Προς το περιεχόμενο

Συνεταιρική αγορά Football Manager 2016


nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς πάντες ενδιαφερόμενους:

 

σύμφωνα με όσα συζητάμε τις τελευταίες μέρες στο σχετικό θέμα του Football Manager 2016, σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα μικρό "συνεταιρισμό", ώστε να αγοράσουμε ένα Steam key του παιχνιδιού μοιραζόμενοι το κόστος.

 

Οι προϋποθέσεις είναι πως:

 1. δεν θα παίζουμε online και το κοινό Steam account θα πρέπει να είναι πάντα offline. Εκτός φυσικά από την ώρα που θα κατεβάσουμε το παιχνίδι για πρώτη φορά αλλά και τα σχετικά updates (που ούτως ή άλλως κυκλοφορούν με ρυθμό ένα ανά δύο μήνες και αν)
 2. η αγορά θα γίνει από κλειδάδικο τύπου G2A, Instant Gaming κλπ, οπότε προφανώς μιλάμε μόνο για ψηφιακή έκδοση με Steam key. Συγκριτικό με τις τιμές μπορείτε να δείτε εδώ. Το τρέχον κόστος είναι περίπου 36 ευρώ, οπότε με ένα ελάχιστο όριο 4 ατόμων αναλογούν 9 ευρώ σε έκαστο εξ αυτών.
 3. την αγορά θα αναλάβω να την κάνω εγώ και θα ενημερώσω για το ακριβές κόστος με screenshot (και email για όποιον ενδιαφέρεται). Θα πρέπει όμως να έχουμε μια ελάχιστη συμμετοχή έστω 4 ατόμων πριν πραγματοποιηθεί η αγορά. Για επικοινωνία προτείνω να αφήνετε πρώτα ένα μήνυμα εδώ και στη συνέχεια PM σε εμένα (ή όποιον αναλάβει τελικά), ώστε να έχουν όλοι μια σφαιρική εικόνα για το πλήθος των συμμετεχόντων
 4. η μεταφορά των χρημάτων θα γίνει είτε μέσω e-banking σε Εθνική, Eurobank, Πειραιώς ή έστω Paypal. Φυσικά ο καθένας μπορεί να διαλέξει όποια από τις παραπάνω μεθόδους θέλει (ή να προτείνει νέες, ειδικά αν προτίθεται να αναλάβει αυτός τη διαδικασία της αγοράς), αν και η μεταφορά μέσω e-banking στην ίδια τράπεζα είναι προφανώς προτιμητέα ώστε να γλυτώσουμε τα περιττά έξοδα προμήθειας
 5. αν και το username/password του Steam account θα μοιραστεί σε όλους τους συμμετέχοντες, για ασφάλεια θα κρατήσω την κυριότητα του σχετικού email ώστε να περιορίσουμε φαινόμενα να αλλάξει κάποιος τον κωδικό ή να παίζει συνέχεια online εις βάρος των άλλων κλπ.
 6. όταν κλειδώσουμε τον αριθμό συμμετοχών, θα προχωρήσουμε στην αγορά. Το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εργάσιμης εβδομάδας (11/12). Θεωρώ πως ένας αριθμός 5-6 ατόμων θα είναι επαρκής (περίπου 6 ευρώ έκαστος) και αν συμπληρωθεί νωρίτερα μπορούμε να προχωρήσουμε στην αγορά πριν την Παρασκευή
 7. αν μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας θελήσουν να εμπλακούν επιπλέον άτομα στον συνεταιρισμό, θα γίνει επανεκτίμηση του κόστους συμμετοχής και τα νέα έσοδα θα μοιραστούν στα ήδη υπάρχοντα μέλη
 8. Αν πχ. δώσουμε αρχικά 36/4 = 9 ευρώ έκαστος, αγοράσουμε το παιχνίδι και στην πορεία μαζευτούν κι άλλοι 4, τότε αν υποθέσουμε ότι η τιμή θα παραμείνει σταθερή θα έχουμε ότι 36/8 = 4,5 ευρώ. Τα νέα "μέλη" θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό αυτό, συνεπώς 4*4,5 = 18 ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν ισόποσα στα αρχικά μέλη του συνεταιρισμού. Γι' αυτό προτείνω οι μεταφορές να γίνουν μέσω e-banking ίδιας τράπεζας, ώστε να μην έχουμε απώλειες λόγω προμηθειών. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βγάλουμε κάποιο κέρδος από όλη την ιστορία. Μόνο να τη φέρουμε στην SI Interactive που μας πασάρει κάθε χρόνο παρόμοιο παιχνίδι σε όλο και υψηλότερες τιμές!
 9. κατά πάσα πιθανότητα ο φετινός "συνεταιρισμός" δεν θα μπορεί να έχει πολυετή διάρκεια, υπό την έννοια πως αν του χρόνου δοκιμάσουμε κάτι παρόμοιο για το Football Manager 2017, θα χρειαστεί να το συνδέσουμε με καινούριο Steam account ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό μόνο όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν εκ νέου. Από την άλλη όμως θα εξακολουθούν όλοι να μπορούν να παίξουν τη φετινή έκδοση (το τελευταίο δεν θα ίσχυε αν μετά από ένα χρόνο αλλάζαμε απλώς το Steam password)
 10. Διαδώστε το και συμπληρώστε ό,τι νομίζετε πως μπορεί να επεκτείνει ή διευκολύνει το εγχείρημα :)

EDIT : Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

 

Latest Update (10/12, 19:27):

 

1. doctor444 (κατέβασε και εγκατέστησε το FM)

2. mclein (κατέβασε και εγκατέστησε το FM)

3. nzeppos (κατέβασε και εγκατέστησε το FM)

4. shooterg (κατέβασε και εγκατέστησε το FM)

5. dakangr (κατέβασε και εγκατέστησε το FM)

6. petritis31 (κατέβασε και εγκατέστησε το FM)

7. teo182 (κατέβασε και εγκατέστησε το FM)

8. andreasosfp (κατέβασε και εγκατέστησε το FM)

 

Μην ξεχνάτε! Πάντα offline και πάντα εκτός συγχρονισμού από το Steam Cloud.

 

1) Offline Mode.

 

Μετά το πέρας του download θα πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση του Steam σε offline. Πηγαίνετε στην εφαρμογή Steam, πατάτε πάνω αριστερά στο μενού "Steam" και ενεργοποιείτε το "Go offline". Σε κάθε επόμενη φόρτωση της εφαρμογής, θα εμφανίζεται η επιλογή να παραμείνετε offline ή να ξανασυνδεθείτε. Προφανώς θα πρέπει να επιλέγετε το πρώτο.

 

Θα πρέπει να μπαίνουμε ένας-ένας online, μόνο όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι έχει κυκλοφορήσει κάποιο νέο update, για το οποίο θα ενημερωνόμαστε είτε από αυτή εδώ τη συζήτηση, είτε από το σχετικό επίσημο νήμα για το Football Manager 2016 (όποιος το μάθει πρώτος, ας μπει στον κόπο να αναρτήσει ένα σχόλιο).

 

Σε περίπτωση που κάποιος δεν ξέρει πως γίνεται η ενεργοποίηση του offline mode, παραθέτω σχετικό video με οδηγίες:

 

 

2) Απενεργοποίηση cloud synchronization για το FM2016, ώστε να αποφευχθούν conflicts.

 

Δεξί κλικ στο Football Manager 2016 στη λίστα των παιχνιδιών του Steam app

-> Properties

-> UPDATES

-> Steam Cloud

-> απενεργοποίηση του "Enable Steam Cloud synchronization for Football Manager 2016"

 

Παράδειγμα:

 

Επεξ/σία από nzeppos
 • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 • Απαντ. 123
 • Δημ.
 • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

καν'το μεχρι τεταρτη ή πεμπτη για να παρεις τα λεφτα μπαμ κ οχι μετα το ΣΚ.

 

αλλον 1 ψαχνουμε, που λογικα θα ναι ο πετριτης13 ή καπως ετσι λεγοταν το παληκαρι που ψηνοταν !

 • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, δεν είναι τόσο για τα λεφτά, όσο για να προλάβουμε να το κατεβάσουμε όλοι πριν το ΣΚ και να έχουμε χρόνο να το λιώσουμε αναλόγως :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ είμαι μέσα, αλλά δεν έχω e-banking..μπορώ να κάνω κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή να τα δώσω στο χέρι στον συντονιστή,αν είναι απο Αθήνα το παιδί...Συνήθως απο τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 1 το βράδυ που σχολάω, δεν θα μπορώ να απαντήσω, λόγω εργασίας..Στην διάθεση σας για οτιδήποτε με χρειαστείτε παιδιά..!! (ελπίζω επειδή δεν έχω ebanking να μην με αφήσετε απ'έξω.. :fear: :fear: :fear: :fear: :( :( :( :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανανεώνω τη λίστα λοιπόν:

 

1. doctor444

2. mclein

3. nzeppos

4. shooterg

 

Το e-banking το ανέφερα για προφανείς λόγους αμεσότητας και ευκολίας. Εννοείται πως μπορείτε να κάνετε κατάθεση, είτε απευθείας σε ταμείο τράπεζας είτε (μάλλον προτιμότερο) μεταφορά από ATM. Αν συμφωνήσουμε όλοι να αναλάβω εγώ τότε θα σας δώσω αριθμό ΙΒΑΝ μέσω PM (στις 3 τράπεζες που προανέφερα, ενδεχομένως και στην Alpha αν κάποιος θέλει μόνο εκεί). Το χέρι με χέρι νομίζω είναι φασαρία γιατί δεν θα είναι εύκολο να συντονιστούμε και επιπλέον φαίνεται να μιλάμε για υπόθεση 6-8 ευρώ, οπότε μόνο τα μεταφορικά να βάλετε...

 

Ας περιμένουμε 1-2 μέρες ακόμα να δούμε αν θα μαζευτούμε κι άλλοι και προχωράμε. Σαββατοκύριακο θα παίζουμε σίγουρα!

Επεξ/σία από nzeppos
 • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κυριοι και εγω μεσα ειμαι. E-banking Eurobank κανενα προβλημα. Νzeppos στειλε μου στοιχεια λογαριασμου μολις καταληξουμε στα ατομα. Ευχαριστώ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. doctor444


2. mclein


3. nzeppos


4. shooterg


5. dakangr


 


Νομίζω αν βρούμε κι άλλον ένα (ίσως τον petritis31), κλείσαμε. Θα του στείλω ένα PM.


 


edit: done, αν δεχθεί τότε με έξι άτομα θα μας βγει το πολύ γύρω στα 6,5 ευρώ στον καθένα (υποθέτοντας ότι θα το πάρουμε από το marketplace του G2A πληρώνοντας 1 ευρώ για το Shield συν κάποια μικρή προμήθεια για Paypal ή άλλα έξοδα που συνήθως έχει το G2A). Λογικά θα πάει λίγο κάτω από τα 40 ευρώ. Αν προτείνετε κάποιο άλλο μαγαζί, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.


 


Μια πρώτη ιδέα από αρκετά αξιόπιστο πωλητή, με +1 ευρώ Shield (που προσωπικά δεν θα έβαζα, αλλά επειδή δεν είναι μόνο δικά μου τα λεφτά δεν το ρισκάρω) και -3% έκπτωση.


 


post-47640-0-48021300-1449570194_thumb.png


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το cjs νομιζω το ειχε 35 ή 36 στις 6 το πρωι που τσεκαρα αλλα μεχρι 40/4 ειναι κομπλε για μενα.

 

δεν εχω προβλημα να δωσω 10€. αλλωστε τα ειπαμε, 10€-15€ αξιζει η προσπαθεια της SI

 

μονο κ μονο που πληρωνει τους κρακερς να το κρατησουν "ασπαστο"... :-D  :-D  :-D

 • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς πάντες ενδιαφερόμενους:

 

σύμφωνα με όσα συζητάμε τις τελευταίες μέρες στο σχετικό θέμα του Football Manager 2016, σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα μικρό "συνεταιρισμό", ώστε να αγοράσουμε ένα Steam key του παιχνιδιού μοιραζόμενοι το κόστος.

 

Οι προϋποθέσεις είναι πως:

 • δεν θα παίζουμε online και το κοινό Steam account θα πρέπει να είναι πάντα offline. Εκτός φυσικά από την ώρα που θα κατεβάσουμε το παιχνίδι για πρώτη φορά αλλά και τα σχετικά updates (που ούτως ή άλλως κυκλοφορούν με ρυθμό ένα ανά δύο μήνες και αν)
 • η αγορά θα γίνει από κλειδάδικο τύπου G2A, Instant Gaming κλπ, οπότε προφανώς μιλάμε μόνο για ψηφιακή έκδοση με Steam key. Συγκριτικό με τις τιμές μπορείτε να δείτε εδώ. Το τρέχον κόστος είναι περίπου 36 ευρώ, οπότε με ένα ελάχιστο όριο 4 ατόμων αναλογούν 9 ευρώ σε έκαστο εξ αυτών.
 • την αφορά θα αναλάβω να την κάνω εγώ και θα ενημερώσω για το ακριβές κόστος με screenshot (και email για όποιον ενδιαφέρεται). Θα πρέπει όμως να έχουμε μια ελάχιστη συμμετοχή έστω 4 ατόμων πριν πραγματοποιηθεί η αγορά. Για επικοινωνία προτείνω να αφήνετε πρώτα ένα μήνυμα εδώ και στη συνέχεια PM σε εμένα (ή όποιον αναλάβει τελικά), ώστε να έχουν όλοι μια σφαιρική εικόνα για το πλήθος των συμμετεχόντων
 • η μεταφορά των χρημάτων θα γίνει είτε μέσω e-banking σε Εθνική, Eurobank, Πειραιώς ή έστω Paypal. Φυσικά ο καθένας μπορεί να διαλέξει όποια από τις παραπάνω μεθόδους θέλει (ή να προτείνει νέες, ειδικά αν προτίθεται να αναλάβει αυτός τη διαδικασία της αγοράς), αν και η μεταφορά μέσω e-banking στην ίδια τράπεζα είναι προφανώς προτιμητέα ώστε να γλυτώσουμε τα περιττά έξοδα προμήθειας
 • αν και το username/password του Steam account θα μοιραστεί σε όλους τους συμμετέχοντες, για ασφάλεια θα κρατήσω την κυριότητα του σχετικού email ώστε να περιορίσουμε φαινόμενα να αλλάξει κάποιος τον κωδικό ή να παίζει συνέχεια online εις βάρος των άλλων κλπ.
 • όταν κλειδώσουμε τον αριθμό συμμετοχών, θα προχωρήσουμε στην αγορά. Το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εργάσιμης εβδομάδας (11/12). Θεωρώ πως ένας αριθμός 5-6 ατόμων θα είναι επαρκής (περίπου 6 ευρώ έκαστος) και αν συμπληρωθεί νωρίτερα μπορούμε να προχωρήσουμε στην αγορά πριν την Παρασκευή
 • αν μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας θελήσουν να εμπλακούν επιπλέον άτομα στον συνεταιρισμό, θα γίνει επανεκτίμηση του κόστους συμμετοχής και τα νέα έσοδα θα μοιραστούν στα ήδη υπάρχοντα μέλη
 • Αν πχ. δώσουμε αρχικά 36/4 = 9 ευρώ έκαστος, αγοράσουμε το παιχνίδι και στην πορεία μαζευτούν κι άλλοι 4, τότε αν υποθέσουμε ότι η τιμή θα παραμείνει σταθερή θα έχουμε ότι 36/8 = 4,5 ευρώ. Τα νέα "μέλη" θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό αυτό, συνεπώς 4*4,5 = 18 ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν ισόποσα στα αρχικά μέλη του συνεταιρισμού. Γι' αυτό προτείνω οι μεταφορές να γίνουν μέσω e-banking ίδιας τράπεζας, ώστε να μην έχουμε απώλειες λόγω προμηθειών. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βγάλουμε κάποιο κέρδος από όλη την ιστορία. Μόνο να τη φέρουμε στην SI Interactive που μας πασάρει κάθε χρόνο παρόμοιο παιχνίδι σε όλο και υψηλότερες τιμές!
 • κατά πάσα πιθανότητα ο φετινός "συνεταιρισμός" δεν θα μπορεί να έχει πολυετή διάρκεια, υπό την έννοια πως αν του χρόνου δοκιμάσουμε κάτι παρόμοιο για το Football Manager 2017, θα χρειαστεί να το συνδέσουμε με καινούριο Steam account ώστε όσοι δεν θέλουν να συμμετέχουν να μην έχουν πρόσβαση σε αυτό. Από την άλλη όμως θα εξακολουθούν να μπορούν να παίξουν τη φετινή έκδοση (το τελευταίο δεν θα ίσχυε αν μετά από ένα χρόνο αλλάζαμε απλώς το Steam password)
 • Διαδώστε το και συμπληρώστε ό,τι νομίζετε πως μπορεί να επεκτείνει ή διευκολύνει το εγχείρημα :)
Παραθέτω τη λίστα όσων έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον, προσθέστε (ή αφαιρέστε) ελεύθερα.

 

1. doctor444

2. mclein

3. nzeppos

 

δηλωνω κ εγω συμμετοχη
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. doctor444

2. mclein

3. nzeppos

4. shooterg

5. dakangr

6. petritis31

7. teo182

 

Αυξανόμαστε και πληθυνόμαστε. Νομίζω ότι πλέον είμαστε αρκετοί, οπότε θα περιμένω μέχρι τις 10-11 το βράδυ μήπως έχουμε καμια είσοδο της τελευταίας στιγμής και μετά θα στείλω σε όλους ξεχωριστά PM για να κανονίσουμε τα των λογαριασμών και μεταφορών. Έτσι όπως το πάμε νομίζω πως θα βγει γύρω στα 5,5 ευρώ στον καθένα και αν όλα πάνε καλά αύριο θα το έχουμε.


Υπάρχει μια περίπτωση (περιμένω επιβεβαίωση) να συμμετάσχει και όγδοο άτομο, γνωστός του petritis31, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα είμαστε οκτώ και μπορούμε να κλειδώσουμε το νούμερο. Αλλά και επτά να μείνουμε νομίζω καλά είναι, δεν έχει σημαντική διαφορά. (άκυρο το παραπάνω, τελικά είμαστε 7).

 

Για αγορά από G2A πιθανολογώ πως το τελικό κόστος θα αναλογεί σε 4,75 - 5,5 ευρώ στον καθένα περίπου. Θα αγοράσω το παιχνίδι τώρα για να ξέρουμε την τελική τιμή και θα σας στείλω PMs για να κανονίσουμε τα περί μεταφορών χρημάτων και αποστολής κωδικών.

 

ps: εφόσον συνδεθείτε για πρώτη φορά με το λογαριασμό Steam που θα σας δώσω, δεν ξέρω μήπως χρειαστεί να εισάγετε κάποιο κωδικό για επιπλέον επιβεβαίωση λόγω διαφορετικού PC (άσχετο με το Steam Guard 2-factor authentication, το οποίο έχω απενεργοποιημένο για ευνόητους λόγους). Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές πως οι κωδικοί αυτοί θα αποστέλλονται στο email που έχω δηλώσει και έχω μόνο εγώ πρόσβαση. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε, ώστε να σας προωθήσω τον κωδικό το συντομότερο δυνατόν. Αν έχουμε θέματα του στιλ "ο κωδικός είναι έγκυρος μόνο για λίγα λεπτά" κλπ, τότε θα μιλήσουμε σε Skype chat για να το κανονίσουμε άμεσα. Βλέποντας και κάνοντας... ο σκοπός είναι να παίζουμε όλοι μέσα στις επόμενες 2 μέρες.

 • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ευχαρίστως. Είμαστε οκτώ και κλειδώνουμε. Αν στην πορεία ενδιαφερθούν και άλλοι, θα δούμε αν και πως θα το χειριστούμε. Η τελική λίστα είναι:

 

1. doctor444

2. mclein

3. nzeppos

4. shooterg

5. dakangr

6. petritis31

7. teo182

8. andreasosfp

 

-----

 

Έγινε η αγορά από G2A. Κύριοι, με 4,36 ευρώ έκαστος παίζετε Football Manager 2016:

 

post-47640-0-62415500-1449598335_thumb.png

 

(34,91 / 8 ~= 4,36 ευρώ)

 

Στείλτε μου PM με τον τρόπο πληρωμής που επιθυμείτε να σας δώσω ΙΒΑΝ και ακολούθως Steam credentials.

 

Άρχισα ήδη να το κατεβάζω, 1,5GB είναι. Δεν παίρνει πάνω από μισή ώρα ακόμα και με 10άρα γραμμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν συμφωνει κ ο ζεπ, η σειρα προτεραιοτητας / κατεβασματος θα ειναι αναλογη της σειρας ενδιαφεροντος !

 

παρακαλεισθε να μην κανετε παραπονα + να μη φερεσθε παιδικα :D

 

ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ !!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας