Προς το περιεχόμενο

Η Jaguar Land Rover ενσωματώνει οθόνες HUD του Cambridge


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια οθόνη HUD (Head-Up Display) για επιβατικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκε στο Cambridge, η οποία είναι η πρώτη που διαθέτει ολογραφικές τεχνικές, ενσωματώθηκε σε οχήματα Jaguar Land Rover.

Η συγκεκριμένη οθόνη είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί ολογραφικές τεχνικές με laser, ώστε να προβάλλει πληροφορίες όπως την ταχύτητα και την κατεύθυνση καθώς και οδηγίες πλοήγησης στο παρμπρίζ, γεγονός που βοηθά τον οδηγό να έχει συνεχώς τα μάτια του στον δρόμο. Επίσης, διαθέτει καλύτερα χρώματα, φωτεινότητα και αντίθεση σε σχέση με αντίστοιχα συστήματα.

 

Ως περαιτέρω πλεονεκτήματα της ολογραφικής laser οθόνης HUD, ο Lee Skrypchuk, στέλεχος της Jaguar Land Rover, αναφέρει το μικρό της μέγεθος και την cross platform συμβατότητά της. Η εν λόγω τεχνολογία είναι διαθέσιμη σε όλα τα οχήματα Jaguar Land Rover.

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Daping Chu, ο οποίος είναι μέλος της εν λόγω ερευνητικής ομάδας, η ολογραφική τεχνολογία αποτελεί βασικό παράγοντα που καθιστά immersive την εμπειρία οδήγησης και επίσης, θα μπορούσε να ενισχύσει την ορθή οδική συμπεριφορά. Επιπλέον, συμπληρώνει ότι πρόκειται για προϊόν πρώτης γενιάς, του οποίου οι δυνατότητες είναι βασικές.

 

Άλλωστε, στόχος της ομάδας είναι η κατασκευή μιας οθόνης 3D, η οποία θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες στον οδηγό χωρίς να του αποσπά την προσοχή. Ως παράδειγμα, ο Daping Chu αναφέρει ότι, καθώς το αυτοκίνητο περνάει από ένα πρατήριο καυσίμων, η οθόνη HUD θα μπορούσε να προβάλλει στον οδηγό την τιμή που έχει για τη βενζίνη το συγκεκριμένο πρατήριο.

 

Ως παράδειγμα βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς, ο Chu αναφέρει ότι η οθόνη HUD θα μπορούσε να προβάλλει στον οδηγό τη θέση των πεζών και των ποδηλατών που βρίσκονται κοντά στο όχημά του. Υπογράμμισε επίσης ότι το αυτοκίνητο θα εξελιχθεί αρκετά, εφόσον εκτιμά ότι σε 50 χρόνια τα πάντα στο αυτοκίνητο θα ελέγχονται από υπολογιστή, αναφερόμενος στη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, η οποία έχει κάνει ήδη τα πρώτα βήματά της.

 

Link.png Site: Phys

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


απλά η λύση της sygic έχει το πρόβλημα ως προς το focus... δηλαδή δεν μπορείς ταυτόχρονα να βλέπεις κάτι στα 50 εκατοστά καθώς και στα 50 μέτρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλά η λύση της sygic έχει το πρόβλημα ως προς το focus... δηλαδή δεν μπορείς ταυτόχρονα να βλέπεις κάτι στα 50 εκατοστά καθώς και στα 50 μέτρα.

Και πάλι προτιμότερο απλά να εστιασεις σε κάποιο σημείο στο τζάμι παρά να πρέπει να πάρεις το βλέμα σου προς το κινητό που θα το εχεις αλλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσοχή!

Δουλεύει μόνο στην Αγγλία.

Για Ελλάδα ουδής λόγος.

Ωραία. Καιρός είναι να το προσαρμόσουμε και στους Ελληνικούς δρόμους. Καλούς developers έχουμε, μόνο οι δρόμοι μας λείπουν :) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας