LSDalKa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα παίδες!! Σύντομα μετακομίζω Λονδίνο. Γνωρίζει κάποιος πως με συμφέρει να κινηθώ όσο αναφορά την μεταφορά χρημάτων? Έχω μια χρεωστική VISA στην Alpha Bank και σκεφτόμουν να καταθέσω το κομπόδεμά μου (γύρω στα 3000 ευρώ) και να πληρώνω όπου μπορώ με αυτήν απευθείας. Και όπου δεν μπορώ να κάνω ανάληψη σε λίρες σε οποιαδήποτε τράπεζα. Μήπως ξέρετε τι παίζει από προμήθειες και αν υπάρχει άλλος τρόπος που να συμφέρει από άποψη ισοτιμίας? Μήπως να πάρω τα 2000 ευρώ που επιτρέπονται στο χέρι και να τα αλλάξω στα αγγλικά ταχυδρομεία? Ευχαριστώ.
tsakonas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Με την χρεωστικη βγαζεις λεφτα και πληρωνεις αλλα εχει προμηθεια...το καλυτερο ειναι να βγαλεις απο ΑΤΜ εκει 500 λιρες να εχεις μεχρι να ανοιξεις λογαριασμο σε τραπεζα εκει. Καθε αναληψη ειναι 5-7 ευρω αναλογως τραπεζα... αρα βγαλε ενα πακετακι καλο στην αρχη και μετα ανοιγεις αγγλικο λογαριασμο, και κανεις ονλαιν μεταφορα χρηματων. Φτιαξε το ονλαιν της Αλφα εαν δε το εχεις ηδη 1
Narayan Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Έχει υπόψιν επίσης πώς λόγω CC θα υπάρχει όριο στις ημερήσιες αναλήψεις που μπορείς να κάνεις. Προσωπικά στο εξωτερικό έχω μια προπληρωμένη Visa και πληρώνω με αυτήν, είτε είναι Λίρες, Γιεν, Γουον ή Πέσος. Δεν μου μένει και άχρηστο συνάλλαγμα έτσι. 1
cb_papi Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Εγώ όταν έμενα Λονδίνο για 2-3 μήνες πλήρωνα όπου μπορούσα με την χρεωστική και είχα φέρει λίρες από την Ελλάδα σε μετρητά για όπου δεν δέχονταν κάρτα. Η αλήθεια είναι ότι να βγάλεις λεφτά από ΑΤΜ είναι σχετικά ασύμφορο. Δεν γνωρίζω τι ισοτιμίες έχουν στα Αγγλικά ταχυδρομεία, πάντως στην Ελλάδα την πιο συμφέρουσα ισοτιμία νομίζω την έχει (ή τουλάχιστον την είχε τότε) το KapaChange. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα