Moderators Malthador Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μένω στον πρώτο όροφο τετραόροφης πολυκατοικίας, που αποτελείται από οροφοδιαμερίσματα. Στον από πάνω μένει -δυστυχώς- ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματός μου, ο οποίος εκτελεί και χρέη διαχειριστή. Η πολυκατοικία έχει αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες τόσο σε ενοίκια, όσο και σε κοινόχρηστα, τόσο από μεριάς μου, όσο και από μεριάς των υπόλοιπων ενοικιαστών/ιδιοκτητών. Οι σχέσεις μεταξύ εμού και των υπολοίπων είναι τυπικές/καλές και δεν έχουν προκύψει προβλήματα. Το λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ μία σχετική γκρίνια από τον εκμισθωτή/διαχειριστή (που μάλλον υποστηρίζεται κι από τους άλλους) σχετικά με το ότι ανοίγω συχνά την θέρμανση και ότι έχω κάψει Χ ώρες ενώ οι άλλοι έχουν κάψει πιο λίγες και θα πληρώσουν πάγιο γιατί τους ζεσταίνω κλπ κλπ. Ο τύπος είναι της άποψης ότι πρέπει να βάζουμε τον θερμοστάτη όλοι σε σταθερή θερμοκρασία όλη μέρα για να μην υπάρχουν αδικίες ή αποκλίσεις στα πάγια (δηλαδή να μετατρέψουμε εν ολίγοις την αυτόνομη θέρμανση σε κεντρική - ηλίθιο εντελώς). Επειδή μου το αναφέρει αρκετά συχνά τώρα τελευταία και έχει αρχίσει να με συγχύζει η επιμονή του, υπάρχει κάποια νομική βάση σε αυτό που υποστηρίζει; Μπορεί να με «αναγκάσει» με κάποιον τρόπο να μην ανάβω θέρμανση όποτε γουστάρω; Θέλω να του την κόψω, αλλά πριν το κάνω θέλω να είμαι σίγουρος ότι έχω δίκιο για να μην έρθω σε ρήξη.
zio10 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Τι νόημα έχει η αυτόνομη θέρμανση τότε;! Και πως ακριβώς θα πληρώσουν οι άλλοι παραπάνω αν εσύ ανάβεις πιο πολύ τη θέρμανση; 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Αφού έχεις αυτόνομη θέρμανση, καις όσο θες, χωρίς να επιβαρύνεις τους υπόλοιπους. Άσε τον διαχειριστή να λέει τα δικά του.
DDevil Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Πωπω αμα μενει κοντα και ο ιδιοκτητης άστα να πανε και ειναι και διαχειριστης? καλα κρασιά εγω επεστρεφα απο τη δουλεια και ηθελα να πάω να πέσω για υπνο και το απογευμα να σηκωθω να παω γυμναστηριο και μου λεγε εχουμε συγκεντρωση δεν με ενδιαφερει του ελεγα εχω δουλεια λεει για 10-15 λεπτα και πηγαινα και μας επρηζε καμια ωρα με τις βλακειες του απο τοτε του λεω συνεχεια οτι εχω δουλεια κανω οτι γουστάρω και ουτε τον ρωτάω. Κοψε τα πολλα πολλα απο την αρχη το ενοικιο τα κοινοχρηστα στην ωρα τους βεβαια τυπικος σε ολα οσα πρεπει αλλα οχι πολλα πολλα αλλιως θα σε πρηζουνε συνεχεια.Απλα πες του να μην σε ενοχλει και οτι θα κανεις οτι θελεις με το πετρελαιο ΣΟΥ και τέλος. Αυριο φευγει μαλλον ο δικος μου οποιος θέλει θα κάνω πάρτυ που θα ξεκουμπηστει επιτελους και θα έρθει απο Μαιο πάλι. 1
Socratis_g Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 ο κανονισμός σε όλες τις πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση λέει, οτι ο καθένας το λειτουργεί ΟΣΟ θέλει, και απο το σύνολο της κατανάλωσης ένα ποσοστό (15-25%) επιμερίζεται στο σύνολο των διαμερσμάτων, γιατί αν υπάρχει ένας καυστήρας δυναμικότητας να τροφοδοτεί πχ 10 διαμερίσματα και το καιει μόνο ένας, δεν πρεπει να πληρώνει μόνο αυτός το μεγάλο έξοδο εκκίνησης του καυστήρα. επι του θέματος πες (ευγενικά) του αιλεινάρα του ιδιοκτήτη ότι "με συγχωρείτε, αλλά είμαι κρυουλιάρης, να μου βάζατε στο συμβόλαιο όρο ότι οι κρυουλιάρηδες απαγορεύονται, τώρα θα το καίω όσο θέλω" ρίχτο και λίγο στην πλάκα γιατί με τσαμπουκάδες και μανούρες δεν κερδίζει κανείς. 8
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μένω στον πρώτο όροφο τετραόροφης πολυκατοικίας, που αποτελείται από οροφοδιαμερίσματα. Στον από πάνω μένει -δυστυχώς- ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματός μου, ο οποίος εκτελεί και χρέη διαχειριστή. Η πολυκατοικία έχει αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες τόσο σε ενοίκια, όσο και σε κοινόχρηστα, τόσο από μεριάς μου, όσο και από μεριάς των υπόλοιπων ενοικιαστών/ιδιοκτητών. Οι σχέσεις μεταξύ εμού και των υπολοίπων είναι τυπικές/καλές και δεν έχουν προκύψει προβλήματα. Το λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ μία σχετική γκρίνια από τον εκμισθωτή/διαχειριστή (που μάλλον υποστηρίζεται κι από τους άλλους) σχετικά με το ότι ανοίγω συχνά την θέρμανση και ότι έχω κάψει Χ ώρες ενώ οι άλλοι έχουν κάψει πιο λίγες και θα πληρώσουν πάγιο γιατί τους ζεσταίνω κλπ κλπ. Ο τύπος είναι της άποψης ότι πρέπει να βάζουμε τον θερμοστάτη όλοι σε σταθερή θερμοκρασία όλη μέρα για να μην υπάρχουν αδικίες ή αποκλίσεις στα πάγια (δηλαδή να μετατρέψουμε εν ολίγοις την αυτόνομη θέρμανση σε κεντρική - ηλίθιο εντελώς). Επειδή μου το αναφέρει αρκετά συχνά τώρα τελευταία και έχει αρχίσει να με συγχύζει η επιμονή του, υπάρχει κάποια νομική βάση σε αυτό που υποστηρίζει; Μπορεί να με «αναγκάσει» με κάποιον τρόπο να μην ανάβω θέρμανση όποτε γουστάρω; Θέλω να του την κόψω, αλλά πριν το κάνω θέλω να είμαι σίγουρος ότι έχω δίκιο για να μην έρθω σε ρήξη. Έχω ακούσει τόσα και τόσα για προβλήματα σε πολυκατοικίες με την θέρμανση. Το συγκεκριμένο πρώτη φορά το ακούω. Πες τους πως οτι κάψεις εφόσον θα το πληρώσεις είσαι εντάξει με τους άλλους και την πολυκατοικία, τώρα τι θα πληρώσουν οι άλλοι επειδή τους ζεσταίνεις εσύ δεν σε αφορά. Μάλλον καλά πιστεύω οτι η γκρίνια είναι το εθνικό σπορ του έλληνα. Ο θερμοστάτης ακόμα και στην ίδια θερμοκρασία να βρίσκεται, μπορεί να κρατάς ανοιχτή την θέρμανση περισσότερη ώρα άρα πάλι θα καταναλώνεις περισσότερο. Λογικά θα έχετε καυστήρα πετρελαίου.
DDevil Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Το προβλημα στις πολυκατοικιες και γενικα στις κατοικιες το δημιουργει ενας ιδιοκτητης που θελει να χωνει τη μυτη του παντου και νομιζει οτι οι ενοικοι ειναι 10 χρονων και δεν θα μπορεσουν να συνενοηθουν μονοι τους. Ελεος. ο κανονισμός σε όλες τις πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση λέει, οτι ο καθένας το λειτουργεί ΟΣΟ θέλει, και απο το σύνολο της κατανάλωσης ένα ποσοστό (15-25%) επιμερίζεται στο σύνολο των διαμερσμάτων, γιατί αν υπάρχει ένας καυστήρας δυναμικότητας να τροφοδοτεί πχ 10 διαμερίσματα και το καιει μόνο ένας, δεν πρεπει να πληρώνει μόνο αυτός το μεγάλο έξοδο εκκίνησης του καυστήρα. επι του θέματος πες (ευγενικά) του αιλεινάρα του ιδιοκτήτη ότι "με συγχωρείτε, αλλά είμαι κρυουλιάρης, να μου βάζατε στο συμβόλαιο όρο ότι οι κρυουλιάρηδες απαγορεύονται, τώρα θα το καίω όσο θέλω" ρίχτο και λίγο στην πλάκα γιατί με τσαμπουκάδες και μανούρες δεν κερδίζει κανείς. Οταν ο ιδιοκτητης θελει με το ετσι θελω να περάσει το δικο του τοτε μονο με τσαμπουκαδες και καθαρες εξηγησεις θα σε αφησει ησυχο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Το προβλημα στις πολυκατοικιες και γενικα στις κατοικιες το δημιουργει ενας ιδιοκτητης που θελει να χωνει τη μυτη του παντου και νομιζει οτι οι ενοικοι ειναι 10 χρονων και δεν θα μπορεσουν να συνενοηθουν μονοι τους. Ελεος. Στην πολυκατοικία που μένει η θεία μου είχε έρθει ένας ένοικος από την Ρόδο. Αυτός έπιανε κουβέντα και άρχιζε το κουτσομπολιό σε όλους τους άλλους ενοίκους και προσπαθούσε να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου με αργό και επιτηδευμένο τρόπο λέγοντας ψέμματα π.χ. Αυτό το πήρανε πρέφα και μια μέρα έγινε συνάντηση αρκετών ενοίκων σε ένα διαμέρισμα ενώ με όσους δεν ήρθαν έγινε συνενόηση τηλεφωνικώς, αποφάσισαν όλοι να μην του λένε ούτε καλημέρα αφού δεν υπήρχε τρόπος να του κάνουν τίποτε άλλο ούτε να τον διώξουν, αν επέμενε αυτός στην κουβέντα τότε είπανε θα βγάζουν το κινητό τους και θα κάνουν πως παίρνουν τηλέφωνο ή θα του λένε οτι έχουν δουλειά. Μετά από λίγο καιρό έγινε αρνάκι.
stavi Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 δεν κατάλαβα τι εννοείς "τους ζεσταίνεις" και επίσης αφού είναι αυτόματη η θέρμανση... τι παίζει με το πάγιο, δεν πληρώνει ο καθένας ό,τι καίει;... για εξήγησέ μου γιατί κι εγώ επειδή αλλάζω σπίτια συχνά, έχω απορίες με τη θέρμανση 1
DDevil Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Στην πολυκατοικία που μένει η θεία μου είχε έρθει ένας ένοικος από την Ρόδο. Αυτός έπιανε κουβέντα και άρχιζε το κουτσομπολιό σε όλους τους άλλους ενοίκους και προσπαθούσε να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου με αργό και επιτηδευμένο τρόπο λέγοντας ψέμματα π.χ. Αυτό το πήρανε πρέφα και μια μέρα έγινε συνάντηση αρκετών ενοίκων σε ένα διαμέρισμα ενώ με όσους δεν ήρθαν έγινε συνενόηση τηλεφωνικώς, αποφάσισαν όλοι να μην του λένε ούτε καλημέρα αφού δεν υπήρχε τρόπος να του κάνουν τίποτε άλλο ούτε να τον διώξουν, αν επέμενε αυτός στην κουβέντα τότε είπανε θα βγάζουν το κινητό τους και θα κάνουν πως παίρνουν τηλέφωνο ή θα του λένε οτι έχουν δουλειά. Μετά από λίγο καιρό έγινε αρνάκι. Αυτα κανω και εγω στον ιδιοκτητη πλεον περναω και δεν του λεω ουτε καλημέρα. Τι θα μου κανει? αμα γουσταρω του μιλαω. Του ειπε κανεις οτι ψάχνω φιλους? ιδιοκτητης ειναι και ειμαι ενοικιαστης. Δεν ειμαστε φιλοι.Αμα δεν ηταν κουραστικος μια χαρα θα του μιλουσα και θα του λεγα να βγουμε και κανενα βραδυ. Κομπλεξικος δεν ειμαι απλα με χαζους δεν μπορω να κανω χωριο. Επισης οπως εχω γραψει και σε ενα αλλο θρεντ θελει απο το Μαρτιο να με διώξει χωρις να έχει ληξει το συμβολαιο... θα χορεψει καρσιλαμά ο τύπος αμα φυγω θα τον βάλω για αποζημιωση να μου πληρώσει 1 ενοικιο. 1 μηνα θα κάτσω ετσι μέσα και μετα θα φυγω. Θα μου πληρωσει τη μετακομιση.Οποιος ειναι παιδακι δεν θα κάνει συμβολαια και μετα θα τα αναιρει. Εγω στο ενοικιο και τα κοινοχρηστα ειμαι κυριος.Ολα στην ώρα τους και αυτος δεν ξηγιεται σωστα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 δεν κατάλαβα τι εννοείς "τους ζεσταίνεις" και επίσης αφού είναι αυτόματη η θέρμανση... τι παίζει με το πάγιο, δεν πληρώνει ο καθένας ό,τι καίει;... για εξήγησέ μου γιατί κι εγώ επειδή αλλάζω σπίτια συχνά, έχω απορίες με τη θέρμανση Όταν το δικό σου διαμέρισμα θερμαίνεται και τα υπόλοιπα οχι, τότε η θερμότητα από το δικό σου διαμέρισμα πηγαίνει διαμέσω της οροφής του δαπέδου και των τοίχων που συνορεύουν με άλλη ιδιοκτήσία προς τα υπόλοιπα διαμερίσματα, έτσι έχει οριστεί ένα πάγιο που όταν οι άλλοι έχουν κλειστή την θέρμανση ενω εσύ την έχεις ανοιχτή να πληρώνουν όλοι από λίγο. Το ίδιο θα ίσχυε αν εσύ την είχες κλειστή και οι άλλοι ανοιχτή, τότε δέχεσαι θερμότητα από όλα τα άλλα διαμερίσματα και πληρώνεις και εσύ. Το πάγιο ισχύει τόσο αν υπάρχει κεντρική θέρμανση και εσύ έχεις αποσυνδεθεί από το σύστημα με την γνωστή διαδικασία, όσο και αν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση και ο καθένας καιει όσο θέλει. To μόνο point για μένα σε αυτή την πρακτική με το πάγιο στην αυτόνομη θέρμανση είναι οτι εφόσον μόνο ένας έχει ανάψει τα καλοριφέρ, η θέρμανση για την ακρίβεια δεν πηγαίνει σε όλα τα άλλα διαμερίσματα αλλά σε αυτά που είναι γύρω από το δικό σου διαμέρισμα και δέχονται θερμότητα από εσένα, αν υπολογιζόταν πάγιο σε τέτοια περίπτωση βέβαια θα έπρεπε να εξεταστούν τόσες περιπτώσεις όσο και το πλήθος των διαμερισμάτων στην πολυκατοικία, λόγω των διαφορών στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και τις επιφάνειες των διαμερισμάτων για τον υπολογισμό των παγίων, επειδή δεν είναι δυνατόν λοιπόν να εξετάζουν τόσο αναλυτικά, έχει οριστεί οτι θα υπάρχει ένα πάγιο για όλες τις ιδιοκτησίες και θα είναι ένα ποσοστό επι της συνολικής κατανάλωσης. 1
stavi Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 αυτό το πάγιο αφού είναι πάγιο, δεν είναι κάθε μήνα το ίδιο, είτε κάποιος από την πολυκατοικία ανοίξει τη θέρμανση είτε όχι; θα το πληρώναν αυτό οι άλλοι έτσι δεν είναι; τέλος πάντων με ποιο τρόπο η τακτική του φίλου να ανοίγει το καλοριφέρ του όποτε θέλει ζημιώνει και αδικεί τους υπόλοιπους κατά τη γνώμη του ιδιοκτήτη;
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Λογικά θα έχετε καυστήρα πετρελαίου. Μένω στον πρώτο όροφο τετραόροφης πολυκατοικίας, που αποτελείται από οροφοδιαμερίσματα. Στον από πάνω μένει -δυστυχώς- ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματός μου, ο οποίος εκτελεί και χρέη διαχειριστή. Η πολυκατοικία έχει αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες τόσο σε ενοίκια, όσο και σε κοινόχρηστα, τόσο από μεριάς μου, όσο και από μεριάς των υπόλοιπων ενοικιαστών/ιδιοκτητών. Οι σχέσεις μεταξύ εμού και των υπολοίπων είναι τυπικές/καλές και δεν έχουν προκύψει προβλήματα. αυτό το πάγιο αφού είναι πάγιο, δεν είναι κάθε μήνα το ίδιο, είτε κάποιος από την πολυκατοικία ανοίξει τη θέρμανση είτε όχι; θα το πληρώναν αυτό οι άλλοι έτσι δεν είναι; τέλος πάντων με ποιο τρόπο η τακτική του φίλου να ανοίγει το καλοριφέρ του όποτε θέλει ζημιώνει και αδικεί τους υπόλοιπους κατά τη γνώμη του ιδιοκτήτη; Το «πάγιο» δεν είναι πάγιο με την ευρεία έννοια της λέξης. Το πάγιο στην θέρμανση εξαρτάται από την κατανάλωση. Επομένως όταν εγώ στον πρώτο κάψω 10 ώρες και το ισόγειο κάψει μηδέν, αναγκαστικά θα πληρώσει ένα ποσό επί της κατανάλωσης επειδή οι σωληνώσεις για να ζεσταθώ εγώ περνάνε μέσα από τους δικούς του τοίχους με αποτέλεσμα να «ζεσταίνεται» και το διαμέρισμα του ισογείου. ^^ Αυτό καλύπτει και τους υπόλοιπους που ρωτάτε τι και πως. 1
stavi Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 ε εντάξει και για πόσα λεφτά μιλάμε; κανά οχτάευρω?
De@th L0rd Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Κι αυτό έγινε γιατί οι "έξυπνοι" αυτοί στο παρελθόν που "Δε θέλουν να ζεσταίνονται" πάντα περίμεναν τον μαλάκα που θα άναβε πρώτος γιατί επωμιζόταν αυτός όλο το κόστος μέχρι να ζεσταθεί ο λέβητας και οι σωληνώσεις με το νερό. Μετά εφόσον ο "μαλάκας" είχε ζεστάνει το δίκτυο, άνοιγαν τον θερμοστάτη τους και τους ερχόταν κατευθείαν καυτό νερό στα σώματα επομένως ο χρόνος χρήσης τους ήταν αμελητέος. Δηλαδή "ο μαλάκας" φαινόταν πάντα να έχει χρήση 1 ώρα την μέρα ενώ οι άλλοι είχαν τέταρτα και 20 λεπτά. Γι να αποφευχθεί αυτό κάθισαν κάποιοι μηχανικοί και έβγαλαν τη φόρμουλα αυτή με το μεταβλητό πάγιο, ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Το θυμάμαι αυτό στις πολυκατοικίες. Ειδικά όταν "ο μαλάκας" έλειπε οι "έξυπνοι" πάγωναν μέχρι να νυχτώσει και αναγκαστικά το άναβαν. Μεγάλος μπελάς η θέρμανση στις πολυκατοικίες της Ελλάδας. Υπάρχει κ χειρότερο όμως. Η κεντρική θέρμανση με ένα θερμοστάτη... 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα