wind δίνει 50/5 από καμπίνα με σχετικά καλή τιμή για τον 1ο χρόνο, σε σχέση με το αντίστοιχο πακέτο του ΟΤΕ, ο οποίος δίνει και 30 αλλά δεν αξίζει όταν παίρνεις με λιγότερα χρήματα το 50/5. Το έχω βάλει πριν από 2 χρόνια περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
irinik Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Καλώς όρισες στο forum Ειρήνη. Πράγματι, όλοι οι εναλλακτικοί χρησιμοποιούν το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ για να δώσουν adsl στους συνδρομητές τους. Επομένως, όλοι θα έπρεπε να δίνουν τα ίδια χαρακτηριστικά στον ίδιο συνδρομητή αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί κάθε πάροχος δίνει διαφορετικό προφίλ (μην μπούμε σε λεπτομέρειες). Οι διαφορές στις ταχύτητες, βέβαια, δεν είναι μεγάλες αλλά είναι διαφορές. Στην περιοχή του Χαλανδρίου έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ που χαρακτηρίζεται από τις νέες γκρι μεγάλες (τρίφυλλες) καμπίνες οι οποίες συνδέονται με οπτική ίνα με το ΑΚ (Αστικό Κέντρο) του ΟΤΕ (Λ Πεντέλης, κοντά στην πλ. Δούρου) και από τις καμπίνες αυτές μπορείς να πάρεις vdsl, που σημαίνει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Ενδεχομένως, στο κέντρο να μην έχει βάλει τις νέες καμπίνες, εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις κάνοντας μια βόλτα στο ΟΤ) αλλά βρίσκεσαι πολύ κοντά στο ΑΚ οπότε μπορείς να πάρεις από εκεί, με λίγο μειωμένες ταχύτητες. Η Wind δίνει 50/5 από καμπίνα με σχετικά καλή τιμή για τον 1ο χρόνο, σε σχέση με το αντίστοιχο πακέτο του ΟΤΕ, ο οποίος δίνει και 30 αλλά δεν αξίζει όταν παίρνεις με λιγότερα χρήματα το 50/5. Το έχω βάλει πριν1 από 2 χρόνια περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ευχαριστώ πολύ! Άκρως κατατοπιστικός/ή. Η HOL χρησιμοποιεί επίσης τις γραμμές του ΟΤΕ? Εγώ είμαι στα 500 μέτρα από την πλατεία Δούρου πάντως...
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 ... κατατοπιστικός Και η HOL όπως και οι υπόλοιποι εναλλακτικοί χρησιμοποιούν το δίκτυο του ΟΤΕ είτε για adsl είτε για vdsl. Στα 500μ. προς ποια κατεύθυνση; Γιατί αν είσαι πχ προς Κηφισίας, απομακρύνεσαι από το ΑΚ.
irinik Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 ... κατατοπιστικός Και η HOL όπως και οι υπόλοιποι εναλλακτικοί χρησιμοποιούν το δίκτυο του ΟΤΕ είτε για adsl είτε για vdsl. Στα 500μ. προς ποια κατεύθυνση; Γιατί αν είσαι πχ προς Κηφισίας, απομακρύνεσαι από το ΑΚ. Ναι, είμαι προς Κηφισίας.. Θα είναι πρόβλημα? Είναι μικρή η απόσταση!
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Είσαι οριακά γιατί η όδευση του χάλκινου δικτύου δεν ακολουθεί την ευθεία. Αλλά στην περιοχή σου έχει επεκταθεί σίγουρα το νέο δίκτυο του ΟΤΕ Μπορείς να βρεις και την καμπίνα που είναι κοντά σ' αυτό το χάρτη.
irinik Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Είσαι οριακά γιατί η όδευση του χάλκινου δικτύου δεν ακολουθεί την ευθεία. Αλλά στην περιοχή σου έχει επεκταθεί σίγουρα το νέο δίκτυο του ΟΤΕ Μπορείς να βρεις και την καμπίνα που είναι κοντά σ' αυτό το χάρτη. Μα από τη στιγμή που έχω HOL και χρησιμοποιεί τις ίδιες γραμμές....θα έχω παρ' όλα αυτά διαφορετικό αποτέλεσμα?? Υ.Γ. Δίπλα μου υπάρχει VDSL.
makfil Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά, ίσως δεν το κατάλαβες εσύ, αλλά το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ χρησιμοποιείται για adsl, ενώ το νέο με τις μεγάλες μπλε καμπίνες έχει μέσα του το χάλκινο αλλά έχει και ένα κομμάτι με μηχανήματα κλπ που συνδέεται με οπτική ίνα με το ΑΚ. Σ αυτό το τμήμα ΄της καμπίνας συνδέεται το ζευγάρι του συνδρομητή που θέλει vdsl είτε από τον ΟΤΕ είτε από άλλο πάροχο (στην ουσία την Wind γιατί η HOL δεν δίνει στη συγκεκριμένη περιοχή).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα