defacer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Εγώ νομίζω οτι και να τα έχουν, θα το σκεφτουν πολύ σοβαρά πριν το κάνουν. Και επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό δε τα έχει, νομίζω οτι λειτουργεί αποτρεπτικά. Δεν αναφέρθηκα τυχαία σε μεγάλο ποσό. Δεν μιλάμε για 100-200 ευρώ. Μιλάμε για καταστροφή της ζωής ενός μέσου πολίτη. Δε νομίζω ότι αυτοί που κάνουν τέτοιου είδους πράξεις ζυγίζουν την ποινή πριν αποφασίσουν αν θα το κάνουν ή όχι. I could be wrong, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν στον κόσμο αρκετοί που τελούν πράξεις τιμωρήσιμες με θάνατο... Γενικά η φάση "η ποινή λειτουργεί αποτρεπτικά" πιστεύω (το λέω έτσι γιατί δεν έχω πρόχειρα να κάνω παραθέσεις) ότι ισχύει μόνο σε "νομοταγείς ανθρώπους". Όχι σε αυτούς που θα ασκούσαν βάναυση βία γιατί έτσι. Και βέβαια στο άλλο άκρο, η καταστροφή της ζωής του μέσου πολίτη ή κάτι παρόμοιο είναι τελείως αντίθετη με τους στόχους του νομικού συστήματος οποιασδήποτε ευνομούμενης κοινωνίας. Το έχω πει κάθε φορά που μπαίνω σε παρόμοια συζήτηση: κάποιος κόσμος, που εδώ νομίζω ότι εσύ είσαι μέσα σ' αυτούς, απλά ξεχνάει ή δεν ξέρει εξαρχής ότι η σοβαρότητα της ποινής πάει ανάλογα με τη σοβαρότητα της πράξης όπως αυτή προκύπτει από το κοινωνικό γίγνεσθαι. Όχι από τη δική μου ή τη δική σου άποψη για το αν πρέπει να πετάξουμε αυτούς τους υπάνθρωπους στον Καιάδα ή οτιδήποτε αντίστοιχο.
groot Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Κάτσε ρε συ μισό λεπτό! Σε σφάζω, βγάζω selfie με το κεφάλι στα χέρια μου και την ανεβάζω στο fb μου... Τι είδους προστασία χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση??? Βλέποντας ότι δεν απαντάς στο προηγούμενο, και απλά για finalizing το argument μου στα προηγούμενα μηνύματα (περί επιτηδευμένων γενικεύσεων κτλ), δες εδώ: Το ότι όταν λεω ''κανένα ζώο δεν μπορεί να σε πειράξει'' δεν αναφέρομαι στον λευκό καρχαρία Θαρρώ πως μπορείς να καταλάβεις τώρα ότι μπορούσε, ήξερε αλλά δεν ήθελε. Άρα, πέφτουμε στην κατηγορία της ηθελημένης γενίκευσης και το "τουμπεκί" μετά αφού περνάει.. μέχρι που στριμώχνουν τα πράματα. Όσο για αυτό σου το μήνυμα... είναι το ίδιο για εσένα να σφάξεις έναν άνθρωπο και να ανεβάσεις την φωτογραφία και το ίδιο να σε δείχνουν να κρατάς ένα γατί (άσχετο με το τι λέει από κάτω, όπως ξέρεις καθένας στο internet λέει ό,τι θέλει) και να γίνεται λαϊκό δικαστήριο επειδή διάφοροι αναπαράγουν την είδηση και το πρόσωπό σου;
Ultimategr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Σύμφωνα με τη δικηγόρο και μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» Καλλιόπη Μαραβελάκη, ο νεαρός καμάρωνε, δείχνοντας με την αναρτημένη φωτογραφία πώς μπορεί να πνίξει γατάκι με το ένα χέρι, ενώ η παρέα του σχολίαζε με θριαμβευτικά σχόλια την πράξη του. Μόλις όμως αντιλήφθηκε την κατακραυγή του κόσμου ο δράστης κατέβασε τη φωτογραφία και τα σχόλια από το προφίλ του στο facebook. Το σωματείο όμως πρόλαβε να αποθηκεύσει το σχετικό υλικό και θα στείλει το προφίλ του νεαρού στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει τη δυνατότητα να κάνει ανασύσταση της ανάρτησης. «Με τον αυτόπτη μάρτυρα θα γίνει από τη Ζωόφιλη Δράση μήνυση σ’ αυτό τον άνανδρο, ο οποίος θα μάθει από τα δικαστήρια τι σημαίνει θανάτωση ζώου δια βασανισμού» αναφέρει η κα Μαραβελάκη, η οποία επισημαίνει ότι μαζί με το δράστη και τον άνθρωπο που τράβηξε τις φωτογραφίες, βρισκόταν και τρίτο άτομο στη σκηνή του εγκλήματος, του οποίου η σκιά φαίνεται στα αριστερά της φωτογραφίας πάνω στα χόρτα. 2
Unabomber Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 In other news Εισαγγελική παρέμβαση για τον δράστη που ακρωτηρίασε σκύλο στο Λουτράκι Να σχηματιστεί δικογραφία και να εντοπιστεί ο δράστης που ακρωτηρίασε σκύλο δύο μηνών στο Λουτράκι Κορινθίας, ζητεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Συγκεκριμένα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος ακρωτηρίασε τα τέσσερα πόδια την ουρά και το ένα αυτί σκύλου δύο μηνών και στη συνέχεια το εγκατέλειψε ζωντανό, δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή της Αγίας Κυριακής του Λουτρακίου Κορινθίας. Υπενθυμίζεται, πως στο σκυλάκι έγινε ευθανασία για να απαλλαγεί από τους φρικτούς πόνους και η κτηνίατρος, που το εξέτασε, έκανε λόγο για «ανώμαλο σαδιστή δράστη που ζει ανάμεσα μας». http://www.naftemporiki.gr//story/1032387/eisaggeliki-parembasi-gia-ton-drasti-pou-akrotiriase-skulo-sto-loutraki 3
Mau-Maus Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Αυτά για να ξέρετε τι γίνετε στην ανώτατη εισαγγελία της χώρας! Σας τα έχω ανεβάσει πολλές φορές αλλά μερικοί νομίζετε ότι υπερβάλω! Αυτό που ανέβασες σχετικά με την παρέμβαση της κουτζαμανη εγώ το ξέρω από όταν έγινε το γεγονός! Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, οι εισαγγελείς σε όλους τους νομούς της Ελλάδας έχουν απίστευτα αυστηρές εντολές! Κλείνοντας θα πω να κάνετε καταγγελία αμέσως σε κάθε περιστατικό βίας αδέσποτου όχι μόνο ενάντια σε αυτόν που το διέπραξε αλλά και ενάντια στα αστυνομικά όργανα εάν κάνουν τα στραβά μάτια , όποιο βαθμό και αν κατέχουν! 3
iordanis77 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Στην Αμερική ένας μπασκιναράς ειχε πυροβολησει έναν σκυλο που στραφηκε απειλητικα εναντιον του διοτι ειδε ότι πηγαν να κανουν ελεγχο στο αφεντικο του και ο σκυλος αγριεψε και καταφερε να βγει από το αμαξι για να τον υπερασπιστεί .... συγκινητικη η αντιδραση του ζωου αλλα και επικινδυνη προς τους αστυνομικούς ωστοσο όχι να το πυροβολησουν και να ψυχοραγει στην άσφαλτο θα μπορουσαν να του ριξουν με σφαιρες που ναρκώνουν ετσι ώστε και αυτοι να μην πάθουν τιποτα και ο σκυλος να μην σκοτωθεί και το αφεντικο του να μην στεναχωρεθεί. Τι διαολο Αμερικανοι είναι δεν έχουν μεριμνα για τέτοια περιστατικα? Eδω οι αμερικανοι μπασκινες σκοτωνουν ανθρωπους για πλακα(ειδικα αν ειναι μαυροι), θα ευαισθητοποιηθουν για τα σκυλια?
Mau-Maus Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Και εδώ να κάνω μία ερώτηση... Έστω και αγοράζει κανείς ένα ζώο. Το οποίο θεωρείται περιουσία του. Μετά αποφασίσει να το σκοτώσει. Δικό του δεν είναι; Το αποφασίζει λοιπόν. Τι την κόφτει την πολιτεία τι κάνει αυτός με την περιουσία του; Δεν βρίσκεται ότι είναι κάπως φασιστικό να παρεμβαίνει η πολιτεία στο τι κάνεις με την περιουσία σου; Ή, εάν παρεμβαίνει, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά μόνο στα ζώα συντροφιάς; Το λοιπόν .. υπάρχει στο φορουμ αυτο το μήνυμα ! το έχουμε δει ολοι το εχουμε διαβάσει και το κάνω παράθεση για να υπάρχει εδω για πάντα ! απορεί λοιπόν ο τύπος και μας λέει με πια λογική το φασιστικό κράτος παρεμβαίνει στην ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ μας και τι της κόφτει της πολιτείας αν εμεις ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΟ που θα αγοράσουμε ! έγραψα πως ενας υγιής άνθρωπος αηδιάζει και κανει εμετό μόνο που διαβάζει αυτήν την σκέψη , δεν μπορείς να σκοτώσεις και να πετάξεις στα σκουπίδια ενα σκυλάκι οπως μια καρεκλά , και τρελάθηκε στις αναφορες οτι τα βγάζω από το μυαλο μου οτι δεν εννοουσε πουθενά σκυλάκι η γατάκι κτλ και απο κοντά ο Defacer (με υφος οτι και καλα δεν καταλαβαίνω) να λέει οτι τσάμπα του τα χώνω κτλ !! ερωτώ λοιπόν!έστω οτι δεν εννοούσε ούτε γατάκι ουτε σκυλάκι (σε αυτά επεμβαίνει το φασιστικό το κράτος οπως ξέρουμε) Μπορεί να μας πει ΕΝΑ (1) ζώο που θα έπρεπε να μπορούσαμε να αγοράσουμε και μετα όποια στιγμή γουστάρουμε να μπορούμε και να το σκοτωσουμε σαν να μην τρέχει μια ?? μπορεί να μας απαντήσει ? να μας πει πιο ζώο εννοούσε ? ποντίκι /. /. ? χελώνα ? τι ? οποιοδήποτε ζωο και να ειχε στο μυαλο του , το ξαναλεω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ , ειναι άρρωστο και διεστραμμένο ! πολυ απλα γιατι οταν μιλαμε για ζωα μιλαμε για ζωη !!!! δεν μιλάμε ουτε για ντουβάρια , ουτε για καρέκλες ουτε για κράνος μηχανής !!! ΞΕΚΑΘΑΡΟ ? ----η πρώην μου είχε ενυδρείο και σε καποια φαση αποφάσισε να κάνει κατι αλλαγες στα ψαρια και για να βαλει κατι διαφορετικά που ηθελε μέσα έπρεπε οπωσδήποτε να διώξει ενα μαυρο που δεν ταίριαζε μαζι τους , και το ειχε πάνω απο ενα χρόνο ! μου λεει δεν ξέρω τι θα το κανω , θα το πετάξω απο το μπαλκόνι !!! και έγινε της πουτάνας .. τις λέω θα το πάω εγω στο πετ σοπ που το πήρες θα τους το δώσω , αν δεν το θέλουν θα τους το αφήσω με το ζορι και να το κάνουν αυτοί οτι νομίζουν, θα το πάωεεκει ομως , εσυ δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσω να το σκοτώσεις ! και μου έκανε μεγάλη εντύπωση και μονο που το σκέφτηκε, δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που μου είπε το βρήκα απίστευτα παράλογο, ένα ψαράκι που το ειχε ενα χρόνο στο ενυδρείο της επειδή δεν της έκανε πλεον να ανοίξει το μπαλκόνι και να το πετάξει από κάτω !!!---- Μπορεί και να εννοούσε ψάρι ο τύπος λοιπόν , αν και εκεί δεν επεμβαίνει το φασιστικό κράτος , σωστά ?? Κλείνω , ηταν η τελευταία μου αναφορά σε άτομα που θεωρούν τα ζώα περιουσία τους , που θεωρούν οτι θα έπρεπε να μπορούν να τα κάνουν ότι θέλουν , ακόμη και να σκοτώσουν , όπως μπορούν να σπάσουν μια καρεκλά !! υγ το μήνυμα δεν ειναι οφ τοπικ μιας και αναφέρετε σε ατομα όπως αυτός στο νήμα που έπνιξε το γατάκι ! και αυτουνού δικό του μπορεί να ηταν ,, περιουσία του που την κάνει οτι θέλει ! Χαίρεται .. 4
D4rkshadow Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Eδω οι αμερικανοι μπασκινες σκοτωνουν ανθρωπους για πλακα(ειδικα αν ειναι μαυροι), θα ευαισθητοποιηθουν για τα σκυλια? Μαλλον δεν ξερεις οτι σε πολλες πολιτειες εχουν αστυνομια ζωων και δεν ειναι και να παιζεις μαζι τους γιατι ανετα σε στελνουν μεσα. 3
pappous_soulis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Κατά τα άλλα, νόμος υπάρχει, ο τύπος θα υποστεί τις συνέπειες και κατά την άποψή μου πρέπει να υπάρξουν βαρύτατες ποινές για βασανισμό ζώων. Όχι φυλακίσεις. Εγώ πάλι δε θα τον φυλάκιζα απλά. Θα φρόντιζα να τον έχωναν μαζί με τους βαρυποινίτες. "- Γιατί είσαι μέσα; - Τριπλό φονικό και μια ληστεία. Εσύ; - Έπνιξα ένα γατάκι." Να βλέπει σαπούνι αφότου βγει απ'τη στενή και να τον πιάνει το PTSD. 1
iordanis77 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μαλλον δεν ξερεις οτι σε πολλες πολιτειες εχουν αστυνομια ζωων και δεν ειναι και να παιζεις μαζι τους γιατι ανετα σε στελνουν μεσα. Δηλαδη σε αυτες τις πολιτειες οι αστυνομικοι δε σε σκοτωνουν για πλακα οπως μας δειχνουν τα 100δες περιστατικα που εχουν κατακλυσει τελευταια τα δελτια ειδησεων και το διαδικτυο? Ουτε ρατσισμος?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δηλαδη σε αυτες τις πολιτειες οι αστυνομικοι δε σε σκοτωνουν για πλακα οπως μας δειχνουν τα 100δες περιστατικα που εχουν κατακλυσει τελευταια τα δελτια ειδησεων και το διαδικτυο? Ουτε ρατσισμος? Το ότι έχουν και άλλα προβλήματα, αναιρεί το γεγονός πως ορθά έχουν ποινικοποιήσει αυστηρά και το βασανισμό ζώων? 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Το ότι έχουν και άλλα προβλήματα, αναιρεί το γεγονός πως ορθά έχουν ποινικοποιήσει αυστηρά και το βασανισμό ζώων? Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το point του post, στο αρχικό post του DDevil αναρωτιέται για το αν έχουν μεριμνήσει οι Αμερικάνοι σε περιστατικά με σκύλους να έχουν άλλη αντιμετώπιση. Ο iordanis απλά δήλωσε ότι την βγάζουν καθαρή όταν σκοτώνουν ανθρώπους, στους σκύλους θα είχαν πρόβλημα?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το point του post, στο αρχικό post του DDevil αναρωτιέται για το αν έχουν μεριμνήσει οι Αμερικάνοι σε περιστατικά με σκύλους να έχουν άλλη αντιμετώπιση. Ο iordanis απλά δήλωσε ότι την βγάζουν καθαρή όταν σκοτώνουν ανθρώπους, στους σκύλους θα είχαν πρόβλημα? Υπάρχει όμως ειδική υπηρεσία για περιστατικά κακοποίησης ζώων. Τα υπόλοιπα που βλέπουμε στις ειδήσεις, προφανώς και ισχύουν ...ταυτόχρονα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα