Προς το περιεχόμενο

Ο Bill Gates σκοπεύει να διαθέσει $2 δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, διαθέτει το ίδρυμα «Bill and Melinda Gates Foundation» το οποίο επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να εξαλείψει μέσα σε 15 χρόνια τις μολυσματικές ασθένειες, όπως η ελονοσία και η πολιομυελίτιδα.

Ωστόσο, το τρέχον διάστημα η προσοχή του Bill Gates έχει στραφεί προς την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, για την οποία πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατάλληλη έρευνα και ανάπτυξη, τις οποίες μάλιστα σκοπεύει να χρηματοδοτήσει ο ίδιος. Μάλιστα, εξετάζει και λύσεις αιολικής ενέργειας και φωτοβολταϊκών.

 

Σε συνέντευξή του στο TheAtlantic.com, ο Gates δήλωσε ότι θα διαθέσει $2 δισεκατομμύρια από την περιουσία του προκειμένου να ενισχύσει την έρευνα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Πρόσθεσε επίσης ότι η ελεύθερη αγορά δεν έχει οικονομικά κίνητρα για να αναπτύξει εναλλακτικές χωρίς άνθρακα στο προσεχές διάστημα. Επομένως, ο κόσμος χρειάζεται τη συνεισφορά επενδυτών και τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης.

 

Στο παρελθόν, όταν ο κόσμος άρχισε να αντιμετωπίζει τον καρκίνο ως σοβαρή απειλή, η αμερικανική κυβέρνηση έστρεψε το βλέμμα της προς τα εκεί, με αποτέλεσμα να προσφέρει πλέον επιχορήγηση $5 δισεκατομμυρίων ανά έτος για την έρευνα για τον καρκίνο (από τα $30 δισεκατομμύρια που προσφέρει συνολικά ανά έτος για την ιατρική έρευνα). Μάλιστα, ο ιδιωτικός τομέας ακολούθησε αυτή την τάση, αναπτύσσοντας φάρμακα κατά του καρκίνου.

 

Όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας, καμία κυβέρνηση δεν συνεισφέρει αρκετά. Παραδείγματος χάρη, οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν $6 δισεκατομμύρια το χρόνο, ποσό το οποίο είναι χαμηλό σε σχέση με τη σημασία της ενέργειας για την αμερικανική οικονομία.

 

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο καταπολέμησης της ενεργειακής κρίσης, ωστόσο, σύμφωνα με τον Bill Gates, η επιστήμη μπορεί να δώσει λύσεις με την κατάλληλη υποστήριξη.

 

Link.png Site: Gizmodo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

πω ρε φιλε 2 δις απο τη περιουσια του, μα καλα ποσα λεφτα εχει ο π@υστης

Γυρω στα 80 δις.. και καθε μερα που ξυπναει ειναι κατα 14 εκατομυρια πλουσιοτερος..

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτα τα λεφτα θα τα βγαλει 2 και 3 φορες. δεν προκειται να πανε χαμενα! οποτε μπραβο του γιατι βλεπει μακρυα ως επενδυτης, ψαχνεται γενικοτερα και δεν αραζει οπως κανουν αλλοι. άλλο τζογαρω kαι άλλο επενδυω ;)

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υπαρχει ρε παιδια πολυεκατομυριουχος, ποσο μαλλον δισεκατομυριουχος που να μην επενδυει κυριολεκτικα ολα του τα χρηματα...γιατι το συστημα ειναι τετοιο που αν δεν επενδυσεις χανεις...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί ρε παιδιά γκρίνια? Ο Bill Gates έχει ξαναχρηματοδοτήσει μέσω του ιδρύματος του τέτοιου είδους τεχνολογίες ($8 bln σύμφωνα με το άρθρο αυτό).

 

Μακάρι να κάνανε όλοι οι πλούσιοι του κόσμου τέτοιες κινήσεις, κι ας βγάζανε και κέρδος. 

 

Το θέμα είναι να προχωρήσουμε μπροστά σαν ανθρωπότητα και όχι το ποιος θα βγάλει πιο πολλά.

 

Αν π.χ. μια φαρμακευτική έβγαζε χάπι που θεράπευε κάποια ανίατη προς το παρόν ασθένεια, το κέρδος που θα είχαν θα κοιτάξουμε ή το ότι έστω και με μεγάλο κόστος οι ασθενείς θα μπορέσουν να γίνουν καλά (η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα)?

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακάρι να του μοιάζανε και κάποιοι άλλοι που έχουν συγχωρεθεί ήδη. Δεν είναι το ίνδαλμα μου ο Gates αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις ενέργειές του αυτές. Μπράβο του.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...