CtrlFreak Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα, έστω ότι γνωρίζουμε την πιθανότητα πως μπορούμε να βρούμε τις προσπάθειες στην διωνυμική κατανομή? Πχ. ξέρω ότι το p=0.1 και το q=0.9 και η πιθανότητα ξέρουμε ότι είναι 1%. Πως θα βρεθεί το n?
flik Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν μας λες το πλήθος των επιτυχιών. ΥΠοθέτω οτι θες να έχεις μια επιτυχία, με πιθανότητα να συμβεί 1%, και ψάχνεις πόσες φορές πρέπει να επαναλάβεις το πείραμα. Γενικά ο τύπος που δίνει την πιθανότητα k επιτυχιών σε n προσπάθειες, δεν λύνεται αναλυτικά ως προς n (νομίζω δεν είμαι καθόλου σίγουρος). Αλλά αν θες για k=1 επιτυχία, δηλαδή να πετύχεις τουλάχιστον μια φορά: P(k=1) = 1 - P(k=0) =1 - C(n,0)*p^0*(1-p)^n =1 - q^n Αυτό το θες ίσο ή μεγαλύτερο απο 0.01 άρα: q^n <= 0.99 n*log(q) <= log(0.99) n >= log(0.99)/log(q) (γιατι q<1) Αν το θες για γενικά k επιτυχίες, νομίζω είναι αρκετά δύσκολη η λύση για να με βοηθήσουν τα μαθηματικά που κατέχω. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2015 από flik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα