Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρ. Τιμόνι Fiat Punto 2001


ael1989

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Θέλω μια βοήθεια αναφορικά με το πως μπορώ να "σώσω" το τιμόνι του Fiat Punto (2001) που έχω, μιας και έχω διαβάσει αρκετά σχόλια σχετικά με το πρόβλημα που βγάζουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, τα οποία και με έχουν τρομοκρατήσει.

 

Αρχικά να σας πω ότι τις τελευταίες μέρες όταν στρίβω το τιμόνι τέρμα αριστερά, το τιμόνι γίνεται αμέσως μηχανικό (αλλά πρώτη φορά συναντάω τόσο βαρύ τιμόνι). Τότε μου ανάβει το λαμπάκι του τιμονιού. Ποτέ δεν μου έγινε στον δρόμο και εν κινήσει αλλά μόνο σε περιπτώσεις που πάω να παρκάρω, όπου και υποχρεωτικά "κόβω" όλο το τιμόνι τέρμα αριστερά.

Όταν σβήσω και ξανά ξεκινήσω το αυτοκίνητο, όλα είναι μια χαρά! Το τιμόνι λειτουργεί κανονικά και το λαμπάκι στο ταμπλό παραμένει σβηστό.

 

Ο μηχανικός (όχι της Fiat) μου είπε ότι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, το πρόβλημα να λυθεί όταν αλλάξουμε τους ήδη παλιούς μπιλιαδόρους (ακούγονται πλέον όταν στρίβω τέρμα το τιμόνι). Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα πάνω σε αυτό, ας το σχολιάσει.

 

Τι συμβαίνει με την περίπτωση μου; Αρχίζει ο "θάνατος" του μοτέρ του τιμονιού; ...Το βασικό που θέλω είναι να μου δώσει κάποιος 2-3 συμβουλές για το πως μπορώ να "σώσω" το τιμόνι για ακόμα 1-2 χρόνια τουλάχιστον πριν δώσω τα 500ευρώ στους μηχανικούς και στα ανταλλακτικά.

Επεξ/σία από ael1989
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστηχως αργα η γρηγορα τα ηλεκτρικα μοτερ τα φτυνουν (ιδιως σε πουντο-παντα ειναι σχεδον στανταρακι) 

για να παρατηνεις καπως τη ζωη του τα μονα που μπορεις να κανεις (αυτα μου ειχαν πει οταν ειχα πουντο) ειναι να μην τερματιζεις το τιμονι (ειτε αριστερα ειτε δεξια) και να μην χρησιμοποιεις ποτε το κουμπι city (γιατι επιβαρυνετε πολυ παραπανω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω πάθει κ εγώ σε punto 2004 και μάλιστα εν κινήσει... Τώρα δεν το κάνει πλέον αλλά το λαμπάκι είναι εκεί αναμένο. Δεν ξέρω σίγουρα να σου πω πως επιδιορθωνεται πέρα από αλλαγή στο μοτερ + ηλεκτρικά αλλά για αρχή μην χρησιμοποιεις το city.

 

Αποστολή από το C2105 με τη χρήση Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ... Προς το παρόν το παθαίνω μόνο στο παρκάρισμα όπου αναγκαστικά τερματίζω το τιμόνι σε κάποιες περιπτώσεις... Ουσιαστικά 5 φορές το έχω πάθει... (το έχω 2 μήνες όμως το αυτοκίνητο, δεν ξέρω πόσες το είχε πάθει ο προηγούμενος και δεν είπε τίποτα)...
Άρα μάλλον θα κάνω λίγες περισσότερες μανούβρες για να μην το τερματίζω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Μέχρι το 2004 δεν έβγαινε αυτό το Punto? Νομιζω ακομα και του 2004 εβγαζαν αυτο το προβλημα.

 

Παντως δεν εχω ακουσει κανεναν με Grande Punto να γκρινιαζει για το ηλεκτρικο τιμονι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...