papresa Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα, πριν χρόνια είχα κάνει καταγγελία για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Κάποια στιγμή δικαιώθηκα, επειδή υπήρχαν πολλές καταγγελίες κάποια στιγμή με κάλεσαν στην δίκη, δεν πήγα, μου ξαναήρθε χαρτί για την εξ' αναβολής δίκη, τι να κάνω πήρα το αεροπλάνο, πλήρωσα ξενοδοχεία και πήγα. Έγινε η δίκη, δικάστηκε ο κατηγορούμενος, αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν δικαιώθηκαν. Αυτός έκανε έφεση και τώρα πάει τριμελές και με ξανακάλεσαν. Για να πάω όμως χειμωνιάτικα από Σαμοθράκη στην Αθήνα πρέπει να φύγω Παρασκευή, Δευτέρα είναι η δίκη κι αν προλάβω να γυρίσω Τρίτη, με όλα τα επακόλουθα, αεροπορικά, ξενοδοχεία κλπ. Είναι κανείς γνώστης των πραγμάτων να μου πει αν μπορώ να μην πάω στο δικαστήριο είτε στέλνοντας ένα χαρτί παραθέτοντας όλα τα παραπάνω και να την γλιτώσω και που να το απευθύνω είτε αναθέτοντας σε δικηγόρο να παραστεί αντί εμού και πόσο κοστίζει μια τέτοια παράσταση; 1
kage Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 κανατε 20-30 ατομα μυνηση κτλ ή απλα εγινε αυτεπαγγελτα γιατι ξεπερασε καποιο ποσο και καλεσαν χ μαρτυρες? ολους εσας δεν σας εκπροσωπει κανενας? αν και διαβαζω σαμοθρακη και μαλλον ειναι κανα πταισματοδικειο(ουτε καν εισαγγελεας δηλ)... δεν κρατησες ουτε ενα τηλ.απο αλλους μαρτυρες? για δωσε ινφο για την υποθεση.. υποτιθεται πως πεφτουν και προστιμα αλλα σιγουρα θα υπαρχουν παραθυρακια.+ οτι ειναι πταισματοδικειο/ειρηνοδικειο οποτε θα ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα..
papresa Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 κανατε 20-30 ατομα μυνηση κτλ ή απλα εγινε αυτεπαγγελτα γιατι ξεπερασε καποιο ποσο και καλεσαν χ μαρτυρες? ολους εσας δεν σας εκπροσωπει κανενας? αν και διαβαζω σαμοθρακη και μαλλον ειναι κανα πταισματοδικειο(ουτε καν εισαγγελεας δηλ)... δεν κρατησες ουτε ενα τηλ.απο αλλους μαρτυρες? για δωσε ινφο για την υποθεση.. υποτιθεται πως πεφτουν και προστιμα αλλα σιγουρα θα υπαρχουν παραθυρακια.+ οτι ειναι πταισματοδικειο/ειρηνοδικειο οποτε θα ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα.. Είναι η υπόθεση megamarket.gr, αν έχεις ακούσει. Εγώ σκυλομετάνιωσα που το κατήγγειλα, ναι μεν πήρα πίσω τα χρήματα μου, 58€, αλλά η ψυχολογική και σωματική ταλαιπωρία συν τα έξοδα που πήγα μια φορά κάτω που ήταν τριπλάσια.
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Τι καταγγελία έκανες; Σε δημόσιο φορέα τύπου ΙΝΚΑ, ΓΓΚ κλπ; Αυτοί απλά ρίχνουν πρόστιμα, δεν κάνουν δικαστήρια. Μήπως μαζευτήκατε κάποια άτομα, βάλατε δικηγόρο και κάνατε αγωγή/μήνυση;
papresa Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Τι καταγγελία έκανες; Σε δημόσιο φορέα τύπου ΙΝΚΑ, ΓΓΚ κλπ; Αυτοί απλά ρίχνουν πρόστιμα, δεν κάνουν δικαστήρια. Μήπως μαζευτήκατε κάποια άτομα, βάλατε δικηγόρο και κάνατε αγωγή/μήνυση; Στο πρώτο σκέλος, ακριβώς έτσι, είχα απευθυνθεί στους φορείς που αναφέρεις. Όσον αφορά το δεύτερο, πιθανόν να ξεκίνησαν δικαστικά όσοι είχαν και έχουν ακόμη να πάρουν πίσω τα χρήματα τους κι από εκεί μας κάλεσαν και τους υπόλοιπους. Όταν κατέβηκα στη δίκη, είχα σκεφτεί να ζητήσω κάποιο τηλέφωνο από τους υπόλοιπους, όταν είδα ότι δικάστηκε, θεώρησα ότι τελείωσε. Τώρα δεν πάω κι ότι γίνει...
beatshooter Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 αν δεν πας , υπάρχει η αρχική σου κατάθεση, άλλα ίσως σου βάλουν πρόστιμο λιπομαρτυρίας αν δεν εκπροσωπηθείς μπορείς να πάρεις γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού, ας κάνεις και μία δήλωση ότι εμμενεις στην αρχική σου κατάθεση κι επιθυμείς τη ποινική του δίωξη, κι ας τα στείλεις σε κάποιον δικό σου να τα προσκομίσει την ήμερα εκείνη στο δικαστήριο.
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Στο πρώτο σκέλος, ακριβώς έτσι, είχα απευθυνθεί στους φορείς που αναφέρεις. Όσον αφορά το δεύτερο, πιθανόν να ξεκίνησαν δικαστικά όσοι είχαν και έχουν ακόμη να πάρουν πίσω τα χρήματα τους κι από εκεί μας κάλεσαν και τους υπόλοιπους. Όταν κατέβηκα στη δίκη, είχα σκεφτεί να ζητήσω κάποιο τηλέφωνο από τους υπόλοιπους, όταν είδα ότι δικάστηκε, θεώρησα ότι τελείωσε. Τώρα δεν πάω κι ότι γίνει... Εντυπωσιακό μου φαίνεται το ότι σε κάλεσαν μάρτυρα χωρίς να έχεις κινηθεί δικαστικά. Και βασικά ποιός σε κάλεσε μάρτυρα; Οι υπόλοιποι που κινήθηκαν δικαστικά (χλωμό να σε κάλεσαν αυτοί αφού σου επέστρεψε τα χρήματά σου η εταιρεία) ή η εταιρεία για να αποδείξει ότι «να, έχω επιστρέψει χρήματα στον τάδε»; Από εκεί και πέρα, το πρόστιμο της λιπομαρτυρίας στις απλές περιπτώσεις είναι γύρω στα 80-100 ευρώ (χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά), οπότε πιθανώς να μη σε συμφέρει να πας. Σε κάθε περίπτωση, μίλα με δικηγόρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα