Προς το περιεχόμενο

επιλογη motherboard για συστημα i7 6700


MariosPetridis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

i) Budget : 700 -/+ 20

 

ii) Χρηση : Να ειναι καλος σε ολα: editing, vm, games στο μελλον

 

iii) Ειδικα Προγραμματα : Adobe After Effects,Virtual machine, games

 

iv) Οχι οθονη, εχω ξεχωριστο budget, αλλα με ενδιαφερει η γνωμη σας(200+/-20)

 

v) Ναι  ποντικι φθηνο σε τιμη αλλα να ειναι καλης ποιοτητας

 

vi) Αγορα απο διαφορετικα καταστηματα

 

vii) Εγω θα κανω το στησιμο

 

viii) Εχω ηδη λειτ.συστημα

 

ix) Ναι πολυ πιθανο στο μελλον να γινουν μελλοντικες αναβαθμησεις(sli, more ram, hdd)

 

x) Παιζω safe με stock speeds. Δεν εχω χρονο για overclock και πειραματισμους.

 

xi) Factory overclocked μονο.

 

xii) Corsair 450D

 

Καλησπερα παιδια,

 

Ειχα ανοιξει ενα thread στο overclocking γιατι ειχα στο μυαλο μου τον 6600Κ  αλλα τελικα αλλαξα το build σε i7 6700. Αυτο συνεβη διοτι στον 6600κ θα εβαζα την noctua u12s και το ποσο εφτανε τα 350. Οσο κανει και ο i7. Τον i7 εξηγω οτι τον χρειαζομαι για τo vm πιο πολυ. Ειμαι μηχανικος H/Y και επειδη δεν εχω δει κανενα review μητρικης, θα ηθελα να ρωτησω την αποψη σας, λογω εμπειριας κιολας. 

 

MOTHERBOARD: Εδω ειναι το μεγαλο θεμα. Οι εταιριες που προτιμω ειναι η asus και η gigabyte με αυτην την σειρα. Απο τις αλλες 2 δεν θα ηθελα να δω προταση.

 

CPU: INTEL I7 6700                               350                                  

 

RAM: 8GB KINGSTON HYPERX 2133      53

 

SSD: 850 EVO 250GB                            100

 

PSU: ENERMAX MAXPRO 700W              75 (ΤΟ 600ΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ 700ΑΡΙ 7 ΕΥΡΩ ΔΙΑΦΟΡΑ. WHY NOT 700W? :P)

 

CASE: ΤΟ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΟ CORSAIR 450D

 

Τωρα: Καρτα γραφικων θα περιμενω την αρχιτεκτονικη pascal, μιας και βγαινει σε ουτε μισο χρονο. Προς το παρων χρειαζομαι ενα Pc που να λειτουργει. HDD θα μπει αργοτερα, αναλογα με το budget τι περρισευει. Η μπορει να βαλω hdd και μετα ssd. hdd προφανως 1tb wd caviar blue sta 54 ευρω. Προς το παρων θελω η μητρικη να ειναι ΑΤΧ και εαν μπορει ακομα και να υποστηριζει sli ακομα καλυτερα. Βεβαια με το dx12 αλλαζουν πολλα πραγματα, αλλα αυτο δεν εχει σημασια. Λειτουργω με το τωρα και το αμμεσο ειναι 1 καρτα γραφικων. Εαν θελετε αλλαγη τροφοδοτικου, 75 ευρω top και πανω απο ολα watt/ευρω. Το ιδιο ισχυει και με τον ssd. Για ψυξη του επεξεργαστη σκεφτομαι μια evo 212 η μια cryorig H7, μιας και οι επιδοσεις πιανουν noctua. Εαν πεσει το budget απο μητρικη, τοτε μπορει να παρω και την noctua U12S. Απο μητρικες εχω δει τις z170-a asus και z170x-sli. Βεβαια θα μου πειτε τι να το κανω το z αφου δεν παω για overclock. Εκει ειναι που ειμαι λιγο διστακτικος. Εκει ρωταω εαν υπαρχει καποια καλυτερη επιλογη, και βεβαια εαν δεν εχει sli δεν υπαρχει προβλημα(ειπαμε dx12) 

 

Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Ειμαι μηχανικος H/Y και επειδη δεν εχω δει κανενα review μητρικης, θα ηθελα να ρωτησω την αποψη σας, λογω εμπειριας κιολας"

Τι σόι μηχανικός υπολογιστών θα άνοιγε ενα θέμα με ερωτήσεις επιπέδου " Να λόλα ενα μήλο" αντί βα ψάξει στο google απαντήσεις σε 5 λεπτά π.χ. γράφοντας στο google "z170 motherboard review"

βγάζει 1,110,000 αποτελέσματα σε 0,24'' δέκατα του δευτερολέπτου κύριε μηχανικέ (αλήθεια τι εστί μηχανικός Η/Υ) φαντάζομαι όχι τεχνικός, Δηλαδή απόφοιτος του τμήματος μηχανικών υπολογιστώ του ΕΜΠ και τέτοιες ερωτήσεις μάλλον έχουμε σοβαρό πρόβλημα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας μην ξεκινησουμε ετσι. Κατ αρχην ειμαι μηχανικος ηλεκτρονικων υπολογιστων. Δευτερων, μητρικη εχω βρει εαν διαβασατε παραπανω. Το θεμα ειναι οτι επειδη παω σε μη overclock συστημα, θελω να ξερω εαν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια, να εχει δουλεψει δηλαδη με αυτην. Ηξερα απο την αρχη οτι ειναι κακο να ζητησω την γνωμη εδω μεσα, υστερα απο αρκετα ποστ και μαλλον ειχα δικιο. Την λυση στο προβλημα την γνωριζω. Παιρνω μια z170-a και τελειωνει εδω το ζητημα. Οσο για το υπαρχει προβλημα, η σχολη ειναι software engineering, με πολυ προσφατο κομματι hardware engineering. Οτι εχω μαθει, το εχω μαθει με reviews, με ερευνες για την χρηση και τον σχεδιασμο των ηλεκτρονικων κομματιων(cpu,mobo...) απο τις εταιριες. Ευχαριστω για τον χρονο σου. Μπορει ισως να ειναι και καλυτερα να κλεισει το thread.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...