Theo1903 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα ,αποφάσισα πρίν μερικές μέρες να στήσω ένα home file server ,για να αποθηκεύω τα αρχεία μου και να μπορώ να τα μοιράζω στα 4 pc που υπάρχουν στο σπίτι .Θα αποθηκεύω αρκετά gigs απο go pro videos (τα οποία το παλιό μου raid10 στην πανάκριβη z97 μητρική μου έχασε μετά απο bios flash ) ,κάποια projects,backups και διάφορες ταινίες/σειρές για προβολή απ'τα παραπάνω 4 pc.Επέλεξα να χρησιμοποιήσω freenas και έχω σχεδόν στήσει ένα μηχάνημα για να κάνω την δουλειά μου αλλα έχω κάποιες απορίες .Επειδή θέλω να ασχοληθώ μια να το στήσω τώρα και μετά ξανα μόνο αν και όταν υπάρξει πρόβλημα ,λέω να πάω σε raidz2 οπότε σκέφτομαι να πάω σε 5 δίσκους .Το θέμα/ερώτηση είναι ,επειδή η μητρική μου υποστηρίζει 4 σκληρούς και η pci κάρτα άλλους 4 ,μπορώ να βάλω 2 και 2 π.χ. να δουλέυουν σε ahci και να κάνω το raid απ'το freenas ? Ή επειδή είναι διαφορετικοί controllers yok ?Επίσης ,επειδή έχω κάποιους δίσκους(4 500άρηδες και 1 1tb) ,αν θέλω να πάω σε 5x1tb ,τι προτείνεται να αγοράσω ?(αξίζουν οι red ?)Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Aprile Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 To freenas από όσο λένε οι ίδιοι στο φορουμ τους θέλει Intel και ecc ram για να είναι αξιόπιστο: https://forums.freenas.org/index.php?threads/hardware-recommendations-read-this-first.23069/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα