Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετική ερώτηση.

Πάω σήμερα να κατεβάσω torrent από site που έχω κατεβάσει άπειρες φορές. Πατάω το κουμπί του magnet, και απλά δεν γίνεται τίποτα.

Το qbittorrent που είναι ήδη ανοιχτό, δεν προσθέτει τίποτα στις λήψεις.

Δοκίμασα και από άλλο browser και τα ίδια.

Λογικά ή το site θα έχει κάποιο θέμα (το πιθανότερο) ή κάτι έπαθε το qbit. Πως μπορώ να το διαπιστώσω όμως με κάποιο γρήγορο τρόπο?

Πήγα να δοκιμάσω από κανα δυο άλλα site που είχα στους σελιδοδείκτες και είδα ότι έχουν πέσει, και αισθάνομαι λίγο ανήμπορος

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Σχετική ερώτηση.

Πάω σήμερα να κατεβάσω torrent από site που έχω κατεβάσει άπειρες φορές. Πατάω το κουμπί του magnet, και απλά δεν γίνεται τίποτα.

Το qbittorrent που είναι ήδη ανοιχτό, δεν προσθέτει τίποτα στις λήψεις.

Δοκίμασα και από άλλες browser και τα ίδια.

Λογικά ή το site θα έχει κάποιο θέμα (το πιθανότερο) ή κάτι έπαθε το qbit. Πως μπορώ να το διαπιστώσω όμως?

Πήγα να δοκιμάσω από κανα δυο άλλα site που είχα στους σελιδοδείκτες και είδα ότι έχουν πέσει, και αισθάνομαι λίγο ανήμπορος

τσεκαρε τα default apps στα windows.

πως θα ανοιγει τα magnet link ο chrome.

Επεξ/σία από Ntinaras
Δημοσ.

Δοκίμασα από firefox που είχε απομνημονεύσει την επιλογή και δεν δουλεύει όπως είπα.

Δοκίμασα από chrome και μου έβγαλε το παράθυρο Αν θέλω να ανοίγουν αυτά τα λινκ πάντα με το qbit και είπα ναι. Δεν δούλεψε.

Έκλεισα τελείως το qbit. Πάτησα μετά από λίγο πάλι το magnet link και το qbit έκανε launch, αλλά πάλι δεν προστέθηκε τίποτα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Δοκίμασα από firefox που είχε απομνημονεύσει την επιλογή και δεν δουλεύει όπως είπα.

Δοκίμασα από chrome και μου έβγαλε το παράθυρο Αν θέλω να ανοίγουν αυτά τα λινκ πάντα με το qbit και είπα ναι. Δεν δούλεψε.

Έκλεισα τελείως το qbit. Πάτησα μετά από λίγο πάλι το magnet link και το qbit έκανε launch, αλλά πάλι δεν προστέθηκε τίποτα

reinstall qbt τοτε (?)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά δοκίμασα από το ίδιο site να κατεβάσω μια mainstream ταινία και προστέθηκε κατευθείαν και άρχισε να κατεβαίνει σφαίρα.

Δοκίμασα πάλι το αρχείο που ήθελα αρχικά, και πάλι δεν προστίθεται.

Υποψιάζομαι ότι το είχα κατεβάσει και παλιότερα, αλλά παρότι το έχω σβήσει τελείως από τους καταλόγους του qbit, αυτό το εμποδίζει να προστεθεί εκ νέου για κατέβασμα.

Τι κάνω? Δεν ψήνομαι να σβήσω και να ξαναβάλω το qbit γιατί έχω ενεργά αρχεία που κάνω ανέβασμα, εκτός αν είναι η έσχατη λύση.

Edit: Κατέβασα το μtorrent και το έβαλα να κατέβει από εκεί. Μου εγκατέστησε και 2 αντιβάιρους από μόνο του... Βρωμερό πρόγραμμα, θα το σβήσω μόλις τελειώσει αυτή η δουλειά.

Απλά κρίμα που το qbit δυσλειτούργησε έτσι άδικα

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Edit: Κατέβασα το μtorrent και το έβαλα να κατέβει από εκεί. Μου εγκατέστησε και 2 αντιβάιρους από μόνο του... Βρωμερό πρόγραμμα, θα το σβήσω μόλις τελειώσει αυτή η δουλειά.

Όταν κάνεις εγκατάσταση free software τις πιο πολλές φορές προσπαθούν να σου πασάρουν άλλα software. Όταν έκανες την εγκατάσταση σε κάποιο παράθυρο έγραφε αν θέλεις να εγκαταστήσει το τάδε πρόγραμμα και λογικά πάτησες next κανονικά πατάς decline. Επίσης και τώρα να κάνεις απεγκατάσταση τα προγράμματα αυτό δεν θα επηρεάσει το μtorrent. Γιατί λογικά θα σέρνεται ο υπολογιστής με τόσα antivirus.

Δημοσ.

Καλά εννοείται τα έκανα κατευθείαν απεγκατάσταση.

Κάποιες επιλογές τις διάβαζα κατά την εγκατάσταση αλλά αν τα έγραφε αυτά μάλλον μου διέφυγε

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ερώτηση σχετικά με το qBittorrent.

Θέλω να πάρω τον φάκελο με τα αρχεία που μόλις κατέβηκαν και να τον βάλω σε έναν άλλο φάκελο για να έχω τα πράγματα τακτοποιημένα.

Πχ κατέβασα το Inception και θέλω να το βάλω στον φάκελο που λέγεται Sci-fi.

Όμως αν το κάνω αυτό το qBittorrent δεν θα βρίσκει το αρχείο και δεν θα μπορεί να κάνει seed μετά.

Πείτε μου ότι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να αλλάζω θέση στα αρχεία και το πρόγραμμα να βρίσκει αυτόματα την νέα θέση χωρίς να κάνω κάτι.

Θέλω να κάνω seed για ηθικούς λόγους αλλά δεν μπορώ την τόση ακαταστασία και να περιμένω πότε θα θεωρήσω ότι έχω σιντάρει αρκετά για να το σταματήσω χειροκίνητα. Και για κάποιες ταινίες που έχω σε εκτίμηση και είναι λίγο πιο σπάνιες δεν το σταματάω καθόλου το seed για πολύ καιρό

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω υπάρχει ένα θέμα με το qbittorrent.

Παλιότερα είχα κατεβάσει ένα συγκεκριμμένο torrent. Κάποια στιγμή το έσβησα από τον υπολογιστή τελείως και το έσβησα και από τους καταλόγους του qbit.

Όμως όταν πάω να το κατεβάσω εκ νέου, το qbit κάπως θυμάται ότι το έχει ξανακατεβάσει και αρνείται να το βάλει να κατέβει ξανά νομίζοντας μάλλον ότι υπάρχει ήδη το αρχείο.

Πως στο καλό το φτιάχνω αυτό? Δεν θέλω να κατεβάσω άλλο torrent client κάθε φορά που γίνεται αυτό και μετά να τον σβήνω πάλι, είναι χαμαλίκι και με πιάνουν και στο σπαμάρισμα με τις παπαριές που εγκαθιστούν κάθε φορά και ψάχνω να τις σβήσω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

αρνείται να το βάλει να κατέβει ξανά νομίζοντας μάλλον ότι υπάρχει ήδη το αρχείο.

Μάλλον? Δεν ξερω αν μπορώ να βοηθήσω προσωπικά αλλά αν δεν βάλεις το ακριβές σφάλμα, κατά προτίμηση συνοδευόμενο από ένα σκρίνσοτ δεν γνωρίζω αν θα μπορέσει κανένας να βγάλει διάγνωση. Η μόνη συμβουλή που ίσως θα μπορούσα να δώσω με επιφύλαξη είναι να διαγράψεις την cache της εφαρμογής. Πριν το κάνεις αυτό κάνε backup οτιδήποτε κατεβασμένο αρχείο δεν θες να χάσεις σε άλλο directory.

22 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν θέλω να κατεβάσω άλλο torrent client κάθε φορά που γίνεται αυτό και μετά να τον σβήνω πάλι, είναι χαμαλίκι και με πιάνουν και στο σπαμάρισμα με τις παπαριές που εγκαθιστούν κάθε φορά και ψάχνω να τις σβήσω

Αυτό που κάνεις είναι κακιά συνήθεια διότι όπως λες και ο ίδιος ουκ ολίγες φορές καταλήγεις με bloatware. Αν και βγαίνουμε λίγο από το θέμα, συνιστώ να κοιτάξεις το Sandboxie και τις χρήσεις του. Μπορείς να εγκαθιστάς clients που δεν εμπιστεύεσαι μέσα σε sandbox και μετά να τα σβήνεις χωρίς να επηρεάζεις το pc σου, ή και να εγκαταστήσεις π.χ. το  qbit 10 φορές σε 10 sandboxes και να κάνεις ξεχωριστή χρήση στο καθένα.

Αυτά στα λέω διότι από την στιγμή που σου έχει μπει έστω και μια φορά bloatware στο pc εγώ δεν θα το εμπιστευόμουν για σοβαρές δουλειές (πληρωμές, τράπεζα κλπ). Τα antivirus δεν πιάνουν τα πάντα. Είναι λίγο ακραία ίσως η γνώμη μου αλλά συνιστά μια πολύ καλή συνήθεια γενικότερα πιστεύω, πέρα ενός τόρεντ client συγκεκριμένα.

Επεξ/σία από Engimek
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Engimek είπε

Μάλλον? Δεν ξερω αν μπορώ να βοηθήσω προσωπικά αλλά αν δεν βάλεις το ακριβές σφάλμα, κατά προτίμηση συνοδευόμενο από ένα σκρίνσοτ δεν γνωρίζω αν θα μπορέσει κανένας να βγάλει διάγνωση. Η μόνη συμβουλή που ίσως θα μπορούσα να δώσω με επιφύλαξη είναι να διαγράψεις την cache της εφαρμογής. Πριν το κάνεις αυτό κάνε backup οτιδήποτε κατεβασμένο αρχείο δεν θες να χάσεις σε άλλο directory.

Αυτό που κάνεις είναι κακιά συνήθεια διότι όπως λες και ο ίδιος ουκ ολίγες φορές καταλήγεις με bloatware. Αν και βγαίνουμε λίγο από το θέμα, συνιστώ να κοιτάξεις το Sandboxie και τις χρήσεις του. Μπορείς να εγκαθιστάς clients που δεν εμπιστεύεσαι μέσα σε sandbox και μετά να τα σβήνεις χωρίς να επηρεάζεις το pc σου, ή και να εγκαταστήσεις π.χ. το  qbit 10 φορές σε 10 sandboxes και να κάνεις ξεχωριστή χρήση στο καθένα.

Αυτά στα λέω διότι από την στιγμή που σου έχει μπει έστω και μια φορά bloatware στο pc εγώ δεν θα το εμπιστευόμουν για σοβαρές δουλειές (πληρωμές, τράπεζα κλπ). Τα antivirus δεν πιάνουν τα πάντα. Είναι λίγο ακραία ίσως η γνώμη μου αλλά συνιστά μια πολύ καλή συνήθεια γενικότερα πιστεύω, πέρα ενός τόρεντ client συγκεκριμένα.

Δεν βγάζει κανένα σφάλμα το qbit. Απλά δεν προστίθεται τίποτα.

Με sandbox κλπ δεν θα ήθελα να μπλέξω γιατί πάλι περιπλέκονται τα πράγματα.

Τελικά κατέβασα άλλο torrent client και όταν προσπάθησα πάλι να το κατεβάσω άνοιξε πάλι το qbit αλλά αυτή την φορά μου εμφάνισε με κόκκινο το παλιό torrent που είχα διαγράψει παλιά(!) το ξαναέσβησα και ξανακλικάροντας προστέθηκε κανονικά.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε αλλά αφού δούλεψε δεν ασχολήθηκα άλλο

Δημοσ.

Τώρα που το λες το έψαξα και βλέπω πως κάθε φορα που ανοίγω ένα νέο .torrent το qbit δημιουργεί ένα αντίγραφο στον φάκελο C:\Users\USER\AppData\Local\qBittorrent\BT_backup με τη μορφή: hash.torrent. 
Πχ με το debian, εκτός απο το debian-12.2.0-amd64-DVD-1.iso.torrent που κατέβασα και άνοιξα εγώ, έχει κρατήσει και μόνο του το 267d63ffd31770e467f8d985a86633f05502c10d.torrent στον παραπάνω φάκελο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...