Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση του Umi Emax Mini


p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

eNqG0zc.jpg


 
 
 
Πρόλογος
Η απόφαση είχε παρθεί! Έπρεπε πάση θυσία να αλλάξω την συσκευή μου με νέα! Ο λόγος η μη ύπαρξη dual sim support και η έλλειψη micro SD υποδοχής. Το αγέρωχο Mi4w δεν πρόκειται να πουληθεί διότι το ζήλευαν όλοι στον οικογενειακό μου χώρο, και έτσι πιθανοί μνηστήρες υπήρχαν πολλοί. Πως λοιπόν κατέληξα στο Umi Emax Mini? Έψαχνα κυρίως για dual sim συσκευή αλλά οπωσδήποτε μέχρι 5" (inches), και να μην έχει μεγάλη διαφορά στο μέγεθος από το Mi4. Οι διαστάσεις του ανέρχονται σε 69.6 x 139.6 x 8.5 mm και το βάρος του στα 130 γραμμάρια. Έτσι εφόσον το Umi Emax Mini τηρούσε τις δύο αυστηρές μου απαιτήσεις ανέβηκε ψηλά στην λίστα με τις πιθανές συσκευές.
 
Πριν προχωρήσω στην παρουσία της συσκευής θα ήθελα να αναφέρω δύο λόγια για την εταιρία. H UMI είναι μια εταιρία που μετρά 10 χρόνια εμπειρία στον χώρο την τεχνολογίας και εδραίυει στην Κίνα. Δυστυχώς δεν είχα στα χέρια μου κάποια συσκευής της παλιότερα ώστε να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη αλλά κατά το παρελθόν είχαν εκφραστεί παράπονα για την αξιοπιστία της και την αντοχή των συσκευών της κατά την πάροδο του χρόνο. Πως όμως εγώ έδωσα μια "δεύτερη" ευκαιρία στην UMI και δεν την διέγραψα από την λίστα μου? 
Πρόσφατα οι μετοχές της UMI αποκτήθηκαν από τον μεγάλο όμιλο της TCL, γνωστή τακτική της δεύτερης ώστε να ενδυναμώσει της πωλήσεις της. Έτσι με μια απλή αναζήτηση στο internet μπορείτε να δείτε και εσείς ότι το UMI Emax Mini είναι στην ουσία μια TCL συσκευή με το Logo της UMI (ψάξτε για το TCL 3S)
 
Πακέτο - Παρελκόμενα
Αρκετά με τις κουραστικές εισαγωγές... Ας πάμε να δούμε τι περιέχει το όμορφο πακέτο του Umi Emax Mini. Η κασετίνα του Emax mini μοιάζει πολύ ποιοτική, έρχεται σε κομψά χρώματα και προϊδεάζει τον χρήστη για ένα πολύ ποιοτικό περιεχόμενο. Ανοίγοντας την, βρίσκουμε την συσκευή, ένα flat USB καλώδιο, τον φορτιστή και ένα βιβλιαράκι οδηγιών - ποιος αλήθεια διαβάζει οδηγίες για smartphone; Στο συγκεκριμένο κομμάτι θα ήθελα να βρω ακουστικά και μια δεύτερη ζελατίνα, καθώς ή προεγκατεστημένη είχε τοποθετηθεί κάπως πρόχειρα και αφαιρέθηκε μονομιάς. 
 
Ρίχνοντας μια καλύτερη ματιά στα παρελκόμενα της συσκευής ξεχώρισα την καλή ποιότητα του USB καλωδίου, όπου έχει ένα λευκό χρώμα και φέρει το UMI Logo. Ο ασορτί χρώματος φορτιστής αναγράφει και αυτός με την σειρά του το UMI Logo και η ισχύς του είναι στο 1 Amber
 


 
 

 


0lQAZGt.jpg
 
rQ1FWjH.jpg
 
37TAjy5.jpg
 
oYq32d7.jpg
 
XverOEj.jpg
 
F9ZTwIK.jpg
 
YBrQwK0.jpg
 
Mfkm8c8.jpg
 


 
 
Πρώτη Ματιά / Εξωτερική Εμφάνιση
Έχοντας δει αρκετά hands on και review στο internet ήμουν προετοιμασμένος για την εξωτερική εμφάνιση της συσκευής αλλά μόλις το έπιασα για πρώτη φορά στα χέρια μου μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Αυτό είχε να μου συμβεί από όταν έπιασα στα χέρια μου το MI4 και έκτοτε έχουν περάσει πάνω από 20 συσκευές φίλων και συγγενών από τα χέρια μου. Το UMI Emax Mini αναβλύζει μια ωραία αίσθηση ποιότητας χωρίς να το παρακάνει. Η συσκευή διαθέτει περιμετρικά ένα όμορφο περίγραμμα που βοηθάει στο gripάρισμα και με την βοήθεια του σαγρέ πίσω battery cover αποκλείεται να γλιστρήσει από το χέρι. Το κεντρικό κουμπί / home button αν και μοιάζει με άλλες συσκευές όπως apple, meizu κτλπ δεν είναι φωτιζόμενο αλλά αντανακλά ακόμα και στον χαμηλότερο φωτισμό. Ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι αν ανοίξει η οθόνη το home button φαίνεται πεντακάθαρα. Τα δύο συνοδευτικά κουμπιά της συσκευής meny button και back button αντίστοιχα είναι φωτιζόμενα. 
 

 




 


RCPNA11.jpg
 
I3HtDKQ.jpg
 
BvHy3h1.jpg
 
uFmf8Yr.jpg
 
ZDq6vpk.jpg
 
nZJyD94.jpg
 
S0KjNrA.jpg
 
xr0lgG7.jpg
 
nQM36wY.jpg
 
a55mjNI.jpg
 
sDP3jeA.jpg
 
QfQfLdo.jpg
 
Zj9ccB6.jpg
 
T656p97.jpg
 
HTZzqZu.jpg
 
GK9OJpJ.jpg
 
JWHE8FK.jpg
 
pvblo8Z.jpg
 
YeFvr5l.jpg
 

 
 
 
Χαρακτηριστικά
 
 
UMI eMax Mini: Specs

  • Android Lollipop
  • 1.5GHz Qualcomm Snapdragon 615 octa-core processor
  • Adreno 405 graphics
  • 2GB RAM
  • 16GB storage plus microSD support up to 64GB
  • 5in full-HD (1920x1080 pixels, 441ppi) IPS display
  • 4G LTE bands 1800MHz and 2600MHz (not 800MHz)
  • dual-SIM dual-standby (both Micro-SIM)
  • 802.11ac Wi-Fi
  • Bluetooth 4.0
  • OTG
  • GPS
  • Sony IMX214 13Mp, f/2.2 camera with LED flash
  • 8Mp, f/2.2, 1.12um pixels front camera
  • bottom-facing speaker
  • Micro-USB
  • 3050mAh non-removable battery

Επιπροσθέτως να συμπληρώσω την ύπαρξη notification LED και την Dual 4G υποστήριξη. Έχοντας στην κατοχή του συσκευή για αρκετό πλέον καιρό μπορώ να πω με ασφάλεια ότι η οθόνη του είναι από τις καλύτερες στην κατηγορίας τιμής του Emax Mini, διαθέτει IPS OGS (One Glass Solution) panel κατασκευής της Sharp και της JDI, το οποίο προσφέρει πολύ ζωντανά χρώματα και άριστες γωνίες θέασης, ενώ δεν λείπει η gorilla glass επικάλυψη.
Ο επεξεργαστής του δεν έδειξε κανένα σημάδι κόπωσης ακόμα και σε βαριά παιχνίδια όπως το Asphalt 8 και επίσης δεν ανέβασε μεγάλη θερμοκρασία έπειτα από πολλά banchmarks. Στην συνέχεια θέλω να σταθώ στην μεγάλη μπαταρία της συσκευής, η οποία έχει 3.050mAh χωρητικότητα, αλλά και στην πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η UMI στην διαχείριση ενέργειας. Η συσκευή με ανοιχτά data 4G / Wifi και αρκετές κλήσεις μπορεί άνετα να βγάλει μία και μισή μέρα ενώ για τους ακόμα πιο απαιτητικούς όπου θέλουν gaming on the go, και χρησιμοποιούν πιο έντονα τα smartphone τους, το UMI Emax Mini σίγουρα θα βγάλει την μέρα με σχετική ευκολία. Σε εαυτό συμβάλει ο όχι ιδιαίτερα ενεργοβόρος Qualcomm Snapdragon 615 MSM8939 o οποίος σε σχέση με τον τον ανταγωνισμό προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, 64bit support και άριστη διαχείριση ενέργειας. Τέλος, ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Emax Mini είναι η υποστήριξη για micro SD κάρτες επέκτασης παράλληλα με τις δύο κάρτες SIM. Αρκετές συσκευές, κυρίως κινέζικες, ακολουθούν το πρότυπο είτε της υποστήριξης δύο καρτών SIM είτε μιας κάρτας SIM και μίας micro SD κάρτας στον ίδιο χρόνο. 
 


 

 


3wVaudR.jpg
 
xWlkZUP.jpg
 
XsZ6eiy.jpg
 
k9luK9i.jpg
 
POulpbF.jpg
 
Q14sRXY.jpg
 


 
 
UI
Όπως είδατε παραπάνω το UMI Emax Mini τρέχει Android 5.0 Lollipop και η UMI μερικές μικρές εικαστικές κυρίως παρεμβάσεις. Ο launcher της συσκευής διαθέτει App Drawer όπως και το stock Android, στην lock screen θα βρείτε τις επιλογές ξεκλειδώματος, και άμεσης πρόσβασης στον dialer, στην κάμερα, στην αριθμομηχανή, στην εφαρμογή μουσικής, στην δημιουργία νέας επαφής και τέλος στον QR code scanner.  Επιπλέον στα ενδότερα βρίσκονται προεγκατεστημένα τα playstore και όλες οι google υπηρεσίες και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε σε περίπτωση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Ακόμα, δεν θα βρείτε φορτωμένες κινέζικες εφαρμογές, αλλά προϋπάρχουν δύο-τρεις εφαρμογές όπως το Wi-Fi transfer, οι οποίες μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με ένα από unistall. 
 
Επιδόσεις
Γνώριζα από την αρχή τις επιδόσεις του SD 615 έχοντας παλιότερα στην κατοχή μου μία άλλη συσκευή με το συγκεκριμένο SOC και μιας και δεν είμαι power user μπορώ να πω ότι δεν απογοητεύτηκα. Ο SD 615 αφήνει στον χρήστη μια αίσθηση ομαλής λειτουργίας χωρίς lag και καθυστερήσεις, μπορεί να αντεπεξέλθει άνετα σε πιο απαιτητικές διεργασίες όπως το gaming (στο βίντεο που ακολουθεί), και έτσι έμεινα ικανοποιημένος από αυτόν. Βέβαια μιας και αναφέρομαι στις επιδόσεις πρέπει να σας δείξω νούμερα! 
 
Voila
(Antutu v5.7.1 και Geekbenck 3)
 

 




 


7OUNuIF.jpg
 
SUGVKci.jpg
 
91T4ze7.jpg
 
5a0rdcz.jpg
 
tc5IofG.jpg
 


 
Κάμερα
H συσκευή φαίνεται ότι φοράει τον Sony IMX214 camera sensor αλλά δυστυχώς έχει φτωχό UI. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις επιδόσεις του.
 
 
Υπέρ / Κατά
 
Υπέρ
Ποιότητα κατασκευής
Ανάλυση και ποιότητας οθόνης
Όμορφο Skin
Dual Sim / Dual 4G
Notification LED
Μπαταρία
Κάμερα
 
Ουδέτερα
Non Rooted
Δύσκολο sim try (στην αρχή, έπειτα από μερικές επανατοποθετήσεις της sim η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη)
Λιτά παρελκόμενα
 
Κατά
Ο ήχος βγαίνει μόνο από την μία τρύπα
Κάμερα UI
Έλλειψη Ελληνικής υποστήριξης στο UI (φυσικά με ελληνικό πληκτρολόγιο διαβάζει και γράφει ελληνικά) 
 
Final Words
Συνοψίζοντας έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την συσκευής, γνωρίζοντας από την αρχή της δυνατότητες  της. H συσκευή κοστίζει περίπου στα 150$ και προσωπικά την συγκαταλέγω ανάμεσα στις πιο τίμιες επιλογές στην κατηγορία τιμής της. Δεν με δυσκόλεψε πουθενά στην καθημερινότητα και νομίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσω κάποιο χρηστικό πρόβλημα στο μέλλον. Το hardwaere της μπορεί να μην βάζει βάζει φωτιά στα benchmarks αλλά για έναν casual χρήστη όπου θέλει λίγο παραπάνω horsepower είναι παραπάνω από αρκετό. Η κάμερα της ήταν μια ευχάριστη έκπληξη είναι αρκετά γρήγορη αν και συνοδεύεται από λιτό interface. 
 
 




  

Τέλος, εδώ μπορείτε να δείτε το album φωτογραφιών στην ανάλυση που βρίσκονται και παραπάνω, ενώ εδώ θα το βρείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση. 
 
Επιλέχθηκε το ηλεκτρονικό κατάστημα Pandawill.com, διότι από αυτό είχα μαζέψει πόντους από παλιότερες αγορές μου και βγήκα λίγο φτηνότερα από τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από p_under
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βιντεο η καμερα αλλαζει expose συνεχεια δν ξερω τι και ειναι λιγο σαν να κουνιεται!
Επισης στο μικροφωνο μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο "φιλτρο" σφουγκαρακι για να ακουγεται πιο ομαλα καπως!
(παρατηρισεις αμα θες να βελτιωθεις ξερω οτι το κανεις για το χομπι σου και δν θελω να γινω κακος)

Το αρθρο ειναι αψογο φωτογραφιες αψογες (οχι οτι το βιντεο δν ειναι απλα σου ειπα τα 2 θεματακια μ φανηκε λιγο κουραστικο να το δω αλλα το ειδα :Ρ ) γενικα εκανες παρα πολυ καλη δουλεια και το μπραβο ειναι το λιγοτερο που μπορει να πεις κανεις!

Ο lancher αμα δν κανω λαθος ειναι λιγο copy paste τις alcatel εχει παρομοια εικονιδια και animations ειδικα στους φακελους!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διάβασα στο επίσημο site της umi ότι το nofication led δεν λειτουργεί , ισχύει αυτό ;

Να σου πω την αληθεια, εχει περιερη συμπεριφορα. Οταν φορτιζει λειτουργει ενω μερικες φορες σε notifications δεν λειτουργει.

Φανταζομαι οτι σε καποιο update θα το στρωσουν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο ότι διάβασα δεν το υποστηρίζει σε θέμα λογισμικού η umi αλλά η tcl . Μήπως με το miui λυθέι το πρόβλημα ; Το rootjoy δεν πάιζει έτσι ; Υπάρχουν και άλλες rom ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Back την εχω γυρω στον μηνα.

 

Απο ότι διάβασα δεν το υποστηρίζει σε θέμα λογισμικού η umi αλλά η tcl . Μήπως με το miui λυθέι το πρόβλημα ; Το rootjoy δεν πάιζει έτσι ; Υπάρχουν και άλλες rom ;

δεν το εχω κατά βασει καν. Με miui μπορει αλλα δεν εμπιστευομαι τα ports, ποσο μαλλον το miui διοτι ειναι περιεργη rom.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...