Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βγάλατε και τον TS από την υποχρέωση να γκουγκλάρει "από δευτέρα" για να δει τι έχει κάνει ο tesla :-D

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρε idomemenas7 τραβα σε κανα ποκεμον νήμα.

Οσο για τον wahnsinn μπορείς κάλλιστα να τον ακολουθήσεις. Εσυ θα ακούς Τεσλα και θα νομίζεις ότι είναι μάρκα ζαμπόν.

Αν έχετε σκοπό να τρολαρετε δρόμο για αλλού.

Δημοσ.

εντωμεταξύ λίγο πολύ τον ξέρουμε όλοι μας, κι απλά μας αρέσει να μπαίνουμε στο τρυπάκι να συγκρίνουμε τα e-peen μας

Δημοσ.

Έτσι ειναι συνήθως. Οι keyboard warriors ειναι παντού. Στο ίντερνετ ο καθένας είναι παντογνώστης και την έχει μεγάλη. Η κακεντρέχεια στο full

Ε ναι αυτό με τις λάμπες μου διέφυγε!

Δημοσ.

Αν αγαπητέ τα 'keyboard warriors' , 'Στο ίντερνετ ο καθένας είναι παντογνώστης και την έχει μεγάλη.' και 'κακεντρέχεια'

πάνε πακέτο με το σχόλιό μου

πίστεψέ το έχω δει πολύ συγκρατημένα το συγκεκριμένο τόπικ.

Δημοσ.

Αναφέρθηκα γενικά σε αυτό που ειπα. Το αν το δεις ή όχι συγκρατημένα δεν θα στο μάθω εγω. Στην κρίση σου είναι. Οποιος θέλει να τρολλαρει παντως υπάρχει ενα νήμα "τι προφυλακτικά χρησιμοποιείτε"

Δημοσ.

Προς το παρόν μοιράζεις υποδείξεις εδώ και εκεί.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να χαλαρώνει όπως νομίζει, δε διαφωνώ.

Δημοσ.

Το να ζητω να μην τρολλαρει κάποιος σε ένα τέτοιο ποστ το θεωρώ αυτονόητο. Δεν επιβάλλομαι σε κανέναν. Επίσης το να επιτίθεται κάποιος σε μένα προσωπικά χωρίς λόγο και να κράζει ειναι άσκοπο. Πολλοί μπαίνουν σε τέτοια νηματα μόνο και μόνο για να πουν την μακακια τους και να ρίξουν λάσπη

Δημοσ.

Για να απαντήσω σοβαρά. Τον Tesla τον έχουμε ακουστά σχεδόν όλοι πάνω κάτω, σίγουρα η πλειοψηφία, τον ξέρουμε από τις μονάδες έντασης του μαγνητικού πεδίου που τις μαθαίναμε στην φυσική γενικής της β΄ λυκείου. Όσοι ασχολήθηκαν με ηλεκτρολογίες ηλεκτρονικές και μηχανολογίες επίσης τον ξέρουν. Από εκεί και πέρα, δεν θεωρώ οτι είμαι υποχρεωμένος να κάθομαι και να ψάχνω τους εφευρέτες και τους επιστήμονες που κρύβονται πίσω από κάτι, εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος π.χ κάποια εργασία project ή έρευνα για κάποιο σκοπό. Ο λόγος που δεν θεωρώ οτι είμαι υποχρεωμένος να ψάξω είναι οτι υπάρχουν εκατοντάδες για να μην πω ίσως και χιλιάδες τεχνολογικά επιτεύγματα-ανακαλύψεις-εφευρέσεις-πατέντες  από το 1800 και μετά και τα οποία οφείλουν την δημιουργία τους σε αριθμό μεγαλύτερο ή ίσο του ενός επιστημόνων. Ε συγνώμη αλλά δεν είμαι εγκυκλοπαίδεια. Οι αιτίες που γνωρίζουμε μερικά ονόματα είναι επειδή τα ακούμε ξανά και ξανά από το δημοτικό, ασχολούμασταν με αυτούς σε διάφορες εργασίες που μας έβαζαν οι καθηγητές και έτσι μας έχουν μείνει 3-4 ονόματα.

Τώρα στο θέμα της σημαντικότητας του κάθε επιστήμονα και της κάθε τεχνολογικής ανακάλυψης-εφεύρεσης, αυτό ας το αφήσουμε στην άκρη. Εύκολα κάποιος μπορεί να πει οτι ο Tesla είναι τρισμέγιστος για την ανακάλυψη του εναλλασσομένου ρεύματος. Εγώ έρχομαι μετά και ρωτάω, πως θα ήμασταν αν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα αλλά δεν είχαμε την ανακάλυψη των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων μικρής και μεγάλης κλίμακας με τους εφευρέτες που τα κατασκεύασαν και δεν υπήρχε η πληροφορική με τους υπολογιστές και την εξέλιξη που είχαμε από την αρχή μέχρι τώρα. Θα ζούσαμε ακόμα στο 40-50 με μερικές πολύ βασικές συσκευές και οι οποίες εκείνες τις εποχές ήταν είδος πολυτελείας και ίσως λέω και λίγα. Συμπερασματικά δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ επιστημόνων ειδικά όταν αναφερόμαστε για σημαντικές ανακαλύψεις που επηρέασαν την ανθρωπότητα άρα άκυρο το επιχείρημα οτι πρέπει να ξέρουμε περισσότερο τον έναν και λιγότερο τον άλλον.

• Like 2
Δημοσ.

Κοίτα, στο σχολείο κακα τα ψέματα αυτά που μας μαθανε σε πολλά θέματα είναι μια τρύπα στο νερό. Περισσότερα μαθαίνει κάποιος μετα το σχολείο. Φυσικά και δεν επιβάλλεται να ξέρει κάποιος τα πάντα για όλους τους επιστήμονες και τα έργα τους απέξω και ανακατωτά. Αλλα το να γνωρίζεις κάποια έστω λίγα πράγματα μόνο κακο δεν είναι. Η γνώση ειναι δύναμη που λέει και το ρητό. Αλλα όταν κάποιος δεν ξέρει σχεδόν τίποτα για ενα θεμα συγκεκριμένα για το νήμα αυτό και λέει ότι κοτσάνα του κατέβει χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια το θεωρώ λάθος. Όλοι οι επιστήμονες λιγο η πολύ συνέβαλαν με τα επιτευματα τους στην ανθρωπότητα. Ο καθένας στον τομέα του. Θεωρώ άδικο όμως να μένει στην "αφάνεια" κάποιος που έχει προσφέρει πολλα περισσότερα απο κάποιον άλλον και αυτός ο "άλλος" να προβάλλεται πολύ περισσότερο είτε επειδή είχε κλίκα Είτε επειδή προωθήθηκε για τον α,β λόγο.

Δημοσ.

Καλά δεν λες τίποτα

1. χαλάρωσε λίγο, όπως πολλοί σου το λένε

2. το τόπικ μόνος σου το χαλάς με αυτές τις συμπεριφορές, που δε σέβεσαι τους συνομιλητές

3. το τόπικ αν δε χαλαρώσεις, μπορεί να στο χαλάσει όποιος γουστάρει, όσο δε συμπεριφέρεσαι όμορφα

4. το τόπικ δεν είναι ιδιοκτησία σου, για να γράφουν οι άλλοι αυτά που θες εσύ

5. αν γουστάρεις πολύ τον Τέσλα, κάνε ένα blog και γράφε αυτά που εσύ θέλεις

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια ενδιαφέροντα ούτε τους αρέσει να ψάχνουν κάτι. Γνωρίζω άτομο στα 30 που χωρίς να θέλω να προβώ σε λεπτομέρειες έχει τεράστιο τεχνολογικό αναλφαβητισμό και σχεδόν για τα πάντα ενοχλούσε αδερφό-φίλους-γείτονες για να του λύσουν τεχνικά θέματα σε ενοχλητικό βαθμό. Σε κάποια φάση τσακώθηκε με φίλο μου επειδή αρνούταν να γράψει σε ένα χαρτάκι τους κωδικούς του taxisnet για να μπαίνει κάθε χρόνο να υποβάλλει τις δηλώσεις, ξεχνούσε που να μπει τα link βαριόταν να ψάχνει google και την είπε και στον φίλο μου που τον βοήθησε επειδή του έκανε υποδείξεις. Αυτό το άτομο δεν πρόκειται να ασχοληθεί ούτε με Tesla ούτε με τίποτε οσο και να το θεωρείς απαράδεκτο. Εγώ όπως είπα τηρώ μια μέση στάση, δεν θα πέσω στο επίπεδο του ατόμου αυτού ούτε θα γίνω και εγκυκλοπαίδεια.

O Tesla πάντως ναι. Είναι μέσα στους σημαντικότερους εφευρέτες τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...