Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή ως γνωστόν δεν ορίζεται τρίγωνο με τις τρεις κορυφές του συνευθειακες αρκεί να αποδείξουμε ότι τα σημεία αυτά δεν είναι συνευθειακα. Έστω ότι τα σημεία Α,Β,Γ είναι συνευθειακα. Τότε πρέπει det (ΑΒ,ΑΓ)=0. Με πράξεις καταλήγουμε σε det (AB,AΓ)#0 άρα ατοπο. Σε άτοπο καταλήξαμε υποθέτοντας ότι Α,Β,Γ συνευθειακα άρα Α,Β,Γ δεν είναι συνευθειακα και κατ επέκταση ορίζουν κορυφές τριγώνου. Η απόδειξη επίσης γίνεται και χωρίς απαγωγή σε άτοπο.

Αποστολή από το C2105 με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος είναι μαθηματικά δευτερας λυκείου ανέτρεξε στο βιβλίο σου και δες πως φτιάχνεις ένα σύστημα dett. Επειδή πιστεύω θα σε δυσκολέψει όπως σε κοβω με απαγωγή σε άτοπο. Απλά δείξε ότι det (ΑΒ,ΑΓ) #0

Δημοσ.

ΑΒ και ΑΓ είναι οι αποστάσεις των σημείων και βρίσκονται με τον τύπο που υπάρχει αυτούσια στην σελίδα 35 του σχολικού σου βιβλίου μαθηματικών κατεύθυνσης.

Δημοσ.

Μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος γιατί το ΑΒ μου βγαίνει ριζα10 και το ΑΓ

λ^4+(λ+3)^2

Μήπως πρέπει να κάνω το ΑΒ(-1,3) και το ΑΓ(λ^2,λ+1) και να λλύσω οριζουσα αλλά μού βγαίνει -3λ^2-λ-3=0

Μετα πώς μπορώ να το λύσω?

Δημοσ.

Ειναι στάνταρ μεθοδολογία και πέφτει σαν 2ο θέμα συνήθως να ξέρεις... Λύνεται όπως αυτή που σου έστειλα... Διάβασε το λυμένο και οτι θες εδω είμαστε!

Δημοσ.

Tasliko ποια μεθοδολογία θα του στηλεις? Εκτός από det μηπως να μάθει να φτιάχνει την ευθεία από τα δύο σταθερά και να μάθει να αποδεικνύει ότι κανένα σημείο της μορφής του παρά μετρικού σημείου δεν μπορεί ανήκει σε αυτήν?

Δημοσ.

καλησπερα εχω ενα ξαδερφο που ειναι αδυναμος στα μαθηματικα και του εχει ανατεθει μια εργασια θα ηθελα να με βοηθησετε αν μπορειτε στη λυση 2 ασκησεων και εγω θα του την μεταφερω η πρωτη ειναι αυτη :Σε ένα Α.Ε.Ι. υπηρετούν 78 Καθηγητές, 15 μέλη Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) και 56

Υπάλληλοι. Αν πρέπει να επιλέξουμε μια τριμελή επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από έναν Καθηγητή,
έναν Ε.Τ.Π. και έναν Υπάλληλο, με πόσους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό?

και η δευτερη ειναι αυτη:Σε ένα γυναικείο πληθυσμό, ο μέσος όρος του ύψους ενός δείγματος 100 γυναικών είναι 160,50cm
και η πληθυσμιακή τυπική απόκλιση είναι s = 16cm . Να εκτιμηθεί ο μέσος m σε ένα διάστημα: α) με
συντελεστή εμπιστοσύνης 95%. β) με συντελεστή εμπιστοσύνης 98%. 

Ευχαριστω εκ των προτερων
Δημοσ.

Ας πάει να πει δεν την κατάλαβα στον όποιο καθηγητή να του την λύσει μπροστά του.

Σήμερα 2, αύριο 12 δεν θα καταλαβαίνει δεν έχει νόημα αυτό το πράγμα.

Δημοσ.

ειναι το τελευταιο μαθημα για πτυχιο και τους εβαλε την εργασια για να τους περασει γι'αυτο αλλιως αυτο θα του ελεγα και εγω συν οτι ειναι σε σχολη που δεν θα του χρειαστουν ποτε ξανα τετοια πραγματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...