Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω μια καλή ηλεκτρική ξυριστική διότι η Philips μου τα έφτυσε λόγω μπαταρίας.

Δεδομένα: Έχω άγρια και σκληρή τρίχα και έντονη τριχοφυΐα (μια μέρα αξύριστος και έχω γένια που σε άλλους προκύπτουν μετά από 3-4 μέρες). Επίσης έχω δύσκολες γωνίες κάτω από το σαγόνι (κυρίως στο μήλο του αδάμ). Συνήθως ξυρίζομαι χωρίς να βλέπω καλά (κάνω πρώτα ξύρισμα και τελευταία στιγμή βάζω φακούς το πρωί). Τελευταία προτιμούσα να ξυρίζομαι με βρεγμένο δέρμα παρότι η ξυριστική μου δεν χαρακτηριζόταν ως υγρού ξυρίσματος.

Ξυρίζομαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια οπότε δεν υπάρχει θέμα να μιλήσουμε εδώ για τα καλά του ξυραφιού κλπ. Τα ξέρω. Άλλωστε όταν ήθελα καλό ξύρισμα, χρησιμοποιούσα παράλληλα την ηλεκτρική και ξυραφάκι. Διότι καλή η philips αλλά όλο και κάτι άφηνε... Στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει και Braun (η οποία λειτουργεί κανονικά τώρα που τη δοκίμασα και είναι του 1967!!!!).

Δεν ξέρω όμως τι παίζει με τα σύγχρονα μοντέλα γι αυτό και θέλω τη γνώμη σας αφού η ξυριστική αν αγοραστεί μετά δεν αλλάζεται εύκολα.

Επιπλέον απαίτηση η ξυριστική να δουλεύει σίγουρα ΚΑΙ ΜΕ ΡΕΥΜΑ ακόμα και αν έχει σωθεί ή χαλάσει η μπαταρία της!

Έχω βρει καλές κριτικές για τα παρακάτω μοντέλα και θέλω άποψη από όποιον έχει χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά ή έστω παρόμοιο:

1) Panasonic ES-LV65-S Arc5 Wet/Dry Shaver http://www.amazon.com/Panasonic-ES-LV65-S-Arc5-Wet-Shaver/dp/B00JWP8F3I

2) Braun Series 7-720   http://www.amazon.com/Braun-Series-7-720-Shaver-Count/dp/B004BD8QEO (ή Braun Series 3-340s) 

3)  Philips 1250 http://www.amazon.com/Philips-Norelco-1250X-SensoTouch-Electric/dp/B003V37ZDS (ή  Philips PT919) 

Δημοσ.

Δεν εχω ιδέα. Μου φάνηκε καλύτερη η Panasonic αν και η διαφορά στην τιμη είναι μεγάλη. Ο μόνος λόγος που γραφω εδώ ειναι οτι διαβασα καπου στις κριτικές του amazon οτι εχει σαν safety feature να μη δουλεύει οταν ειναι στην πρίζα. Αραγε μπορείς να επιλεξεις και να δουλευει η δεν ειναι optional?

Δημοσ.

εγω φιλε προτιμω τις κουρευτικες τις μηχανες!εχω και εγω το ιδιο θεμα με εσενα οτι ειναι σκληρη και αγρια η τριχα και βγαινουν αμεσως!θα προτιμουσα την panasonic μιας και ολες οι μηχανες μου που ειχα ηταν τετοιας μαρκας και ειμαι καταευχαριστημενος!εχουν και καλο σερβις αν παθει τιποτα!θα δωσεις παραπανω λεφτα αλλα θα τα αξιζει αυτο πιστευω!!

• Like 1
Δημοσ.

Προτείνω Braun Series 7-720. Είναι εξαιρετική και πληροί τα κριτήρια σου.

Φίλε Dagobert την έχεις χρησιμοποιήσει ο ίδιος; Είναι λες ισάξια της Panasonic;

(για την Panasonic έχω διστάσει λόγω του μεγάλου κόστους συντήρησης. Φαίνεται ότι μάλλον θέλει κάθε χρόνο άλλαγμα ξυράφια και πάνε πανάκριβα)

Δημοσ.

ότι και να αγοράσεις από wahl , θα μείνεις πέρα για πέρα ικανοποιημένος.

αν αγορασεις του ρευματος & οχι μπαταριας θα εισαι μια ζωη με την ιδια μηχανη !!!!

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα κατάφερα να δω από κοντά κάποια από τα σημερινά (όχι πάντως τα κορυφαία) μοντέλα των εταιρειών.

Παρατηρώ ότι οι Braun και Panasonic γράφουν κατασκευή στην Κίνα ενώ οι Philips στην Ολλανδία.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα μοντέλα τους ή τα ακριβά είναι κατασκευασμένα σε Γερμανία και Ιαπωνία;

Δημοσ.

Σήμερα κατάφερα να δω από κοντά κάποια από τα σημερινά (όχι πάντως τα κορυφαία) μοντέλα των εταιρειών.

Παρατηρώ ότι οι Braun και Panasonic γράφουν κατασκευή στην Κίνα ενώ οι Philips στην Ολλανδία.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα μοντέλα τους ή τα ακριβά είναι κατασκευασμένα σε Γερμανία και Ιαπωνία;

Για Braun, νομίζω υπάρχουν δύο γραμμές παραγωγής, σε Γερμανία και Κίνα. Τσεκάρεις τον τόπο κατασκευής πριν την αγορά.

Δημοσ.

Μάλλον φαίνεται ότι οι Braun 7 και 5 series παράγονται στη Γερμανία και οι φτηνότερες στην Κίνα. Για τη σειρά cooltec δεν βρήκα σχετική πληροφορία.

Οι panasonic ES-LT4N και οι ES-ST25 παράγονται Ιαπωνία. Οι φτηνότερες μάλλον  Κίνα. Δεν βρήκα κάτι σχετικά με ES-LV65 και ES-LV95.

Παρατήρησα ψάχνοντας (και το γράφω μήπως το χρειαστεί κάποιος) ότι σχετικά με τη δυνατότητα λειτουργίας κατευθείαν από πρίζα ισχύουν τα εξής:

Όσες γράφουν wet and dry (που υποτίθεται ότι είναι εντελώς αδιάβροχες) δεν δίνουν τέτοια δυνατότητα  προφανώς για λόγους ασφαλείας. Μόνο μπαταρία...

πχ η σειρά 7 της Braun έχει πλέον την 799 που τη χαρακτηρίζει wet and dry και λειτουργεί μόνο με μπαταρία. Το παλιότερο μοντέλο 790 που δεν ήταν αδιάβροχο έδινε προφανώς τη δυνατότητα να δουλέψει κατευθείαν με ρεύμα. Τώρα αυτή τη δυνατότητα τη δίνει η 765 αλλά δεν είναι wet and dry.

Δημοσ.

Οι καινουργιες wet and dry έχουν την έννοια ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν απροβλημάτιστα στο ντους. Όμως υπάρχουν ρευματος που είναι ανθεκτικές στο νερό. πχ η 765 μπορεί να πλυθεί στη βρύση. Αυτή είναι η διαφορά τους.

Δημοσ.

Οι καινουργιες wet and dry έχουν την έννοια ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν απροβλημάτιστα στο ντους. Όμως υπάρχουν ρευματος που είναι ανθεκτικές στο νερό. πχ η 765 μπορεί να πλυθεί στη βρύση. Αυτή είναι η διαφορά τους.

Αυτό που θα με ενδιέφερε δεν είναι η χρήση στο ντους αλλά η δυνατότητα να ξυρίζομαι έχοντας βρέξει (ή βάζοντας αφρό) στο δέρμα. Διότι παρατηρώ ότι μου ήταν πιο ευχάριστο το ξύρισμα με τη philips όταν είχα βρεγμένο το πρόσωπο.

Όπως καταλαβαίνω αυτή τη δυνατότητα την έχω μάλλον από όλες τις μηχανές (τουλάχιστον από αυτές που μπορούν να καθαριστούν στη βρύση).  Όπως οι 765, 720 κλπ. Σωστά;

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτή τη δυνατότητα, δηλ. ξύρισμα με αφροό ή στο ντους, την έχουν μόνο οι wet and dry, που όμως λειτουργούν μόνο με μπαταρία.

Οι 765, 720 κλπ, είναι ανθεκτικές στο νερό υπό την έννοια ότι μπορείς να τις πλύνεις στη βρύση. Αν εννοείς πρώτα να βρέξεις το πρόσωπο, ώστε να ανοίξουν οι πόροι, σκουπιστείς και αμέσως μετά να ξυριστείς, ναι, κανένα πρόβλημα.

Περιγραφή της 765 και των λειτουργιών της θα διαβάσεις εδώ: http://shaverscape.com/braun-series-7-765cc-test-review/

Δημοσ.

Braun ότι χειρότερο έχω δει σε ξύρισμα... 

Panasonic, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.

Προσωπικά, όταν πήρα την πρώτη μου Philips, μετά αγόραζα μόνο αυτή τη μάρκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...