Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εναν παλιό φούρνο πίτσας ελληνικής κατασκευής βασικά δουλευω με τετοιους φούρνους εδώ και 18 χρόνια και θελω να τους συντηρίσω και να τους κάνω όσο ποιό ενεργειακούς μπορώ αλλα και να τους συντηρίσω ταυτόχρονα γιατί είναι παλιοί και δεν θελω να πάω σε αλλου τύπου ποιο οικονομικούς

 

Με ενδιαφέρει να δοκιμάσω διάφορα είδη ψησίματος με διάφορες πλάκες μαρμάτινες , γρανίτης πυρότουβλα κ.α με το αναλογο παχος ταψιού και υλικού  και να το εξελίξω αν μπορώ , φυσικά είμαι της δουλιάς δεν είμαι απλά ενας τρελός που κάνει συλλογή απο φούρνους :-D .

 

 Σύντομα θα  ανοίξω project..

Με ενδιαφέρει επίσης να βάλω καινούργιες και καλύτερες μονόσεις με ποιο εξελιγμένα υλικά , συντήριση των θερμοστατών  καινούργια φώτα , εξτρα αντιστάσεις όπου χρειάζεται ακόμα και αλλαγή παρόχου απο Δεή ωστε να κάνω την μέγιστη οικονομία σε τύπου αντιστάσεις , 

 

Αν εχει κανείς καμιά σχέση με το αντικείμενο ή εχει καμιά πρόταση ας την καταθέσει!

 

Oι απορίες μου είναι οι εξής:

 

  •  Ψάχνω καποιο φτηνη λύση για θερμικό πιστόλι ωστε να μειώσω τις απώλειες όταν ανοίγω το καπάκι του φούρνου και μόνο αυτό άλλα και να δώ τις απώλειες που ρουφάει ο μπατζάς κ.α  είναι χρήσιμο εργαλείο για μένα και σκεφτομαι να δώσω ενα ποσό για ενα τετοιο πιστολι
  • Τι είδους μονοτικό πέρα απο πετροβάμβακα και προιόντα νανοτεχνολογίας θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω π.χ επάνω στην πλάκα ; 
  • Γινεται να διαμορφώσω τέτοιες αντιστάσεις όπως του οικιακού φούρνου όπως θέλω εγώ ή με σύρμα  και που θα βρώ;
  • Ο θαλαμος είναι 1.20 χ 1.00 (καθαρό)
  • Για μεγάλες καταναλώσεις αξίζει να αλλάξω πάροχο;
  • καινούργια καλωδίωση
  • θερμοστάτες πως θα τους συντηρίσω;  
Δημοσ.

η μονη βελτιωση που μπορεις να κανεις σε φουρνους αντιστασης ειναι μελετημενη κυκλοφορια αερα..σε καταναλωση αντιστασης,η εξτρα μονωση,ειναι πεταμενα λ7.ουτως η αλλεως,για να ψησει κατι,πρεπει να ειναι αναμενες οι αντιστασεις.τις σβηνουμε προς το τελος,καθαρα για οικονομια,οχι γιατι ετσι ψηνουμε..περαν τουτου,η μελετη της κατω πλακας,καλο θα κανει,αν βρεις το καταληλο πυριμαχο υλικο.απο πανω λογικα εχεις γυμνη αντισταση με προστασια.

δεν αξιζει αλλαγη παροχου,για καμια κατηγορια καταναλωσης.προ δίμηνου στο τηλεφωνο,μια εταιρια μου εκανε προταση.η διαφορα;1-5 ευρω το μηνα ,για το μαγαζι,τα ιδια στο διμηνο για το σπιτι

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο φούρνος εχει την μεγαλύτερη κατανάλωση όταν προθερμένεται άρα όσο το δυνατών καλύτερη μόνοση = λιγότερη προθέρμανση  χρειάζεται ο φούρνος γιαυτό το είπα οχι για λόγους οικονομίας αν ήταν θα πηγαινα σε αερόφουρνο με την μία , επίσης αν εχεις δουλέψει σε πανο κάτω αντίσταση θα εχεις διαπιστώσει οτι σε κάποιες περιοχές είναι ποιο αδύναμο το ψησιμο και πρεπει να μετακινήσω τα ταψιά και αυτό σημαίνει χάσιμο θερμότητας και ο φούρνος ξαναμπαίνει στο mode της προθέρμανσης.

 

 

η μονη βελτιωση που μπορεις να κανεις σε φουρνους αντιστασης ειναι μελετημενη κυκλοφορια αερα

 

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω ανεμιστήρα  γιατί μετά μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια δηλαδή θα γίνει αερόφουρνος κάτι που δεν θέλω γιατί θα αλάξει το ψησιμο, σίγουρα όμως θα αγοράσω μια θερμική καμερα για το κινητό ωστε να μελετήσω καλύτερα την όλη κατάσταση.και πόσο θερμοτητα χάνω , επίσης υπάρχει περίπτωση να χάλασαν και οι αντιστάσεις μετα απο τόσα χρόνια

Από κάτω αυτην την στιγμή παιζουν  αντιστάσεις και απο πάνω τους εχω δοκιμάσει πολλά οπως πυρότουβλα , πλάκες , μάρμαρο , ειδικό τσιμέντο  , και θελω να βάλω και γρανίτη γιατί δεν με ενδιαφέρει να ανεβοκατεβάζω θερμοκρασίες θελω να ψήνω σε σταθερές θερμοκρασίες , δεν ξερω είμαι σε διλλημα ενας καινουργειος ιταλικος κοστιζει 7500 ευρώ ενω 2 παλιου τύπου θα μου βγουν περίπου 1500 μαξ +  προσωπική εργασία και θα τους κάνω καινούργιους.. πόσο τεχνολογία μπορεί να εχει ο ιταλικός εγώ με Ελληνικους παλιους ψήνω 20 χρόνια και είμαι ευχαριστημενοςκαι δε θα τους αλλαζα αν απλά δεν επρεπε να αλλαξω ποιο μεγαλο ταψί και γιατί χρειάζομαι συγκεκριμενες διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες.

Δημοσ.

Προσοχή: Παλιός φούρνος αρτοποιίας ---> αμίαντος.

 

 

απόσπασμα από:

Η διαχείριση του αμιάντου στην Ελλάδα  

από εδώ http://goo.gl/GprPhS

 

. Με εγκύκλιό του το ελληνικό κράτος αποφάσισε το 
1994 την απομάκρυνση των επίπεδων πλακών αμιαντο-
τσιμέντου από τους φούρνους. Κανείς δεν γνωρίζει εάν 
έγινε η απομάκρυνσή τους και με ποιο τρόπο. Την εποχή 
εκείνη δεν υπήρχε στην Ελλάδα εταιρεία με τεχνογνωσία 
και εμπειρία στην ασφαλή απομάκρυνση του αμιάντου. 
Είναι πολύ πιθανό όσοι επαγγελματίες αρτοποιοί συμ-
μορφώθηκαν με την εγκύκλιο αυτή, είτε να αποξήλωσαν 
τον αμίαντο μόνοι τους είτε να χρησιμοποίησαν συμβα-
τικά συνεργεία χωρίς να εφαρμόσουν τη μεθοδολογία και 
τις τεχνικές διαχείρισης αμιαντούχων υλικών. Επίσης, τα 
αμιαντούχα υλικά κατέληξαν σε συμβατικές χωματερές 
νόμιμες ή παράνομες. 
Δημοσ.

Πηρε το ματι μου σημερα στην δουλεια πυριμαχη σιλικονη που λεει αντεχει 3 ωρες στην φωτια. Προφανως δεν ειναι για πολλα πολλα.Μονο γυαλο/πετροβαμβακας θα σου κανει σωστη δουλεια

Αν δεν θες να καις ρευμα ζεσταινοντας τους μπορεις απλα να τους εχεις μονιμα αναμενους. δεν κανω καθολου πλακα, ειδικα αν προκειται για πολυ μεγαλο φουρνο που θελει 7-8 ωρες προθερμανση. βεβαια απο την στιγμη που λες οτι ειναι παλιοι δεν ξερω αν το συστημα ελεγχου θερμοκρασιας δεν θα σε προδωσει.

 

οι αντιστασεις φυσικα και χαλανε με τα χρονια, ανοιξε κλεισε την πορτα του φουρνου ενω ειναι ζεστες σιγα σιγα τραβανε οξυγονο. οι αντιστασεις που λες δεν ειναι απλο πραμα για να τις φτιαξεις μονος σου, θελει το σωστο κραμα μεταλου την συνδεσμολογια κτλ  Με τα τουβλα παντως θελει προσοχη οπως ειπε και ο παραπανω, ειδικα αυτα που τριβονται ευκολα βγαζουν ουσιες αναλογες του αμιαντου. επισης πρεπει να ζεσταθει και το τουβλο μεσα στον φουρνο πριν τον χρησιμοποιησεις αρα μπορει να καψεις  ακομα περισσοτερο ρευμα. γενικως με ολες αυτες τις μετατροπες που θελεις να κανεις μπορει τελικα να σου βγει και πιο ακριβα απο το να αγορασεις εναν καινουργιο. ενας καινουργιος φουρνος θα εχει σιγουρα καλυτερη κατανομη θερμοτητας και καλυτερη ρυθμιση της θερμοκρασιας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...