black_field Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Άρα παιδιά, για να γλιτώνει κανείς το κόλλημα, μόνο με αντικολλητικά σκεύη! Οκ, ποιά όμως τα πλεονεκτήματα των πορσελάνινων; Τα πορσελάνινα είναι για φιγούρα, για να σερβίρεις στο τραπέζι, δεν έχουν άλλο πλεονέκτημα. Υπάρχουν πλέον και ταψιά με κεραμική αντικολλητική επίστρωση που είναι πιο ασφαλής και πιο ανθεκτική απ'το τεφλόν: http://www.praktiker.gr/p/tapsi-tefal-keramiko-f-28cm-62975 1
zoranb Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Υπάρχουν πλέον και ταψιά με κεραμική αντικολλητική επίστρωση που είναι πιο ασφαλής και πιο ανθεκτική απ'το τεφλόν Τεφλόν, τι τεφλόν; Δηλαδή η αντικολλητική επίστρωση που έχουν κάποια τηγάνια είναι από τεφλόν;
black_field Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Ναι, τα περισσότερα αντικολλητικά σκεύη έχουν επίστρωση από τεφλόν: https://en.wikipedia.org/wiki/Polytetrafluoroethylene Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν και αυτά με κεραμική επίστρωση αλλά είναι ακόμα μειοψηφία.
Lucifer Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν αγαπάμε αντικολλητικά* και πυρέξ, αλλά να προσθέσω και την λαδόκολλα στις DIY λύσεις. *όποτε πλένω το τηγάνι, εύχομαι όλα τα καλά και κάθε ευτυχία στους απογόνους του κατασκευαστή.
Lucifer Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Γράφεις στο αρχικό μήνυμα, ότι θες να χρησιμοποιήσεις ταψιά που να μην είναι αντικολλητικά, αλλά δε θες να κολλάνε και τα φαγητά: εκεί πάει το σχόλιο μου "δεν καταλαβαίνω γιατί δε μας αρέσουν τα αντικολλητικά και τα πυρέξ". Εφόσον όμως δεν τα συμπαθείς τα αντικολλητικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε ένα μη-αντικολλητικό σκεύος (και εφ' όσον μιλάμε για ψήσιμο σε φουρνάκι) λαδόκολλα ψησίματος στον πάτο του σκεύους.
zoranb Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Aαααα οκ, αναφέρεσαι στην αρχική μου θέση... οκ. Ναι όντως ισχύει αυτό που λες, νόμιζα πως με τα πορσελάνινα θα την γλίτωνα την λαδόκολλα γιαυτό επέμενα. Όσον αφορά για τα αντικολλητικά, δεν τα θέλω επειδή πρέπει να προσέχεις μην τα ξύσεις και τρως μετά τα κομματάκια της επίστρωσης κλπ.
Lucifer Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Αυτό ναι, ισχύει, θέλουν προσοχή. Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιείς ξύλινα μαντζαφλόνια για να βγάζεις το φαΐ από μέσα. edit, για να προλάβω όποιον νομίσει ότι το μαντζαφλόνι είναι κάτι συγκεκριμένο, δεν είναι, είναι μια λέξη που φτιάχτηκε μαζί με το ποστ και σημαίνει "όλα αυτά τα μαγειρικά εργαλεία που είναι σαν μαχαιροπήρουνα σε μεγέθυνση, όπως κουτάλες, πιρούνες, σπάτουλες, τρυπητά κτλ".
Ypatia Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 υπάρχουν και τα κεραμικά, αυτά χρησιμοποιώ εγώ, θέλουν βέβαια λάδωμα/βουτύρωμα ))
SoFiA11 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Απ' ό,τι ξέρω το μόνο που δεν χρειάζεται τίποτα είναι η σιλικόνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα