Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον απο δω και περα ειναι 5 ευρω ανα ερωτηση. δεν θα κανουμε και τζαμπα ιδιαιτερα.

η τιμη συμπεριλαμβανει φπα?

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αλλη μια αν δεν σας είναι κόπος λοιπόν

2ημχσυν^2χ=ημχσυνχ λοιπόν τα πήγα στο πρώτο μέλος και έβγαλα κοινό παράγοντα το ημχσυνχ και βγήκε ημχσυνχ(2συνχ-1)=0 μετα δεν πρέπει να κάνω το ημχσυνχ=0?? Αλλά Ποια γωνία αυτών των δύο κάνει 0 την άλλη την ξέρω

Δημοσ.

Πώς έβγαλες κοινό παράγοντα; Εγώ διαβάζω 2(ημχ)(συν2χ)(συν2χ)=(ημχ)(συνχ). Το (ημχ) είναι κοινός παράγοντας ΟΚ. Τα υπόλοιπα; Χρησιμοποίησες κάποια ταυτότητα που δεν αναφέρεις;

Δημοσ.

ή μήπως τα περνώ ξεχωριστά δηλ ημχ=0 συνχ=0 συνχ=1/2

Το ημχσυνχ δεν είναι κοινός? Είναι 2ημχσυνχ(στο τετράγωνο)=ημχσυνχ

Το συνχ στο τετράγωνο για να μην μπερδευτείτε

Δημοσ.

Α ΟΚ, λάθος διάβασα -- νόμιζα πως έχεις cos(2x) από τη μία.

Ε μετά είναι πολύ απλό, έχεις ένα γινόμενο 3 παραγόντων που κάνει μηδέν. Προφανώς αυτό συμβαίνει όταν οποιοσδήποτε από τους τρεις είναι μηδέν. Οπότε μηδενίζεις ξεχωριστά τα sinx, cosx, (2cosx)-1 και λύνεις ως προς x για να βρεις τις ρίζες. Προφανώς άπειρες λύσεις εκτός αν περιορίσεις το x σε κάποιο διάστημα.

Δημοσ.

Αλλη μια αν δεν σας είναι κόπος λοιπόν

2ημχσυν^2χ=ημχσυνχ λοιπόν τα πήγα στο πρώτο μέλος και έβγαλα κοινό παράγοντα το ημχσυνχ και βγήκε ημχσυνχ(2συνχ-1)=0 μετα δεν πρέπει να κάνω το ημχσυνχ=0?? Αλλά Ποια γωνία αυτών των δύο κάνει 0 την άλλη την ξέρω

Οταν πχ ισχυει Α·Β·Γ·Δ = 0 τοτε η λυση ειναι το ισοδυναμο:

Α=0 ή Β=0 ή Γ=0 ή Δ=0

Η λυση του ημΧ = 0 ειναι το ισοδυναμο:

Χ = 2Φπ ή Χ = (2Φ+1)π με Φ ανηκει στους ακεραιους, αρα και το ισοδυναμο:

Χ = Ρπ με Ρ ανηκει στους ακεραιους.

Η λυση του συνΧ = 0 ειναι το ισοδυναμο:

Χ = 2Φπ +π/2 ή Χ = 2Φπ - π/2 με Φ ανηκει στους ακεραιους, αρα και το ισοδυναμο:

Χ = Ρπ +π/2 με Ρ ανηκει στους ακεραιους.

Η λυση του συνΧ = 1/2 ειναι το ισοδυναμο:

Χ = 2Φπ +π/3 ή Χ = 2Φπ - π/3 με Φ ανηκει στους ακεραιους.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ξέρω σας ζαλισα αλλά αν μπορείτε άλλη μια δίνεται η ευθεία

y=2x-λ και το σημείο της Α(1,1) α)να βρείτε τα σημεία τομής της ευθείας με τους άξονες ξέρω ότι αφού τέμνειτον x'x έχει πχΒ( ,0) και αφού τέμνει τον y'y exei Γ(0, ) πώς βρίσκω όμως τα άλλα?

Δημοσ.

Αφού η ευθεία περνάει από το x=1, y=1 πάει να πει πως αν βάλεις αυτά τα νούμερα στην εξίσωσή της, η εξίσωση θα πρέπει βέβαια να εξακολουθεί να ισχύει. Άρα μένει μόνος άγνωστος το λ και επομένως βρίσκεις πόσο είναι.

Ξέροντας τώρα το λ κάνεις το ίδιο για τα σημεία που τέμνει τους άξονες: βάζεις λ όσο είναι και x=0 => βρίσκεις πόσο είναι το y.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά χρόνια πολλά και καλή χρονιά άρχισαν τα σχολεία και με το πού άρχισαν,άρχισαν και οι ασκήσεις λοιπόν είναι μια δύσκολη Δίνονται τα σημεία Α(1,-2),Β(0,1) και Γ(λ^2+1,λ+1)

I.να δείξετε ότι,για κάθε λeR τα σημεία Α,Β,Γ είναι κορυφές τριγώνου. Συγνώμη και πάλι αν σας ενοχλώ

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά χρόνια πολλά και καλή χρονιά άρχισαν τα σχολεία και με το πού άρχισαν,άρχισαν και οι ασκήσεις λοιπόν είναι μια δύσκολη Δίνονται τα σημεία Α(1,-2),Β(0,1) και Γ(λ^2+1,λ+1)

I.να δείξετε ότι,για κάθε λeR τα σημεία Α,Β,Γ είναι κορυφές τριγώνου. Συγνώμη και πάλι αν σας ενοχλώ

Ε... δύσκολη....

Ξεκίνα από την αρχή. Τι σημαίνει "να δείξετε πως είναι κορυφές τριγώνου"; Διαισθητικά αν το δεις, "οποιαδήποτε" τρία σημεία είναι κορυφές τριγώνου. Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείς σε ποιά περίπτωση δεν είναι κορυφές τριγώνου. Τι λες;

• Like 1
Δημοσ.

Εμμ..Δεν πολυκαταλαβα τη εννοείς αλλα για να μην είναι κορυφές τριγώνου θα πρέπει το Γ να είναι ίδιο με το Α ή το Β έτσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...