Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

speedport entry 2i σε bridge mode?


bobptz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 271
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Υπόψη ότι από την στιγμή που έχεις πάρει τον κωδικό της τηλεφωνίας, πρέπει να τον ενεργοποιήσεις εντός μίας ώρας, διαφορετικά ακυρώνεται.

Μάλιστα καλό είναι την πρώτη φορά να τον ενεργοποιήσεις στο Speedport, ώστε να εξασφαλίσεις ότι δουλεύει σωστά σε οποιαδήποτε περίπτωση που χρειαστεί αργότερα. Εφόσον παίξει κανονικά στο Speedport, μετά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε όποια συσκευή θέλεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σήμερα έκατσα καιο το έφτιαξα.

Μου έβγαλε κάποια στιγμή μηνυμα για ip conflict αλλά το έφτιαξαν τα WIndows. Έχει αλλάξει λίγο και το interface του speedport εκεί που έδειχνες Ethernet WAN.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά τα ξύλωσα. Δεν δούλευε καλά, έκανε κάπου κάπου αποσυνδέσεις, έχανε το ασύρματο και γενικά πολλές φορές αργούσε ανεξήγητα. Μόνα τους τα router είναι ok, δεν έχουν προβλήματα αν εξαιρέσω το χάλια bandwidth management του speedport.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ποιο από τα 2 είχες το πρόβλημα;

Φυσιολογικά στο εσωτερικό δίκτυο παίζεις από το 9980 και το Speedport το έχεις μόνο για την τηλεφωνία, οπότε δεν το χρειάζεσαι το WiFi.

Αν το πρόβλημα είναι στο 9980, τότε είναι άσχετο με τον οδηγό και το Speedport πίσω από αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπα μόνα τους παίζουν καλά, όταν τα συνδέω τα κάνουν αυτά. Πολλές φορές έπεφτε η τηλεφωνία για ανεξήγητο λόγω ενώ είχα internet.

 

Υπομονή μέχρι να βάλουν vdsl του χρόνου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, αλλά δεν λες τι ακριβώς προβλήματα, ώστε να δούμε τι μπορεί να φταίει.

Π.χ. λες έχανε το ασύρματο. Ποιος; Το 9980 ή το Speedport;

Αν το έχανε το 9980, τότε δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο οδηγός και το Speedport.

Γενικά δώσε περισσότερες πληροφορίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους τους υπέροχους φίλους του Forum καλό καλοκαίρι σε όλους να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο όμορφα αυτό το καλοκαίρι και να κάνετε όλα αυτά που αγαπάτε.Επανέρχομαι σε συνέχεια τον παραπάνω post και μετά από την πολύτιμη βοήθεια του jkoykos είχα καταφέρει και έβαλα το tplink8970 πρώτο να κάνει κλήση και να δίνει Ίντερνετ στο σπίτι και από πίσω το speedport entry για voip τηλεφωνία.Εδώ και κανένα δίμηνο και ίσως και παραπάνω όλα λειτουργούσαν άψογα..Μέχρι πριν μερικές μέρες άρχισε το speedport να σβήνουν τα λαμπάκια  ανά διαστήματα τον 10' (παρέμεινε αναμμένο μόνο το power,  online-telephony σβήστά  και μετά από 1' επανέρχονται και ξανά πάλι τα ίδια αυτό γίνεται συνεχώς ανά διάστημα 10-15')Φυσικά χάνεται το διάστημα αυτό και η τηλεφωνία,και εκεί που μιλάς στο σταθερό τηλέφωνο κόβεται η σύνδεση. Έκανα reboot και στα δύο αλλά το πρόβλημα παραμένει.Έχω συνδεδεμένο το speedport στην LAN4 του tplink !!!!Υπάρχει περίπτωση να είναι από εκεί το πρόβλημα?Μιλώντας με τον OTE μου είπανε ότι η γραμμή μου είναι τέλεια και δεν φαίνεται το speedport να κάνει αποσυνδέσεις!!!!!!Έχετε μήπως καμιά ιδέα, που μπορεί να οφείλεται όλο αυτό το πρόβλημα που με έχει τρελάνει?Ευχαριστώ πολύ αναμένω και πάλι την βοηθειά σας.Να είστε όλοι σας καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και πάλι. Σύνδεσα το spedport σε διαφορετική Lan 3 του Tplink 8970 αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται με την ίδια ένταση,χάνεται η τηλεφωνία και σβήνουν τα λαμπάκια Online και Telephony για μερικά δευτετρόλεπτα χάνεται η τηλεφώνια και  μετά επανέρχονται και αυτό συνεχίζεται σχεδόν κάθε 10'.Δεν ξέρω ειλικρινά τι φταίει πάλι......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και πάλι. Σύνδεσα το spedport σε διαφορετική Lan 3 του Tplink 8970 αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται με την ίδια ένταση,χάνεται η τηλεφωνία και σβήνουν τα λαμπάκια Online και Telephony για μερικά δευτετρόλεπτα χάνεται η τηλεφώνια και μετά επανέρχονται και αυτό συνεχίζεται σχεδόν κάθε 10'.Δεν ξέρω ειλικρινά τι φταίει πάλι......

Μάλλον το speedport έχει χαλάσει για να κάνει επανεκκίνηση συνέχεια. Ο τεχνικός σου είπε ότι βλέπει βτη γραμμή σου τέλεια επειδή ουσιαστικά αυτό που βλέπει είναι το tplink αφού αυτό είναι πανω στη γραμμή. Σου προτείνω να βάλεις αν μπορείς μόνο το speedport πάνω μόνο του να δεις αν θα συνεχίσει να κάνει reboot αλλά και να το δουν και οι τεχνικοί ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του εξοπλισμού σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους τους φίλους.Δοκίμασα το speedport μόνο του δουλεύει τέλεια,χωρίς διακοπές και επανεκινήσεις,όπως επίσης και το tplink 8970 ,έκανα ξανά reset το speedport ακολούθησα τον οδηγό του jkoykos όλα καλά άναψε το λαμπάκι του thlephony αλλά όταν είναι συνδεδεμένο σε κάποια Lan του Tplink κάνει διακοπές,σβήνουν δηλαδή τα λαμπάκια Online και Telephony κόβεται το σταθέρο τηλέφωνο και μετά από μερικά δευτερόλεπτα τα λαμπάκια επανέρχονται,και αυτό γίνεται ανά διάστημα των 5 Λεπτών.Δεν ξέρω ειληκρινά τι μπορεί να φταίει αλλά το εντοπίζω στο Tplink κάτι γίνεται εκεί.....Βοήθεια βρε παιδιά εν όψη καλοκαιριού!!!!!!!!!

Ευχαριστώ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα κι από εμένα.

Εχω κι εγώ το speedport entry 2i του ΟΤΕ και πήρα πριν μερικές μέρες ένα Mikrotik Routerboard RB2011.

Προσπάθησα να το συνδέσω αναγκαστικά μέσω passthrough mode λόγω voip  και διαπίστωσα ότι τα δυο δίκτυα δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, λογικό άλλωστε αφού δεν βρίσκονται στους ίδιους τομείς.Επειδή όμως θέλω να εκμεταλλευτώ τις θύρες του Mikrotik, υπάρχει λύση να βλέπει το ένα το άλλο ώστε οι συσκευές που είναι πάνω και στα δυο μηχανάκια να παίζουν και να βλέπουν η μία την άλλη;

Για παράδειγμα αν συνδέσω μια IP κάμερα που έχω στο Mikrotik δεν φαίνεται στο δίκτυο του Speedport, γιατί η κάμερα έχει by default καρφωτή IP 192.168.1.164 που δεν αλλάζει, ενώ το Mikrotik δεν παίζει σε τομέα 192.168.1.x

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με PPPoE Passthrough ο κάθε router κάνει ξεχωριστή κλήση οπότε έχουν διαφορετική δημόσια ΙΡ.

Εσύ τις λες; Μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους το δικό σου και το δικό μου LAN. Διότι περί αυτού πρόκειται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και από μένα.Κύριε jkoykos μήπως έχει κάποια πρόταση για το δικό μου πρόβλημα?Τι δεν πάει καλά?Πιθανόν το πρόβλημα αυτό να το είχα από την πρώτη φορά που με βοηθήσατε και κατάφερα και άναψε το Thlephony στο speedport και δεν το είχα παρατηρήσει κοβόταν η γραμμή στο σταθερό τηλέφωνο,αλλά δεν το είχα καταλάβει,αλλά πλέον λόγω δουλειάς η επικοινωνία είναι πλέον αδύνατη,κάθε 3-5 λεπτά πέφτει η σύνδεση.......ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ .....Έκανα τα πάντα αλλά δεν κατάφερα να βρω λύση!!!!Ακολούθησα ξανά πάλι τον οδηγό άναψαν ξανά τα λαμπάκια,αλλά το πρόβλημα παραμένει!!!!!Μια άποψη επί του θέματος?????????Τι άλλο θα μπορούσε να κάνω?Ευχαριστώ πολύ να είστε καλά!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω ιδέα σε τι μπορεί να οφείλεται, μιας και είσαι ο πρώτος που αναφέρει τέτοιο πρόβλημα.

Εικάζω ότι είναι προβληματική συσκευή, χωρίς να πιθανολογώ ποιας εκ των 2.

 

Υποψιάζομαι ότι πιθανόν κάτι παίζει με τον DHCP του TP-Link και την απόδοση διεύθυνσης.

Κάνε μια δοκιμή βάζοντας στο Speedport στην WAN θύρα διεύθυνση 192.168.1.2 (αντί της επιλογής DHCP) και ταυτόχρονα άλλαξε την περιοχή που δίνει διευθύνσεις ο DHCP του TP-Link, ώστε να ξεκινά από την 192.168.1.3.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.