optimistic_83 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 optimistic_83...γρηγορα εννοουσα σε 3-4μηνες....τελοςπαντων!ποση ωρα ασκηση με βαρη καθε μερα?και ποσα κιλα να ειναι τα βαρη? Καταλαβαινω οτι εισαι πιτσιρικας και θες γρηγορα αποτελεσματα ομως 3-4 μηνες ειναι πολυ λιγος χρονος.. Βαλε σιγα-σιγα την γυμναστικη στην ζωη σου και μην βιαζεσαι.. Δεν υπαρχουν συγκεκριμενα κιλα,ξεκινας απο τα λιγα και σταδιακα που θα δυναμωνεις ανεβαζεις.. Γραψου σε ενα γυμναστηριο και μαθε να εκτελεις σωστα τις ασκησεις.. Οσον αφορα την διατροφη υπαρχουν site που τα γραφουν πολυ αναλυτικα,αρκει να εχεις ορεξη για διαβασμα.. Μην βιαστεις να παρεις καποιο συμπληρωμα διατροφης..Προπονηση+διατροφη ειναι το μυστικο
johnbond Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Ο μόνος τρόπος να πάρεις βάρος είναι να τρως παραπάνω απο όσο καις. Δεν υπάρχει άλλη λύση.Οπότε αν είναι σταθερό το βάρος σου πρέπει να φας παραπάνω. Αν αυτό συνδυαστεί με γυμναστική με βάρη τότε κάποιο απο το βάρος που θα πάρεις θα είναι μυική μάζα. Θα βοηθήσει επίσης αν οι θερμίδες είναι σωστά μοιρασμένες ανάμεσα σε πρωτείνη υδατάνθρακες και λίπη. μια καλή αναλογία είναι 50% υδατάνθρακες 25% πρωτείνη 25% λίπος. Αυτά. Νέος είσαι αν τα εφαρμόσεις σίγουρα σιγά σιγά θα δεις σημαντική βελτίωση. Τέλος μην ψάχνεις για μαγικές λύσεις μαγικά συμπληρώματα ,σπέσιαλ προγράμματα γυμναστική κτλ.Όλα αυτά είναι ή παραμύθια ή επικίνδυνα.
Norone92 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Έχω το ίδιο θέμα φίλε, ψηλός και πολύ λεπτός. Ενώ τρώω αρκετά γεύματα και δεν κάνω λάθος διατροφή (ούτε και την πιο σωστή όμως), λόγω μεταβολισμού δεν είναι εύκολο να πάρω κιλά. Απ' τη μία είμαι ελεύθερος να τρώω που και που τα πιτόγυρά μου, τις σοκολάτες μου κλπ, αλλά μ' αυτά δε βάζεις κιλά. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι για μερικούς μήνες έχω περισσότερη όρεξη και τρώω μεγαλύτερες μερίδες σε κάθε γεύμα και βλέπω αποτέλεσμα, μάλιστα σχετικά γρήγορα. Πάνω κάτω είναι ό,τι είπαν και παραπάνω, 3 μεγάλα σωστά γεύματα τη μέρα και στο μεταξύ τσιμπάς τίποτα, συν φρούτα και ξηροκάρπια. Μπορείς να τρως και απ' έξω μερικές φορές, δεν παθαίνεις τίποτα ακόμα. Σύστημα θέλει και στην αρχή να πιέζεις τον εαυτό σου να τρως παραπάνω απ' όσο βάζεις στο πιάτο σου συνήθως. Όχι ότι με νοιάζουν τα κιλά και δεν ξέρω αν νοιάζει και εσένα πολύ, αλλά με επηρεάζει λίγο επειδή παίζω μπάσκετ και δεν είναι εύκολο αν είσαι λεπτός. Αλλά 3 γεύματα και όλες οι χρήσιμες ουσίες από σαλάτες και φρούτα είναι υποχρεωτικά ούτως ή άλλως, πράγμα που σημαίνει ότι αν ξυπνάς κάθε μέρα 1 το μεσημέρι και χάνεις το πρωινό, δε θα δεις αποτέλεσμα. Αν κολλήσεις και γυμναστική (με σωστό πρόγραμμα που να μην το παρατήσεις) θα είσαι εντάξει. Όλα θέμα συστήματος και προγραμματισμού είναι.
optimistic_83 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Έχω το ίδιο θέμα φίλε, ψηλός και πολύ λεπτός. Ενώ τρώω αρκετά γεύματα και δεν κάνω λάθος διατροφή (ούτε και την πιο σωστή όμως), λόγω μεταβολισμού δεν είναι εύκολο να πάρω κιλά. Απ' τη μία είμαι ελεύθερος να τρώω που και που τα πιτόγυρά μου, τις σοκολάτες μου κλπ, αλλά μ' αυτά δε βάζεις κιλά. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι για μερικούς μήνες έχω περισσότερη όρεξη και τρώω μεγαλύτερες μερίδες σε κάθε γεύμα και βλέπω αποτέλεσμα, μάλιστα σχετικά γρήγορα. Πάνω κάτω είναι ό,τι είπαν και παραπάνω, 3 μεγάλα σωστά γεύματα τη μέρα και στο μεταξύ τσιμπάς τίποτα, συν φρούτα και ξηροκάρπια. Μπορείς να τρως και απ' έξω μερικές φορές, δεν παθαίνεις τίποτα ακόμα. Σύστημα θέλει και στην αρχή να πιέζεις τον εαυτό σου να τρως παραπάνω απ' όσο βάζεις στο πιάτο σου συνήθως. Όχι ότι με νοιάζουν τα κιλά και δεν ξέρω αν νοιάζει και εσένα πολύ, αλλά με επηρεάζει λίγο επειδή παίζω μπάσκετ και δεν είναι εύκολο αν είσαι λεπτός. Αλλά 3 γεύματα και όλες οι χρήσιμες ουσίες από σαλάτες και φρούτα είναι υποχρεωτικά ούτως ή άλλως, πράγμα που σημαίνει ότι αν ξυπνάς κάθε μέρα 1 το μεσημέρι και χάνεις το πρωινό, δε θα δεις αποτέλεσμα. Αν κολλήσεις και γυμναστική (με σωστό πρόγραμμα που να μην το παρατήσεις) θα είσαι εντάξει. Όλα θέμα συστήματος και προγραμματισμού είναι. Αν δεν παιρνεις ευκολα κιλα με το φαγητο μια λυση ειναι να πινεις πρωτεινη ογκου.. Απο προσωπικη μου εμπειρια επινα ενα ροφημα το πρωι και μετα απο κανα 2ωρο ετρωγα κανονικα το πρωινο μου.. Δεν γινεται ολη μερα να εισαι μπουκωμενος με φαγητο..Φτανεις σε ενα σημειο που δεν μπορεις να τρως αλλο.. 5-6 γευματα ειναι καλυτερα απο 3 γευματα αρκει να εχεις τον χρονο να τα κανεις..
blazexX23Xx Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Θες πολύ καιρό να πάρεις μυικό όγκο και ειδικά 10-15 κιλα μυικής μάζας,αν θες να παρεις κιλα βρες ποσες θερμιδες πρεπει να καταναλώνεις την ημέρα και πρόσθεσε άλλες 500-1000(και παραπάνω αν θες).
Expertr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Αν δεν παιρνεις ευκολα κιλα με το φαγητο μια λυση ειναι να πινεις πρωτεινη ογκου.. Απο προσωπικη μου εμπειρια επινα ενα ροφημα το πρωι και μετα απο κανα 2ωρο ετρωγα κανονικα το πρωινο μου.. Δεν γινεται ολη μερα να εισαι μπουκωμενος με φαγητο..Φτανεις σε ενα σημειο που δεν μπορεις να τρως αλλο.. 5-6 γευματα ειναι καλυτερα απο 3 γευματα αρκει να εχεις τον χρονο να τα κανεις.. Υπαρχουν ακομα ατομα που πετανε λεφτα για να αγορασουν 25% πρωτεινη και 75% ζαχαρη ?.... 3
flik Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Σιγά μην πάρει 10 κιλά μυικής μάζας. Σκοπός είανι να αυξηθεί και λίγο η μυική μάζα. Πρέπει να τρως πολύ, αλλά όχι τελείως βλακείες. Φυσικά θα τρως και γλυκά και πίτσες, δεν είανι απαγορευτικά, αλλά να τρως μεγάλες ποσότητες απο μη επεξεργασμένες τροφές. Υδατάνθρακες καλούς (ρύζι μακαρόνια πατάτες), κρέας μπόλικο κι ας έχει λίπος, δεν χρειάζεται μόνο κοτόπουλο δηλαδή, ελπίζω να σου αρέσει, ξηρούς καρπούς είναι καλή επιλογή επίσης, όσπρια, ψωμί μπορείς να τρως, τυριά, γιαούρτια. Μην τρως μέχρι να κάνεις εμετό αλλα σιγά σιγά θα το δεις. Απλά δεν μπορείς να βάλεις καλά κιλά αν κάνεις καθιστική ζωή. Δεν πιστεύω οτι χρειάζεται ντε και καλα γυμναστήριο, ειδικά αν δεν θες να πληρώνεις πχ. Πάρε ένα μονόζυγο σπιτι, και δες και άλλες ασκήσεις που κάνεις χωρίς όργανα. Αυτές περιλαμβάνουν (πλην του μονόζυγου) push-ups, κοιλιακούς, ραχιαίους, καθίσματα-προβολές, επιτόπια τρεξίματα. Αυτό θα σε βοηθήσει στον μεταβολισμό σου, μετά την γμυναστική θα έχειςκαι όρεξη και θα μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα φαγητού. Γενικά καλό φαγητό, μετά τις γυμναστικές καμιά φορα μπορείς να τρως και πιτόγυρα-σουβλάκια κτλ, και πίτσες όπως είπα ακόμα αλλα όχι τόσο συχνά. Και τα γλυκά ούτε αυτά είανι απαγορευτικά, αν είναι αδυναμία σου τα τρως και αυτά, όχι μια πάστα την ημέρα όμως. Το έπιασες το νόημα ελπίζω. Έχω μικρό ξάδερφο που έβαλε κιλά (ήταν στα όρια ανορεξίας) με αερόβια γυμναστική, τρέξιμο. Απλά πολύ φαί. Αλλά θεωρώ πως σαν τις ασκήσεις τύπου μονόζυγο-pushups δεν έχει. Είναι η αδυναμία μου πραγματικα. 1
blazexX23Xx Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Σιγά μην πάρει 10 κιλά μυικής μάζας. Αν το λες αυτό για το δικό μου σχόλιο δεν είπα οτι θα πάρει αυτός συγκεκριμένα, γενικά το είπα.
flik Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Αν το λες αυτό για το δικό μου σχόλιο δεν είπα οτι θα πάρει αυτός συγκεκριμένα, γενικά το είπα. Έστω ναι εντάξει, κι εγώ το είπα μήπως το παιδί αποκόμισε αυτή την εντύπωση. 1
Vapir Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 χωρίς να γυμνάζεσαι τα κιλά που θα βάλεις θα είναι περισσότερο λίπος, δεν πα να κάνεις ότι διατροφή θες πόσο μάλλον με σαβούρα. Το σώμα σου δεν έχει λόγο να φτιάξει άλλους μυς αν αυτοί που έχεις είναι αρκετοί για την καθημερινότητα του (αφού δεν θα το στρεσάρεις με γυμναστική), οπότε δίνοντας του περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι απο ένα σημείο και μετά να φτιάξει νέες λιπαποθήκες και να τις γεμίσει λίπος, θα φτιάξει και μυς αλλα ελάχιστους με το muscle/fat ratio να αλλάξει προς το χειρότερο. . Οι λιπαποθήκες που φτιάχνουμε αδειάζουν (σε δίαιτα,γράμμωση κλπ) αλλα δεν καταστρέφονται, άπαξ και τις φτιάξεις τις έχεις για μια ζωή. Τι σημαίνει αυτό ? απο τη στιγμή που βάλεις +10kg λίπους πάνω σου θα είναι ποιο εύκολο να ξαναβάλεις +10kg+ λίπους για την υπόλοιπη ζωή σου ακόμα και αν τα χάσεις , ακόμα κ αν γραμμώσεις τόσο όσο αυτοί που κατεβαίνουν σε αγώνες fitness, ακόμα και τότε απλά θα αδειάσουν κ θα συρρικνωθούν . και τώρα θα σου κάνω την ερώτηση , αξίζει να δημιουργήσεις λιπαποθήκες για να βάλεις γρήγορα "όγκο" και να μη σε κοροϊδεύουν οι φίλοι σου ή ξέρω γω να νιώθεις καλύτερα με το σώμα σου(ή για όποιο λόγο θες να το κάνεις γρήγορα) ΤΩΡΑ που είσαι μικρός και αργότερα να βλαστημάς την ώρα κ τη στιγμή? trust me on this , γνωρίζω αρκετούς που ήταν πολύ αδύνατοι στα σχολικά τους χρόνια τρώγοντας ότι junk υπήρχε και έκαναν ένα μπραφ μετά τα 20 και έγιναν σαν βόδια, άτομα απ το σχολείο μου. Οι συνήθειες , οι δραστηριότητες και οι ορμόνες αλλάζουν και θα το δεις κ μόνος σου οτι οι αλλαγές σε εμάς τους άντρες μεγαλώνοντας είναι προς το χειρότερο λόγο της βασικής μας ορμόνης που μετά την εφηβεία κ το peak της αρχίζει σιγά σιγά την κατρακύλα , στο λέω για να σκεφτείς και μελλοντικά , αν πχ στα 40 σου (μοιάζει μακριά αλλα δεν είναι) θα σκέφτεσαι πως "τότε πιτσιρικάς έτρωγα ότι ήθελα και δεν πάχαινα , τώρα γαμησέτα".και για να σου απαντήσω κ σε αυτό που ρωτάς πρόσεχε λίγο με τη σαβούρα που προτείνουν αρκετοί , μίλαγα τις προάλλες με ένα γιατρό που ξέρω κ μου λέει μου έρχονται 16χρονοι αδύνατοι με χοληστερίνη, είναι κρίμα τόσο νέοι να έχουν προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν μόνο οι γέροι 3
saim Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 optimistic_83 τι ακριβως ειναι αυτο που λες οτι επερνες πριν απο το πρωινο?μηπως ειναι επικυνδινο?ειναι οκ?να το παρω? flik εχω μονοζυγο και δυο βαρακια 2μιση κιλα το καθνε(ενταξει τπτ το ιδιαιτερο)αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ποιες ασκησεις πρεπει να κανω...καθε ποσο..ποση ωρα και αν θα πρεπει πρωτα η μετα τη νγυμναστικη να παλκωνομαι στο φαι!αυτα! ευχαριστω και ολους τους υπολοιπους για τις απαντησεις!!!!
Vapir Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 και πες οτι ο optimistic_83 σου λέει εγώ έπαιρνα αυτό κ είναι ακίνδυνο, θα το πάρεις? σοβαρά τώρα ρωτάς να πάρεις κάτι που υπάρχει υποψία να είναι επικίνδυνο πριν ακόμα μάθεις να γυμνάζεσαι και να τρως? Όλοι την ίδια ιδέα είχαμε στην ηλικία σου δεν σε παίρνω απ τα μούτρα, αλλα καλό θα είναι να αρχίσεις να ψάχνεις και μόνος σου να αποκτήσεις γνώσεις για αυτά που ρωτάς. Μπορώ να σου πω σε 5 λεπτά να φας αυτό αυτό κ εκείνο να κάνεις αυτές τις ασκήσεις , δεν θα κερδίσεις κάτι και πάνω απόλα χωρίς εξοπλισμό κ γνώσεις ξέχνα το , αν είχες εξοπλισμό (ιδανικό αν πήγαινες γυμναστήριο) οι γνώσεις θα μπορούσαν να έρθουν αργότερα αφού υπάρχουν μηχανήματα φτιαγμένα για να σε "παίρνουν απ το χέρι" σε κάθε άσκηση και είναι κομπλέ για αρχάριους, αλλα χωρίς εξοπλισμό μόνο bodyweight ασκήσεις μπορείς να κάνεις , οπότε θα πρέπει να αποκτήσεις γνώσεις για να κάνεις κάτι.
saim Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 δηλαδη τι πρωτινεις?(βαρακια και μονοζυγο εχω σπιτι μ μονο)
thomasG4 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 δηλαδη τι πρωτινεις?(βαρακια και μονοζυγο εχω σπιτι μ μονο) Δες την υπογραφή μου. Είναι κανονικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης για γυμναστική στο σπίτι, μόνο με ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Μόνο με μονόζυγο για αρχή είσαι καλά.
Vapir Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 δηλαδη τι πρωτινεις?(βαρακια και μονοζυγο εχω σπιτι μ μονο) προτείνω αυτό που σου λέει ο thomasg4 απο κάτω, να βρεις κάποιο πρόγραμμα για bodyweight ασκήσεις , δηλαδή ασκήσεις που θα χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος σου. Για αρχή είναι καλές και θα σε φτάσουν μέχρι ένα χ επίπεδο που για πολλούς είναι αρκετό Δες την υπογραφή μου. Είναι κανονικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης για γυμναστική στο σπίτι, μόνο με ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Μόνο με μονόζυγο για αρχή είσαι καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα