tarantules Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Πολύ ωραίοι και ακριβείς οι νόμοι αλλά στην πράξη έχουμε ένα θεματάκι..... Τουτέστην , υπάρχουν τα μύρια όσα παραδείγματα παραπλανητικής πρακτικής...Εαν θες να το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασοι, δεν έχεις παρά να πας μια βόλτα για αρχή σε ένα οποιοδήποτε σουπερμάρκετ... Εκεί λοιπόν θα δεις σε κάθε ράφι ξεχωριστά να ταιριάζουν γάντι τα όσα έχεις κυκλώσει με κόκκινο στην παραπάνω οδηγία-επισήμανση...Από τα γάλατα τα φρέσκα που τα βάζουν πίσω ακριβώς από τα γάλατα που ναι μεν δεν είναι ληγμένα αλλά έχουν πιο κοντινές ημερομηνίες λήξης, μέχρι και τα προϊόντα που προωθεί το ίδιο το σουπερμάρκετ με την επωνυμία του και είναι στο ύψος του ματιού ενώ όλα τα υπόλοιπα είτε βρίσκονται πολύ χαμηλά ώστε να μην τα ποιάνει το μάτι, είτε είναι επιδέξια χωμένα πίσω από άλλα προϊόντα, είτε είναι αρκετά ψηλά ώστε αρκετοί είτε να μην τα φτάνουν είτε να μην τα βλέπουν είτε και τα δυο... Καλώς ήρθες στον πραγματικό κόσμο της κατά συρροή έντεχνης εξαπάτησης-marketing... 1
newtech Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μίλησα το πρωί με την κοπέλα την οποία είχα πάρει χθες για να ελέγξω τη διαθεσιμότητα. Κατά τη χθεσινή συνομιλία είπε κιόλας "Έχετε την ιστοσελίδα ανοιχτή μπροστά σας;" και της τόνισα σήμερα πως έπρεπε να με ενημερώσει πως η τιμή που βλέπω μπροστά μου είναι άλλη από αυτή που ισχύει. Και μου απάντησε φυσικότατα "Μα ναί, δεν το ξέρατε;" Κάπου εκεί άρχισα να χάνω την ψυχραιμία μου και έκλεισα ευγενικά το τηλέφωνο. Κατόπιν συνδέθηκα στη ζωντανή συνομιλία του Public, και αφού ξεκινήσαμε κανονικά τη ροή του διαλόγου με το παλικάρι, μόλις του έδωσα ένα σύνδεσμο, από αυτούς που βρήκα μέσω του χρήσιμου συνδέσμου τον οποίο έδωσε ο φίλος saxos55 παραπάνω, και ειδικά του τόνισα αυτό το οποίο έχω κυκλώσει, τότε "εξαφανίστηκε" για κανά τέταρτο. Αφού έστειλα 4-5 φορές το μήνυμα "Είστε εκεί;", μου έγραψε απλά "Το αναγράφουμε στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας". Η απόκρισή μου ήταν "Στα ψιλά γράμματα δηλαδή;" και πήρα την απάντηση "Καλές γιορτές, στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε" Εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχει μεμπτή συμπεριφορά και αφήνω στην κρίση σας τις απαντήσεις των υπαλλήλων του Public. Και για το φίλο alexisgt που ανέβασε τη φωτογραφία, ορίστε και μία από τον Ιανό. Σύγκρινε τις δύο και πες μου. Υπάρχει σκόπιμη παραπλάνηση ή όχι; Φιλε μου εισαι στο WEB τους. Σου λενε με λιγα λογια.. αν αγοραζες απο το καταστημα θα πληρωνες ΑΥΤΑ.. τωρα που εισαι στο SITE μας θα παρεις αυτην την τιμη, Δεν φταιει το e-shop που δεν επελεξες να τα παρεις απο το INTERNET και να τα παραλαβεις απο το καταστημα. Στο ΡΑΦΙ οταν αγοραζε ο φιλος σου τι εγραφε? Αλλη τιμη? Αν ναι τοτε μιλαμε για απατη. Εσυ απλα πηγες στο μαγαζι και αγορασες 2 βιβλια. το WEBSITE δεν εχει καμια σχεση απο την στιγμη που δεν εκανες παραγγελια μεσο αυτου! 3
visualizer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Φιλε μου εισαι στο WEB τους. Σου λενε με λιγα λογια.. αν αγοραζες απο το καταστημα θα πληρωνες ΑΥΤΑ.. τωρα που εισαι στο SITE μας θα παρεις αυτην την τιμη, Δεν φταιει το e-shop που δεν επελεξες να τα παρεις απο το INTERNET και να τα παραλαβεις απο το καταστημα. Στο ΡΑΦΙ οταν αγοραζε ο φιλος σου τι εγραφε? Αλλη τιμη? Αν ναι τοτε μιλαμε για απατη. Εσυ απλα πηγες στο μαγαζι και αγορασες 2 βιβλια. το WEBSITE δεν εχει καμια σχεση απο την στιγμη που δεν εκανες παραγγελια μεσο αυτου! Εκτός τόπου και χρόνου .. αυτά που λες θα έπρεπε να αναφέρονται ξεκάθαρα στην ιστοσελίδα αλλά έλα μου ντε που δεν αναφέρονται , είναι αναγκασμένος ο καθένας να γνωρίζει τι είναι Web offer? και πόσο μάλλον να το προσέξει εκεί που το έχουν βάλει ; πχ στο πλαίσιο παρόλο που πάλι υπάρχει μεγέθυνση των γραμμάτων αναφέρεται ξεκάθαρα που ισχύει η τιμή .
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε. Μια χαρά τα έχει στα Public κανείς δεν εξαπάτησε κανέναν. Ήταν Web Offer που σημαίνει ότι λειτουργεί ΜΟΝΟ εφόσον πας και το κρατήσεις από το Internet και το παραλάβεις από κατάστημα. Από ότι κατανοώ, εσύ είδες τις τιμές στο ιντερνετ και δεν τα έκλεισες στο ιντερνετ, αλλά είπες τον φίλο σου να στα πάρει από το κατάστημα εκεί και από ότι φαίνεται είχε διαφορά τιμών. Αν διάβαζες το tab που έλεγε Web Offer δίπλα θα καταλάβαινες. Απλώς να είσαι προσεκτικός. Τίποτα άλλο. Ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να αποδείξεις ότι εξαπατήθηκες ενώ κάθε μέρα γίνονται εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- παραγγελίες στο Public και σπάνια βλέπουμε τέτοιους τενεκέδες.
visualizer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε. Μια χαρά τα έχει στα Public κανείς δεν εξαπάτησε κανέναν. Ήταν Web Offer που σημαίνει ότι λειτουργεί ΜΟΝΟ εφόσον πας και το κρατήσεις από το Internet και το παραλάβεις από κατάστημα Που το αναφέρει αυτό που λες ; Στην Ελλάδα δεν είμαστε..είμαστε αναγκασμένοι να γνωρίζουμε αγγλικά ; Άνετα κάποιος που δεν γνωρίζει μπορεί να νομίζει ότι αναφέρεται σε κάποια έκπτωση στα μικρά γράμματα και να μην προσέξει καν το web offer ( που εσκεμμένα το έχουν βάλει σε σημείο που δεν πάει το μάτι ) . Απλώς να είσαι προσεκτικός. Τίποτα άλλο. Ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να αποδείξεις ότι εξαπατήθηκες ενώ κάθε μέρα γίνονται εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- παραγγελίες στο Public και σπάνια βλέπουμε τέτοιους τενεκέδες. Ο ωχαδερφισμός που έλεγαν πριν ....
ca6mio Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Στο εξωτερικο ηδη θα ειχε ζητησει συγγνωμη ενα ηλεκτρονικο καταστημα για μια τετοια τακτικη. Ειναι εντελως παραπλανητικο το web offer να ειναι τοσο μακρια απο την αναγραφομενη τιμη. Και δολος να μην υπαρχει αυτο το σχεδιαστικο λαθος ειναι παρανομια. 1
Fulgore Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Ελεος ρε σεις.Δεν λεω το Public εχει κανει πολλες αλλες βλακειες γενικα στα προιοντα αλλα το συγκεκριμενο δεν ειναι αυτο. Στην τελικη ο φιλος σου που εστειλες να αγορασει τα βιβλια γιατι δεν ρωτησε στο ταμειο οταν ενημερωθηκε την διαφορετικη τιμη απο που προεκυπτε και να σε επερνε τηλεφωνο να σε ενημερωνε???? Σε λιγο θα μου κατηγορησετε το Skroutz που δεν αναφερει τιμη καταστηματος και τιμη Internet σε καθε προιον. Που το αναφέρει αυτό που λες ; Στην Ελλάδα δεν είμαστε..είμαστε αναγκασμένοι να γνωρίζουμε αγγλικά ; Άνετα κάποιος που δεν γνωρίζει μπορεί να νομίζει ότι αναφέρεται σε κάποια έκπτωση στα μικρά γράμματα και να μην προσέξει καν το web offer ( που εσκεμμένα το έχουν βάλει σε σημείο που δεν πάει το μάτι ) . Ο ωχαδερφισμός που έλεγαν πριν .... Για το αν ειμαστε αναγκασμενοι ή οχι να γνωριζουμε αγγλικα δεν θα το σχολιασω...Για το δευτερο θα στο πω απλα''δεν ηξερες δεν ρωταγες??'' Γιαυτο υπαρχουν οι γνωστοι και τα forum για να ρωταμε για πραγματα που δεν γνωριζουμε. Με το να μας κραζεις εμας για κατι στο οποιο φταιει αποκλειστικα και μονο ο ts δεν γινεται τιποτα. Οπως αναφερθηκε αν ηταν αλλη τιμη αυτη που αναφερώταν στο site σαν τιμη καταστηματως και ακριβοτερη τιμη στο καταστημα ναι να το καταλαβω. Απο την στιγμη που η τιμη καταστηματος και τιμη Online αναγραφονται κανονικα στο site τοτε κακως και δινεται τοση εκταση. 1
visualizer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ πάλι δεν θα σχολιάσω τίποτα από όσα λες ...σε βαριέμαι ( χωρίς παρεξήγηση ) .
eleuthakis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως όσες φορές το ζήτησα σχεδόν σε όλα τα ελληνικά καταστήματα (και στο public) πήρα τιμη Internet στο κατάστημα.
Fulgore Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως όσες φορές το ζήτησα σχεδόν σε όλα τα ελληνικά καταστήματα (και στο public) πήρα τιμη Internet στο κατάστημα. Και εγω το ιδιο σε οσα καταστηματα το ζητησα Εγώ πάλι δεν θα σχολιάσω τίποτα από όσα λες ...σε βαριέμαι ( χωρίς παρεξήγηση ) . Δεν θα σχολιασεις τιποτα γιατι ξερεις οτι εχω δικιο σε αυτα που γραφω οπως και εμεις οι υπολοιποι που λεμε τα ιδια και τα ιδια αλλα η ελλειψη επιχειρηματων σε τετοιες απαντησεις οδηγαει. Οπως αναφερθηκε αν ο ts δεν εχει ξανααγορασει ποτε απο το internet το παθημα ας του γινει μαθημα για καταστηματα τυπου Πλαισιο/Public που σχεδον σε ολα τα προιοντα εχουν τιμη καταστηματος και τιμη internet, και τουλαχιστον ειχε και μικρη χασουρα και ας προχωρησουμε παρακατω. Σιγα μην τους τρεξει και στα δικαστηρια επειδη γραφουν με μικρα γραμματα Web Offer. Ας σοβαρευτουμε λιγακι. Εξαπάτηση είναι λίγο βαριά κουβέντα. Το συγκεκριμένο (ίσως) είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική, μια πρακτική μάρκετινγκ τόσο διαδεδομένη όμως που κανείς πλέον δεν της δίνει σημασία (ποιος δεν έχει δει πλανόδιο να πουλάει κάτι πχ 1,69 με το 6άρι και το 9άρι γραμμένο με ένα τεράστιο Ο και το "μαγκουράκι" ίσα που να φαίνεται ώστε από μακριά να φαίνεται σαν 1,00). Όπως και να 'χει, μπορείς να επιστρέψεις τα βιβλία εξηγώντας γιατί δεν τα θέλεις, να πάρεις τα χρήματά σου πίσω και να κάνεις την παραγγελία σου διαδικτυακά. Αν θες να το κυνηγήσεις παραπάνω, μπορείς να στείλεις ένα mail στο Public ζητώντας να αναγράφεται καθαρότερα η αρχική τιμή και παράλληλα να κάνεις μια (online) καταγγελία στη ΓΓΚ. Γιατι αν οντως γινεται και το παραπανω το κουραζουμε παραπανω απο οσο πρεπει. Για την παραπανω πρακτικη marketing ειναι πολυ διαδεδομενη και σε super market και ακομα και στις τοπικες λαικες δεν ειναι κατι καινουργιο που γινεται που το κανει μονο το Public.
BloodDonor89 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδη για να καταλαβω, μπηκες στη σελιδα, ειδες την τιμη που εχουν με μεγαλα πορτοκαλιά χρωματα...και παιρνεις στα καπακια τηλεφωνα να στειλεις να στα παρουν; Δεν ειδες οτι περαν τις τιμης εχουν κι αλλες λεξεις διπλα παραδιπλα παρακατω; Το αν εσυ δεν ειδες οτι εχουν και την τιμη του καταστηματος δεν ευθυνονται και νομικα ξερεις ειναι καλλυμενοι...σου λεει "κυριε εμεις το αναγραφαμε, αν δεν το ειδατε να πατε σε οφθαλμιατρο"....κι αμα θελουν σου κανουν και μηνυση για δυσφημιση...εγω αν ημουν θα σου εκανα γιατι δε στεκουν τα επιχειρηματα σου. Αυτη ειναι μια απλη λογικη μεθοδος μαρκετινγκ που δεν χρειαζεται καν να εχεις σπουδασει το αντικειμενο για να την εφαρμοσεις, τοσο απλο ειναι. Προσεχε μην σου γυρισει μπουμερανγκ ολο αυτο.
visualizer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Το ότι κάτι είναι διαδεδομένο δεν σημαίνει πως παύει να είναι κατακριτέο και φυσικά παράνομο . Οι γνώμες είναι σαν τις ...ο καθένας έχει από μία οπότε για να βγάλουμε συμπέρασμα πάμε και διαβάζουμε τους νόμους . Υπάρχει περίπτωση σύμφωνα με τον τρόπο που παρουσιάζονται τα προϊόντα στην συγκεκριμένη σελίδα ο καταναλωτής να παραπλανηθεί; ( web offer , ψείρες γράμματα ) προφανώς και υπάρχει . Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε άλλο αφού ο νόμος το αναφέρει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για αθέμιτη εμπορική πρακτική και είναι παράνομη.
sakis543 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Παίδες, δεν χρειάζεται να αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις οι οποίες δεν προσφέρουν-προσθέτουν κάτι. Επιγραμματικά θα αναφέρω πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω ηλεκτρονική αγορά. Ίσα-ίσα είμαι πολύ έμπειρος στο χώρο. Έτσι ενδεικτικά βάζω μιά φωτογραφία από το λογαριασμό μου στο αμερικάνικο Amazon. Αλλά είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που μου συνέβη κάτι τέτοιο. Τα μόνα που θα τονίσω ξανά είναι: α) Όπως έγραψα πιό πάνω, επισκέφθηκα για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά δεν αποποιήθηκα της ευθύνης μου και β) επειδή προφανώς κάποιοι δεν είδαν το κυκλωμένο σημείο στην φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα το επαναλάβω γραπτώς. Μια εμπορική πρακτική θεωρείται παραπλανητική όταν: όταν, με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής παρουσίασής της, εξαπατά ή ενδέχεται να εξαπατήσει το μέσο καταναλωτή, ακόμα και εάν οι πληροφορίες είναι ορθές και τον οδηγεί ή ενδέχεται να τον οδηγήσει να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία, διαφορετικά, δεν θα ελάμβανε. Και κάτι άλλο, τελευταίο. Ούτως ή άλλως έχει αποδειχθεί πολλάκις πως αρκετοί άνθρωποι, χρησιμοποιώντας την ανωνυμία και την έλλειψη διαπροσωπικής επαφής που προσφέρει το διαδίκτυο, προσπαθώντας να καλύψουν τα συμπλέγματα κατωτερότητας που τους διακατέχουν, επιτίθενται προσωπικά χωρίς να υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο για να νιώσουν για μιά στιγμή ανώτεροι. Επειδή, λοιπόν, φίλε GTA η ανατροφή και η διαπαιδαγώγησή μου δεν μου επιτρέπει να δίνω σημασία σε άτομα του είδους σου, θα σου κάνω αυτήν τη χάρη, να νιώσεις για πέντε λεπτά "μάγκας"...Είπες όμως κάτι: Ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να αποδείξεις ότι εξαπατήθηκες Ορίστε η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία προφανώς δεν πρόσεξες. Δεν είναι απαραίτητο να αποδεικνύεται ότι ο καταναλωτής παραπλανήθηκε. Η δυνατότητα εξαπάτησης μπορεί από μόνη της να θεωρηθεί παραπλανητική εάν συντρέχουν και οι λοιποί παράγοντες. Αυτά τα ολίγα. Ας σταματήσει το θέμα εδώ. Υ.Γ. Μόλις είδα αυτό που έγραψε ο φίλος eleuthakis. Τι να πεί κανείς. Μ' αρέσει που στην επικοινωνία μου με την αλυσίδα με παρέπεμπαν αυστηρά στην "πολιτική της εταιρίας" και "στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας", τα οποία υποθέτω "τηρούνται απαρέγκλιτα"... Και μου θυμίζει κιόλας την κλασική περίπτωση που πας σ' ένα μαγαζί να πιείς μια μπύρα ξεροσφύρι που σου χρεώνουν 5 ευρώ, στο δίπλα τραπέζι βλέπεις τη σερβιτόρα-τον ιδιοκτήτη-τον πορτιέρη με κάποιον άλλον πελάτη/ες να πίνουν μπύρα και να έχουν κανά φυστίκι ή πατατάκι, και μόλις ζητάς κι εσύ κανά τέτοιο, σε κοιτάνε με μισό μάτι... 1
JoooJ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 μου τη δίνει που δε παραδεχόμαστε τη... βλακεία μας / απροσεξία / βιασύνη / αφηρημάδα, την πατάμε και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να δικαιολογηθούμε, να ρίξουμε την ευθύνη αλλού. ποτέ δε φταίμε εμείς αλλά πάντα ο άλλος που μας παραπλάνησε επειδή.... δε μας το είπε δυνατά να το ακούσουμε, δε το έγραψε με μεγάλα γράμματα, δεν είχε το σωστό χρώμα ώστε να φαίνεται καθαρά κι ένα σωρό δικαιολογίες 5
visualizer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 μου τη δίνει που δε παραδεχόμαστε τη... βλακεία μας / απροσεξία / βιασύνη / αφηρημάδα, την πατάμε και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να δικαιολογηθούμε, να ρίξουμε την ευθύνη αλλού. ποτέ δε φταίμε εμείς αλλά πάντα ο άλλος που μας παραπλάνησε επειδή.... δε μας το είπε δυνατά να το ακούσουμε, δε το έγραψε με μεγάλα γράμματα, δεν είχε το σωστό χρώμα ώστε να φαίνεται καθαρά κι ένα σωρό δικαιολογίες Eσυ από όλα αυτά που γράφτηκαν εδώ αυτό κατάλαβες; ήμαρτον θεε μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις