Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει αυτή η προκήρυξη για 690 θέσεις στο Υπουργείο Υγείας, που οι αιτήσεις ξεκινούν από 17/11. Αναφέρει ότι πρέπει πρώτα να υποβάλλεις ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέχρι 1/12. Πιο κάτω λέει πως η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται ταχυδρομικά μέχρι 7/12.

Αυτά που έχω να ρωτήσω είναι τα εξής:

1. Θα πρέπει να κάνεις την ηλεκτρονική αίτηση και ύστερα να την τυπώσεις και να τη στείλεις ταχυδρομικά μαζί με τα δικαιολογητικά (απολυτήρια, πτυχία κλπ, λογικά) όπως και να ’χει, ή μόνο στην περίπτωση που στο ζητήσουν, άρα σε επιλέξουν για τη θέση που διεκδικείς;
  2. Πώς γίνεται η επιλογή; Θα διαλέξουν ανάμεσα σε χ, ψ υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια και θα τους καλέσουν για συνέντευξη ή υπάρχει βαθμολογία και η μεγαλύτερη κερδίζει;
  3. Πώς το μαθαίνεις αν σε επιλέξουν; Σε ειδοποιούν ότι π.χ. από 15/01/2016 πιάνεις δουλειά ή γίνεται κάποια άλλη διαδικασία;

Τα ρωτάω αυτά γιατί ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το εξής:  Πρόσφατα βρήκα μια δουλειά στην επαρχία, αλλά θέλω να κάνω κι αυτήν την αίτηση γιατί απ’ ό,τι καταλαβαίνω πρόκειται για μόνιμη εργασία και μάλιστα έχει θέσεις στην Αθήνα, που με βολεύει. Το θέμα είναι πως αν τωρινοί μου εργοδότες μάθουν ότι ψάχνω αλλού, και μάλιστα εκτός πόλης στην οποία βρίσκομαι τώρα, ίσως έχω μπλεξίματα, γιατί η αλήθεια είναι πως περιμένουν αρκετοί πίσω από εμένα για την δουλειά που έχω τώρα. Μπορεί δηλαδή πολύ εύκολα να μου πουν: συγγνώμη αλλά χρειαζόμαστε κάποιον που θέλει να μείνει εδώ. Γίνεται όντως, έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Αυτό λοιπόν που θέλω να μάθω είναι πώς γίνεται η όλη διαδικασία επιλογής. Επιλέγουν έναν αριθμό υποψηφίων και διαλέγουν έναν απ’ αυτούς ύστερα από μία συνέντευξη ή κάτι ανάλογο (κάτι που σημαίνει ταξίδι που πρέπει να δικαιολογήσω, μιας και σίγουρα θα τους κακοφανεί να πάρω έστω και μια μέρα άδεια –έχω 7ήμερη εργασία–, πράγμα για το οποίο πάλι μπορεί να έχω μπλεξίματα μιας και είμαι πολύ καινούργιος για να πάρω άδεια –άρχισα 20 Οκτώβρη– και ήδη έχει αναφερθεί πως καλύτερα να την ξεχάσω την άδεια μέχρι τέλος του χρόνου), ή επιλέγουν αυτόν που συγκεντρώνει τα πιο πολλά μόρια, του ζητάνε να ταχυδομήσει τα δικαιολογητικά που υπέβαλλε στην ηλεκτρονική αίτηση και αφού τα ελέγξουν και είναι όλα καλά, τον ειδοποιούν να ξεκινήσει δουλειά;

Αν γίνεται το δεύτερο δεν θα έχω πρόβλημα, μιας είτε δεν θα με επιλέξουν είτε θα με επιλέξουν και θα μπορώ απλά να ειδοποιήσω τους τωρινούς μου εργοδότες πως δεν γίνεται να συνεχίσω.

Επίσης, όμως, αν ισχύει το δεύτερο, δεν υπάρχει περίπτωση σε τυχόν επιλογή μου να γίνει κάποια ένσταση από κάποιον άλλον υποψήφιο και στο τέλος να χάσω τη δουλειά;

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, μα είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα να γνωρίζω κάποιες λεπτομέρειες που θα με βοηθήσουν να κινηθώ ανάλογα.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1)Κάνεις την ηλεκτρονική αίτηση , την εκτυπώνεις και τη στέλνεις μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά που ζητάνε στον ΑΣΕΠ.

2) Είναι διαγωνισμός με σειρά προτεραιότητας άρα οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε σειρά ανάλογα με τα μόρια που έχουν δηλώσει εκτός αν πρόκειται για θέσεις ειδικής κατηγορίας (προηγούνται οι ντόπιοι  για παραμεθόριο, πολύτεκνοι κτλ.). Δεν υπάρχει συνέντευξη.

3)Το ΑΣΕΠ αφού πάρει όλες τις αιτήσεις θα αναρτήσει προσωρινούς και μετά τους οριστικούς πίνακες διοριστέων. Μετά είναι θέμα του αρμόδιου υπουργείου και του λογιστηρίου του κράτους για το πότε θα κληθούν οι επιτυχόντες να ορκιστούν. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση κάνε την αίτησή σου, δε χρειάζεται να πεις κάτι στον εργοδότη σου, είναι δικαίωμα σου να ψάχνεις πάντα κάτι καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

1)Κάνεις την ηλεκτρονική αίτηση , την εκτυπώνεις και τη στέλνεις μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά που ζητάνε στον ΑΣΕΠ.

2) Είναι διαγωνισμός με σειρά προτεραιότητας άρα οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε σειρά ανάλογα με τα μόρια που έχουν δηλώσει εκτός αν πρόκειται για θέσεις ειδικής κατηγορίας (προηγούνται οι ντόπιοι  για παραμεθόριο, πολύτεκνοι κτλ.). Δεν υπάρχει συνέντευξη.

3)Το ΑΣΕΠ αφού πάρει όλες τις αιτήσεις θα αναρτήσει προσωρινούς και μετά τους οριστικούς πίνακες διοριστέων. Μετά είναι θέμα του αρμόδιου υπουργείου και του λογιστηρίου του κράτους για το πότε θα κληθούν οι επιτυχόντες να ορκιστούν. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση κάνε την αίτησή σου, δε χρειάζεται να πεις κάτι στον εργοδότη σου, είναι δικαίωμα σου να ψάχνεις πάντα κάτι καλύτερο.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

Όσον αφορά το 3): Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων αναρτώνται μετά την υποβολή τυχών ενστάσεων ή οι ενστάσεις γίνονται μετά απ' αυτήν την ανάρτηση;

Και, επίσης, για το 1): Μπορείς να κάνεις την ηλεκτρονική αίτηση και καπάκια, την άλλη μέρα, να στείλεις την εκτυπωμένη αίτηση και τα δικαιολογητικά στον ΑΣΕΠ;

Δημοσ.

Και την ίδια μέρα μπορείς να το κάνεις. Εκτυπώνεις την ηλεκτρονική, την υπογράφεις, βάζεις μαζί και τα δικαιολογητικά και τα στέλνεις. Τα ΕΛΤΑ μάλιστα έχουν κάτι ειδικούς φακέλους που λέγονται ΑΣΕΠ post γι' αυτή τη δουλειά.

Τα αποτελέσματα συνήθως κάνουν αρκετούς μήνες να βγουν και σου στέλνουν μήνυμα στο κινητό ότι βγήκαν. Φυσικά μπορείς να τα δεις  ηλεκτρονικά.

Δημοσ.

Όσον αφορά το 3): Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων αναρτώνται μετά την υποβολή τυχών ενστάσεων ή οι ενστάσεις γίνονται μετά απ' αυτήν την ανάρτηση;

Και, επίσης, για το 1): Μπορείς να κάνεις την ηλεκτρονική αίτηση και καπάκια, την άλλη μέρα, να στείλεις την εκτυπωμένη αίτηση και τα δικαιολογητικά στον ΑΣΕΠ;

Ναι οι οριστικοί πίνακες προκύπτουν μετά από τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί και μπορείς να ταχυδρομήσεις την ηλεκτρονική αίτηση και την επόμενη ημέρα από την ημέρα υποβολής της.

Δημοσ.

Και την ίδια μέρα μπορείς να το κάνεις. Εκτυπώνεις την ηλεκτρονική, την υπογράφεις, βάζεις μαζί και τα δικαιολογητικά και τα στέλνεις. Τα ΕΛΤΑ μάλιστα έχουν κάτι ειδικούς φακέλους που λέγονται ΑΣΕΠ post γι' αυτή τη δουλειά.

Τα αποτελέσματα συνήθως κάνουν αρκετούς μήνες να βγουν και σου στέλνουν μήνυμα στο κινητό ότι βγήκαν. Φυσικά μπορείς να τα δεις  ηλεκτρονικά.

ΑΣΕΠ post δεν υπαρχουν πια εχουν καταργηθει τα στελνεις συστημενα μεσα σε φακελο α4

πρωτα βγαινουν τα προσωρινα εκει μεσα σε λιγες μερες εχεις δικαιωμα να κανεις ενσταση αφου πληρωσεις το αναλογο παραλογο.Μετα απο καιρο βγαινουν τα τελικα απο εκει και περα το ποτε θα σε παρουν ειναι αγνωστο συνηθως ο διορισμος θελει 2 με 3 χρονια.

ναι τα στελνεις οποτε θες απλα σου δινουν περιθοριο να μαζεψεις τα δικαιολογιτικα.

• Like 2
Δημοσ.

ΑΣΕΠ post δεν υπαρχουν πια εχουν καταργηθει τα στελνεις συστημενα μεσα σε φακελο α4

Το καλοκαίρι που ρώτησα στα ΕΛΤΑ μου είπαν ότι τους είχαν τελειώσει :) αλλά έφεραν την επομένη.

Γενικά όπως γράφεις γίνεται και με έναν απλό Α4 ταχυδρομικό φάκελο.

Δημοσ.

πρωτα βγαινουν τα προσωρινα εκει μεσα σε λιγες μερες εχεις δικαιωμα να κανεις ενσταση αφου πληρωσεις το αναλογο παραλογο.Μετα απο καιρο βγαινουν τα τελικα απο εκει και περα το ποτε θα σε παρουν ειναι αγνωστο συνηθως ο διορισμος θελει 2 με 3 χρονια.

ναι τα στελνεις οποτε θες απλα σου δινουν περιθοριο να μαζεψεις τα δικαιολογιτικα.

2-3 χρόνια για τον διορισμό; Σοβαρά τώρα; Τόσο πολύ;

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

2-3 χρόνια για τον διορισμό; Σοβαρά τώρα; Τόσο πολύ;

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

οχι απαραίτητα, σε πρόσφατη προκυρηξη εφοριακων τους πηραν στο 8μηνο περιπου... Υπαρχουν ωστόσο επιτυχόντες του '08-09 που ακομα δεν εχουν διοριστεί ή διορίστηκαν πριν λιγο καιρό...

Δημοσ.

οχι απαραίτητα, σε πρόσφατη προκυρηξη εφοριακων τους πηραν στο 8μηνο περιπου... Υπαρχουν ωστόσο επιτυχόντες του '08-09 που ακομα δεν εχουν διοριστεί ή διορίστηκαν πριν λιγο καιρό...

Και του '98

• Like 1
Δημοσ.

Στην συγκεκριμενη δεν θα αργησουν να γινουν οι διορισμοι μιας και αφορα την πολυπαθη υγεια. Και στην 7κ διοριστηκαν αμεσως οι επιτυχοντες.

Δημοσ.

Επίσης χρειάζεσαι και παράβολο για την αίτηση, το οποίο το παίρνεις από την εφορία ή αγοράζεις το e-παράβολο.

Δημοσ.

Το καλοκαίρι που ρώτησα στα ΕΛΤΑ μου είπαν ότι τους είχαν τελειώσει :) αλλά έφεραν την επομένη.

Γενικά όπως γράφεις γίνεται και με έναν απλό Α4 ταχυδρομικό φάκελο.

πριν λιγου μηνες πηγα για την προκυρηξη της ΔΕΗ μου ειπαν οτι εχει καταργηθει και πηρα Α4

Επίσης χρειάζεσαι και παράβολο για την αίτηση, το οποίο το παίρνεις από την εφορία ή αγοράζεις το e-παράβολο.

ναι και θελει προσοχη εδω αν το παρεις ηλεκτρονικα 1α αγορασεις το παραβολο και μετα στελνεις ηλεκτρονικα την αιτηση αν το παρεις απο εφορια το αναποδο

• Like 1
Δημοσ.

πριν λιγου μηνες πηγα για την προκυρηξη της ΔΕΗ μου ειπαν οτι εχει καταργηθει και πηρα Α4

ναι και θελει προσοχη εδω αν το παρεις ηλεκτρονικα 1α αγορασεις το παραβολο και μετα στελνεις ηλεκτρονικα την αιτηση αν το παρεις απο εφορια το αναποδο

Και εγώ για αυτή πήγα :-D 

όταν πήγα να την στείλω μου είπαν ότι έφεραν φακέλους ΑΣΕΠ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...