psy_simon Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Αγαπητό Insomnia, Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το Erasmus Placement για πρακτική άσκηση στο Εδιμβούργο και έχω ορισμένες απορίες! Αρχικά, πρέπει να βρω εγώ θέση πρακτικής άσκησης ή θα το κάνει το πανεπιστήμιο; Έπειτα, εκτός από την υποτροφία που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρακτική μου θα είναι επί πληρωμή ή όχι; Όσον αφορά τα χρήματα τώρα, θα πρέπει να έχω κάποιο σεβαστό ποσό που θα πρέπει να δείξω ή με καλύπτει το πρόγραμμα; Μεταφορικά και ασφάλεια; Θα με καλύψει το πανεπιστήμιο ή θα πρέπει να μεριμνήσω εγώ; Με την ενοικίαση κατοικίας τώρα, άκουσα ότι ζητούν όλα τα χρήματα μπροστά..! Ισχύει κάτι τέτοιο; Επιπλέον, το DSS τι ακριβώς είναι; Τέλος, γνωρίζει κανείς έναν μέσο όρο κόστους, όχι για τρελή αχαλίνωτη ζωή, στο Εδιμβούργο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
kfoynt Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μπορεί να σου ζητήσουν χρήματα εκ των προτέρων αν πας σε μεσιτικό. Μπορείς όμως να ψάξεις και στο gumtree για συγκάτοικο. Όλοι αυτό κάνουν. Το κόστος ζωής με συγκατοίκηση είναι κάπου στις 800 λίρες. Χωρίς συγκάτοικο θα βγει τουλάχιστον 1000 λίρες. Για όλα τα υπόλοιπα δεν έχω συγκεκριμένη εμπειρία αλλά τείνω προς αρνητική απάντηση λόγο άλλων γεγονότων που έχω ζήσει εκεί.
Norone92 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δε μπορώ να σου απαντήσω σε όλα, αλλά μερικά τα ξέρω έχοντας κάνει Erasmus σπουδές και σε bachelor και σε master. Το πρόγραμμα σε καλύπτει με ένα ποσό που εξαρτάται από τον προορισμό σου, από την περιφέρεια στην οποία ανήκει το πανεπιστήμιό σου και από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Είναι δική σου ευθύνη το τί κάνεις με τα χρήματα αυτά, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή, μεταφορικά και ό,τι άλλο θες να ξοδέψεις. Από 'σένα εξαρτάται αν θα θες/μπορείς να πάρεις περισσότερα χρήματα από την τσέπη σου. Ασφάλεια θα πρέπει να την κανονίσεις εσύ πηγαίνοντας στον φορέα σου για να βγάλεις ευρωπαϊκή κάρτα υγείας. Για την πρακτική συγκεκριμένα δεν ξέρω πολλά, αλλά νομίζω πως η πληρωμή πάντα εξαρτάται από τη χώρα και από την εταιρία στην οποία θα πας. Το πανεπιστήμιό σου αρχικά θα σε βοηθήσει να βρεις κάπου θέση (δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει αυτό στην πόλη που θες), αλλά μπορείς να το ψάξεις και μόνος σου και να φροντίσεις για τη συμφωνία. Πήγαινε στο αντίστοιχο γραφείο, αυτοί μόνο μπορούν να σου λύσουν την απορία με ακρίβεια. Έχει αρκετή διαδικασία και τρέξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο. Ελπίζω κάποιος να σου απαντήσει και στα υπόλοιπα.
psy_simon Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Για όλα τα υπόλοιπα δεν έχω συγκεκριμένη εμπειρία αλλά τείνω προς αρνητική απάντηση λόγο άλλων γεγονότων που έχω ζήσει εκεί. Τι εννοείς; Δε μπορώ να σου απαντήσω σε όλα, αλλά μερικά τα ξέρω έχοντας κάνει Erasmus σπουδές και σε bachelor και σε master. Το πρόγραμμα σε καλύπτει με ένα ποσό που εξαρτάται από τον προορισμό σου, από την περιφέρεια στην οποία ανήκει το πανεπιστήμιό σου και από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Είναι δική σου ευθύνη το τί κάνεις με τα χρήματα αυτά, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή, μεταφορικά και ό,τι άλλο θες να ξοδέψεις. Από 'σένα εξαρτάται αν θα θες/μπορείς να πάρεις περισσότερα χρήματα από την τσέπη σου. Ασφάλεια θα πρέπει να την κανονίσεις εσύ πηγαίνοντας στον φορέα σου για να βγάλεις ευρωπαϊκή κάρτα υγείας. Για την πρακτική συγκεκριμένα δεν ξέρω πολλά, αλλά νομίζω πως η πληρωμή πάντα εξαρτάται από τη χώρα και από την εταιρία στην οποία θα πας. Το πανεπιστήμιό σου αρχικά θα σε βοηθήσει να βρεις κάπου θέση (δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει αυτό στην πόλη που θες), αλλά μπορείς να το ψάξεις και μόνος σου και να φροντίσεις για τη συμφωνία. Πήγαινε στο αντίστοιχο γραφείο, αυτοί μόνο μπορούν να σου λύσουν την απορία με ακρίβεια. Έχει αρκετή διαδικασία και τρέξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο. Ελπίζω κάποιος να σου απαντήσει και στα υπόλοιπα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!
kfoynt Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Εννοώ ότι η 7χρονη εμπειρία μου μετα τα Βρετανικά πανεπιστήμια είναι ότι όταν ακούς πολλά λόγια κράτα και μικρό καλάθι. Η βοήθεια που παρέχουν είναι συνήθως άχρηστη. Αν πας εκεί πιστεύω κανείς δεν θα σε βοηθήσει ουσιαστικά και κυρίως αν κάνεις πρακτική στο πανεπιστήμιο δεν θα σε πληρώνουν. Εδώ δεν πληρώνουν ένα μεγάλο μέρος των διδακτορικών φοιτητών που δέχονται... Φυσικά, ακόμη και αν δεν σε βοηθήσουν, δεν σημαίνει ότι η εμπειρία που θα έχεις δεν θα είναι χρήσιμη. Η όλη εμπειρία της επιβίωσης σε μια καινούρια χώρα και μόνος είναι σίγουρα σημαντική.
Adon1s Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Ασχετο παντως, αλλα εχω την εντυπωση απο την ως τωρα επαφη μου με το νησί,οτι Σκωτσέζοι και Άγγλοι είναι η μέρα με την νύχτα απο άποψη συμπεριφοράς. Οι Σκωτσέζοι τουλαχιστον πιστευω ειναι πιο θερμοι και φιλοξενοι.
kfoynt Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Αν συγκρίνω το Λονδίνο με το Εδιμβούργο που έχω ζήσει μισό χρόνο και 6.5 χρόνια αντίστοιχα, ναι, δεν έχουν καμία σχέση! Θυμάμαι όταν μετακόμισα πίσω στο Εδιμβούργο από το Λονδίνο ένιωσα μία χαλάρωση την πρώτη μέρα κιολας.
Adon1s Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Για 1 εβδομαδα πηγα και το ερωτευτηκα το Εδιμβουργο. Βεβαια χειμωνα δε ξερω αν παλευεται η φαση,σαν Μεσογειακοι που ειμαστε με 10 μηνες/χρονο φουλ ηλιο,συν την προφορα τους αλλα το δευτερο πιστευω θεμα συνηθειας ειναι.
kfoynt Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Ναι, είναι κουραστικός ο καιρός, κάθε μέρα συννεφιά και αέρας και το καλοκαίρι 10-15 βαθμοί. Για αυτό την έκανα με ελαφρά Τώρα για την προφορά, εγώ είμαι το αντίθετο, δεν καταλαβαίνω τους Άγγλους .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα