sargio01 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Φεριπιν; 4ψηφιο; Τώρα πάρει ξαντέρφια φάση; Τί εννοεί ο ποιητής;
andreapaog328 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 ειχα παρει και γω ενα φουτερ απο ΝΥ των yankees σα και αυτο http://grouprio.com/uploadimg/1/201110075927b.gif και μου εχει ξεβαψει λιγο το μεσα μερος της κουκουλας και μπροστα (εχει παρει μια ψιλομοβ-κικκινη αποχρωση απ τον ηλιο τα πλυσιματα δε ξερω γω τι). τωρα επειδη δε θελω να το πεταξω και δε το βλεπω να πηγαινω αμερικα να παιρνω αλλο τι μπορω να κανω να το φερω στα ισα του?
gousias Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Μπουφάν μαύρο που έχει ξεθωριάσει από πλυντήριο, μπορεί να επανέλθει το χρώμα; Κατόπιν googlαρίσματος, αναφέρονται διάφορα που υπόσχονται αυτό το αποτέλεσμα, από φακελάκια που μπαίνουν στο πλυντήριο μαζί με σόδα και αλάτι, μέχρι "ματζούνια" με κισσούς κλπ κλπ, ωστόσο υπάρχουν και κάποια καθαριστήρια με τέτοιες υπηρεσίες. Προς όποιον έχει ανάλογη εμπειρία ή και γνώση, για να μη γίνει χειρότερη η κατάσταση με διάφορα home made "κόλπα", σε καθαριστήρια όπου αναγράφουν τέτοιες υπηρεσίες, το αποτέλεσμα αξίζει, γίνεται όπως και πριν καινούργιο; Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα αν δεν πλυθεί το ρούχο, σε περίπτωση βροχής τι γίνεται; Οι βαφές έχουν επικινδυνότητα, τοξικές γαρ;
Eleni_AEKT Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, gousias είπε Μπουφάν μαύρο που έχει ξεθωριάσει από πλυντήριο, μπορεί να επανέλθει το χρώμα; Κατόπιν googlαρίσματος, αναφέρονται διάφορα που υπόσχονται αυτό το αποτέλεσμα, από φακελάκια που μπαίνουν στο πλυντήριο μαζί με σόδα και αλάτι, μέχρι "ματζούνια" με κισσούς κλπ κλπ, ωστόσο υπάρχουν και κάποια καθαριστήρια με τέτοιες υπηρεσίες. Προς όποιον έχει ανάλογη εμπειρία ή και γνώση, για να μη γίνει χειρότερη η κατάσταση με διάφορα home made "κόλπα", σε καθαριστήρια όπου αναγράφουν τέτοιες υπηρεσίες, το αποτέλεσμα αξίζει, γίνεται όπως και πριν καινούργιο; Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα αν δεν πλυθεί το ρούχο, σε περίπτωση βροχής τι γίνεται; Οι βαφές έχουν επικινδυνότητα, τοξικές γαρ; Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές αυτά τα φακελάκια τόσο για για ζεστό όσο και για κρύο νερό. Κάθε φορά το αποτέλεσμα βγαίνει άψογο. Ενδεικτικά έχω βάψει πολλά μαύρα ρούχα, ένα κίτρινο & ένα μπορντό μπουρνούζι καθώς και ένα λιλά φούτερ. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι αρχικά να κάνεις 1-2 πλύσεις μετά για να καθαρίσει ο κάδος κι επίσης όταν θα ξαναπλύνεις αυτά τα ρούχα τις πρώτες 3-4 φορές να βάζεις χρωμοπαγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες κι όχι άλλα πολύ ευαίσθητα ρούχα μαζί.
gousias Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Eleni_AEKT είπε Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές αυτά τα φακελάκια τόσο για για ζεστό όσο και για κρύο νερό. Κάθε φορά το αποτέλεσμα βγαίνει άψογο. Ενδεικτικά έχω βάψει πολλά μαύρα ρούχα, ένα κίτρινο & ένα μπορντό μπουρνούζι καθώς και ένα λιλά φούτερ. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι αρχικά να κάνεις 1-2 πλύσεις μετά για να καθαρίσει ο κάδος κι επίσης όταν θα ξαναπλύνεις αυτά τα ρούχα τις πρώτες 3-4 φορές να βάζεις χρωμοπαγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες κι όχι άλλα πολύ ευαίσθητα ρούχα μαζί. Αρχικά σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και απάντησες, αλλά και για τις χρήσιμες πληροφορίες σου. Να πω τη σκέψη μου, μάλλον επειδή το φοβάμαι μήπως δεν το κάνω σωστά ή κάτι δε βγει, ίσως αν το πήγαινα σε κάποιο καθαριστήριο που κάνει τέτοια εργασία; Απλώς δεν ξέρω αν θα κάνουν καλή και προσεκτική δουλειά δίχως να καταστρέψουν το μπουφάν. Αυτά που χρησιμοποίησες είναι διαφορετικά για κρύο και για ζεστό; Για μπουφάν κατά 97% cotton / 3% elastan, τι φακελάκι προτείνεις; Γενικά, μετά από αυτή τη διαδικασία, ξεβάφουν (είτε με ιδρώτα, είτε με βροχή κλπ κλπ) αφήνουν χρώμα αν ακουμπάς κάπου κλπ; Πόσο διάστημα λες να αντέξει; Μπουφάν είναι, ίσως θα ήταν καλύτερο να γίνεται στεγνό καθάρισμα σε καθαριστήριο μελλοντικά; Πολλές ερωτήσεις, αλλά καταλαβαίνεις το θέμα "καίει"... 🙂 Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2020 από gousias
Eleni_AEKT Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, gousias είπε Αρχικά σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και απάντησες, αλλά και για τις χρήσιμες πληροφορίες σου. Να πω τη σκέψη μου, μάλλον επειδή το φοβάμαι μήπως δεν το κάνω σωστά ή κάτι δε βγει, ίσως αν το πήγαινα σε κάποιο καθαριστήριο που κάνει τέτοια εργασία; Απλώς δεν ξέρω αν θα κάνουν καλή και προσεκτική δουλειά δίχως να καταστρέψουν το μπουφάν. Αυτά που χρησιμοποίησες είναι διαφορετικά για κρύο και για ζεστό; Για μπουφάν κατά 97% cotton / 3% elastan, τι φακελάκι προτείνεις; Γενικά, μετά από αυτή τη διαδικασία, ξεβάφουν (είτε με ιδρώτα, είτε με βροχή κλπ κλπ) αφήνουν χρώμα αν ακουμπάς κάπου κλπ; Πόσο διάστημα λες να αντέξει; Μπουφάν είναι, ίσως θα ήταν καλύτερο να γίνεται στεγνό καθάρισμα σε καθαριστήριο μελλοντικά; Πολλές ερωτήσεις, αλλά καταλαβαίνεις το θέμα "καίει"... 🙂 Αρχικά, επειδή με τη νοικοκυροσύνη δεν το 'χω καθόλου, δεν έχω ιδέα τι να σου προτείνω. Κι εμένα η μάνα μου με καθοδήγησε. Νομίζω ότι το κρύο ή ζεστό νερό δεν κάνει πραγματική διαφορά στο ρούχο, πιο πολύ έχει να κάνει με το πως συνηθίζεις να πλένεις εσύ είτε στο πλυντήριο είτε στο χέρι. Κανένα απ' τα ρούχα δεν μου ξέβαψε στα καλά καθούμενα. Μόνο στα πλυσίματα έβγαζαν κάμποσο χρώμα (αλλά είπαμε τουλάχιστον 2 χρωμοπαγίδες και safe άλλα ρούχα). Αν κάτι δεν πλένεται συχνά (πχ μπουφάν) θα σου κρατήσει αρκετά. Κρατάω μια επιφύλαξη για τη βροχή βέβαια. Για παράδειγμα μια φόρμα μαύρη δική μου, τώρα θα ξαναχρειαστεί βάψιμο μετά από 1,5 χρόνο περίπου αλλά στο μεταξύ έχει πλυθεί άπειρες φορές. Ελπίζω να σε βοήθησα, δε χάνεις πάντως τίποτα να ρωτήσεις και τα καθαριστήρια ή καμιά μοδίστρα (?) να σου πουν τη γνώμη τους 1
gousias Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Ναι θα το ψάξω μόλις ανοίξουν ξανά τα καταστήματα, αλλά κι εμένα κυρίως η ανησυχία σχετικά με την βροχή και τι θα μπορούσε να γίνει, υπάρχει. Πάντως, κάποια μάρκα σε φακελάκι αν ξέρεις, στείλε και pm αν δεν θες να φανεί ότι κάνεις διαφήμιση, ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα