xtrmsnpr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 καλησπέρα 9 χρόνια μετά που μας άφησε ο σκύλος που είχαμε,απέκτησα σήμερα μια σκυλίτσα μπιγκλ(ημίαιμο). Στην κτηνίατρο που το πήγαμε την ρωτήσαμε το 1ο πράγμα,αν θα είναι εντάξει με την γάτα που έχουμε,και μας είπε μιας και είναι μόλις 2 μηνών μικρό το σκυλάκι η γάτα δε θα έχει πρόβλημα μαζί της και θα την συνηθίσει με τον καιρό.(ελπίζω η γάτα να μη θυμώσει και φύγει από το σπίτι σε καμία έξοδο της στην αυλή). Η μάνα μου δε το θέλει μέσα στο σπίτι,λέει έξω να το έχουμε μονίμως..όμως πιστεύω θα μπορέσω να μετριάσω την κατάσταση όσο περνάει ο καιρός,ώστε να μη μάθει μόνο μέσα να μένει,γιατί δε θα βγαίνει έξω στο τέλος,όπως έκανε ο προηγούμενος. Θα χρειαστώ την βοήθεια σας,οπότε παρακαλώ ας μη τρολάρουμε. ----- Τώρα στα ενδότερα που άνοιξα το θέμα. Αν και είχαμε σκύλο(11 χρόνια) παλιότερα όπως σας είπα, ήμουν πιο μικρός,και δεν είχαμε δώσει βάσει σε εκπαίδευση ούτε και για να μάθουμε περι της ράτσας του(γκριφον κανις). Αλλά ας το πάρουμε τελείως από την αρχή,σα να μην είχα ποτέ μου σκύλο,ώστε να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω και γω.. Τώρα θέλω να είναι πιο σωστή η συγκατοίκηση με τον σκύλο και να μπορέσω να του μάθω να συμπεριφέρεται αλλά και να μάθει ορισμένα πράγματα,που θα βοηθήσει και εμάς αλλά και εκείνο στην συμβίωση. Η γιατρός έβγαλε βιβλιάριο,έκανε και τα εμβόλια,έγραψε μια θεραπεία 12 ημερών για διάφορα που έπρεπε να γίνουν(αποπαρασύτωση,ψύλοι),γιατί το βρήκαν στους αγρούς και στις ερημιές να τριγυρνάει,και πετάχτηκε στον δρόμο και παρολίγο να είναι μακαρίτης.. Τσιπάκι είπα να του βάλουμε,οι γονείς μου λένε όχι,όμως δεν πρέπει να έχουν τσιπ πλέον;;;αλλά θα το προχωρήσω σιγά σιγά να το κάνω,και πιο μετά θα την στειρώσω. Τί πρέπει να του αγοράσω;Πήρα κύπελο,ταϊστρα,λουρί και κολάρο.Τί άλλο χρειάζεται;Σπιτάκι να τρέξω να πάρω τώρα ή αργότερα;Και αν ναι,πόσο μεγάλο να είναι; Θα του πάρω μια βούρτσα,και σαμπουάν,και κάποιο παιχνίδι,και ''κόκαλο'' για τα δόντια του πιο μετά.Και αυτά τα ''κόκαλα'' κάθε πότε είναι καλό να του τα δινω,ώστε να μη παθαίνει τερηδόνα; Να πάρω κάποια από τα βιβλία για την ράτσα του αλλά και για την εκπαίδευση του;Θα είναι χρήσιμα ή πεταμένα λεφτά; Για μετακίνηση με αμάξι πότε είναι καλό να την ξεκινήσω;Σε 2 βδομάδες έχει ραντεβού με τον γιατρό,γιαυτό ρωτάω αν είναι να πάμε με τα πόδια ή με το αμάξι.Να του πάρω κλουβάκι μεταφοράς ή να το αφήσω κανονικά στο αμάξι; Τί πρέπει να προσέξω τώρα που είναι μωρό; Και τι συμπεριφορά πρέπει να έχουμε απέναντι του;Πχ όταν κατουράει ή τα κακά του κάπου που δεν έπρεπε,τί κάνουμε; Αν θέλουμε να μη μπει μέσα στο σπίτι πχ,του φωνάζουμε αυταρχικά;Αν θέλουμε να κάνει κάτι πως του μιλάμε;Ρωτάω ώστε να μη μας φοβάται,αλλά να σέβεται.Πόσες φορές την ημέρα να την ταΐζω; 3 είναι καλά ή λίγες;Και τί ποσότητα;Μπάνιο κάθε πότε θα την κάνω;Και στον γιατρό κάθε πότε θα την πηγαίνω; ή θα μου λέει η γιατρός;Πρέπει να προσέξω κάποια πράγματα για την κτηνίατρο;πχ μη με πιάσει κορόιδο σε ορισμένα πράγματα.Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για στείρωση; Όνομα με πάνω από 2 συλλαβές πρέπει έτσι;Ευχαριστώ και ελπίζω να μη σας κούρασα,κάθε πληροφορία είναι δεκτή φυσικά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα