Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα.

χάλασε το τροφοδοτικό απ τον υπολογιστή της κοπέλας μου και μαζί του πήρε και την μητρική.

είχε μια gigabyte με 945 chipset, και γω έχω καβατζα μια gigabyte με chipset P31. άμα την βάλω κατευθείαν επάνω θα ανοίξει ο υπολογιστής κανονικά ή θα φάω μπλε οθόνη ;

δεν με νιαζει να κάνω ένα φορματ, αλλά δεν μπορώ να κάνω backup γιατί δεν έχω που να βσλω τα αρχεία που υπάρχουν μέσα.

έχει αλλάξει κανένας σας τέτοια μητρική να μου πει αν θα έχω συμπτώματα ;

Δημοσ.

Πιστευω θα σου ανοιξει κανονικα αλλα φροντισε απο το Bios να επιλεξεις να σου κανει first boot απο τον σκληρο που χεις απο πριν.

• Like 1
Δημοσ.

με το bios την βρίσκουμε εύκολα την άκρη.

απλά δεν ξέρω τι παίζει με την μετάβαση από 945 σε Ρ31. πρέπει να έχουν διαφορετική αρχιτεκτονική αυτά τα δύο, και έχω φόβο για μπλε οθόνη. ας μου μπει στο λειτουργικό να γράψω σε δισκάκι τις φωτογραφίες και του παταω ένα φορματ μετά.

όταν είχα εγώ την μητρική με το Ρ31 και πιγα σε Ρ45 δεν είχα κανένα προβλημα, ούτε φορματ ούτε τίποτα. αλλά αυτά τα τσιπακια είναι παρόμοια σε αρχιτεκτονική και οδηγούς.

Δημοσ.

με το bios την βρίσκουμε εύκολα την άκρη.

απλά δεν ξέρω τι παίζει με την μετάβαση από 945 σε Ρ31. πρέπει να έχουν διαφορετική αρχιτεκτονική αυτά τα δύο, και έχω φόβο για μπλε οθόνη. ας μου μπει στο λειτουργικό να γράψω σε δισκάκι τις φωτογραφίες και του παταω ένα φορματ μετά.

όταν είχα εγώ την μητρική με το Ρ31 και πιγα σε Ρ45 δεν είχα κανένα προβλημα, ούτε φορματ ούτε τίποτα. αλλά αυτά τα τσιπακια είναι παρόμοια σε αρχιτεκτονική και οδηγούς.

Eγώ πήγα απο G41 σε 965 και δεν χρειάστηκε. ;)

Δημοσ.

Eγώ πήγα απο G41 σε 965 και δεν χρειάστηκε. ;)

ουφ !! ωραια !! πιστεύω ότι θα την βάλω θα ανοίξει κανονικά και απλά θα εντοπίσει καινούριες συσκευές. θα ζητήσει μια επανεκκίνηση και όλα κομπα, έτσι ;

Δημοσ.

ουφ !! ωραια !! πιστεύω ότι θα την βάλω θα ανοίξει κανονικά και απλά θα εντοπίσει καινούριες συσκευές. θα ζητήσει μια επανεκκίνηση και όλα κομπα, έτσι ;

Kατα 99% ναι!

• Like 1
Δημοσ.

και εγω πιστευω οτι δεν θα εχεις καποιο θεμα. αρκει να ειναι ιδιας μαρκας η μητρηκη,.

απ ότι ξέρω δεν παίζει ρόλο ή μάρκα αλλά ή πλατφόρμα, διλαδι ιντελ ή amd, που εκεί κανείς φορματ με την μια αν κανείς τέτοια μετάβαση.

και αν ακόμα έχεις ιντελ επεξεργαστή αλλά η μητρική έχει via, nvidia, sis, chipset, δεν μπορείς να αλλάξεις μητρική χωρίς φ.μ. αν πάρεις μητρική με διαφορετικό chipset.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς, δεν έχει σημασία η εταιρία υλοποίησης της μητρικής.

Παίζει ρόλο όμως το λειτουργικό:

winXP : δεν δέχονται πολλά πολλά

win7/8/10 : ανέχονται παρισσότερα

linux : ανέχεται πάρα πολλά (και από intel σε amd το έχω κάνει)

Η καλύτερη επιλογή, αν βαριέσαι να βιδώνεις και να ξεβιδώνεις, είναι να κάνεις ένα bootable live CD και να πάρεις τα data που θες.

edit: sorry τώρα είδα ότι δεν έχει μέσο να κάνεις Backup. Αν δεν ανοίξει και φας μπλε οθόνη τότε μπορείς να bootαρεις από ένα mini windows xp για να ξειλώσεις τους παλιούς drivers της μητρικής

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς, δεν έχει σημασία η εταιρία υλοποίησης της μητρικής.

Παίζει ρόλο όμως το λειτουργικό:

winXP : δεν δέχονται πολλά πολλά

win7/8/10 : ανέχονται παρισσότερα

linux : ανέχεται πάρα πολλά (και από intel σε amd το έχω κάνει)

Η καλύτερη επιλογή, αν βαριέσαι να βιδώνεις και να ξεβιδώνεις, είναι να κάνεις ένα bootable live CD και να πάρεις τα data που θες.

edit: sorry τώρα είδα ότι δεν έχει μέσο να κάνεις Backup. Αν δεν ανοίξει και φας μπλε οθόνη τότε μπορείς να bootαρεις από ένα mini windows xp για να ξειλώσεις τους παλιούς drivers της μητρικής

7αρια σπιτικά γνήσια και όλες τις αναβαθμίσεις και απενεργοποιημενη αυτή για την μετάβαση στα 10αρια.

έχω έτοιμο το χαιρενς Μπουτ σίντι. άμα δω ότι τρώω μπλε οθόνη τρεχω λειτουργικό απο εκεί περνώ όλα τα αρχεία σε δύο στικακια που έχω βρει τα οποία είναι 16αρια και τρώει καθαρό φορματ για να μην έχει ψυχολογικά το σύστημα αργότερα.

λοιπόν, αν θυμάμαι καλά όσο αναφορά τις πλατφόρμες, μπορούμε να κάνουμε μετάβαση από ιντελ πλατφόρμα σε amd εάν ή μητρικές που θα αλλάξουμε έχουν nvidia chipset. κάτι τέτοιο πρέπει να πιάνει και σε windows xp !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...