duende Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 σεβομαι καθε υπαρξη, αν και εχω μια ιδιαιτερη αδυναμια στα εντομα. παντα με ενθουσιαζε η απιστευτη μικρο-μηχανικη και ο τοσο πολυπλοκος φυσικος προγραμματισμος σε ενα τοσο μικρο πακετο..ενα "ταπεινο" μυρμηγκι μπορει να εχει πολυ περισσοτερο ενδιαφερον να το μελετησω παρα ενας σκυλος πχ..but that's me εννοειται δε τα σκοτωνουμε για κανενα λογο, εφοσον δε μας πειραζουν, δε τα πειραζουμε btw αξιζει να κατεβασετε και να δειτε τη σειρα ντοκιμαντερ insectia, θα μαθετε πολλα για τον μικροκοσμο των εντομων edit: οσο κ αν σεβομαι τα αγαπητα μας κουνουπακια και τα δεκαδες (εκατονταδες?) εκατομμυρια χρονια υπαρξης στον πλανητη, οταν μου ρουφανε το αιματακι, το θελω πισω..sorry
mphxths Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Οτιδηποτε εχει πανω απο 2 ποδια (και 2 χερια) , παραπανω απο 1 αρθρωση σε αυτα και αντι για αυτια , κεραιες ..ας παει πιο περα να παιξει Τωρα αν μιλαμε για πεταλουδιτσες , πυγολαμπιδες και δεν ξερωγω τι αλλα χαριτωμενα εντομακια που ενδεχεται να μεταμορφωθουν σε τιποτα ιπταμενα γυμνα ξωτικα..οκ ...i am in Eιναι μαγευτικη η φαση , να εχουν κατσει πανω σου εκατονταδες πυγολαμπιδες και να φεγγεις σαν χριστουγεννιατικο δεντρο...τι να λεμε τωρα..πως να σκοτωσεις τετοιο εντομο...
fotaras13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μάλλον δεν έχεις καταλάβει την έννοια του μίσους. Μίσος δεν είναι να δεις την αράχνη στον τοίχο και να την σκοτώσεις, ούτε να την βγάλεις από το σπίτι. Μίσος δεν είναι το να σκοτώσεις την κατσαρίδα ή το ποντίκι αν βρίσκονται στο σπίτι. Μίσος είναι να προσπαθείς με εκδικητικό τρόπο να κάνεις κάτι ενάντια σε κάτι άλλο, που η πράξη θα σου προκαλέσει μεγάλη ευχαρίστηση. Αυτά που περιγράφεις είναι ο ορισμός του μίσους. Άλλο αν έχεις το μίσος αλλιώς μες στο μυαλό σου. Και το κουνούπι που σκοτώνεις μίσος ειναι και μάλιστα δολοφονία, αφαιρείς μια ύπαρξη ουσιαστικά απλά άλλο το ότι ειναι πολυ πιο αναιμακτο και δεν έχει καμία νομική συνέπεια. Δεν αλλάζει κάτι όμως αυτο στην πράξη σου. Θα πει κλασσικά κάποιος τώρα ότι δεν είναι ίδιο πράγμα το κουνούπι με το σκυλί. Οκ! Πάμε στη σύγκριση σκυλιού με γουρουνάκι λοιπόν που γίνεται νοστιμότατο στην κατσαρόλα, στο φούρνο αλλά και στη σχάρα μπριζολίτσα... Πόσοι γύρω μας διαμαρτύρονται σοκάρονται για το γουρούνι που τρώνε στο σουβλάκι τους και το πόσο υπέφερε για να φτάσει τελικά στο στομαχάκι τους;; Ελαχιστότατοι ή κανείς... Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι υποκειμενικό άλλο αν τρώμε κουτόχορτο και νιαζόμαστε μόνο για Γαλλους και σκυλιά/γατιά (και για αυτά όχι πάντα φυσικά) όταν τριγύρω μας γίνονται (δις)εκατομμύρια δολοφονίες/αφανισμοί υπάρξεων τις οποίες φυσικά είτε κανείς δεν μαθαίνει ποτέ, είτε δεν "πλασάρονται" όπως πρέπει και κανείς δε νιάζεται... Όλο αυτό έχει μια εξήγηση σωστά ειπώθηκε το θέμα της αισθητικής και εξυπνάδας. Ο άνθρωπος λοιπόν δείχνει να νοιάζεται για ότι είναι πιο κοντά σε αυτόν .
D4rkshadow Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 ΕΙπαμε κουνουπια,κατσαριδες,αντε και μυγες κυνηγημα οσο γινετε για να εξολοθρευτουν. Ειμαι και γω λατρης των μυρμηκιων p.s Οι αραχνες δεν ειναι εντομα,μην τα μπλεκουμε.
duende Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 ναι ταραντούλα φύδι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο απαγορεύεται και οι ταραντουλες εχουν ψυχη! μια τετοια πχ ανετα τη κραταγες p.s Οι αραχνες δεν ειναι εντομα,μην τα μπλεκουμε. σωστα, αλλα στη κοινη αντιληψη ολα ειναι "εντομα" στη πραγματικοτητα τα εντομα ανηκουν στην ομοταξια των αρθροποδων για περισσοτερα εδω οποιος θελει https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%B8%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1 1
D4rkshadow Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 https://en.wikipedia.org/wiki/Insect https://en.wikipedia.org/wiki/Spider Απο εδω καλυτερα.... 1
defacer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Άμα λέω εγώ ότι γράφετε για να γράφετε παρεξηγιέστε! Πες κάτι, αν για σένα το μυρμήγκι και ο σκύλος είναι το ίδιο, θα πάταγες το κεφάλι του σκύλου σου στο πάτωμα μέχρι να το συνθλίψεις όπως μπορεί να πατούσες τα μυρμήγκια στο διάβα σου? Εάν όχι γιατί συσχέτισες το μυρμήγκι με τον σκύλο? Ο άλλος τον σκύλο του είπε έχει δικαίωμα να σκοτώσει και να πετάξει στα σκουπίδια όπως θα πετούσε μια καρέκλα μιας και είναι περιουσία του όχι το μυρμήγκι! Εάν ναι, εάν έχει περισσότερη η ίση αξία η καρέκλα σου από την ζωή των μυρμηγκιών ~άρα~ και των σκύλων αν τα θεωρείς ίδια, απλά πες το μας στα ίσα χωρίς υπεκφυγές .. Σόρι παιδιά. Maus θα στο πω πολύ απλά και χωρίς ίχνος εχθρότητας. Είναι πολύ πιθανό στο μυαλό μου ότι θα παρεξηγηθείς έτσι κι αλλιώς (αυτό έδειξε το πείραμα πολλές φορές ήδη) αλλά really έχω πιο σημαντικά πράγματα να με απασχολούν. Σου είναι αδύνατον να καταλάβεις σκέψεις που γίνονται με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που χρησιμοποιείς ο ίδιος. Δεν εννοώ να τις δεχτείς ή να συμφωνήσεις κιόλας. Απλά να καταλάβεις. Στο παρόν thread, ο groot που του χώνεις κατα τα γνωστά καταλαβαίνει τι λες εσύ (χωρίς να συμφωνεί μαζί σου) και τι λέω εγώ (πιθανότατα χωρίς να συμφωνεί μαζί μου). Εγώ καταλαβαίνω αντίστοιχα και τους δυο σας, χωρίς να συμφωνώ γενικά μαζί σας (συμφωνώ με σένα σε κάποια μόνο πράγματα). Εσύ απλά δεν καταλαβαίνεις. Sorry αλλά that's how it is. (Η πλάκα είναι ότι στο προηγούμενο post σκεφτόμουν να σου γράψω ότι κακώς χώνεις στον groot επειδή χώνεις για πράγματα που υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου, αλλά είπα δε βαριέσαι. Και ορίστε το κάρμα...) Λοιπόν επί του παρόντος: δεν είπα ότι το μυρμήγκι και ο σκύλος είναι το ίδιο. Δεν είπα ούτε ότι δεν είναι το ίδιο. Δεν είπα τίποτα που να έχει να κάνει ταυτόχρονα με μυρμήγκι και με σκύλο. Είναι προφανές επειδή δεν έγραψα τη μια λέξη πουθενά κοντά στην άλλη αλλά παρόλα αυτά εσύ επιλέγεις να νομίζεις ότι είπα πως είναι το ίδιο ή έστω ότι τα συσχέτισα. Ναι, ο άλλος σε κάποια φάση το σκύλο του είπε ότι είχε δικαίωμα μπλα μπλα. Είναι 40 posts σ' αυτό το thread, κάπου κάποιος μπορεί να είπε μια ιστορία για ένα φιλόζωο gay φίλο του. Αυτό δε σημαίνει πως εγώ είπα ότι ο σκύλος μου είναι gay. Για όνομα του Βάαλ δηλαδή το σχόλιό μου έγινε πάνω σ' αυτή την παράθεση: Κανονικά υποτίθεται ότι όλα είναι ζωντανά οπότε έπρεπε να τα εκτιμούμε το ίδιο. Για να επιχειρηματολογήσω πως αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι λέει όλα είναι ζωντανά μου δίνει το δικαίωμα να επιλέξω οποιοδήποτε ζωντανό για να κάνω το παράδειγμά μου. Είπα "στην τύχη" μυρμήγκι. Θα μπορούσα να έχω πει νυχτερίδα. Σαλιγκάρι. Komodo dragon. Οτιδήποτε. Καμία σχέση με κανένα σκύλο. Δεν ξέρω πώς να το πω πιο απλά. Αν ερχόσουν παραπάνω κι έγραφες ότι αγαπάμε τους σκύλους περισσότερο επειδή ο μπαγκς μπάνι τρώει ανανάδες, θα μπορούσα να απαντήσω ότι κάνεις λάθος, ο μπαγκς μπάνι τρώει καρότα. Και δε θα είχε ούτε το ένα ούτε το άλλο καμία σχέση με κανένα σκύλο. Καταλαβού; ΥΓ: Το χειρότερο όλων για μένα μ' αυτά που γράφεις είναι ότι δεν έχουν κανένα χρήσιμο σκοπό (ειρωνεία στο maximum εδώ). Με μένα λέει ο άλλος Α, λέω εγώ Β, στο τέλος κάπου μπορεί να καταλήξουμε. Εσύ μπήκες στον κόπο να μου κάνεις παράθεση εδώ για ποιό λόγο ακριβώς; Μόνο με δύο τρόπους μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση που θέτεις: α) δεν κατάλαβες χριστό, β) είμαι διεστραμμένο τέρας και σκοτώνω την καρέκλα μου χτυπώντας τη με το σκύλο. Το ένα είναι πιο άχρηστο στα πλαίσια της κουβέντας από το άλλο, γιατί κανένα από τα δύο δε λέει τίποτα για το θέμα. Το ένα λέει ότι εσύ είσαι χαζός, το άλλο λέει ότι εγώ είμαι κτήνος, καλά μας κρασιά. Δεν έχει κανένα νόημα να γράψω περισσότερα οπότε κλείνω εδώ. Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, καληνύχτα. Και λίγο comic relief γιατί χρειάζεται. ναι ταραντούλα φύδι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο απαγορεύεται Μιλώντας συγκεκριμένα για το τι φέρνει ο άντρας μαζί του στο σπίτι, ανάλογα το φίδι... 1
censOred Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Επειδή ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
Mau-Maus Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Σόρι παιδιά. Maus θα στο πω πολύ απλά και χωρίς ίχνος εχθρότητας. Είναι πολύ πιθανό στο μυαλό μου ότι θα παρεξηγηθείς έτσι κι αλλιώς (αυτό έδειξε το πείραμα πολλές φορές ήδη) αλλά really έχω πιο σημαντικά πράγματα να με απασχολούν. Σου είναι αδύνατον να καταλάβεις σκέψεις που γίνονται με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που χρησιμοποιείς ο ίδιος. Δεν εννοώ να τις δεχτείς ή να συμφωνήσεις κιόλας. Απλά να καταλάβεις. Στο παρόν thread, ο groot που του χώνεις κατα τα γνωστά καταλαβαίνει τι λες εσύ (χωρίς να συμφωνεί μαζί σου) και τι λέω εγώ (πιθανότατα χωρίς να συμφωνεί μαζί μου). Εγώ καταλαβαίνω αντίστοιχα και τους δυο σας, χωρίς να συμφωνώ γενικά μαζί σας (συμφωνώ με σένα σε κάποια μόνο πράγματα). Εσύ απλά δεν καταλαβαίνεις. Sorry αλλά that's how it is. (Η πλάκα είναι ότι στο προηγούμενο post σκεφτόμουν να σου γράψω ότι κακώς χώνεις στον groot επειδή χώνεις για πράγματα που υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου, αλλά είπα δε βαριέσαι. Και ορίστε το κάρμα...) Λοιπόν επί του παρόντος: δεν είπα ότι το μυρμήγκι και ο σκύλος είναι το ίδιο. Δεν είπα ούτε ότι δεν είναι το ίδιο. Δεν είπα τίποτα που να έχει να κάνει ταυτόχρονα με μυρμήγκι και με σκύλο. Είναι προφανές επειδή δεν έγραψα τη μια λέξη πουθενά κοντά στην άλλη αλλά παρόλα αυτά εσύ επιλέγεις να νομίζεις ότι είπα πως είναι το ίδιο ή έστω ότι τα συσχέτισα. Ναι, ο άλλος σε κάποια φάση το σκύλο του είπε ότι είχε δικαίωμα μπλα μπλα. Είναι 40 posts σ' αυτό το thread, κάπου κάποιος μπορεί να είπε μια ιστορία για ένα φιλόζωο gay φίλο του. Αυτό δε σημαίνει πως εγώ είπα ότι ο σκύλος μου είναι gay. Για όνομα του Βάαλ δηλαδή το σχόλιό μου έγινε πάνω σ' αυτή την παράθεση: Για να επιχειρηματολογήσω πως αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι λέει όλα είναι ζωντανά μου δίνει το δικαίωμα να επιλέξω οποιοδήποτε ζωντανό για να κάνω το παράδειγμά μου. Είπα "στην τύχη" μυρμήγκι. Θα μπορούσα να έχω πει νυχτερίδα. Σαλιγκάρι. Komodo dragon. Οτιδήποτε. Καμία σχέση με κανένα σκύλο. Δεν ξέρω πώς να το πω πιο απλά. Αν ερχόσουν παραπάνω κι έγραφες ότι αγαπάμε τους σκύλους περισσότερο επειδή ο μπαγκς μπάνι τρώει ανανάδες, θα μπορούσα να απαντήσω ότι κάνεις λάθος, ο μπαγκς μπάνι τρώει καρότα. Και δε θα είχε ούτε το ένα ούτε το άλλο καμία σχέση με κανένα σκύλο. Καταλαβού; ΥΓ: Το χειρότερο όλων για μένα μ' αυτά που γράφεις είναι ότι δεν έχουν κανένα χρήσιμο σκοπό (ειρωνεία στο maximum εδώ). Με μένα λέει ο άλλος Α, λέω εγώ Β, στο τέλος κάπου μπορεί να καταλήξουμε. Εσύ μπήκες στον κόπο να μου κάνεις παράθεση εδώ για ποιό λόγο ακριβώς; Μόνο με δύο τρόπους μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση που θέτεις: α) δεν κατάλαβες χριστό, β) είμαι διεστραμμένο τέρας και σκοτώνω την καρέκλα μου χτυπώντας τη με το σκύλο. Το ένα είναι πιο άχρηστο στα πλαίσια της κουβέντας από το άλλο, γιατί κανένα από τα δύο δε λέει τίποτα για το θέμα. Το ένα λέει ότι εσύ είσαι χαζός, το άλλο λέει ότι εγώ είμαι κτήνος, καλά μας κρασιά. Δεν έχει κανένα νόημα να γράψω περισσότερα οπότε κλείνω εδώ. Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, καληνύχτα. σορρυ και απο μένα και κλείνω Δεν υπαρχει κανένα ίχνος εχθρότητας ουτε και απο μένα και δεν παρεξηγιέμαι μην ανησυχείς εσυ τουλάχιστον γράφεις ανθρώπινα , τώρα το αν δεν συμφωνούμε πουθενά αυτο μπορει να συμβαίνει και για άλλον εναν λογο τον Γ. λόγο που έχει να κάνει με την χαζομάρα μεν άλλα οχι με το οτι είμαι εγω ο χαζός δε ! τι εννοώ >? μου λες ήσουν έτοιμος να μου την πεις επειδή τα χώνω στον άλλον !! ? πάμε να δουμε τι λεει ο αλλος που του τα χωνω και εσυ δεν βρίσκεις τον λογο λοιπόν .. λεει επι λέξη πως δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο γιατι ενας που θα αγοράσει ΕΝΑ ΖΩΟ να μην μπορεί μετα να το σκοτώσει ! ΝΑΙ ? και κάθεσαι εσυ τώρα σαν νοήμον άνθρωπος και μου λες δεν εννοούσε σκύλο δεν εννοούσε γατα , βγαζω αυθαίρετα συμπεράσματα κτλ κτλ !! οκ ρε μεγάλε γράφεις στην Ελλάδα σε ενα νήμα που αφορά θανάτωση γάτου , και λες να μπορώ να αγοράσω ενα ζώο που μετα να μπορώ να το σκοτώσω ! οκ ! πες μου πιο ζώο ενοει εσυ που τον υπερασπίζεσαι .. τι ζώο να μπορείς να αγοράσεις δηλαδή και μετα να το σκοτώσεις χωρίς το φασιστικό κράτος να μπορεί να σου κανει τίποτα ? μυρμήγκι ? προφανώς οχι ? τι ? εγω σου λέω ποντίκι ? χελώνα ? (αυτα τα σκοτώνει χωρις να δινει λογαριασμό πουθενά αλλα και αυτα να εννοούσε το ιδιο διεστραμμένο ειναι !!! ) τι αλλο θες /? βρες μου εσύ !!! πιστεύεις οτι αν απορεις γαιτι να μην μπορεις να σκοτωσεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ζωο αγορασες οταν το βαρεθεις εισαι ψυχικά καλα ? εσυ εχεις την ιδια απορια ? πιστευεις οτι απο την στιγμη που πληρωσες για να το αποκτήσεις θα επρεπε να μπορεις και να το σκοτώσεις ?? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΟΤΙ ΖΩΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ -ΑΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Η ΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΘΕΙΣ- ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙς ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ? ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ? ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΓΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ?? το λοιπον παρτε ξεκάθαρα θεση στα πιστεύω σας ! εγω που λες ειρωνικά οτι δεν εχουν σημασία αυτα που λεω , ισχυρίζομαι ξεκαθαρα οτι ο υγιής ψυχικά άνθρωπος ενδιαφέρεται για καθε τι ζωντανό ! καταλαβαίνεις τι εννοω μην εστιάσεις σε κουνούπια και κατσαρίδες !! εγω λοιπόν ειμαι ξεκάθαρος σε αντίθεση με σενα που πιστευω οτι γραφεις χωρις κανεναν απολύτως λογο εκτος απο εναν , αυτον που μονος σου ειπες , το να διαφωνείς δηλαδή με τον Α η με τον Β .. αυτα φιλικα παντα ..
crom251 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ολα ειναι θεμα το που εχει μεγαλωσει καποιος και με ποιες διδαχες. Αν μεγαλωνατε στην Κινα οχι μονο δεν θα σας σοκαρε ο θανατος ενος σκυλου αλλα θα ηταν και εκλεκτος μεζες, ενω αν μεγαλωνατε στην Ινδια θα ...προσκυνουσατε τις αγελαδες. Εμεις ομως ζουμε στην ευρωπη και επιλεγουμε να τρωμε ενα ζωο με μεγαλυτερη νοημοσυνη απο τον σκυλο (βλεπε γουρουνι) Οσον αφορα τα εντομα νοιαζομαστε μονο για αυτα που μας προσφερουν (π.χ. μελισσες) καθως επισης και για καποια ομορφα π.χ. πεταλουδα. Η ειρωνια της υποθεσης βεβαια ειναι πως καποιος δεν θα σκοτωνε την ενηλικη πεταλουδα αλλα χωρις δευτερη σκεψη θα ελιωνε με το παπουτσι του το μωρο πεταλουδα ΥΓ. Πολυ bug εχει πεσει στο insomnia τελευταια. Ηθελα να γραψω tsalapatouse (το γραφω στα greeklish γιατι αλλιως δεν γινεται) και μου βγαζει τσαλαπίστευτο είναιυσε 1
HALF EVIL Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ρε παιδιά κάπως μου φαίνεται. Τόσα περισπούδαστα πόστ για ένα θέμα που προσωπικά το βρίσκω απλό και ξεκάθαρο. Υπάρχουν ορισμένα θηλαστικά πχ. σκύλος, γάτα, άλογο που εκ φύσεως μπορείς να τα πλησιάσεις και να αναπτύξεις μια βαθύτερη σχέση μαζί τους. Υπάρχουν και άλλα θηλαστικά με τα οποία δεν μπορείς σε αυτό το βαθμό. πχ αγελάδα, πρόβατο, γουρούνι. Υπάρχουν και άγρια θηλαστικά , αξιοθαύμαστα φια τις δυνατότητές τους πχ. ύαινες , τίγρεις , αρκούδες, αλλά εκ φύσεως μακρυά και αγαπημένοι. Με τα έντομα δεν μπορείς να αναπτύξεις τέτοιου είδους σχέση. Από την άλλη δεν μπορείς να μην θαυμάσεις την πολυπλοκότητά τους και την προσαρμοστικότητά τους. Τώρα επί του παρόντος, προσωπικά δεν επιδιώκω την εξόντωση των εντόμων για την ευχαρίστησή μου, αλλά αν με ενοχλήσει μια μύγα ή ένα κουνούπι θα το σκοτώσω. Μια σφήκα ή μια μέλισσα θα την διώξω. Μια αράχνη θα φροντίσω να την απομακρύνω αν γίνεται , από ένα φίδι που δεν γνωρίζω το είδος του θα κρατηθώ μακρυά του. Αν ανοίξω το ντουλάπι και ξεχυθούν 5-6 κατσαρίδες θα τις κυνηγήσω και θα ψεκάσω για να τις εξολοθρεύσω. Όλοι οι οργανισμοί στην φύση χρησιμεύουν σε κάτι, ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Από την άλλη αν ψοφήσει μια μύγα, ε δεν θα στεναχωρεθώ , μου είναι αδιάφορο, αν ψοφήσει όμως ο σκύλος μου θα μου κοστίσει . Απλά καθημερινά πράγματα.
george_gr1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Οτιδηποτε εχει πανω απο 2 ποδια (και 2 χερια) , παραπανω απο 1 αρθρωση σε αυτα και αντι για αυτια , κεραιες ..ας παει πιο περα να παιξει Τωρα αν μιλαμε για πεταλουδιτσες , πυγολαμπιδες και δεν ξερωγω τι αλλα χαριτωμενα εντομακια που ενδεχεται να μεταμορφωθουν σε τιποτα ιπταμενα γυμνα ξωτικα..οκ ...i am in Eιναι μαγευτικη η φαση , να εχουν κατσει πανω σου εκατονταδες πυγολαμπιδες και να φεγγεις σαν χριστουγεννιατικο δεντρο...τι να λεμε τωρα..πως να σκοτωσεις τετοιο εντομο... Μικροί τις πυγολαμπίδες τις λιωναμε στην μπλούζα και έφεγγε η μπλούζα μας!
kostas_sl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Φαν φακτ.Το ζώο που ευθύνεται μακράν για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων ας πούμε ετησίως ,είναι το κουνούπι. http://www.gatesnotes.com/Health/Most-Lethal-Animal-Mosquito-Week Επομένως από εξελεγκτικής άποψης το να φοβάσαι τα κουνούπια βγάζει πολύ μεγαλύτερο νόημα από το να φοβάσαι τους καρχαρίες ή τις αρκούδες για παράδειγμα.
redhotstef Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Μικροί τις πυγολαμπίδες τις λιωναμε στην μπλούζα και έφεγγε η μπλούζα μας! Θυμωσα με αυτο που κανατε αλλα σκεφτομαι οτι και εγω προσφατα προσπαθουσα να διωξω τα μυρμιγκια απο το παγκο της κουζινας στο χωριο με μια χαρτοπετσετα, και οπως τα επαιρνε η μπαλα καποια τσαλαπατιωντουσαν, κτλ κτλ. Αλλα βγαινει το ιδιο συμπερασμα.. Τις πυγολαμπιδες και τις πεταλουδες εξαιτιας της ομορφιας τους νιωθουμε πιο λυπη απ οτι τα αλλα που δεν εχουν ιδιαιτερα χαρακτηριστικα, εντομα. Πολυ ενδιαφερουσες ολες οι αποψεις σας παιδια, αν και προβλεψιμο σε απαντησεις θεμα, απλως βαρεθηκα να πεταγεται καθε μερα ενα νεο θεμα με ενα κατοικιδιο να βασανιζεται. Σιγουρα δεν θα μπορεσω ποτε να μαθω αν η ακριδουλα ευχαριστιεται την αγκαλιτσα μου, οπως καταλαβα με μια γατουλα που βρηκα σημερα στο μοναστηρακι και μου γουργουριζε. Εδω ακομα να με συμπαθισει το καναρινι μου που εχω εξι μηνες.. Πιστευω ολα τα ζωα του πλανητη εχουν ιδια αξια, και δεν θα πρεπει να δινουμε πολυ αξια για περιπτωσεις που ειναι μεμονομενες. Δεν βλεπω και πολυ μενος για την σφαγη φαλαινων, ειτε τους σκοτωμους στα σφαγεια κτλ κτλ και ειναι κριμα. Οσον αφορα τα εντομα τωρα, ισως να ειναι μια πρωτογονη μορφη υπαρξης στο πλατηνη μας, αλλα υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να ειναι και το πιο κοντινο ειδος σε εξωγηινους που θα/αν ανακαλυψουμε (πριν απο αυτους) καποτε σε αλλους πλανητες καθως με την κατασκευη τους( εξωσκελετοι κτλ) μπορουν να αντεξουν σε πολλα περιβαλλοντα. Πρεπει να αποκτησουμε περισσοτερη γνωση για αυτα τα πλασματα και να μην αδιαφορουμε, σε σχεση με αλλα ζωα. Δεν ξερουμε πως νιωθουν και αυτα.. Ακομα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα