Theo1903 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα ,έχω την μητρική z97xu5h ,η οποία απο άποψη sata controllers ,έχει τον onboard intel με 6 θύρες για σκληρούς και έναν της marvell με άλλους 2 .Μέχρι τώρα ,το σύστημα είχε τον κύριο ssd μου (850 evo 500GB) στον marvell γιατι τον intel τον είχε σε raid10 με 4 500άρηδες σκληρούς .Το θέμα είναι οτι επειδή αποφάσισα να στήσω έναν file server ,οι σκληροί βγήκαν απ'το σύστημα οπότε αποφάσισα να μεταφέρω τον ssd μου στην πιο γρήγορο intel controller .Το θέμα είναι ,πως ενώ και οι 2 είναι σε AHCI και όλα καλά το pc κάνει νερά .Αρχικά ,την ημέρα της μεταφοράς ,δεν bootαρε με τίποτα .Μετά απο πολλές και διάφορες ρυθμίσεις στο bios αποφάσισε να μπεί χωρίς να έκανα εγώ κάτι .Πλέον ,όταν ανοίγει κάνει πρώτα ένα restart και μετά ανάβει και το πρωί που το άνοιξα έκανε reset bios .Εϊχα την εντύπωση οτι για AHCI δεν χρειάζεται drivers ,δεν ισχύει ?Αν όχι ,πώς περνάω drivers σε sata controllers ?
SPANK Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Ενοείται πως χρειάζονται drivers για τους sata της μητρικής για λειτουργήσει το ahci , του κατεβάζεις απο το site της μητρικής σου http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4950#dl 1
άδικος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Από το ΒIOS έπέλεξε AHCI. Διάβασες τι έγραψε ο ts; 1
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Διάβασες τι έγραψε ο ts; Ναι έχεις δίκιο. Είναι αργάμιση μάλλον. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα