thanasismen76 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Στη δεξια εχω το ρουτερ και στην αριστερη ασυρματο τηλεφωνο με καινουριο φιλτρο.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Αν δεν υπάρχει τιποτα αλλο στην γραμμή, καπου αλλου δηλαδη σε καποιο αλλο δωματιο και σου κανει αυτο οταν συνδέεις το δεύτερο φις με το τηλεφωνο, ε τοτε το προβλημα ειναι ή στο καλωδιο, ή στο φιλτρο, ή στο τλφ
thanasismen76 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Οχι δεν υπαρχει κατι αλλο.Το καλωδιο ειναι καινουριο τηλεφωνικο PET 2X2 που παει κατευθειαν με Scotchlok στη κολωνα του ΟΤΕ.Το φιλτρο ειναι και αυτο ολοκαινουριο οποτε μενει να δω αν φταιει η συσκευη(Panasonic KX-TG1611 3ετιας).
NikosKallithea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 ...και ηθελα να το πω "μηπως η συσκευη ειναι panasonic" Οι panasonic εχουν διαφορετική συνδεσμολογία απο τις αλλες συσκευές, θέλει μοντιφικα στο καλωδιο για να παίξει σωστά εναλλακτικα βαλε μια αλλη συσκευή (οχι panasonic) και πες μας αν έχεις πάλι πρόβλημα, πριν δουμε τι θα γινει με αυτην που εχεις για να ξερουμε αν φταιει πράγματι η panasonic ή οχι
bill2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Εγω παντως με panasonic ακριβως το ιδιο οπως το πηρα ετσι το εβαλα
thanasismen76 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δοκίμασα το Panasonic με το παλιό ρούτερ(Thomson TG585v8) και δουλεύει κανονικά με splitter χωρίς αποσυνδέσεις μέχρι στιγμής.Μάλιστα συγχρονίζει και καλύτερα από το τωρινό(TP LINK TD8790v1).Αυτό που παρατηρώ είναι διαφορά στο attenuation 7db(40,5 το Thomson 47-47,8 το TP LINK).
poulinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 εννοειται οτι το εχω πει στην φορθνετ για την αλλαγη πορτας !οοοταν εχω ιντερνετ ειμαι κοντα στα 13 ,μενω Νικαια δεν αλλαζουν πορτα παρα μονο αν εχει προβλημα το ζευκτικο καλωδιο του οτε.σε ολες τις αλλες περιπτωσεις απλα αλλαζουν την καρτα data/voice/splitter αναλογως ποια εχει προβλημα αν το προβλημα ειναι απο εκει που ειναι γενικα σπανιο.συνηθως κατι απεξω φταιει ειτε στον πελατη ειτε στου οτε το καλωδιο πολυ ευχαριστως και να φυγω αλλα δεν υπαρχει καποιο προστιμο στον συνδρομητη εαν θελησει να φυγει πριν κλεισει ενας χρονος συνδρομης ? μεσα σε ολα αυτα ξεςχασα να προσθεσω οτι την παρασκευη 13 νοεμ ηρθε τεχνικος του οτε και ελεγξε εξωτερικα την γραμμη οπου την ειδε μια χαρα και με καλη ταχυτητα μου προτεινε να πω στην φορθνετ να μου κανουν αλλαγη πορτας. ναι υπαρχει προστιμο εκτος αν δεν μπορει να λυθει το προβλημα.αν το πεις δηλαδη τωρα θα σου πουν οτι ακομα δεν εχουν τελειωσει οι ενεργειες με οτε οποτε ισως ναμην σου κοψουν το τελος απενεργοποιησης. Να ΦΥΓΕΙς φιλε μου!Να φυγεις!! δεν ειναι παντα αυτο λυση.αν ειναι θεμα χαλκου τοτε και να αλλαξει παροχο δεν θα παιξει.το εχω πετυχει με ατομο που ειχε στον οτε προβλημα εφυγε πηγε forthnet και ειχε το ιδιο προβλημα γιατι ηταν στον χαλκο.και λεω αν ηξερες οτι ειναι στον χαλκο ας ζηταγες νεα γραμμη.πιο ακριβα μεν αλλα δεν θα πηγαινες στο χαλασμενο χωρις να σημαινει οτι το καινουριο θα παιζε καλυτερα βεβαια. Βάλε στην κεντρική μπρίζα μόνο το router, χωρίς τίποτα άλλο στη γραμμή (τηλέφωνα, fax, splitter, φίλτρα, συναγερμούς κλπ) και πόσταρε τα στατιστικά από το router σου. αυτο μπορει να δειξει αν υπαρχει καποιο θεμα απλα το καλυτερο ειναι παντα στον κατανεμητη ή εστω στην κεντρικη πριζα αποσυνδεοντας τις αλλες.το λεω αυτο γιατι αμα υπαρχει θεμα καλωδιωσης ακομα και να μπει το ρουτερ στην κεντρικη ακομα και να βγαλεις τις αλλες συσκευες δεν σημαινει οτι το προβλημα δεν υφιστατε.επειδη η καλωδιωση ειναι ενα κοματι ολη μαζι ακομα και αν ενα πριζακι εχει προβλημα το προβλημα μεταφερετε αρκετα και στα αλλα.ισως οχι στο 100 τις 100 αλλα μεταφερεται.το εχω δει με διαφορους τροπους.ενας πχ ηταν που ειχε ενα χαλασμενο τηλεφωνικο πανω σε μια πριζα σαν αναμονη.δεν ειχε συσκευη πανω.οταν το βγαλαμε ολα ηρθαν στα ισα τους. http://postimg.org/image/j5jvgs1lb/ εισαι αρκετα μακρυα.επισης αλλο ειναι το θεμα αποσυνδεσεων και αλλο να κανει αποσυνδεση οταν σηκωνεις το τηλεφωνο.ειναι 2 διαφορετικα προβληματα.αν εχεις αποσυνδεσεις μπορει να ειναι θεμα γραμμης ή καλωδιωσης ή ρουτερ.αν οταν σηκωνεις το τηλεφωνο πεφτει το ιντερνετ εκει μπορει να φταινε και αλλα πραγματα.ειναι λιγο διαφορετικα τα προβληματα.κοινοι τροποι λυσεις στο περιπου αλλα ειναι δυο διαφορετικα σε καποια σημεια.δηλαδη ο τεχνικος ειναι πιο ευκολο να το λυσει αν ξερει τι απο τα δυο εχεις. Ακριβως, καθε συσκευη και φιλτρακι, ο ρουτερ δεν θελει τιποτα, απ ευθειας η γραμμη του οτε κουμπώνει στον ρουτερ και splitter να βαλει ειναι ακριβως το ιδιο.και στο vdsl ειναι που δεν θες φιλτρα με τιποτα γιατι σημαινει οτι εχεις παραλληλα(bridge tap) Σε γειτονικο σπιτι αντιμετωπιζουμε ακριβως το ιδιο προβλημα.Καινουρια εξωτερικη καλωδιωση που καταληγει σε μια πριζα.Με τηλεφωνο μεσω splitter συχνες αποσυνδεσεις.Εκανα αυτο που λες με την κληση και το internet δε πεφτει.Τι ειναι καλυτερο?Μηπως η πριζα να αντικατασταθει με μια διπλη και να μπει το τηλεφωνο μονο του με φιλτρακι? δεν θα αλλαξει τιποτα Πηρα μια διπλη πριζα και εχω θεμα συνδεσης.Τα ζευγη τα κεντρικα ειναι τα ΕΠΑΝΩ 2-3.ΟΚ μεχρι εδω.Συνδεω τα 2-2 και 3-3 μεταξυ τους και πεφτει σημαντικα η ταχυτητα στο ρουτερ και ακουω θορυβο στο τηλεφωνο.Τι να κανω?Να συνδεσω το 2 ΕΠΑΝΩ με το 1 ΚΑΤΩ και το 3 ΕΠΑΝΩ με το 4 ΚΑΤΩ? Το θεμα ειναι οτι και κατω τα 2-3 ειναι τα κεντρικα.Φιλτρο εβαλα καινουριο στο τηλεφωνο. το ιδιο πραγμα θα κανεις ακομα και αν κανεις αυτο που λες.καμια διαφορα.μπορει να ειναι και το φιλτρο προβληματικο εκτος αν ειναι κατι απεξω η φταιει το ρουτερ. Οχι δεν υπαρχει κατι αλλο.Το καλωδιο ειναι καινουριο τηλεφωνικο PET 2X2 που παει κατευθειαν με Scotchlok στη κολωνα του ΟΤΕ.Το φιλτρο ειναι και αυτο ολοκαινουριο οποτε μενει να δω αν φταιει η συσκευη(Panasonic KX-TG1611 3ετιας). τα σταθερα panasonic και γενικα τα panasonic δεν βγαζουν θεμα οσα εχω δει. ...και ηθελα να το πω "μηπως η συσκευη ειναι panasonic" Οι panasonic εχουν διαφορετική συνδεσμολογία απο τις αλλες συσκευές, θέλει μοντιφικα στο καλωδιο για να παίξει σωστά εναλλακτικα βαλε μια αλλη συσκευή (οχι panasonic) και πες μας αν έχεις πάλι πρόβλημα, πριν δουμε τι θα γινει με αυτην που εχεις για να ξερουμε αν φταιει πράγματι η panasonic ή οχι αυτο ισχυε στα πολυ παλια panasonic ασυρματα που αντι να παιζουν στο 2-3 pins επαιζαν στο 1-4.οπως επισης και στα 2γραμμα panasonic.αλλα εκει απλα θελει προσοχη πως θα φιλτραρεις διοτι το φιλτρο εχει pins μονο στο 2-3.αν το κανεις λαθος απλα δεν θα παιξει καν το τηλεφωνο παρα να κανει θεμα. Δοκίμασα το Panasonic με το παλιό ρούτερ(Thomson TG585v8) και δουλεύει κανονικά με splitter χωρίς αποσυνδέσεις μέχρι στιγμής.Μάλιστα συγχρονίζει και καλύτερα από το τωρινό(TP LINK TD8790v1).Αυτό που παρατηρώ είναι διαφορά στο attenuation 7db(40,5 το Thomson 47-47,8 το TP LINK). σε χαλια γραμμες το thomson,και τωρα technicolor ειναι οτι πιο σταθερο και θα σου προτεινα να μεινεις με αυτο.πολυ καλο το 8970 αλλα σε τετοιες γραμμες ισως οχι οτι καλυτερο.μπορεις αν δεν σε καλυπτει το ασυρματο του thomson να βαλεις το tp link να παιξει σαν access point πανω στο thomson και να κανει αυτο το wireless.επισης μην σε παραξενευει αυτο με το attenuation.το καθε ρουτερ εχει διαφορετικο chipset και καταλαβαινει διαφορετικα το attenuation.λιγο σε νοιαζει αυτο.εισαι μακρυα ακομα και με 40 attenuation.με βαση τα 7 mbit μαλλον το 40 φαινεται πιο λογικο.θα μπορουσες να δοκιμασεις firmware update μπας και παιξει πιο σταθερα το tp link ή να σου αλλαξουν ενα profile απο την forthnet.πχ margin 8 αντι για 6.επισης το 8970 εχει και wan οποτε μπορει να μπει σαν adsl modem (bridge )το thomson και το tp link σαν ρουτερ οποτε να τα κανειολα το tp link 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα