defacer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Σε ένα Α.Ε.Ι. υπηρετούν 78 Καθηγητές, 15 μέλη Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) και 56 Υπάλληλοι. Αν πρέπει να επιλέξουμε μια τριμελή επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από έναν Καθηγητή, έναν Ε.Τ.Π. και έναν Υπάλληλο, με πόσους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό? ειναι το τελευταιο μαθημα για πτυχιο και τους εβαλε την εργασια για να τους περασει Μερικές φορές θέλω να κουλουριαστώ και να βάλω τα κλάματα. 4
defacer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Γιατί εμένα μου έμαθαν πώς να λύνω αυτή την άσκηση οι καθηγητές μου στο Λύκειο. Και τα μαθηματικά που απαιτούνται για να βρεις την απάντηση μου τα έμαθαν στο δημοτικό.
Anubis13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 και η δευτερη ειναι αυτη:Σε ένα γυναικείο πληθυσμό, ο μέσος όρος του ύψους ενός δείγματος 100 γυναικών είναι 160,50cm και η πληθυσμιακή τυπική απόκλιση είναι s = 16cm . Να εκτιμηθεί ο μέσος m σε ένα διάστημα: α) με συντελεστή εμπιστοσύνης 95%. β) με συντελεστή εμπιστοσύνης 98%. Οποιοδηποτε βιβλιο στατιστικης να ανοιξει εχει τετοιο παραδειγμα 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 καλησπερα εχω ενα ξαδερφο που ειναι αδυναμος στα μαθηματικα και του εχει ανατεθει μια εργασια θα ηθελα να με βοηθησετε αν μπορειτε στη λυση 2 ασκησεων και εγω θα του την μεταφερω η πρωτη ειναι αυτη :Σε ένα Α.Ε.Ι. υπηρετούν 78 Καθηγητές, 15 μέλη Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) και 56 Υπάλληλοι. Αν πρέπει να επιλέξουμε μια τριμελή επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από έναν Καθηγητή, έναν Ε.Τ.Π. και έναν Υπάλληλο, με πόσους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό? και η δευτερη ειναι αυτη:Σε ένα γυναικείο πληθυσμό, ο μέσος όρος του ύψους ενός δείγματος 100 γυναικών είναι 160,50cm και η πληθυσμιακή τυπική απόκλιση είναι s = 16cm . Να εκτιμηθεί ο μέσος m σε ένα διάστημα: α) με συντελεστή εμπιστοσύνης 95%. β) με συντελεστή εμπιστοσύνης 98%. Ευχαριστω εκ των προτερων Για το 1ο πες του ξαδέρφου να μπει εδώ να διαβάσει http://www.unipi.gr/faculty/mkoutras/comb/diaf_math4new.pdf Για το 2ο εδώ http://www.dhe.med.uoi.gr/assets/pdfs/biomathematics/descriptive.pdf 1
Laurelien Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 A τι ωραια. Η εφευρητικοτητα της μαθητικης απελιπισιας... Να μην σκεφτω κι εγω να ποσταρω ασκησεις σε forums οταν πηγαινα σχολειο
cococrops Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Γιατί εμένα μου έμαθαν πώς να λύνω αυτή την άσκηση οι καθηγητές μου στο Λύκειο. Και τα μαθηματικά που απαιτούνται για να βρεις την απάντηση μου τα έμαθαν στο δημοτικό. αληθεια πως γινεται γιατι εγω εκατσα με το ξαδερφο μου μπας και τον βοηθησω αλλα δεν καταφεραμε τιποτα
defacer Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 αληθεια πως γινεται γιατι εγω εκατσα με το ξαδερφο μου μπας και τον βοηθησω αλλα δεν καταφεραμε τιποτα Οι επιλογές που έχεις για καθηγητή, ΕΤΠ και υπάλληλο είναι τελείως ανεξάρτητες. Άρα ο αριθμός των επιλογών που μπορείς να κάνεις συνολικά είναι το γινόμενο του αριθμού των επιλογών για καθεμιά από τις 3 κατηγορίες χωριστά.
cococrops Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Οι επιλογές που έχεις για καθηγητή, ΕΤΠ και υπάλληλο είναι τελείως ανεξάρτητες. Άρα ο αριθμός των επιλογών που μπορείς να κάνεις συνολικά είναι το γινόμενο του αριθμού των επιλογών για καθεμιά από τις 3 κατηγορίες χωριστά. δηλαδη?
cb_papi Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Αν δυσκολεύεσαι μαθηματικά, κάν' το λογικά. Ο καθηγητής σίγουρα θα εκτιμήσει αυτή τη λύση και τις 1000 σελίδες που θα χρειαστείς να γράψεις για την απόδειξη: Επιτροπή 1: Καθηγητής 1, ΕΤΕΠ 1, Υπάλληλος 1 Επιτροπή 2: Καθηγητής 1, ΕΤΕΠ 1, Υπάλληλος 2 ... Επιτροπή 65520: Καθηγητής 78, ΕΤΕΠ 15, Υπάλληλος 56
cococrops Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 προτιμω τον μαθηματικο τροπο και εγω και ο ξαδερφος μου που θα το γραψει και ο καθηγητης σιγουρα
defacer Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 δηλαδη? Τι δηλαδή; Στη ντουλάπα σου έχεις 2 παντελόνια και 3 μπλούζες. Πόσους τρόπους έχεις να ντυθείς βάζοντας ένα από το καθένα; Το ίδιο πράγμα είναι. Πολλαπλασιάζεις τα νούμερα.
cococrops Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Τι δηλαδή; Στη ντουλάπα σου έχεις 2 παντελόνια και 3 μπλούζες. Πόσους τρόπους έχεις να ντυθείς βάζοντας ένα από το καθένα; Το ίδιο πράγμα είναι. Πολλαπλασιάζεις τα νούμερα. ειναι τοσο απλη δηλαδη η ασκηση?
cococrops Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 αρα η απαντηση ειναι 78 χ 15 χ 56=τοσοι τροποι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα