ioankav Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Έχεις το σημείο επαφής Α(xo,yo), που είναι σημείο του κύκλου, άρα ικανοποιεί την εξίσωση του κύκλου.Βρες τους συντελεστές διεύθυνσης των δύο ευθειών: της ευθείας που περνά από το σημείο Μ και το σημείο επαφής Α της ευθείας που περνά από το κέντρο του κύκλου Κ και το σημείο επαφής Α. Επειδή είναι κάθετες μεταξύ τους, καθώς εφάπτονται, θα πρέπει το γινόμενο των συντελεστών διεύθυνσης να είναι ίσο με -1.Λύνεις τις εξισώσεις και θα βρεις τις ευθείες που ψάχνεις (δύο διαφορετικές θα πρέπει να βρεις).
matrixtv1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 το A πως θα το βρω η το θετω εγω?
ioankav Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 ναι είναι άγνωστο και το ψάχνεις (θα βρεις δύο σημεία, άρα και δύο εφαπτόμενες)
matrixtv1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 παιδια συγνωμη που σας ενοχλω αλλα ειναι μια ασκηση που με εχει τρελανει αν και πρεπει να ειναι ευκολη αλλα εχει κολισει το μυαλο μου λοιπον μου δινει εναν κυκλο C:x^2+y^2-2x+λ(x^2+y^2-1)=0 (1) και μου λεει να βρω τις τιμες τοθ λ ωστε η (1) να παριστανει κυκλο κανω παραγοντοποιηση και βγανει x^2+y^2-2x+λx^2+λy^2-λ=0 μετα ωγαζω κοινο παραγοντα x^2+y^2-χ(2-λχ)+λ(y^2-1)=0 μετα κανω τον τυπο Α^2+Β^2-4Γ>0 ΑΛΛΑ δεν βγανει τι κανο λαθος ρε παιδια?
censOred Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ειναι σωστη η παραγοντοποιηση σου. Χ^2(1+λ) + y^2(1+λ) -2χ + 0y -λ=0 Διαιρεις επειτα με το (1+λ) για να ερθει στην εξισωση του κυκλου σε καρτεσιανες συντεταγμενες
evabb Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 σορρυ αλλα δεν καταλαβαινω καν τι ζηταει η ασκηση, μονο εμενα μου φαινεται ουτως η αλλως σαν εξισωση κυκλου μετατοπισμενου απλα απο το Ο(0,0);
censOred Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ειναι κυκλος μετατοπισμενος απο το (0,0) αλλα το λ δεν μπορει να παρει οποιαδηποτε τιμη.του ζητα να βρει τις τιμες του λ evabb
matrixtv1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ναι αυτό είναι απλά είχα κάνει κακή παραγοντοποιηαη είναι όλες οι τιμές του λ εκτός του -1 αν δε κάνω λάθος
evabb Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ειναι κυκλος μετατοπισμενος απο το (0,0) αλλα το λ δεν μπορει να παρει οποιαδηποτε τιμη.του ζητα να βρει τις τιμες του λ evabb ναι για -1 τα τετραγωνα πανε στα θυμαρακια αυτο ειναι ολο;
matrixtv1 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Γεια σας και πάλι παιδιά είμαι εδώ και δύο ώρες(μπορεί και παραπάνω) προσπαθώντας να λύσω μερικές ασκήσεις κάτι έκανα αλλα έφτασα σε μια που με δυσκολεύει λοιπόν η άσκηση λέει να βρούμε τις κοινές εφαπτομενες του κύκλου C1:x^2+y^2=2 και της έλλειψης C2:3x^2+y^2=3.Έκανα σύστημα βρήκα 4 κοινά σημεία και βρήκα τις εφαπτομενες της έλλειψης σε αυτα σημεία μετά όμως τι πρέπει να κάνω γιατί βρήκα και της εφαπτομενες του κύκλου και δεν είναι ίδιες με της έλλειψης για να είναι κοινές μήπως έχω κάνει κάτι λάθος?τι άλλο πρέπει να κάνω?Ευχαριστώ Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2016 από matrixtv1
matrixtv1 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μήπως πρέπει να λύσω σύστημα με τις εφαπτομενες μετά?
matrixtv1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Γεια σας και πάλι παιδιά έχω μια άσκηση λίγο δύσκολη και δεν μπορώ να τη λύσω αν μπορεί κανείς ας με βοηθήσει λοιπόν λέει .Να βρείτε την εξίσωση της έλλειψης C που έχει κέντρο Ο και διέρχεται από το κέντρο του κύκλου C1:4x^2+4y^2-8x-4riza3+3=0 και την εστία Ε της παραβολήΣ C2:y^2=8x βρήκα κέντρο(1,ριζα3) Ε(4,0) μετά ξέρω ότι πρέπει να βρω δύο σχέσεις αλλα πως θα ξέρω ποιαεξίσωση έλλειψης πρέπει να πάρω αυτη με μεγάλο άξονα ΧΧ' η YY'? Όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει είναι ανάγκη ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα