Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια συνέβησαν μερικές αυτοκτονίες εφήβων και πέρυσι συνέβη ξανά το ίδιο.

Η δημοσιογράφος του The Atlantic Hanna Rosin ταξίδεψε στο Palo Alto "σπίτι" του Stanford University 

και de facto πρωτεύουσα της τεχνολογίας για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με το σοκαριστικό φαινόμενο των αυτοκτονιών της  Silicon Valley.

Συζήτησε (με το recode) σχετικά με τη ψυχολογική έρευνα γύρω από τις αυτοκτονίες και τις καταστροφικές κοινωνικές νόρμες που ωθούν τους Αμερικανούς εφήβους να επιδιώκουν να γίνουν υπεράνθρωποι σε ότι κάνουν.

 

Συζητά για τους τρόπους με τους οποίους οι νόρμες της βιομηχανίας υψηλής τχνολογίας έχουν συνυφανθεί με το τρόπο ζωής στη Silicon Valley.

 

Ο πήχης βρίσκεται πολύ ψηλά,παράλογα ψηλά όσον αφορά την αφοσίωση στο επάγγελμα και στο πόσα χρήματα πρέπει να κερδίζει κανείς.

Έχουν αποδεχτεί ως φυσιολογικό μέγεθος επιτυχίας κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο ως μέγεθος επιτυχίας.

Με συνέντευξη που πήρε από πολλούς ψυχολόγους της είπαν ότι έχουν πελάτες με απίστευτο άγχος π.χ γιατί ως τα 40 τους δεν θα έχουν κερδίσει 10 εκατομμύρια δολάρια.

 

Στο Palo Alto συναντάς μόνο ένα είδος ανθρώπων,δε συναντάς διάφορους ανθρώπους που κάνουν διάφορα πράγματα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων ασχολείται με αυτό το ένα πράγμα,έχουν αποδεχθεί αυτή τη νόρμα και δεν έρχονται σε επαφή με άλλη.

 

Source.png Πηγή: http://recode.net/2015/11/22/silicon-valley-and-teenage-suicide-talking-with-the-atlantics-hanna-rosin-qa/

 

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/12/the-silicon-valley-suicides/413140/

Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι είναι. Επίσης: http://qz.com/547641/theres-an-awful-cost-to-getting-a-phd-that-no-one-talks-about/?utm_source=atlfb

Δεν είμαι Stanford αλλά είμαι στο Berkeley. Πριν έρθω εδώ υπήρχαν ερευνητές που θαύμαζα για το έργο τους. Τώρα πλέον περπατάνε

δίπλα από το γραφείο μου και είναι μέσα στην νευρικότητα. Τόσο πολύ που σιχάθηκα 1-2 και μου έρχεται να τους βαρέσω για την νευρικότητα

που μου μεταφέρουν και εμένα. 

 

Ορίζουν την αξιοπρέπεια τους από το τι παράγουν και μόνο και πως τους αντιμετωπίζει η κοινότητα με βάση την φήμη τους.

Είναι πολύ μονόχνωτος τρόπος για να ορίσεις την ζωή σου. Guess what dude, η διαφορετικότητα φέρνει την ευτυχία και όχι

οι αξιώσεις :-|

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...