Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, μόλις πήρα το πτυχίο μου στη λογιστικη και χρηματοοικονομικη απο το τει πειραια. Αυτη τη στιγμη ειμαι και στρατο και τελειωνω σε 6 μηνες, οποτε ειμαι σε σκεψη.

Ο κλαδος που σπουδασα δε με ενδιαφερει καθολου και τη σχολη τη τελειωσα μονο για να τη τελειωσω. Απο μικρος το μερακι μου και η ασχολια μου ηταν οι υπολογιστες. Και τωρα στα 24 με επιασε να ασχοληθω και πιο επισημα. Με ενδιαφερει κυριως hardware και η σχολη να ειναι στην Αθηνα η στη Κρητη.

Τι επιλογες εχω; Και περα απο ΑΕΙ και ΤΕΙ;

Επισης λογω και της ηλικιας σκεφτομαι οτι ειναι καλυτερο να κανω ενα μεταπτυχιακο στο κλαδο μου και να τελειωνω.

Ακουω γνωμες.

Δημοσ.

Πολύ κακώς έκατσες και τέλειωσες χωρίς να σε νοιάζει το αντικείμενο και μόνο για να τελειώσεις, έπρεπε να κοιτάξεις νωρίτερα για τίποτα πανελλήνιες με 10%.

Κατατακτήριες σε πληροφορική δεν στο συνιστώ λόγω τεράστιου ανταγωνισμού από αποφοίτους πολλών σχολών διαφορετικών βαθμίδων και υποειδικοτήτων. Αν θα σου άρεσε σκέψου να κάνεις μεταπτυχιακό στην πληροφορική με σκοπό να το συνδιάσεις με την λογιστική π.χ να δουλέψεις σε εταιρεία που παράγει λογισμικά λογιστικών εφαρμογών. Πέρα από αυτό υπολόγισε οτι θα είσαι κοντά στα 29 όταν θα τελειώσεις και δεν θα έχεις και εμπειρία που είναι το σημαντικότερο από όλα.

Δημοσ.

Κατατακτήριες σε πληροφορική δεν στο συνιστώ λόγω τεράστιου ανταγωνισμού από αποφοίτους πολλών σχολών διαφορετικών βαθμίδων και υποειδικοτήτων. Αν θα σου άρεσε σκέψου να κάνεις μεταπτυχιακό στην πληροφορική με σκοπό να το συνδιάσεις με την λογιστική π.χ να δουλέψεις σε εταιρεία που παράγει λογισμικά λογιστικών εφαρμογών. Πέρα από αυτό υπολόγισε οτι θα είσαι κοντά στα 29 όταν θα τελειώσεις και δεν θα έχεις και εμπειρία που είναι το σημαντικότερο από όλα.

Δε μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό στην πληροφορική αν είναι άσχετος (που μάλλον είναι αν και δεν το ξεκαθαρίζει γιατί δε λέει τίποτα παρα μόνο ότι του αρέσει το hardware), τουλάχιστον όχι χωρίς να φτύσει αίμα. Αλλά τέλος πάντων ας μη το δένουμε σχοινί κορδόνι αυτό.

Αυτό που σίγουρα ισχύει όμως ότι το να κάνεις μεταπτυχιακό στην πληροφορική με σκοπό να δουλέψεις σε εταιρία software είναι σούπερ άκυρο. Εταιρία software = 100% πρακτικά πράγματα. Μεταπτυχιακό = θεωρία και από πρακτικά το ελάχιστο δυνατό που θα χρειαστεί για να καλύψεις τα παραδοτέα κλπ. Μέγα σφάλμα, don't do it.

Δημοσ.

Στην Αγγλια υπαρχουν μεταπτυχιακα πληροφορικης που στοχευουν σε φοιτητες οπως εσυ. Δηλαδη που ερχονται απο αλλες ειδικοτητες και ουσιαστικα τους κανουν την υλη προπτυχιακων σπουδων συμπυκνωμενη (και κουτσουρεμενη βεβαια) σε 12 μηνες.

Αλλα στην Ελλαδα πολυ αμφιβαλλω οτι υπαρχουν τετοια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...